Antena 3, PNL si Crin Antonescu. Extremismul credibil.

Dan Diaconescu nu e un veritabil extremist, care să umple golul lăsat de Vadim și PRM. E un showman, un cabotin, o vedetă de televiziune care joacă un rol într-un reality show politic. Dan Diaconescu e un film de groază atît de grotesc și de exagerat încît îl umflă rîsul și pe un copil care îl privește singur acasă, noaptea pe la trei, pe întuneric. Dan Diaconescu e o farsă de televiziune, un ”smile, you’re on candid camera”. Îi lipsește fiorul. Nu se compară nici pe departe cu Vadim în momentele sale de glorie. Vadim e the real thing. Dan Diaconescu vine din tradiția lui Lazarov, Călinescu sau Țociu & Palade. Vadim vine din tradiția comunist-legionară, cea pe care Securitatea și Partidul au adus-o la perfecțiune în anii național-comunismului și la începutul anilor 90.  Dan Diaconescu e Can Can, Vadim e România Mare. Circul televiziv cu sacii de bani pentru Oltchim a fost suficient de grotesc încît să amuze și să-i convingă pe extremiștii și resentimentarii veritabili că avem de-a face cu o făcătură, cu un cabotin și escroc televiziv. Nici programul lui Dan Diaconescu nu are elementele unui extremism veritabil. Este într-adevăr populist, dar de un populism caricatural și inofensiv prin enormitățile sale bonome. Nu are însă fiorul acela autentic, care să scoată ura din tine și să înghețe sîngele în dușmani. Dan Diaconescu vorbește de ciocoi și popor dar vorbește ca de două personaje într-un reality show sau farsă televizată. Domnudan vrea să le pună ciocoilor tomberonul în cap, în rîsetele isterice ale audienței în timp ce poporul cîntă manele pe masă și tot răul din lumea asta e pus pe glume și posedă o babă cu cizme de cauciuc, pe care o face să se tăvălească în cerc în timp ce sms-urile curg la 1333.

Cînd Vadim amenința cu moartea, de-a valma, țărăniști, unguri sau evrei, cînd promitea execuții pe stadioane sau avea viziuni cu Pleșu nud, dansînd cu ielele și cu agenții Mossad în nuștiu ce luminiș conspirativ, oamenii îl luau în serios. Îl credeau. Îi făcea să viseze sînge pe pereți și să saliveze de poftă.

Dar Vadim nu mai există. A obosit și el, i-a obosit și publicul. După o perioadă nefastă pentru extremiști, anii de optimism și prosperitate economică dintre 2005 și 2009, Vadim a început să se transforme, obosit și lipsit de suflu, în propria-i caricatură.

Sîntem iarăși într-o perioadă propice extremismului și, mai ales, antioccidentalismului și xenofobiei. Și, de ce nu, antisemitismului sau antimaghiarismului. Sîntem în plină criză economică, importată din afară, pentru care vinovați nu sîntem noi, ci occidentalii, capitaliștii, nemții aroganți, americanii imperialiști și oculta evreiască.  Sîntem victimele lui Barroso, Merkel sau Cameron, sîntem o piață de desfacere de pe urma căreia se îmbogățesc capitaliștii germani crescuți la sînii Angelei Merkel, finanțiștii evrei de pe Wall Street și imperialiștii americani care ucid arabi pentru petrol, ne taie munții pentru aur și plăcile tectonice pentru gaze de șist.

Și aici intră în scenă extremismul credibil, serios, autentic, de forță: Antena 3, Crin Antonescu și PNL. Avem tot ce ne trebuie: execuțiile securiste de tip Săptămîna, Europa sau România Mare, în trustul Intact (Antena 3 în special, dar și Jurnalul Național), avem liderul descreierat dar autentic și credibil, noul Vadim, pe Crin Antonescu, avem sprijinul financiar, logistic și ideologic al Securității, prin Dan Voiculescu și securiștii din jurul său, avem intelectualii și personalitățile din buzunarul lui Felix, care să dea credibilitate proiectului extremist, pe Andrei Marga, Stelian Tănase, Dinu Giurăscu, Bușcu, Dinescu, Ciorbea, Emil Constantinescu și mulții alții, avem vehiculul politic, PNL, avem purtătorii de mesaj la nivelul organizației politice, pe Eugen Nicolăescu, Norica Nicolai, Relu Fenechiu, Renate Weber, Mariana Cîmpeanu și ceilalți lideri PNL din eșaloanele 1 și 2, avem temele antioccidentalism, xenofobie, anticapitalism, revoluție, excepționalism, răzbunare, ocultă internațională, conspirație, exploatarea resurselor și a poporului, transformat în piață și consumator, avem jug străin și amestec în treburile interne, avem agenturi, spionaj, trădători și denigratori de țară, avem șobolani cu ochii mici și răi, îi avem pe veșnicii inamici publici, Patapievici, Liiceanu și Pleșu. Mai ales Patapievici, ajuns un clasic în viață al inamiciției publice, denigrării și spionajului, veteranul care a schimbat 9 directori CIA și 7 directori MOSSAD .

Ne-au băgat plasme pe gît, ne-au subjugat cu cărțile de credit, ne-au îmbiat cu credite ipotecare și de nevoie personale și ne-au transformat în sclavii lor, au tipărit bani și au umplut lumea cu ei, ne-au făcut instituții, ca DNA sau ANI, prin care să controleze și, la nevoie, să înăbușe elitele naționale patrioate, iar sub masca unor instituții culturale, în fapt organe de propagandă antinațională și smintire a sufletului românesc, au creat rețele de agenți de influență și spionaj, așa cum era ICR pînă să fie preluat de un intelectual autohton și monument național.

Securitatea i-a născut un frățior lui Vadim. Se numește Crin Antonescu și vine împreună cu un partid de descreiarați, lași, oportuniști, rîme și idioți utili sau doar de umplutură.

PS. În aceste condițiuni, Vasile Blaga și pedeliștii vorbesc despre o alianță cu PNL, cu sau fără Crin Antonescu.

UPDATE. Apropo de alianța ARD-PNL, Miron Damian, excelent: Cu ce preț, dle Blaga?

Facebook Comments

5 Comments Antena 3, PNL si Crin Antonescu. Extremismul credibil.

 1. Bleen

  Fuse Blaga la TV. E oficial. Merge pe o alianță cu PNL.
  Spune că PNL își va da seama că PSD, după ce Ponta se va vedea cu sacii în căruță, nu-l va mai susține pe Antonescu la prezidențiale. Și atunci PNL se va rupe de PSD și se va alia cu PDL. Deduc din asta că PDL îl va susține pe Antonescu la prezidențiale.
  Blaga se vede președinte PDL și după 9 decembrie.
  Blaga nu-i reproșează nimic lui Tăriceanu. Nici chiar suspendarea lui Băsescu și execuția Monicăi Macovei?

  Reply
 2. Amelia New

  Aud ca vor convoca parlamentul pentru a adopta o declaratie/hotarare referitoare la participarea/mandatul Romaniei la Consiliul european. Parca asa au inceput si in vara; e clar: trebuie sa ne asteaptam si la (inca) o suspendare.

  Reply
 3. Glook

  Plus ca … Crin si-a luat nebunul regelui, pe Becali. In contrast Crin pare aproape normal sua in orice caz echilibrat si frecventabil. Greseala la Vadim a fost ca mai si cumula cele doua functii (rege si bufon).

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *