Vasile Blaga, liderul ”Dreptei”

Nu vreau să vorbesc despre acel ”Oamenii sînt suficienți de realiști” pe care Vasile Blaga l-a scăpat în emisiunea lui Robert Turcescu. Din nefericire, cunoașterea minimală, la nivel de școală primară, a limbii române nu mai face demult parte din criteriile ascensiunii în politică.

N-am să mă refer nici la un alt porumbel pe care l-a scăpat, așa cum observa bine cineva: ”Nu asta a fost discutia în partide (să candideze lider contra lider)” Nu e niciun typo. E ”partide”, nu ”partid”.

N-am să vorbesc nici de lașitatea, pe cale de a deveni proverbială, a lui Vasile Blaga, cel care aruncă responsabilitatea înfrîngerii în stînga și în dreapta, unde apucă, la Băsescu, la Boc, la Macovei, la intelectuali, la liderii locali, la adversar și care recunoaște cu seninătate că sînt filiale locale care au scăzut cu 70% de cînd el a preluat conducerea PDL de la Boc. Iar pentru el asta e o acuazație la adresa lui Boc! ”Vezi, băi Boc, de cînd am preluat eu conducerea PDL, sînt filiale care au pierdut 70% din voturi. Ha! Ce ai de zis în apărarea ta?”

Despre altceva vreau să vorbesc.  Printre frustrările și resentimentele cu care Vasile Blaga și-a înecat gazdele și telespectatorii, a fost și un moment în care acesta a vorbit concret de măsurile luate de PDL la guvernare și despre ce a făcut bine și rău ”Dreapta” la guvernare. Astfel, Vasile Blaga pentru prima dată, poate, a avut posibilitatea să lămurească termenul pe care, împreună cu aghiotanții săi din ARD, MRU, Neamțu, Cezar Preda și ceilalți, îl folosește în exces de peste șase luni, și anume ”dreapta”. Astfel, Vasile Blaga ne-a spus că guvernarea PDL a făcut și lucruri bune. A introdus pensia minimă și a crescut pensiile și salariile anumitor categorii de bugetari.

Atenție, vorbim de guvernarea care a modificat legislația muncii, scăpîndu-ne de unul dintre cele mai socialiste și rigide coduri ale muncii din lume. Vorbim de guvernarea care a refuzat propunerea FMI de a crește cota unică și TVA-ul și care a preferat să reducă costurile salariale din sistemul bugetar (după ce CCR a declarat neconstituțională scăderea pensiilor, guvernul a făcut un pas înapoi și a crescut TVA-ul, poate cea mai proastă decizie pe care a luat-o guvernul Boc). Vorbim despre un guvern care, fără să ia cine știe ce măsuri de dreapta, a avut totuși curajul, fără precedent în Europa, să scadă cu 25% salariile a peste 1 milion de bugetari și să schimbe legislația muncii în favoarea libertății economice și împotriva mafiei sindicale. Dar, vorba lui Vasile Blaga, aceasta nu e tot, guvernul Boc nu a făcut mumai lucruri rele, a făcut și lucruri bune, demne de laudă: introdus și pensia minimă, a crescut pensiile și salariile anumitor categorii de bugetari.

Aceasta este orientarea doctrinară și anvergura politică a celui care dorește să fie liderul dreptei și care nu pierde nicio ocazie să-i trateze cu bocancul pe Emil Boc, Traian Băsescu și Monica Macovei.

PS. Că tot sînt bun la pronosticuri politice, îmi încerc norocul și de data aceasta. Norocul meu, ghinionul PDL-ului.

  1. Dacă Blaga cîștigă președinția PDL, partidul se rupe 100%
  2. Vom avea un nou partid. Nu cred că Băsescu după 2014 va avea vreo funcție executivă în partid însă va fi partidul lui.
  3. PDL, sub conducerea lui Blaga, dispare ca partid politic important. E posibil să dispară și formal și la un moment dat să fie înghițit (fuziune prin absorbție se zice) de PSD, PNL sau PPDD. PDL în 2016 nu prinde Parlamentul. Nu știu cîtă reprezentare parlamentară va mai avea pînă atunci (nu cunosc în ce ape se scaldă parlamentarii PDL, cîți dintre ei se vor duce la noul partid al lui Băsescu, cîți se vor duce în PSD, PNL și PPDD).
Facebook Comments

25 Comments Vasile Blaga, liderul ”Dreptei”

  1. Nea

    Ostap, că tot eşti pe aici, fii atent ce a făcut Patriciu: nu s-a mulţumit să falsifice filmuleţul cu bătăuşul, a falsificat şi ediţia  Adevărul din 12 Scaune şi  Viţelul de Aur. Apar ca traducători tot cei ai ediţiei din 1957, Flavius şi Leicand, dar textul e potrivit cu mâna pe furiş, ca în filmuleţ. 
    Un exemplu: vezi pagina 147 din ediţia nouă a Viţelului şi compară cu cea veche. N-are niciun haz.

    Reply
    1. Rheia

      OstapB Nea (Repede, pînă nu ne prinde Florina că ne dedulcim iar la chat:) Auziți, drăgălașilor, voi aveți idee de ce nu-l mai poreclește nimeni Dinu Păturiciu, ca la sfîrșitul anilor nouăzeci? Că taaaaare i se mai potrivea Microiului….

      Reply
  2. Beavix

    Scenariu: undeva în 2014 USL-ul anunță că scopul pentru care a fost constituit (Jos Băsescu, moarte PDL) a fost îndeplinit, așa că alianța se rupe. Începe lupta pentru racolarea parlamentarilor din opoziție. PDL-ul lui Blaga fuzionează cu PNL. Alegeri parlamentare anticipate + prezidențiale simultan.

    Reply
  3. Bleen

    Conform legii, parlamentarii UDMR pot avea dublă calitate: membri ai UDMR și ai unui partid politic. Pot fi în opoziție și la guvernare.

    Reply
  4. Bleen

    Rares Bogdan: Transfer BOMBA in PNL! Un om exceptional s-a inscris acum cateva minute in PNL. E un om cu o imagine foarte, foarte buna si care a demonstrat in ultimii ani profesionalism si mai ales DECENTA.
    Paul Niculescu: Pentru o clipă am rămas mut; am crezut că vorbește despre Vasile Blaga.

    Reply
  5. Bleen

    Johannis pierde mandatul de primar dacă își dă demisia din FDGR:

    Art. 15. – (1) Calitatea de primar inceteaza la data depunerii juramantului de catre noul primar.
    (2) Calitatea de primar inceteaza, de drept, inainte de expirarea duratei normale a mandatului, in urmatoarele cazuri:
    a) demisie;
    b) incompatibilitate;
    c) schimbarea domiciliului intr-o alta unitate administrativ-teritoriala;
    d) Abrogat;
    e) condamnarea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate;
    f) punerea sub interdictie judecatoreasca;
    g) pierderea drepturilor electorale;
    g1) pierderea, prin demisie, a calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatii nationale pe a carei lista a fost ales;

    Reply
  6. Ina Eyre

    Inca un motiv pentru care PDL e deja ingropat: venirea lui Iohahanis in penele. Probabil, dupa incheierea unui pact intre el si Antonescu, ca nu va avea pretentia sa candideze la prezidentiale. In felul asta, Antonescu s-a asigurat si de voturile iohaniste si de lipsa de concurenta. Lui Antonescu ii mai lipseste calafatul si si-a ingropat toti potentialii rivali.

    PDL lupta contra cu Blaga, Cezar Preda si Fulfina. Coliva strasnica le doresc!

    Reply
    1. Beavix

      Ina EyreIohannis e prim-ministrul PNL-ului. Antonescu tocmai și-a luat partener de campanie electorala, în caz că USL-ul se va rupe cândva. Deci avem până acum cuplurile Oprescu+Ponta și Antonescu-Iohannis.

      Reply
  7. Bleen

    Conform sondajului Avangarde, un sondaj care nu mă îndoiesc că reflectă întocmai situația din pixul lui Dan Voiculescu, ”dreapta” unită are 43%. Adică PNL+PDL+FC (24+13+6). Iar în turul 2 al prezidențialelor are cel puțin 44% din start (35% Crin + 9% MRU).

    Reply
    1. AndyRWX

      Bleen Da ca Felix face pipi cu procente. Oricum nu e prea realist sondajul mai ales avand in vedere ca PDL-ul (dupa multe pronosticuri) nu va mai valora nici cat sosetele lu Felix daca o sa iasa Blaga presedinte. Va fi dreapta „obosita” de atata laba.

      Reply
  8. OstapB

    Chestia cu „Nu asta a fost discuția în partide (să candideze lider contra lider)” e ceea ce se numește în psihanaliză un „act ratat”. Lui Nea Vasile îi făcu inconștientul o festă, și-l dădu de gol. Discuțiile le poartă între partide.
    Cum va zice cronicarul: în anul lui 2013, în vremea lui Victor cel Mincinos, Crin cel Fălos și Vasile cel Fricos, în vremea tiraniei partidelor și toate celelalte.

    Reply
  9. Nea

    Bleen, te bucuri de Blaga ca de o jucărie nouă. Dă-l dracului de miliţian reciclat, cred că eşti singurul care-i mai dai atenţie.

    Reply
    1. Rheia

      Nea Ți-am dat Like deși nici jucăria Blaga nu e nouă, nici Bleen nu se bucură de ea (doar dacă dai un înțeles masochist noțiunii de „bucurie”), nici nu e singurul care-i dă atenție. Dar mi-a plăcut cum ai spus-o.

      Reply
      1. Nea

        Rheia Nea Voiam să spun că natura are un mod de a-şi elimina propriile anomalii şi aberaţii. Şi că e destul să le ignori. Dar îmi dau seama că politica acţionează invers, antidarwinist, promovează aberaţiile. Aici e un mister care merită aprofundat de naturalişti şi sociologi.

        Reply
        1. Nea

          Rheia Nea Păi ginecologii sunt bineveniţi în acest studiu. Numai ei ar putea lămuri misterul Crinului. (Care mister? Ştie orice fată de 14 ani: cum cea mai dalbă floare îşi trage rădăcinile din mâlul cel  puturos.)

          Reply
        2. Nea

          OstapB Nea Păi hai cu inducţia: tupeul nu lipseşte nici în alte domenii, e o caracteristică omenească. Dar un chirurg care se bazează exclusiv pe tupeu, fără a şti anatomie şi nici măcar să vorbească corect româneşte ar fi dat afară în brânci pe poarta spitalului. Nici măcar un paznic de club cu tupeu şi fără muşchi nu ar face multe parale. Dar, măcar, i se cere un cazier curat. Nu astfel în politică.
          Deci, reformulăm: de ce tupeul fără alte calităţi e nociv în aproape orice domeniu şi e un atu în politică?

          Reply
        3. adina

          OstapB Nea continutul politicii ar trebui sa fie oamenii. Oamenii pentru care se face politica. „Politikos” = pentru, despre, relativ la cetateni.

          Reply
        4. Nea

          OstapB adina Ba şi-ar fi asigurat-o, chiar mai albă ca a celorlalţi: ar fi fost normator sau şef de sindicat sau ar fi coordonat proiecte de amploare, ridicarea unor sate din carton presat înaintea vizitelor oficiale, cioplirea limbii de lemn perfecte, etc. Dar n-ar fi bătut un cui, e drept (decât, eventual, în capul maistrului, cu mâna lui Voican).

          Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *