Suflet candriu, de fenechiu

Văd că se tot flutură Constituția când vine vorba de ușuirea lui Fenechiu din Guvern. Cică nu poate fi zburat pentru fapte presupus a fi fost comise în afara mandatului. Adevărat doar în dreptul președintelui. Însă Legea Fundamentală lasă mână liberă altor două persoane din stat ca să rezolve problema:

ART.109, Alin. (2) Numai Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor. Daca s-a cerut urmarirea penala, Presedintele Romaniei poate dispune suspendarea acestora din functie. Trimiterea in judecata a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din functie. Competenta de judecata apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Arătați-mi unde scrie că primul-ministru nu are voie să remanieze un ministru trimis în judecată, băgat pe gât de către aliații de guvernare, sau ce paragraf îi interzice ministrului trimis în judecată să demisioneze când reprezentanții unor vechi democrații europene i-o sugerează sau chiar i-o spun de la obraz. Dacă scrie, mănânc toată cărticica!

Vezi sursa articolului aici.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *