Cum şi cui ne vindem: Scryb.ro – agenție creativă fără vrăjeală.

La prima întîlnire live, în formula Florin Cojocariu, Ducu Hâncu, Răzvan Cucui şi, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Bleen (nedormitul a participat doar telepatic, de la Cluj), s-a discutat nu numai ce va fi şi va face Madame Blogary ci şi din ce va trăi. Varianta cu finanţatorul a picat, avînd în vedere că toţi bărbaţii deştepţi şi cu bani sînt luaţi (adică SOV şi Dinu, că alţii mai buni nu există). Astfel, într-un final, s-a stabilit că o vom face în grup mic, din dragoste, pe gratis. Cel puţin o perioadă. Fiindcă, inevitabil, va veni un moment (care nu e chiar aşa de departe) în care Madame Blogary va avea nevoie şi de angajaţi permanenţi (mă rog, pentru început, de angajat permanent – deci, vom crea un loc de muncă!).

Ei bine, se ştie că vremurile-s grele, criza în plin fuleu şi că în ziua de azi nu poţi supravieţui, mînca o pîine, bea o bere, conduce o maşină, plimba o manechină sau sări într-o piscină dacă nu te vinzi şi tu, ca tot omul. Şi cum oferta de vînduţi e mare iar cererea a scăzut drastic (nici mogulii nu mai sînt ce-au fost), am decis să ne vindem şi să ne cumpărăm între noi, in-house.  Pe de altă parte, vorba Dictatorului: nu produci, nu consumi. Aşa s-a născut Scryb, sclavul care alimentează bugetul.

Ce e Scryb?

Scryb e un alt fel de shop creativ care funcționează pe net, cu costuri mici. Există trei lucruri care ne diferențiază de alte agenții:

1. Comunicarea e o marfă comună – ideile sînt commodity. De aceea nu facem prezentări și strategii, ne concentrăm pe ce avem de livrat: texte, printuri, slogane, branduri.

2. Experiența și talentul pot fi ieftine. Fondatorii scryb.ro au împreună 40 de ani de experiență în agenții și la client. Așadar, nu ignorăm strategia, o înglobăm direct în produs și nu în power-point-uri englezite. Nu încercăm însă să justificăm prețuri mari și timpi de lucru lungi prin “strategii”. Clientul vrea un logo sau o campanie care să producă rezultate, nu o strategie care să-i arate ce deștepți sîntem.

3. Operăm cu costuri foarte mici. Nu avem sedii de figuri, mașini de serviciu și cohorte de accounți care să facă frumos în prezentări. Avem un Art Director, un Creative Director și un Trafic Manager – fondatorii agenției, care funcționează într-un birou. Toți restul sînt colaboratori. Funcționăm pe net. Iar faptul că avem costuri minime are două consecințe importante: 1. Putem fi cei mai ieftini din piață. 2. Avem colaboratorii cei mai motivați: majoritatea banilor încasați pe un job merg la cel care a muncit, nu la agenție.

Manifest, prețuri și portofoliu pe scryb.ro

Facebook Comments

22 Comments Cum şi cui ne vindem: Scryb.ro – agenție creativă fără vrăjeală.

 1. gabhry_el

  ce te faci dacă îţi face Berceanu o ofertă? 😛

  cine va crede că a ales scryb pentru că e cel mai ieftin şi cel mai bun de pe piaţă?

  Reply
 2. MicutzaCeKurai

  @ela

  extrem de obraznic Nepotul Matusii Tamara: de 6 ani nimeni nu reuseste sa-i demonstreze nimic. asta pentru ca este el curat si uscat ca si pampersul nefolosit, nu pentru ca fac zid in jurul lui parlamentarii si ridica el exceptzii de neconstitutzionalitate, dupa exceptzii in instantza – doar, doar intra in prescriere (sau cistiga alegerile) fapta si nu mai trebuie sa fie judecat. "voinicosul" lui peste este foarte vocal din spatele (mmmmm!!!)))) colegilor sai. ia-s sfatui pe acei colegi sa-si pazeasca spatele))))).

  Reply
 3. Florina

  Stimate domnule Florin Cojocaru,

  Tizule, hai sa traiesti si sa-ti functioneze firma,

  Sunt femeie, asadar:

  -comunic perfect de cind imi amintesc;

  -comunic foarte bine de cind m-am nascut (conform parintilor);

  -mai e nevoie de CV, in aceste conditii?

  Servesc firma!

  Cu respect,

  13.05.2010 Semnatura

  Reply
 4. MicutzaCeKurai

  @gabhry_el

  baga si ei ce pot. ca doar n-or minca prajiturica numai din vinzare de ziar… am preluat doar sa verific – pentru mine, in zona aceea, cam lucreaza ceea ce denumesc eu "boschetar de presa" (adica unul care se cere sa te vinda de-un leu s-aiba si el ce pune sub mustatza sau, ma rog, de-asupar barbii – cind sunt filosofi ca gotziul si rogojanul).

  @corson,

  la Rachitzele CAP-ul? asa ceva nici ca se egzista!

  Reply
 5. Corson

  @ Florin Cojocariu

  Eu cu Ra n-am nicio treaba! Ca nu cred c-am fost dus la beserica in nicio transmigratie/metempsimumu.

  Reply
 6. omen

  ei, @corsoane, vezi, asa se stabeleste dialogu'.

  nedormitu' nu e "la fel", el e un pic dependent 😀 , da' adictzia lui amuza destul de bine publicul(cinic publicul, il mai si incurajeaza), asa ca n-as spune ca-i ieftin.

  à bon entendeur, salut!

  aa, si @redactia: bafta cu scryb-ul! 😉

  Reply
 7. Corson

  Eu pe asta cu demisia Bocului n-o cred.

  E manipulare de-a taicasu. Nu cel in spirit, de la Cotroceni, ci al batrin de la Rachitele. Mosul are nevoie de cosasi la fineata.

  Acuma, ca nu prea-i frumos sa deturnesti de la datorie bunatate de premier, pentru numa 2-3 saptamini de coasa… Da' asa-s rachitenii astia (mai putin Emil), egoisti si numa pintru ei, ca n-or fost scoliti la ceapeu, la binele public. No!

  Reply
 8. Corson

  Vreau si eu la voi, la scryb!

  Am si recomandari. Acum fo doua zile, nedo (saru mina, sefu! sa nedormiti!) m-a facut (postac) ieftin. La vremea aia nu mi-am dat seama ca vroia sa-mi spuna ca sintem la fel. Si mi-a si promis ca o sa ma aiva-n vizor.

  Si mai e si maistrul bucatar Cucui. Ne cunoastem si apreciem reciproc ca, vorba aia, inginer la inginer nu-si scoate ochii.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @corson, scrie pe ra arond scryb punct ro. Acolo citeste zeul soare. Baga CV, nu tine vrajeala.

   Reply
 9. MicutzaCeKurai

  si ce face Pontiliciu? instiga? arata "slabiciunile" dispozitivului presedintelui?))))

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *