Mesajul lui Traian Basescu

Postat pe Facebook, pe pagina Alaturi de Presedintele Nostru:

Dragi susţinători,

Am decis să scriu acest mesaj pe pagina de Facebook a voastră, a susţinătorilor mei, deoarece cred că trebuie să fac câteva precizări cu privire la dezbaterea pe care am provocat-o în PDL în ultimele zile despre starea în care a ajuns astăzi Partidul Democrat-Liberal.
Intervenţia mea este legitimă pentru că şi eu, şi PDL avem acelaşi electorat. Dacă actualii lideri ai PDL îşi asumă riscul dezinformării cu privire la propriile lor eşecuri, eu refuz acest lucru şi, pentru moment, vă transmit următoarele:

 1. după alegerile din decembrie 2012 între mine şi conducerea PDL nu a existat niciun fel de dialog şi nici nu poate exista un dialog atâta timp cât conducerea PDL-ului va fi asigurată de actuala echipă de politicieni;
 2. unii lideri PDL încearcă să-şi justifice propriul eşec şi să câştige voturi în convenţia care urmează utilizând în dezbaterea internă argumentele false şi populiste din sloganurile USL şi atacându-şi propriul guvern;
 3. încercarea de a ascunde sub sloganurile USL adevăratele cauze ale eşecului lor electoral nu face decât să garanteze noi eşecuri în viitor;
 4. nu m-am lăsat niciodată impresionat de atacurile adversarilor şi nu mă voi lăsa impresionat nici acum de avertismentul că actualii lideri PDL vor răspunde la următoarele mele declaraţii despre starea partidului; joia trecută eu nu am atacat PDL-ul, ci am făcut o radiografie a modului în care arată astăzi partidul; intenţia mea a fost şi rămâne aceea de a genera o dezbatere cinstită despre eşecul PDL; din acest motiv mă adresez vouă, membri şi simpatizanţi ai PDL, care m-aţi sprijinit constant şi pentru câştigarea celor două mandate de primar general al Capitalei, şi pentru câştigarea celor două mandate de preşedinte al României, şi în cele două referendumuri de demitere;
 5. am văzut reacţia publică a conducerii PDL de după declaraţiile mele de joia trecută… reacţia lor nu a făcut decât să întărească ceea ce am şi spus atunci: în loc să existe o analiză şi o dezbatere corecte pe problemele semnalate de mine, au preferat atacuri specifice Antenei 3 şi USL;
 6. în perioada următoare voi continua să mă adresez susţinătorilor mei şi electoratului PDL chiar dacă pe unii lideri din conducerea partidului îi deranjează;
 7. consideră că, atunci când mare parte a societăţii româneşti aşteaptă o revigorare a dreptei politice, ar fi tragic ca PDL să fie manipulat şi să revină la practicile şi abordările FSN.

Traian Băsescu

Facebook Comments

49 Comments Mesajul lui Traian Basescu

 1. crisuadi

  Serios , chiar va mai ganditi sa cautionati toate aceste persoane si personaje pomenite pe aici ? Mi-e si jena sa mai discut despre ei . Mi-e jena sa mai discut in general despre politicieni . Romania e pierduta pe mai multi ani . Toti politicienii pe care-i stiti , din Romania , fara exceptie nu sunt buni de nimic si nici nu vor face ceva pentru ca oamenii Romaniei nu sa traiasca bine , ci sa traiasca fara nervi in tara lor . Aici si acum nu mai e vorba de dreapta sau stanga  , ci de bani , atati cat mai sunt . USL si nici alt partid care ar fi la guvernare nu va parasi guvernarea pana nu isi va face suma . E vorba , dupa cum toata lumea stie , de miliarde de euro pe an . Ori 4 ani se aduna ceva . Asta e miza , bucatele tarii ! Nu dependenta sau independenta justitiei , o dama proasta legata la ochi si violata de ‘nea Nelu . Doamna chioara , careia i-a placut violul condamna la 3 ani de puscarie ne-executabila pe Gigi Becali care se duce in Parlamentul Romaniei si aproba sau respinge legi . El judeca legile ! Pai despre ce cacat vorbim aici ? Si daca vine Basescu inapoi , ce? Partidul pe care-l va conduce nu isi va mai numi oamenii pe criterii politice pe la institutiile banoase ale tarii pentru a face rost de banii care se impart nu la partide , atentie ! , ci direct , la persoane cu nume si prenume ? Va vrea Basescu sa reduca taxele si impozitele cu 80% pentru ca lacomul si capitalistul patron sa faca bani cu ghiotura fara sa-i imparta pe la partide ? Va da partidul lui Basescu afara milioane de bugetari care o freaca pe bordura spre a rentabiliza si minimiza statul ? ?
  Hai , sa fim seriosi ! Va face o laie . O va lalai si o va freca ca si pana acum ! Guvernul Boc a taiat salariile , dar , culmea , cheltuielile cu personalul cresteau vertiginos , statul angajand masiv . Vorba lu’ Plesu :
  A SE SCUTI !

  Reply
  1. ovidiuss

   crisuadi -partidul D=3D -„Dreapta = Deruta, Defetism si Depresie”..se vede cum i-a marcat pe toti infrangerea asta

   Reply
 2. ovidiuss

  OstapB -Politica se face de liderii grupurilor politice. Masa de simpatizanti kibiteaza dar nu are timp de politica pentru ca trebuie sa munceasca ca sa traiasca. E similara situatia cu cea a ‘nationalismul’, adica intelectualii si politicienii nu omul de rand fac dintr-un grup etnic (sau civic) o natiune politica. Prima grija a lui Hitler, si a lui Stalin, dupa invadarea si partajarea Poloniei a fost executia intelectualilor, politicienilor si ofiterilor polonezei. Idea era ca fara lideri natiunea poloneaza devenea o turma, nu un „organism” capabil sa actioneze politic.
  by the same token, daca PDL nu se reformeaza , sau nu dispare si nu apare alta formatiune, atunci masa de votanti de dreapta, vre-o 3 milioane, pot ramane la nivelul de masa amorfa (pseudo-reprezentata, de fapt anihiliata politic) iar USL fara opozitie desi exista potential social pentru a avea opozitie.

  Reply
  1. ovidiuss

   OstapB ovidiuss – Nu inteleg nici eu. Bleen zice ca le e frica si/sau sunt derutati. E un moment critic iesirea asta a lui Base iar raspunsul e unul apatic. 
   Ce sa zic, poate au „interiorizat” propaganda varsata de USL/Antene in ultimii 3 ani si si-au pierdut curajul – cu exceptia unora ca Boc sau Udrea-. O greseala prosteasca fiindca electoratul nu i-a abandonat pentru asta ci exact dimpotriva, adica pentru ca nu s-au tinut tari si consecventi.

   Reply
  2. ovidiuss

   OstapB http://www.evz.ro/detalii/stiri/pavelescu-despre-mesajul-lui-basescu-cea-mai-mare-parte-a-electoratului-dreptei-din-romania-este.html

   Reply
  3. Beavix

   ovidiuss OstapB Lipsa de reacție a celor din PDL se explică prin faptul că nu știu să facă politică decât cu sacoșa (la fel ca majoritatea politicienilor din toate partidele). În toată viața lor politică nu s-au prezentat în fața electoratului decât cu sacoșa. Fără doctrină, fără ideologie, fără principii. Ei bine, acum sacoșa e goală, așa că ce să facă și ei? S-au blocat!
   Ăia care au ideologie stau și se mai gândesc. C. Preda zicea astăzi la RFI că el e încă în stadiul de „reflecție” în ceea ce privește deciziile privind evenimentele curente din PDL. Spor la reflectat.

   Reply
  4. ovidiuss

   Beavix ovidiuss OstapB

   Videanu vrea „unitate”..  „nimic nu e mai important pentru PDL decat unitatea, cheia luptei impotriva puterii monolit ..etc”…” trebuie sa ne reapropiem de oameni si sa guvernam pentru ei.Daca nu simt acest lucru, nu se vor intoarce la noi niciodata, indiferent cine va conduce partidul”
   Clar, sa nu se schimbe nimic…ci sa se apropie Blaga si Videanu de oameni.

   Reply
 3. Bleen

  Blaga: ”Băsescu a dus PDL de la 7% la 16%. ”
  În aprilie 2007 Tăriceanu le-a zis pedeliștilor: ori pleacă Macovei, ori plecați toți. Blaga a răspuns: Pleacă Macovei. Băsescu și Boc au zis: Pleacă PDL de la guvernare.
  Pe 19 aprilie 2007 Băsescu a fost suspendat. După referendum PDL a sărit la peste 40%, ajungînd chiar aproape de 50%. Pedeliștii nu au reușit să păstreze acest scor din sondaje (au în jur de 30-35% la europarlamentare în 2007, locale și parlamentare în 2008).

  Reply
 4. OstapB

  M-am uitat peste reacţiile după ieşirea lui Traian Băsescu. Am făcut un tur prin mai toate ogrăzile. M-am gândit şi mi s-a părut că cel puţin România politică suferă de un deficit de iniţiativă. Ştiu, am descoperit apa caldă. Asta se traduce simplu prin aceea că duşmani sau susţinători (cineva îi numea în mod stupid „fani”), aflaţi în centrul acţiunii (adică cei pe care-i numim „politicieni”) sau în tribune (cometatori de tot fel) se raportează la Traian Băsescu ca la un fel de „prim mişcător”, izvor unic al acţiunii politice. În acest caz Traian Băsescu nu are, ca să zic aşa, nicio vină. E vorba de un anume fel de a concepe viaţa politică. Dacă Traian Băsescu a anunţat că va fi jucător, restul se pare că s-au mutat în tribune, iar el a rămas singur să paseze, să centreze şi să dea cu capul. Traian Băsescu a rămas din-păcate-şi-din-fericire singurul jucător. Nu pare să existe alt centru de iniţiativă politică. Or, asta e frapant. Duşmanii se indignează ipocrit cu aere de fecioare iar susţinătorii şi cei care mai cred în mecanismele democratice respiră uşuraţi că, în sfârşit, se mişcă din nou ceva, singurul jucător a ieşit la încălzire. partida democratică şi de dreapta nu-şi va da obştescul sfârşit. Ceea ce e bine dar într-un fel e şi rău, căci unde este iniţiativa? PDL, cel puţin, are câţiva membri notorii are mii de membri de partid. Mai sunt şi alte partide mai mici neparlamentare. Cum e cu putinţă ca doar unul să joace jocul politic?! E vorba de jocul politic democratic nu de cotonogeala pe care o practică ăia care se numesc „politicieni”.
  Din aceste motive cred că la o adică se investeşte prea mult în Traian Băsescu. MRU a „suferit” de această proiecţie, de această investire cu speranţe. Chiar dacă poate influnţa jocul în PDL, până la urmă nu-i poate pune cu mâna. A sesizat că felul în care poate fi resucitată democraţia din România astăzi este prin revigorarea opoziţiei. La fel ca în economia de piaţă, democraţia autentică prespune confruntarea opoziţie-putere. Democraţia azi în România nu merge decât într-un singur picior, cel gigantic al puterii. A constat că felul în care poate fi recăpătată opoziţia este prin îndepărtarea „actualei conduceri a PDL” (citat, deci nu doar nea Vasile). Calea cea mai eficientă şi mai sigură este Elena Udrea. Sper să fie şi singurul motiv pentru care a lăudat-o. Le-a spus „reformiştilor”, bre, păi, depuneţi o moţiune, mişcaţi-vă, faceţi ceva, iar dacă nu faceţi asta, măcar cădeţi la înţelegere cu Elena Udrea, dar faceţi ceva. Chestia e că nu poate Traian Băsescu „să le facă pe toate”. Nu ar fi normal. 
  Schema e simplă. Azi în România democraţia e într-o rână, pentru că nu are opoziţie. Trebuie opoziţie şi nu „constructivă” ci agresivă, asta având în vedere gigantismul puterii. Calea cea mai simplă e cu Elena Udrea, o soluţie de avarie, căci calea cea mai de dorit ar fi fost cu Emil Boc, dar care nu a dorit, cel puţin deocamdată. S-ar putea ca Elena Udrea să fie o soluţie temporară. Mai rămâne soluţia unui nou partid.
  Rămâne întrebarea de fond. Unde este iniţiativa politică în ţara democratică România? Unde sunt cetăţenii care se organizeză în partide pentru a-şi promova interesele? Este România într-o dictatură opresivă? Chiar dacă mi s-ar răspunde că este într-un fel de dictatură a mediocrităţii, întreb totuşi unde este iniţiativa politică? Cum e posibil ca să nu existe decât un singur jucător politic? Păi, atunci mai bine e proclamat monarh iar România revine la monarhie, căci aceştia par să fie termenii în care şi după care se desfăşoară şi este judecată politica azi. Aceasta nu este o judecată care-l priveşte pe Traian Băsescu, ci o nedumerire în legătură cu „corpul cetăţenesc”, în sensul tehnic al acestei expresii.

  Reply
 5. Bleen

  Culmea ipocriziei: să fii scandalizat de ce li se întîmplă Tări și Orban și să taci mîlc la excluderea lui Băsescu, Boc și Macovei din PDL.

  Reply
 6. Bleen

  În săptămînile ce vin se va vedea cine este de dreapta și cine este recipient monetar al cuplului Videanu-Blaga. Băsism vs monetarism.

  Reply
    1. Gramofonu

     Bleen  E bine ca ai precizat; o sa fie greu de urmarit. Pe hotnews si contributors opiniile sint impartite, autorii au vederi diferite. Iar nominal…cine sta sa citeasca ce scriu 800 de oameni?
     Dar o sa fie interesant si la bucata, cu conditia sa nu depaseasca 30. Tapalaga, de exemplu i-a desfiintat pe amindoi (Udrea + Blaga), sa nu se supere nimeni.

     Reply
    2. adina

     Gramofonu Bleen Tapalaga e suparat ca Udrea vb. despre o generatie din care nu face parte ca si cum ar face parte din ea. Eu nu cred ca Udrea se amageste ca e cal pur sange de dreapta. Nici Basescu nu este la origini de dreapta, si totusi masurile cele mai de dreapta s-au luat sub obladuirea lui. 
     P.S. Tot discutand de „Dreapta” asta, fac scurta la degetele mainii drepte. Cand apare numele nou dupa care sa identificam „Dreapta” ?

     Reply
    3. Bleen

     Beavix adina Probabil Mișcarea Populară, că tot e înregistrat numele. Oricum, decizia a fost luată. PDL se va rupe. Băsescu își face partid.

     Reply
 7. Bleen

  MRU a ratat din lașitate și calcul politic meschin momentul ”lovitura de stat”. Se pare că ratează și momentul ”FSN vs Băsescu”.

  Reply
 8. Bleen

  Chiar dacă Blaga cîștigă președinția PDL, atmosfera, așteptările și poziționările sînt setate pentru un nou partid. PDL nu va supraviețui politic lui 2013. Formal, juridic, va exista în continuare. Va dispărea însă ca forță politică semnificativă.

  Reply
  1. Beavix

   Bleen Atâta timp cât competiția pentru renașterea PDL (ca partid de dreapta) înseamnă Blaga vs. Udrea, nu mai putem vorbi de un partid viu.

   Reply
   1. Gramofonu

    BeavixBleenhttp://www.hotnews.ro/stiri-opinii-14260256-generatia-lor.htm – fix ce ziceai, dar in mai multe cuvinte 😀

    Reply
   1. Canadiana

    Beavix Status quo era dezastruos. E bine ca le-a pus Base terebentina la cur. A dat directia unei reforme a dreptei. Asta e esentialul, nu Udrea vs. Blaga.

    Reply
    1. Beavix

     Canadiana Dacă jocul lui Băsescu, cu împingerea Elenei Udrea în competiție, are ca scop trezirea din adormire a unei a treia tabere (a reformiștilor care dorm în papuci; or mai fi existând ei oare?), atunci e bine. Sper doar să nu explodeze terebentina de pomană.

     Reply
 9. Bleen

  http://inliniedreapta.net/citeva-intrebari-pentru-mihai-razvan-ungureanu/?fb_action_ids=4729223823647%2C4729213063378%2C4729210263308%2C4726525116181&fb_action_types=og.likes&fb_ref=addtoany&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%224729223823647%22%3A467320400000245%2C%224729213063378%22%3A144146145746651%2C%224729210263308%22%3A342490322526780%2C%224726525116181%22%3A376124185827765%7D&action_type_map=%7B%224729223823647%22%3A%22og.likes%22%2C%224729213063378%22%3A%22og.likes%22%2C%224729210263308%22%3A%22og.likes%22%2C%224726525116181%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%7B%224726525116181%22%3A%22addtoany%22%7D

  Reply
 10. eugeni

  Sa fiu al naibii daca inteleg. Nu „iesi afara javra ordinara”,  lasitatea lui blaga, blaturile lui blaga, sunt importante ci faptul ca TB vrea sa castige. De aia a pierdut pdl si nu pentru ca …pdl pentru cateva zeci de mii de clienti au renuntat la milioane de voturi.
  Astazi am mai invatat ceva, nu este rau, dar sper ca maine sa invat ceva adevarat

  Reply
 11. Bleen

  Dădu Băse un mesaj. Tăcere totală la găletuși. Îi lasă Blaga în curul gol dacă îndrăznește vreunul să zică pîs. Ăștia-s ”susținătorii Dreptei”. Toată lumea se face că plouă, nu de altceva, dar poate se supără Blaga și interzice accesul la borcănaș.

  Reply
  1. AvpViorelPadina

   Bleen
   Răspund
   aci pentru că ista e primul link ce mi-a sărit în ochi pe Facebook, prin my friend Filadel. Ei bine, am impresia – și să dea Domnu
   să mă-nșel – că Băse nu e cinstit. Așa cum n-a spus fanilor săi, de la
   bun început, că el are de gând să se alieze la un moment dat cu DDD („noul vadim”)
   și că CVT nu era, de fapt, inamicu, ci amicul său politic, mai mult or
   mai puțin secret, nici acum nu vrea să recunoască din capu locului,
   cinstit și lăutărește, că a vrut-o hăăt de mult pe Elena Udrea la
   conducerea PDL, iar apoi candidat la președinție, în 2014. E timpul ca
   fanii lui Băse se se dumirească, odată și o dată, că pe Băse nu-l
   interesează decât să câștige iar și iar, într-un fel sau altul, și că el
   nu acceptă să nu aibă baremi un ciot de speranță într-o victorie fie ea
   cât de puțin probabilă. Acest om pur și simplu nu știe să piardă și nu
   va recunoaște niciodată că el și cu Elena Udrea, prin stilul lor excesiv
   de confruntațional și prin aroganța cu care au privit relația cu
   „găozarii de presă”, sunt principalii vinovați de dezastrul de imagine
   pe care l-a suferit PDL. S-ar putea, iată, ca nimeni să nu mai aibă
   încredere în acești doi politicieni în PDL, ca și în afara Oranjeriei,
   în afara unui nucleu dur de fani.

   Reply
   1. Gramofonu

    AvpViorelPadina”E timpul ca
    fanii lui Băse se se dumirească, odată și o dată, că pe Băse nu-l
    interesează decât să câștige iar și iar, într-un fel sau altul, și că el
    nu acceptă să nu aibă baremi un ciot de speranță într-o victorie fie ea
    cât de puțin probabilă. Acest om pur și simplu nu știe să piardă”
    Daca nu precizai ca-i vorba de Base, as fi crezut ca ma lauzi pe mine si nu stiam de unde ne cunoastem 🙂

    Reply
   2. AvpViorelPadina

    Bleen
    Baieti, pentru mai multe amanunte – si numai daca va intereseaza sa rezolvati dilema ce-l aprinse pe-Ahil Peleianu, pai cum naiba -, puteti arunca un ochi pe Google, prin cheia :
    „E.U., – go home or come back ? That is the question…”
    Spor la treaba.

    Reply
 12. ovidiuss

  tot Basescu, tot Basescu…ne trebuie si alti lideri !…cine e pentru legalizarea drogurilor de orice fel (fiecare e responsabil ce inghite si liber sa inghita orice)..si apoi sa ii punem pe o cura de amfetamine pe Baconschi, Papahagi, Ungureanu, et al.

  Reply
  1. Nea

   ovidiuss Mergi pe dopaj? Aş zice mai curând că, dacă Băse îşi face operaţie de schimbare de sex, îşi schimbă numele şi face câteva transplanturi de organe, e alt ins şi ar putea candida din nou.

   Reply
   1. ovidiuss

    Nea ovidiuss 
    e chestie de ‘caracter’ cum zice Bleen .. vorbeam figurativ-ma refeream la faptul ca tac toti de parca sunt adormiti. 
    Deprimant, ce a zis Basescu e evident de luni de zile si daca nu se rezolva PDL va fi abandonat de toti cei care l-au sustinut din convingere (non-‘galetusii’). Pur si simplu ne-am saturat. Nu mai sunt alegeri, nu mai e criza-politica, nu mai e motiv pentru compromisuri.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *