Flacara democratiei, reporneste inima si fotosoapele cretine cu pisoi fata in fata cu reactiunea Blogary

Cînd Elenina Nicuț se bătea la Olteni cu pesediștii, tot facebookul stătea acasă la televizor. Tot pedeleul era sub pat. Cînd Elenina m-a sunat să fac rost de o mașină s-o ia de acolo, că o omoară ăia, am sunat mai departe. Răspunsul venit din partea eroilor Dreptei? ”Nu se poate. Nu avem ce face.” Asta după ce sunase și ea înainte și i se spusese să se descurce.

Un fel de ”bă femeie, te-am pus noi să lupți pentru corectitudinea alegerilor, pentru statul de drept și alte rahaturi d-astea, te-am pus noi să te scandalizezi? Și acum vrei să te scoatem noi din căcat? Cît de prost poți să fii să vorbești de fraudă și să lupți pentru statul de drept? Fii rezonabilă și fă ca noi, ascunde-te sub pat sau pune fotoșoape cretine și statusuri imbecile pe Facebook!”

Am sunat la unul dintre observatorii Asociației Blogary, comandant de navă din Giurgiu, Mihai Drăgan, care era pe la o secție prin Alexandria. S-a dus el și a luat-o pe Elenina de la Olteni,

În același timp, Simona Maria Popescu și Anca Arun plecaseră cu mașina din București și se îndreptau spre Olteni (deși le zisesem să n-o facă, că nu e timp, ăia din Olteni puseseră cuțitul pe masă și n-aveau de gînd să aștepte două ore, pînă ajung ele la Olteni).

Despre reprezentanții PDL în secții nu mai are rost să vorbim. Într-o secție reprezentanta PDL plîngea că PDL nu aduce oamenii la vot, în altă secție reprezentantul PDL votase DA și arăta buletinul de vot întregii comisii, în altă secție reprezentanta PDL abia aștepta să scape de nenorocitul de Băsescu, care tăiase salariile, în Olteni, reprezenanta PDL era cu arme și bagaje de partea USL, împotriva Eleninei.

Cînd ieșea Videanu să anunțe fraudele și neregulile, primele două exemple aparțineau Asociației Blogary (Olteni și Jilava, acolo unde votau și pușcăriașii care își peirduseră dreptul de vot). Asociația Blogary, cu 15-20 de observatori, documenta frauda și neregulile și dădea cele mai importante exemple, în timp ce PDL, cu cei 20 000 de reprezentanți în secții se folosea de documentarea făcută de Asociația Blogary.

Mai are rost să vorbesc despre atitudinea Dreptei la lovitura de stat? Fiindcă nu vorbim doar de PDL, vorbim despre toată așa-zisa dreaptă. Blogary a avut dreptate cu lovitura de stat și boicotul, așa cum avusese dreptate și în ianuarie, cu Marea Revoluție despre care am zis că e un fîs și de care era terifiată toată dreapta, fiindcă aflase din evaluări (intoxicările lui Felix, de fapt) că 1 milion de români așteaptă cu furci și topoare să iasă în stradă, să o linșeze.

Cînd Blogary era atacat astă iarnă, la Marea Revoluție, și era aproape 48 de ore offline, cînd eu primeam sute de amenințări cu moartea (”las’ că știm noi unde stai, nu scapi viu de revoluție, nici tu, nici familia ta.”), toți frecționiștii dreptei erau sub pat (astă iarnă, dreapta, în frunte cu ditai partidul de două sute de mii de membri, era îngrozită de cei 1-2000 de zăltați din Piața Universității).

Eu m-am învățat să mă înjure toți cretinii din toate taberele și să mă acuze că lucrez pentru banii lui Udrea sau banii lui Hrebenciuc, deși ei sînt cei care lucrează pe banii politicienilor și gravitează în jurul puterii. Dar asta, dincolo de nervii de moment, contează puțin sau deloc.

Astă iarnă doar o singură voce se mai auzea: Blogary (mie mi-a convenit atunci că toți se ascunseseră pe sub paturi de frica deținătorului Premiului Nobel pentru medicină și pace, Raed Arafat, pentru că Blogary a cîștigat vizibilitate), astă vară doar două trei voci au avut dreptate (printre ele Monica Macovei și Blogary). Astă iarnă, speriată și intimidată de Raet Arafat și cei 2000 de zăltați din Piața Universității, toată dreapta o dăduse pe explicații complex psihologizante, de teama linșajului. Astă vară, altceva decît slogănuțele cretine și feștila cu care defilează proștii satului, nu mai știau. Cînd a venit vorba să lupte pentru statul de drept, în Piața Victoriei nu au venit mai mult de 1000 de oameni (în medie au fost cîte 3-400 pe zi), printre aceștia zilnic aflîndu-se Blogary. Pedeleii erau pe plajă sau pe la băute și căutau variante de alianță (ca și acum) cu USL (la urma urmei, Băsescu și statul de drept sînt chestiuni trecătoare, în timp ce puterea e veșnică și nu se cade să te trezești aruncat brusc în gheena opoziției). Cînd a trebuit să lupte împotriva fraudei, și cînd Elenina a făcut-o în locul lor, au ridicat din umeri atunci cînd la Olteni lucrurile au luat-o razna și Elenina a cerut ajutor. Cînd a trebuit să documenteze frauda, au venit cu două exemple date de observatorii Blogary (pentru cei care nu știu, Blogary a avut în jur de 20 de observatori, în timp ce PDL a avut zeci de mii de reprezentanți în secții).

Rezultatul? Despre Dragoș Paul Aligică galeria dreptei de pe Facebook comenta la modul: ”Cine mai e și Aligică ăsta? Că n-m auzit de el. O fi și el vreun prost care face pe deșteptul. Nu-l băgați în seamă, vrea doar să capete celebritate pe seama dumneavoastră.” N-au înțeles în vară ce s-a întîmplat, n-au înțeles nici pînă acum, deși între timp au învățat să folosească expresiile ”lovitură de stat” și ”fraudă” și să le folosească drept justificări și arme electorale, deși la momentul respectiv le-au negat. Eu sînt plătit de Hrebenciuc, Elenina și toți ceilalți apropiați Blogary primesc probabil cotă parte din banii de la Hrebe (așa-i zicem noi, apropiații).

Astăzi, cînd sînt disperați că forța gravitației lor în jurul puterii se va apropia de zero, au găsit inamicii: Blogary și cei apropiați Blogary. În ciuda dezamăgirilor unora (eu n-am dezamăgiri, că nu prea omor cu amăgirile) și a nervilor de moment, e bine. După ce foarte mulți dintre ”luptătorii” actualei drepte vor uita de mieunaturi și căcărări și vor trece cu arme, bagaje și contracte la putere (doar asta e singura lor miză), Blogary va rămîne tot aici.

PS. Poate să-mi spună și mie cineva, cît a ajutat statul de drept tema loviturii de stat, boicotul și mini-protestul din Piața Victoriei, și cît au ajutat Flacăra Democrației și mitingurile cu pedelei aduși de la Cucuieții din Deal cu autobuzul? În procente. Poate să-mi spună și mie cineva cît ajută electoral fotoșoapele cretine cu pisoi, motivaționalele imbecile cu inimi repornite, glumițele pentru retardați de care e plin Facebook-ul și toată disperarea asta a unei lumi aflate în pragul prăbușirii și cît ar fi ajutat un nume de prezidențiabil, un nume de prim ministeriabil, un proiect politic de fuziune a PDL, PNȚcd și FC, un program adevărat de dreapta și o strategie electorală care să acopere acele colegii care contează și care poate duce USL la sub 50%? Tot în procente.

Facebook Comments

25 Comments Flacara democratiei, reporneste inima si fotosoapele cretine cu pisoi fata in fata cu reactiunea Blogary

 1. Yeba

  Întrebare pentru Blogary: în ziua de 30 iulie sau ulterior, în ziua reinstalării lui Băse la locul lui, a venit vreunul pe Facebook, ce-o mai fi și aceea, să zică, scuturându-se de nisip și mutând cutia de bere în mâna ailaltă: Mulțumim, Blogary, frate, că te-ai ținut de principii, că ai avut ideea și nervii să combați, fiindcă dacă mai stă Băse măcar 5 luni avem și noi nițică forță de negociere, nu ne-or lăsa nenorociții ăștia doar în șlapi, la iarnă? Sau orice variantă care începe cu Mulțumim?

  Reply
  1. Gramofonu

   Yeba Ba chiar si inainte de 30:
   „Sigur, și varianta neprezentării este una valabilă, și înțeleg sensibilitatea celor care nu vor participa la vot pentru a nu legitima lovitura de stat”, a spus Băsescu
   In rest…
   „A! Ce coruptă soţietate!… Nu mai e moral, nu mai sunt prinţipuri, nu mai e nimic: enteresul şi iar enteresul”
   In concluzie: doar oamenii sensibili mai au prinţipuri. Iar lumea spune despre ei ca au luat-o razna. Ce ingrati (hhhhh)

   Reply
   1. Yeba

    Bleen, acum îmi dau seama că două din consecințele boicotului sunt 1) că nu se duce Crin să ridice Premiul Nobel și 2) că se duce Băse. Pentru mine au semnificație separată și maximă, amândouă. Au și pentru Lăzăroa, dar așa e el, mai Mutulică, nu vrea să spună.

    Reply
 2. EleBelele

  🙂 Mirel, ti-am mai spus vreodata ca-mi esti ca un frate? stiu ca gura lumii sloboda si nemernica ni te face „guru”, insa, repet, pentru mine, din seara aia in care m-ai scapat din iad, asta imi esti: un frate 🙂 si, daca stau sa ma gandesc, chiar semanam: nu ne sucim dupa cum bate vantul, ci tinem drumul drept, dupa cum ne dicteaza mintea si constiinta, cu riscul sa ne luam nenumarati scuipati, cu precadere de la cei care, pana mai ieri, ne pupau in fund.
  bine, tu esti mai tare, iar eu ar trebui sa iau aminte; pt ca sunt ceva mai slaba sau, cel putin, neobisnuita cu terfelelile venite din partea asa-zisilor „oameni de bine”; pt ca, cel putin in momentul asta, regret din toate incheieturile tot timpul, nervii, energia si sufletul consumate aiurea, atat in vara, cat si acum, recent, si ma jur pe toate cele ca nu mai misc un deget, chiar daca ar fi sa se prabuseasca cerul.

  Reply
  1. Gramofonu

   EleBelele Intrebare de baraj: dupa faza aia, ce-ti veni cu Galatiul? cind am citit stirile, prima tentatie a fost sa zic ca ai luat-o razna. On second thoughts, am zis ca chiar ai luat-o razna.
   Explica-te, daca poti…

   Reply
    1. Gramofonu

     EleBelele Si eu cred ca am dreptate 🙂 dar macar m-am ales cu ceva bun din afacerea asta: un numar de tel. de avocat care musca din dusmani :)) nu se stie niciodata…

     Reply
  2. adrirus

   http://www.evz.ro/detalii/stiri/sebastian-lazaroiu-atac-dur-la-pdl-1013915.html
   Nu se va prabusi cerul, dar Romania risca sa ramina sub dictatura USL multi ani de acum incolo.
   ARD-istii sint in mare parte caraghiosi, hoti, demagogi, ipocriti, mincinosi, impotenti, blatisti etc., dar USL-istii sint pur si simplu criminali, asa cum i-ai cunoscut direct in iulie la Olteni si cum i-am vazut, indirect, si noi ulterior.
   Numai sfirsitul lumii ne va scapa de ciuma USL-ista. Scapa cine poate: cei tineri in strainatate, cei batrini in mormint.

   Reply
   1. SimonaM

    adrirus Aproape mi-au dat lacrimile…
    Ai citit textul? Știi cum se cheamă ăia care asistă la o crimă (tu i-ai numit criminali, deci continui argumentația ta) și nu fac nimic?
    De ciuma uselistă ne va scăpa educația, nu istericalele de partid și propaganda cu inimioare și motivaționale de clase primare. Nu ți se pare un pic anapoda să-i predici taman celei care știe despre ce e vorba?!

    Reply
 3. Canadiana

  De aici, din Cuca Macaii unde traim, la mii de kilometri de tara, cam astea sunt suferintele noastre: 
  1. ca, dupa toate ororile marca Ceausescu, Iliescu si Constantinescu, Romania, care incepuse sa-si mai revina, este iarasi in Valea Plangerii.2. ca oameni ca Elenina sufera nesprijiniti decat de o mana de oameni, in timp ce boii domnesc si isi imprastie tentaculele slinoase, nestingheriti.3. ca nu putem face mai nimic. Si cred ca asta doare cel mai tare: neputinta surda. 
  Si-l mai invidiez pe tata, care plangea in hohote in ’68, cand rusii ne amenintau tara. Macar aia erau straini.

  Reply
  1. Beavix

   Canadiana Ba se poate face mai mult decât facem, însă cel puțin noi ăștia din țară preferăm să protestăm doar în fața tastaturii, în loc să ieșim în stradă, acolo unde protestul poate fi auzit de toată lumea. Sunt mulți cărora nu le convine drumul spre care se îndreaptă țara asta, însă ce folos că toată lumea zice „of, asta e, n-avem ce face”. Avem atâta libertate încât nu mai știm s-o folosim.

   Reply
 4. Canadiana

  De aici, din Cuca Macaii unde traim, la mii de kilometri de tara, noi suferim de doua lucruri: 1. ca, dupa toate ororile marca Ceausescu, Iliescu si Constantinescu, Romania, care incepuse sa-si mai revina, este iarasi in Valea Plangerii.
  2. ca oameni ca Elenina sufera nesprijiniti decat de o mana de oameni, in timp ce boii domnesc si isi imprastie tentaculele slinoase nestingheriti.
  3. ca nu putem face mai nimic. Si cred ca asta doare cel mai tare: neputinta surda.Si-l mai invidiez pe tata, care plangea in hohote in ’68, cand rusii ne amenintau tara. Macar aia erau straini.

  Reply
 5. mimisor007

  🙂 pt alegerile parlamentare, ar fi ajutat macar sa stie electoratul cine e ARD , asa…pt inceput. CA NU STIE. De exemplu nite afise electorale pe care sa scrie in loc de reporniti inimi, ARD=PDL+PNTCD+FC.
   pt statul de drept ar fi ajutat sa fie explicat simplu, scurt, la televizor si din poarta in poarta, ce inseamna si la ce foloseste sa ai legi pe care sa le respecte toata lumea si oricare nu le respecta sa fie sanctionat, samd. Ca nici asta nu se stie si nu s-a inteles ( boborul vorbeste in continuare ca nu e corect sa stea dictatorul la Cotroceni daca 7,5 mil – lasa ca nu-s 7,5 – au votat impotriva lui si alte prostii). Deh.

  Reply
 6. andrei_p

  Un nume de prezidentiabil ar fi insemnat o persoana concreta de manjit, un proiect politic de fuziune ar fi readus pe tapet, in prima linie, tema mult-blamatului PDL (nu numai aici ca acum, ci inapoi si la antene), un program adevarat de dreapta ar fi permis reluarea ofensivei castigatoare, dpv al stangii, la adresa guvernelor Boc. Dpv electoral, cred ca dezbaterea ar putea continua la nesfarsit fara sa fie stabilit ce era sau nu mai bine. Tot ce putem spune e ca daca ARD facea lucrurile cum le ceri tu avea mai multi votanti si sustinatori pe acest blog. Evident si ca aratau mai aproape de ceea ce ei ar trebui sa fie, dar sa nu neglijam faptul ca tot ei ar fi si nu altii (afica Blaga si trupa), iar abia acum cred ca ajungem la adevarata problema! Care nu e nicidecum vopsirea lui Blaga et co in culori de dreapta, ci gasirea acelor blage si blagi cu adevarat de dreapta.

  Reply
  1. Bleen

   andrei_p 
   1. Și dacă prezidențiabilul era mînjit de antena 3, ce? Care ar fi fost efectul electoral? Ce rost are să participi la alegeri dacă nemînjirea este singurul criteriu? Care este relevanța mînjirii?
   2. Văd că unicul tău reper intelectual, cultural și politic rămîn antenele. Nu că m-ar mira, dar o discuție în situația asta devine absolut inutilă.
   3. Ca să aibă voturi, ca să mobilizeze, dreapta trebuia să vină cu proiecte de perspectivă, care să dea încredere simpatizaniților, nu să implore PNL-ul și să meargă pe burtă de frica Antenelor (la care se uită aceiași 200 de mii de spălați pe creier care oricum votează USL).
   4. Ai dreptate totuși în ceea ce privește Antenele. Ca și tine, politicienii PDL și consultanții lor stau numai cu ochii pe Antene și iau deciziile în funcție de Antene. La ei acolo așa se duc discuțiile: facem așa sau așa și ce părere au Antenele despre asta?

   Reply
   1. andrei_p

    Bleen andrei_p Incercam sa zic ca nu vopsirea lui Blaga in culorile dreptei este solutia. Gasesc ca ar fi chiar aiurea sa apara Blaga altfel decat e, adica asa cum inteleg eu ca ti-l doresti tu. Referirea la Antene a fost facuta pentru a sugera ca s-ar da munitie adversarilor pentru a mai „suge” voturi, ceea ce nu e in interesul ARD. Ar fi trebuit sa despart in silabe, poate ajuta.

    Reply
    1. andrei_p

     Bleen andrei_p Hai sa facem asta, atunci. Hai sa incercam sa il determinam pe MRU si cati or mai fi real de dreapta prin amestecatura aia ARDista sa construiasca o organizatie noua pe o platforma de dreapta. Indiferent de ce face ARD, ramane un vehicol electoral pentru PDL. Ori, PDLul lui Blaga nu e echipa capabila sa sadeasca un nou ou al dreptei in Romania, nu merita nici macar deranjul de a le cere sa-l vopseasca, pentru ca asta e tot ce pot ei sa faca. Altfel, eu votez cu ei cu aceeasi strangere de inima cu care as fi votat si daca m-ar fi mintit un pic mai bine, cu programul lu peste prajit, cu anuntarea futila a unui candidat la prim ministru (pentru mine ar fi valorat cat propunerea de a fi Anca Boagiu aleasa Miss Autostrada), sau ce-o mai fi de face un partid de dreapta adevarat, cand e adevarat.

     Reply
 7. adinalive

  Le va parea rau, nu are cum altfel. Nu stiu povestea de la Olteni, vreau doar s-o felicit pe Elenina, am cunoscut-o trecator acum vreo 12 ani. Mi se pare incredibil ca la mine in colegiu reprezentatul ARD impotriva lui Tariceanu nu exista.  Nici macar un pliant in posta sau macar o hartie scrisa de mana si xeroxata in regie. Tariceanu a venit personal cu Chiliman la noi la bloc. Ma astept la un scor zdrobitor.

  Reply
 8. Florina

  Mai are rost să vorbim despre lupta Dreptei acum, pentru parlamentare? Zic că mai bine urmărim un clip al teveului online ARD, cu Miaunel şi Chiulangel, şi ne lămurim definitiv. https://www.facebook.com/photo.php?v=192455470883356

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *