Sa puna Funeriu camere si in redactiile mogulilor!

Copiatul fără rușine e o practică acceptabilă pentru majoritatea jurnaliștilor români. Click și CanCan au ajuns să producă mai mult conținut original decât majoritatea presei „serioase”.

 

Cotidianul:

 

Hotnews:

 

 

 

 

 

Realitatea:

 

 

Antena 3: 

 

Mediafax (articolul copiat de toată lumea și singurul care pune video în embed):

 

 

 

Facebook Comments

31 Comments Sa puna Funeriu camere si in redactiile mogulilor!

 1. bazel09

  La subiect 💡 …Ieczistă o iecsplicaţie: marea majoritate a jurnaliştilor sunt absolvenţi de politehnică. Asta ca să nu spun Şpiru 😉

  Reply
 2. Mihail Neamtu

  Dikatorul de serviciu a lasat puterea pe forum in miinile generalilor. Marele stat major e in miinile lui Bleen si Florin cind vine vorba despre banari.

  Redactorul-sef lucreaza la planul editorial si anunta un interviu despre dreapta si economie cu Bogdan Chiritoiu. Vor mai fi si altele, plus niste texte.

  Salutari din Vama-Veche (in cautarea Reginei)…

  Reply
 3. Nea

  Yeba, aur mi-a picurat în ochi de la găsii-ul ăla, să văd că şi altora le mai scapă socoteala la iuri

  Reply
 4. cristoiu

  Am vazut emisiunea lui Ciutacu in care el si Cristian Preda s-au intrecut in amabilitati si scuze.Mi-a placut mai mult Ciutacu.

  Reply
 5. tucu

  Citi dictatori are blogul asta?

  Nu era Mihai Neamtu de serviciu?

  Ce cauta ministerul muncii la butoanele blogului? E permia imixtiunea puterii executive?

  Reply
 6. Dragos

  "@nedo şi @florina

  v-am şters comentariile. încercaţi cu mess-ul. cu proxima ocazie vă şi banez. şi nu glumesc"

  ce chestie, Dumnezeu exista ! chiar ieri am dat foc la un snop de lumanari intr-o biserica comunitara si…iata raspuns favorabil doleantei mele.

  Indubitabil, nu exista alt Allah in afara de Dumnezeu, iar bleen este profetul lui Dumnezeu.

  Reply
 7. Galeata cu pixeli

  De unde rezulta ca mass-media romaneasca n-are nevoie decat de cativa lucratori(harnici) cu copy-paste-ul.

  @Yeba: incearca cu Pepine in subsolul articolului din 22. Cu Costi, who cares?

  Reply
 8. Yeba

  *se găsi, ceea ce nu rezolvă problema că nu găsii eu articolele lui Pepine și Costiii, așa că cer derogare, cine le găsește să pună link și iau păcatul asupra mea, nu mai postez (ci postesc) 2 zile (=2 linkuri).

  Reply
 9. Mirel Axinte

  @nedo şi @florina

  V-am şters comentariile. Încercaţi cu mess-ul. Cu proxima ocazie vă şi banez. Şi nu glumesc.

  Reply
 10. Yeba

  Tocmai la postul asta se găsii @sursa să-mi copieze linkul meu, adus de-acasă, pe care numai respectul față de legile severe de pe-aici m-au oprit să-l semnalez, ducându-l în bestiar. Ei, virtutea e propria ei răsplată.

  Aligică nu dă linkuri la Pepine și Rogo, dar alte defecte n-are.

  Reply
 11. nedormitul

  bună seara, stimați telespectatori, tocmai ne aflăm la căpătîiul lui cornel fugaru, care se află pe patul de moarte. maestre, ce simțiți în acest moment?

  Reply
  1. Florina

   şi după ce nu mai simte, săracu', Dumnezeu să-l odihnească, apare: BREAKING NEWS Cornel Fugaru a murit. Ce spun cei care l-au cunoscut. şi spun ce simt.

   Reply
 12. Măuzes

  pe hotnews, de pildă adesea apare titlul unei știri, dar știrea nici măcar nu este redactată: intri pe feed – cornel fugaru a murit. dai click pe articol, surpriză! Conrel Fugaru e viu

  Reply
 13. nedormitul

  e o goană stupidă între ei, care dă (mă rog, preia) o știre mai repede și o livrează către public. Pe hotnews, de pildă adesea apare titlul unei știri, dar știrea nici măcar nu este redactată: intri pe feed – cornel fugaru a murit. dai click pe articol, surpriză! tot conținutul articolului este "cornel fugaru a murit". și pînă cînd bietul cornel fugaru moare de-a binelea, apucă și ei să dea copy paste de pe wikipedia, să pună un youtube sau două și gata știrea: cornel fugaru a murit și el ca oamenii.

  Reply
 14. nedormitul

  gupi, am spus și mai sus, nu știu cît e vorba de furt și cît de lene. mai degrabă a doua. ea trădează, de fapt, incapacitatea scîrța-scîrțarului român de a face presă cu adevărat. de a se duce pe teren, de a căuta subiecte, de a verifica surse, etc.

  nu, presa românească copiază de pe net orice știruțe și dă sentințe. Sigur, în mintea unui meltean de la mediafax, pentru ca știrea să fie luată în seamă, trebuie să existe o sămînță de intrigă, de conflict. și a făcut-o să sune a intrigă și conflict, de aceea a și circulat atît de bine. deci melteanul de la mediafax, bravo lui, și-a făcut bine meseria, e un profesionist.

  Pun pariu că ăia care au copiat de pe mediafax nici nu s-au obosit să vadă interviul cap-coadă.

  Reply
 15. gupi

  Pai dacă interlocutorii sunt de acord să vă ajute, rugați-i ca undeva în timpul interviului să zică ceva de genul:

  "Dragi jurnaliști, nu mai furați! Dacă preluați acest interviu, aveți minima decență și publicați sursa. Vă mulțumesc!"

  NU e cine știe ce, dar aveți cu ce da mai apoi peste nas "comitetelor de redacții".

  Reply
 16. nedormitul

  flavia

  e mai rău de-atît. ei sînt abonați la fluxurile agențiilor de știri. "tehnic", se poate copia 100% ceea ce primesc de la agenții. și atunci, pui două știri de la mediafax, două de la rompress, mai pui două-trei de la newsin și ți-ai făcut jumătate de ziar. mai ții un prost în redacție care stă și se uită pe site-urile concurenților, se mai citează între ei și gata, ai umplut site, ziar, ce are fiecare. plus un editorial acolo, o opinie, mai nu știu ce, ca să ai și un pic de conținut personal și gata. și eu pot să am ziar. și tu poți să ai ziar.

  Reply
 17. Flavia

  Jurnalisti formati intr-o tara a plagiatului. Adica a furtului intelectual generalizat.Astia suntem. De unde altii mai buni??

  Reply
 18. Nea

  Sper totuşi că Click şi Cac-can doar prezintă acel conţinut original, nu îl şi produc. Altfel, pentru ştiri de felul "Şi-a trezit soacra cu lovituri de topor în cap" ar trebui judecaţi pentru omor.

  De fapt, cumva îl şi produc la mâna a doua, prin efect indirect, de imbecilizare.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.