Metafarfuza, foileton computaţional

capt cheape_mic

Într-o bună midineaţă, când Gregoriţa Samsa se trezi în patul ei, după o noapte de vise zbuciumate, constată, posedată de o stupoare invers proporţională cu nefirescul situaţiei:
1. că toţi ceilalţi pământeni se transformaseră în nişte gândaci lucioşi, ierarhizaţi după lungimea celor două antene frontale, cu care nu simţeau nimic, de fapt.
2. că se transformase ea însăşi în Simona Bonasera.
3. că o ţigancă bătrână îi citea într-un glob de cristal, avertizând-o despre pericolul reîncarnării în specii pe cale de dispariţie, cum ar fi, de exemplu, bizonul american.
4. că se dăduse o lege, deja publicată în Monitorul Oficial, prin care doar râmele aveau voie să prindă peşti, utilizând ca momeală pescari, aceştia din urmă urmând a fi clasificaţi şi oferiţi spre comercializare conform unor norme încă neştiute de nimeni (nici măcar de forul legislativ).
5. că Tombuctu şi Colecţionarul căzuseră peste noapte din biblioteca proprie, dar impersonală şi fuzionaseră oximoronic prin fisiune într-o ediţie cartonată, de lux, în dublu exemplar
6. că Sarah scrisese o povestire despre Mara, care îşi dăduse dezacordul în acest non-sens (Sarah şi Mara fiind cele două gărgăriţe de plastic de pe mileul de raze X, aruncat pe televizor de o bunică excentrică).
7. că Laurent Tourette suferea într-adevăr de cumplitul sindrom şi de aceea avea o clientelă foarte mulţumită de tratamentele capilare à la française
Această ultimă constatare i se păru din cale-afară de absurdă, aşa că îşi dădu seama de înşelătoria ieftină pe care tocmai i-o jucase dorinţa ei de a nu se duce la serviciu : visa că s-a trezit, dar de fapt dormea dusă.

Facebook Comments

5 Comments Metafarfuza, foileton computaţional

 1. Kat

  Dragii mei,

  Traiasca lenea, toti Ionestii, Popestii, berea si farfuzele.

  De viermi nu imi fac probleme, sunt niste supravietuitori. Desi, cu niste condimente bine tintite, poti sa omori si carcaletii caracatitei ucigase.

  Un weekend neviermanos va doresc.

  Jena Pishtol

  Reply
 2. Nemo

  haha, care din cumplitele sindroame? calvitia sau alaltu'? pana la google, m-as fi gandit numai la unul 😆

  oricum, e adevarat: lenea a fost principalul motor de progres al omenirii. din lipsa de chef de-a merge la servici se nasc chestii din astea 🙂

  kat, sa scrii mai des :mrgreen:

  Reply
 3. oldhashu

  vezi ce pătești dacă mănâmci cu multe condimente la ore târzii?

  lasa dreak pe dl McDonalds și sună o cateringă serioasă or mai bine, la cratița natională!

  d'aia se nascu Ionescu pe meleagurile astea… 😉

  Reply
 4. Pataphyl

  Aprob pozitronic; pe lîngă, dar foarte pe lîngă că e adevărat, mai e și bine scris. Ca minoră observație, la punctul 5 mai era și al treilea exemplar, pentru arhivă, care însă deci s-a perdut. Ai aflat ceva? Eu cred (dar nu te baza pe asta) că Tombuctu (pe numele ei adevărat Matilda, căci era o doamnă) șterpelise alibiul, obicei de altfel mai vechi.

  Prin vecini se șușotește că Gregorița avea de fapt viermi, dar nu dorea să afle asociația pescarilor. Bîrfe, soro. da' parcă poț'să știi?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *