O demonstratie de forta si prostie

bleen.ro se apropie cu pași repezi de finalul carierei online (locul pe server îi va fi luat de cincinnatus.ro). Iată un alt articol de pe blog, din 27 noiembrie 2009 (în 26 noiembrie a apărut filmulețul trucat cu Băsescu ”bătînd” un copil) Articolul e scris pe la 3 dimineața, la cîteva ore după emisiunea în care Băsescu a fost invitat la Răzvan Dumitrescu.

Au cauţionat discursul lui Băsescu. Ăla cu mogulii. Ăla care începuse să plictisească, chiar şi pe susţinătorii lui. Ăla care părea un basm umflat, care suna  a paranoia şi mania persecuţiei. O demonstraţie de forţă, pusă atît de bine la punct, atăt de disproporţionată confirmă discursul lui Băsescu. Şi sperie. Un sistem de tip caracatiţă, lăbărţat peste tot, populat de hiene, capabil de orice, împotriva oricui. Nimeni nu e ferit, nimeni nu scapă. Nici chiar atotputernicul Dictator. Suficienţa de sine, cinismul cu trabuc şi zîmbet batjcoritor, aroganţa care defilează pe trei canale TV în fiecare seară, la oră de maximă audienţă, toate astea pun pe gînduri, îngrijorează, irită, enervează.

Strategia cu Geoană care nu apare, bună, la prima vedere (avînd în vedere calitatea personajului), e cu două tăişuri. Băsescu a zis că Geoană şi Johannis sînt de paie şi iată, Geoană şi Johannis nu mai apar pe nicăieri, sînt personaje secundare. În schimb apar mogulii, în toate ziarele, pe toate canalele,  atacîndu-l pe Băsescu, întîlnindu-se între ei, punînd ţara la cale. Complotînd.

Veţi spune că nu ştim dacă chiar complotează sau doar se întîlnesc la un ceai. Nu contează asta. Contează percepţia. Apar în presă fotografii cu ei întîlnindu-se pe ascuns. Asta dă un iz de conspiraţie, prin senzaţia de semiclandestinitate a întîlnirilor şi cu atît mai mult cu cît ei nu sînt orice amărîţi care se întîlnesc la bere, pe furiş, de frica nevestelor, ei sînt înşişi Mogulii atît de prezenţi în poveştile lui Băsescu. EI au prim planul, ei duc războiul, ei decid. Culisele sînt în faţa cortinei. Lui Geoană, lui Crin şi lui Johannis li s-a luat mingea şi  au fost trimişi acasă, să-şi facă somnul de după amiază, ca toţi copiii cuminţi. Vîntu şi Patriciu, înconjuraţi de hienele din dotare, într-o demonstraţie de forţă şi aroganţă, într-o atmosferă apăsătoare, sînt în prim plan. Pentru prima dată sistemul apare pe scenă, în toată amploarea şi ferocitatea sa. După ce pămpălăii fami(g)liei, tripleţii de paie Geoană, Crin şi Johannis, se îmbrăţişează libidinos, zîmbesc tîmp camerelor de luat vederi şi ne vorbesc de pace, bună înţelegere, consens, linişte şi voie bună, apar adevăraţii capi, Vântu şi Patriciu, preiau frîiele la vedere şi pun în scenă o grandioasă şi înfricoşătoare demonstraţie de forţă.

Sînt proşti? Oarecum. Probabil. Sigur. Sînt convinşi că Băsescu e terminat, e la pămînt şi vor să aibă satisfacţia finală, să-i arate că ei sînt cei care vor trage ultimul glonte, cel fatal, nu înainte de a-l umili public, de a-i arăta cît de vulnerabil e. Ăsta e motivul pentru care sînt atît de prezenţi în spaţiul public. Şi-au dat jos de măştile de Geoană, Crin şi Johannis chiar înainte de lovitura finală, sub luminile rampei, şi îşi privesc satisfăcuţi victima în ochi, pentru ultima oară, aşteaptînd aplauzele publicului şi elogiile criticii. E un moment prea important şi prea înălţător pentru a fi lăsat pe mîna trepăduşilor de teapa lui Geoană, Crin sau Johannis.

Dacă se dovedeşte că filmuleţul e trucat (nici nu e nevoie de expertiză, trebuie doar să apară filmările din alte unghiuri) Băsescu se poate considera cîştigător al alegerilor.

Facebook Comments

11 Comments O demonstratie de forta si prostie

 1. Yeba

  Gratis !! Ofer o demonstrație de naivitate: de ce se zbate Antena să se rupă Pactul? Sau de fapt nu se zbate și nu știu eu să interpretez nici după două mandate?

  Reply
 2. Nea

  Ai omorât Bleenul cu Blogariul. Eu, ca reacţionar de serviciu, am deplâns asta. Acu ce faci, sugrumi Blogariul cu Bleenul aflat în amorţire? Dă-ne hrană proaspătă. Şi pune tot ce a fost pe Bleen undeva, la păstrare, pentru când o fi nevoie la casa omului.

  Reply
  1. Yeba

   Nea , păi acum nu e nevoie?! Rămân visătoare când văd câte speranţe erau, uitasem. Acum ce mai e de scris? Mănâncă şi tu un covrig.

   Reply
   1. Nea

    Yeba Nea Păi covrig să fie, dar cald. De exemplu, vreau să ştiu dacă demisia lui Becali din peneleu a intervenit după cea a Papei. Vrea să candideze la postul de Păstor Suprem (Pastor Pastorum)? 
    Îţi dai seama ce atuuri are în campanie faţă de toţi muncitorii de la Vatican: Poate construi o iesle de Crăciun în fiecare parohie.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *