Sorin Oprescu, primarul fraudulos

Primul mandat al primarului general Sorin Oprescu se apropie cu pași siguri de final. În acești aproape patru ani de mandat actualul primar general s-a remarcat prin dispreț față de bucureșteni, mutilarea orașului, risipa fondurilor publice,  favoritism și lipsă de seriozitate.
Disprețul față de bucureșteni s-a manifestat încă din campania electorală din 2008 când singurul proiect „concret” propus de candidatul Sorin Oprescu a fost „autostrada suspendată” – un proiect absurd care nu s-a materializat până în prezent și probabil nu se va materializa vreodată. Sorin Oprescu a continuat în aceeași direcție după preluarea mandatului de edil șef al Bucureștiului – trenarea finalizării lucrărilor de reabilitare a centrului istoric, demolarile îndiametrala Buzești-Berzei-Uranus și bătaia de joc a gazonului din National Arena.

Cea mai bună dovadă a disprețului manifest față de orașul pe care îl administrează sunt înregistrările în care Sorin Oprescu îi asigura pe „regii asfaltului” că reacțiile sale critice față de calitatea lucrărilor executate sunt de „fațadă”, pentru a satisface pofta de scandal a presei. Situația urma să revină „la normal” după ce subiectul asfaltărilor urma să fie epuizat de media, iar practicile păguboase deja încetățenite ale „regilor asfaltului” erau date uitării. În tot acest timp bucureștenii urmau sa-și strice mașinile în gropile proaspăt „plombate”, iar primăria ar fi urmat să plătească despăgubirile cerute de aceștia în instanță pentru pagubele suferite.

La mai bine de trei ani de mandat în Bucureștiul condus de Sorin Oprescu clădiri aflate în patrimoniul național sunt dărămate de proprietari în mod clandestin, iar în capitală se construiește în mod haotic, fără să se țină cont de vreun principiu estetic sau de siguranță. Mai grav primăria s-a implicat în mod activ și abuziv în mutilarea orașului prin proiectul diametralei Buzești-Berzei-Uranus, care a condus la distrugerea a zeci de proprietăți private care poate ar fi meritat o soartă mai bună, având în vedere că ele reprezentau tot cei mai rămăsese din fermecătorul cartier Uranus, distrus de Ceaușescu pentru a construi Casa Poporului și Centrul Civic.

Dezastrul lansării oficiale a National Arena vine să complementeze seria neagră a eșecurilor din mandatul de primar al lui Sorin Oprescu. Edilul șef a preferat pentru instalarea gazonului pe National Arena o firmă de casă a PSD condusă de Adrian Oprișan, fratele baronului de Vrancea, Marian Oprișan, companie cunoscută pentru eșecurile răsunătoare în astfel de acțiuni.

De la preluarea mandatului în 2008, Sorin Oprescu s-a dovedit un primar dezastruos și lipsit de proiect. În cei aproape patru ani de mandat primarul general nu a făcut decât să-i înșele pe bucureșteni și să ducă orașul mai aproape de marginea prăpastiei. Cetățenii Bucureștiului nu trebuie să-i mai ofere în 2012 un mandat.

 

Facebook Comments

14 Comments Sorin Oprescu, primarul fraudulos

 1. florin

  cred ca ar fi necesara o discutie (poate gazduita chiar aici) asupra proiectelor viitoare si directiilor de dezvoltare ale Orasului. Ideile bune pot fi insusite de candidati – nu s-ar supara nimeni 🙂

  Reply
 2. florin

  Bucurestiul a avut dupa revolutie DOAR primari catastrofali – sa amintesc doar de un videanu, halaicu sau lis. Oprescu se inscrie cu glorie in aceasta descendenta ilustra.

  Din fericire orasul traieste/se dezvolta in ciuda acestor impostori.

  Reply
 3. John Samihaian

  @Tudor

  …Sorin Oprescu este un escroc (poate incult, poate grobian…)profesional si politic… dar dotat cu inteligenta descurcarelii/capatuielii specifice poporului dimbovitean din care cu cinste face parte… viata de spital (pe vremea comunistilor sau dupa), l-a invatat multe despre oameni… si acum aplica ceea ce a invatat… pentru Oprescu Bucurestiul este un fel de spital… va fi greu de "dat jos" pentru ca oamenii il iubesc… pentru ca este ca ei… cred ca, psihologic, inca prea multi dintre oameni dimboviteni, de la opinca la mitica, se identifica cu smecheria lui…

  Reply
 4. Barengott

  Sa va dau si eu doua exemple cu privire la calitatile de neam-prost ale lui Sorin Oprescu care merita sa fie in fruntea "faptelor" sale:

  1. In perioada in care a ocupat functia de presendinte PSD Bucuresti a promovat la greu incultura si tiganimea borata. Vanghelie e cel mai elocvent exemplu. Cum poate un "doctor" sa promoveze un pantofar (e meseria de baza a lui vanghelie, identica cu cea a lui ceausescu) si apoi sa-i predea organizatia la cheie. La intrebarea asta sa raspunda toti cei care fac afirmatii de genul "Mai bine un doctor decat un marinar"

  2. La inceputul anului 2005 SMURD-ul se extindea. oprescu a considerat ca singurul sistem eficient construit in Romania dupa 1990 trebuie pus pe butuci.
  http://old.cotidianul.ro/ayatollah_ul_arafat_l_a_

  Misto caracter! Daca va ramane primar inseamna ca bucurestenii se identifica cu el. Marlani, ranchiunosi, pusi pe japca. Sper ca nu

  Reply
 5. victor L

  Pentru mine problema nu-i in chestie, cum se zice, sint provincial.

  Dar Oparila a ajuns primar din cauza de lene a multora de a merge la vot; era peste demnitatea lor (are Bleen o postare din 2009 si repostata zilele trecute "“Nu te prezinţi, nu te reprezint”"; e doar pentru cunoscatori).

  In viata oricui intervin momente de lehamite, dar sa nu facem din ea morga `telectuala: nu ma prezint la vot si ii pedepsesc pe mafiotii de politicieni.

  Dar cum spuneam, nu sint in chestie, asa ca mai votati-l odata, pe mai vechea rezolutie: operatie reusita, pacientul mort.

  Reply
 6. Tudor

  Oprescu este ceea ce este: un smecher jegos, incult si grobian pe care l-a dus capul sa profite de cateva proiecte importante pregatite din mandatul anterior. Din pacate, va fi foarte greu de dislocat, deoarece slabiciunile lui principale, golania si dispretul fata de regulile de urbanism, sunt subiecte irelevante pentru majoritatea electoratului. Oamenii cer cu disperare drumuri, parcari si infrastructuri dar nu au nici un fel de pretentii sau macar un grad bun de intelegere in materie de urbanism si arhitectura. Pentru ei Oprescu si Piedone sunt buni pentru ca au facut mai mult decat nimic, iar nimicul a fost multa vreme termenul de comparatie in Bucuresti. Sa nu uitam ca in privinta atitudinii fata de istoria si arhitectura orasului, nici Videanu nu a fost mult mai breaz. In contextul asta nu cred ca vreun candidat fara track record in administratie poate scutura copacul, din pacate.

  Reply
 7. Huitzilopochtli

  Daca doriti sa revedeti:

  http://old.cotidianul.ro/sorin_oprescu_si_a_maslu

  cu memorabila declaratie a profesorului universitar doctor:

  "dar am pus primul "sorin oprescu" nu c-am facut lucrarea primul, ci pentru ca sint coautor la toata lucrarea. daca exista mai multi coautori la o lucrare, conform deontologiei, fiecare are dreptul sa se prezinte primul cind are nevoie de ea la un concurs." 🙂

  Omul poate fi ingropat imediat in baza noilor prevederi referitoare la conduita in cercetarea stiintifica
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-10106950-plagi

  Multe n-ar prea fi de spus despre individ. Este un pui de securist nascut si crescut in primaverii traumatizat de comunism cum m-a marcat pe mine razboiul iraniano-irakian.

  Reply
 8. Dragos

  Mai duce pe cineva gandul&imaginatia ca roitul lui Ciutacu in curul lui Oprescu este un copy-paste al mustei pe rahat?

  Reply
 9. Dragos

  Sorin Oprescu – o fila din perioada cand conducea 3 spitale:

  o firma mare distribuitoare de medicamente s-a trezit in depozit cu marfa de aprox. 1 (unu) milion de euro expirata sau pe cale de expirare (in domeniu, regula este ca si chiar 2-3 luni pana la expirare = gunoi = nu ti-o cumpara nimeni, ramai cu ea). Cum un pocinog nu vine niciodata singur, distrugerea ei, a marfii, autorizata mai costa cateva mii de euro.

  Cum au procedat: au apelat la prietenul Sorin Oprescu care, pentru ghici ce comision, i-a scapat de belea umpland rafturile farmaciilor din spitalele ce cu onoare&demnitate le conducea, cu cacat. Smenul s-a produs cu o naturalete ce depaseste cumparatul a 1kg de cartofi din piata.

  alta fila: e de notorietate faptul ca baiatu(?) Sorin Oprescu e un excelent negociator de pot prin: "buey, he he (rasul lui jmeker), io niciodata n-am avut note supt (sic!) 7"

  nota de autor: Sorin Oprescu este perfect identic genetic cu sotul Roxanei Briban (soprana sinucigasa de succes): nu apucasera groparii sa astupe groapa nici 1/2 ca indureratu' a si dat fuga la facebook sa debifeze casuta cu married.

  Reply
 10. Alexandru Cariopol

  Gabriel Mutu, in 6 ani, trece prin 4 partide politice, ceea ce inseamna o medie de aproximativ un an si doua luni in fiecare partid, performanta greu de egalat in politica romaneasca. Din Cv-ul senatorului Gabriel Mutu se desprinde in mod clar lipsa de experienta in administratie. Practic din functia de administrator al firmelor sale a trecut direct in scaunul de senator, practice prima functie publica pe care o indeplineste.

  In ultimii ani, este actionar sau conduce diferite firme, unele dintre ele fiind suispectate ca au participat la actiuni de spalare de bani si complicitate la delapidare, fapte care fac obictul unor dosare penale.

  Interesele de afaceri ale domnului senator sunt in zona imobiliarelor.

  Firmele in discutie: Leader Rezidential Concept SRL, Autohorc Hobby Store

  Gabriel Mutu afirma ca nu are niciun fel de legatura cu firmele implicate in aceste ilegalitati si ca a iesit din aceste firme. Potrivit datelor de la registrul Comertului, domnul senator isi cesioneaza partile sociale din aceste firme, dar sotia ramane actionar in continuare. Mai mult potrivit declaratiilor sale de avere din 2009 pana in prezent, doamna Claudia Mutu incaseaza sume importante din aceste firme. EX; din Autohorc Hobby Store doamna Mutu incaseaza in 2010, potrivit declaratiei de avere a sotului suma de 49.850 EURO. (sursa http://www.senat.ro)
  Mai mult moment renuntarii la actiunile din aceste firme este ulterior celui producerii faptelor incrimitate asa cum se arata in dosarele procurorilor.

  Reply
 11. Ionut Stan

  Potrivit datelor existente pe site-ul Primariei Sector 4, Stefan Florescu a fost numit temporar, pana la organizarea concursului, in functia de Director al Directiei de Administrare a Pietelor Sector 4 in data de 24.07. 2009. Ib conformitate cu prevederile legale, numirea temporara intr-o functie publica nu putea depasi 6 luni. Asadar, in maxim 6 lui ar fi trebuit organizat concurs pentru ocuparea functiei respective. Cu toate acestea, nu exista niciun concurs organizat pentru ocuparea acestei functii, asa cum reiese din informatiile publice pe site-ul primariei Sector 4, pe care o ocupa asadar in mod illegal si doar in scopuri pecuniare.

  De asemenea, nicaieri pe sit-ul Primariei Sector 4, sau pe cel al Administratiei Pietelor Sector 4 nu exista un cv sau o declarative de avere/interese a domnului Stefan Florescu

  Reply
 12. basille

  Oare bucurestenii nu si-au dat seama cine este cu adevarat omul-Oprescu? Da,cred ca o mare parte din cei care l-au votat,nu si-au dat seama de smecheriile lui Sorin Oprescu.Si au mers pe mana lui Iliescu si a pesedistilor,alegandu-l la a treia incercare.Tocmai de aceea domnul Ponta de aceasta data si tot urmand sfaturile ,,patriarhului rosu'',incearca sa mai duca odata in eroare publicul bucurestean.Mi-aduc aminte ca in mandatul domnului Videanu,nu era zi lasata de Dumnezeu ca Vanghelie sa nu-l critice pe edil:dar dupa alegerea lui Oprescu ,domnul Vanghelie se face ca ploua.Si este normal,pentru ca in afara tuturor adversitatilor,domnul Oprescu este un vechi fruntas al pesedeului.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *