Partidul Miscarea Populara si Basescu

Cu ce se diferențiază Partidul Mișcarea Populară de celelalte partide de la noi? Este partidul lui Traian Băsescu. Este singurul partid al lui Traian Băsescu. Toți cei care au pus pe picioare Fundația Mișcarea Populară și Partidul Mișcarea Populară sînt apropiați ai lui Băsescu. După ce va pleca de la Cotroceni, Traian Băsescu va intra în Fundația Mișcarea Populară, posibil și în partid.

Partidul Mișcarea Populară s-a născut ca reacție la trădarea lui Băsescu de către PDL. Întotdeauna PDL a avut o puternică componentă antibăsistă, ținută la respect ani de zile de nevoia partidului de locomotivă electorală. Cînd Băsescu nu a mai putut candida și trage partidul după el, pedeliștii au început rebeliunea. În aprilie 2012 au trîntit guvernul MRU, în iunie 2012 l-au scos în înjurături pe Boc de la conducerea PDL, în iulie 2012 și decembrie 2012 au mers pe blat cu USL-ul. În martie 2013, la convenția partidului, băsiștii au încercat să recîștige partidul. Chiar și în condițiile în care desemnarea delegaților s-a făcut pe criteriul susținerii față de Blaga, suporterii lui Băsescu au luat aproape 50% din voturile delegaților. Însă au pierdut. În aceeași seară, Traian Băsescu spunea ”Adio PDL!” iar Cristian Diaconescu anunța înființarea Fundației Mișcarea Populară. În condițiile în care PDL a trădat și a ales să se transforme într-o filială săracă a PNL-ului, era nevoie de un vehicul politic care să continue ce a început Băsescu în 2000 la nivelul Bucureștiului și în 2004 la nivelul întregii țări.

PMP e un partid altfel în măsura în care e singurul partid care se revendică politic de la Băsescu și care vrea să continue ce a început Băsescu. Nu știu ce va face Băsescu după decembrie 2014, dacă va reveni în politica românească sau va ocupa o funcție la nivel european. Însă ceea ce a început în 2000 la București și în 2004 la nivelul întregii țări trebuie să continue iar oamenii pe care el i-a adus, promovat sau doar încurajat în politică trebuie să se organizeze într-o structură politică.

Să nu înțelegem greșit. Aici nu e vorba de un om. Așa cum, păstrînd proporțiile, reaganismul nu e despre un om. E vorba de o atitudine și un mod de a face politică: ofensiv, curajos, fără lamentări, elitisme și timidități. Nu știu dacă Băsescu  a început politica la firul ierbii, însă de multe ori a făcut-o la firul ierbii, ba chiar în noroi cu cizmele de cauciuc.

Să nu ne îmbătăm cu apă rece. Inamicii așteaptă de la Mișcarea Populară să fie un partid altfel, care să nu-i calce pe ceilalți pe bombeu (mai ales pedeliștii vor asta), care să se strecoare ținîndu-se de ziduri, să meargă cu capul în pămînt, să-și ceară scuze din cinci în cinci minute că există și să-și consume timpul și energiile în justificări, veșnic în defensivă. Suporterii, însă, așteaptă să fie continuatorul lui Băsescu și să-și respecte numele, că nu degeaba îi zice Mișcarea Populară, să se miște, chiar și ca un elefant în sufragerie, să fie viu și popular, să taie nodul gordian, nu să-l discute la nesfîrșit sau să-i dea cu parfum, să-l gîdile sau să-l ascundă sub preș. Dacă Mișcarea Populară se revendică de la Băsescu, atunci mă aștept să fie un partid agresiv, cu inițiativă, energic, dintr-o bucată, care să-și ia cizmele de cauciuc și să iasă din ședință. Și un partid căruia să nu-i fie frică de popor. Poporul nu mușcă,  nu ia vopseaua, nici nu strică apretul la domn.

Facebook Comments

29 Comments Partidul Miscarea Populara si Basescu

  1. Canadiana

   Bleen  Haha, ai vazut la putza bleaga asta citatul secoluluii?: „Sarutul e cunoastere. Sarutand, cunosti multe limbi.” 
   Pe postacul asta nu-l poate plati nimeni mai mult de 5 roni/ora. Si aia sunt bani aruncati.

   Reply
 1. RusnakovRasputin

  Bleen, facatorule de usi de proasta calitate ca si tine, ai ramas acelasi basist hidos si libidinos. Continua sa visezi si s-o sungi la meserie cu aceasta petarda numita miscarea populara.

  Reply
  1. Bleen

   RusnakovRasputin Nu-mi spune! Ai vilă de 500 de mii și mașină de 40 de mii și ți-ai luat o ușă de garaj care nu-ți place! Bă, pulică din catacombele pdl, psd sau pnl, tu cu tot neamul tău n-aveți cu ce garanta un credit să vă luați ușă de garaj! Așa că mai ușor. Du-te și cere-i lui Blaga sau Hrebe un covrig, o apă de la chiuvetă, și bagă în continuare comentarii. La ce oră ieși din tură?

   Reply
  2. Bleen

   RusnakovRasputin Acum văzui contul de Facebook. Să-i zici lui nen-tu Voiculescu și echipei din dotare că îi papă,pușcăria. Pe bune.

   Reply
 2. RadulescuDoina

  Totu-i bun,frumos si ieftin:nu pricep ce cauta,in aceasta constructie,Dna (Dra?)Elenina Nicut….A fost in Pdl,pe care,impreuna cu tatal sau l-a si sponsorizat,a gafat,la un moment dat,destul de rau, (de unde si porecla de VFG),iar acum este sefa organizatiei PMP  Bucuresti…Nu prea mi-a clar,am tot cautat sa-i descopar activitatea,sa-i aflu meritelecare s-o recomande pentru o functie atat de importanta (mai ales in stadiul de organizare!)dar n-am aflat…Poate cineva sa ma lumineze?

  Reply
  1. Bleen

   RadulescuDoinaCînd pedeliștii stăteau ascunși sub pat, în 29 iulie 2012, Elenina Nicuț (împreună cu alți observatori Blogary) se bătea, la propriu, cu pesediștii. Elenina se bătea cu cei mai ai dracu, cu pesediștii lui Dragnea. Scandalul de la Olteni a fost unul dintre principalele argumente ale fraudei pesediste. Elenina Nicuț a fost observator într-una dintre cele mai grele secții de vot din țară și nu s-a lăsat, s-a certat cu pesediștii de acolo. Care, la un moment dat, au luat-o la îmbrînceală și au scos cuțitul pe masă. Primarul care a amenințat că o bate avea dosar penal pentru violență iar în decembrie 2012, cîteva luni mai tîrziu, l-a bătut pe reprezentantul PNȚcd în secția de votare. Și poliția era cu ei. Reprezentantul PDL era de partea lor. Inclusiv pedeliștii de la centru, de la PDL Teleorman, care nu suflau în fața lui Dragnea (la Teleorman, Dragnea e și șef PDL, nu numai PSD). 
   Majoritatea PMP-iștilor au fost în PDL: PMP e un partid de băsiști, și majoritatea băsiștilor au fost, pînă să vină Blaga la conducere, în PDL. Și Tomac a fost în PDL, și Baconschi a fost în PDL, și Papahagi a fost în PDL.  
   Aia cu VFG n-a fost o gafă. I-a muit niște imbecili. Un om politic trebuie să știe se le dea proștilor peste nas și să le-o reteze. Așa a făcut și Băsescu. De unde știi că aia cu VFG nu l-a uns la suflet pe Băsescu? Elenina Nicuț, împreună cu ceilalți fondatori, a pus pe picioare Fundația și Partidul, este acolo fiindcă așa a vrut Băsescu, fiindcă un partid băsist are nevoie de oameni curajoși, energici, din popor și dintr-o bucată.

   Reply
    1. Gramofonu

     Bleen
     Total off topic:

     Cugetarea zilei: cind te musca o c… de c… nu sta sa te intrebe al cui esti.
     Dilema zilei: de ce li s-a dat? a?
     Indemnul zilei: sa li se dea celor care merita.

     Revin on topic: eu nu consider ca a fi sef de organizatie PMP e o favoare, ci o corvoada. Pentru un post ca ala n-ai nevoie de cineva care sa-si aroge merite, ci de cineva care sa puna mina la munca si sa frece podelele pe care s-au c.. altii de frica. Si care sa le dea peste bot c…lor cind au curaj sa iasa iar din casa, nu cumva sa revina la locul faptei.

     Reply
    2. DanCanada

     Gramofonu Bleen  Treaba cu ‘sef’ e tipica pt nostalgicele stingiste. Astea se umezesc numai cind aud cuvintul sef nu conteaza la ce esti. Am vazut acu’ vreo citiva ani un CV la una din tara proaspat venita, i-am spus si eu si nevasta-mea: nu scrie ca ai fost nu’s ce sef/manager, astia la inceput nu te angajeaza cu barbi de-astea. Lasa sa treaca un an-doi intai. Cucoana re-aranjeaza CV-ul si-l trimite iara. Era inca plin de cum fusese ea ‘chief’. Arata de parca fusese sioux / cherokee. I-am dat pace, era clar ca tinea la cuvintul de ‘chief’. Bineinteles, n-a angajat-o nimeni ca ‘manager’ 🙂

     Reply
   1. EroulBula

    Bleen RadulescuDoina Pai asta spunea si doamna. Elenina nu este un element de incredere. Cand tot partidul decide sa faca blat, ea se apuca, de capul ei, sa se lupte cu USL-ul? Pai e frumos? Sa fie data afara IMEDIAT !!!

    Reply
   2. RadulescuDoina

    Bleen RadulescuDoina  Multumesc mult,e foarte bine sa stiu toate aceste lucruri de la sursa,nu din barfa publica,sa pot rezolva,la randul meu,intinderea pe FB a unei intregi plase denigratoare.Nu vreau sa mi-o ia nimeni in nume de rau,am dorit doar sa clarific  un aspect care se tot baladeaza in retea si care tot apare cand e vorba despre PMP. .Nu exclud sa fie o propaganda facuta cu rea credinta de catre cei carora nu le convine structurarea unui nou partid de dreapta,tot asa de bine cum se poate sa fie o idee gresita,pornita de la cine stie de neintelegere.Oricum,de acum incolo,cel putin,eu stiu ce am de  facut.Multumesc.

    Reply
    1. Canadiana

     RadulescuDoina Bleen  Intrebarile dumneavoastra imi aduc foarte bine aminte de intrebarile oamenilor de bine la adresa manifestantilor din Piata Universitatii in 1990. Pe atunci, eram intrebati daca ni se da valuta ca sa stam acolo. E asa de greu de crezut ca unii chiar lupta ca sa ne fie mai bine la toti?

     Reply
  2. SimonaM

   RadulescuDoina 
   N-a fost în PDL.
   Presupun, însă, că de fapt aveți doar informații adunate folcloristic, de pe Facebook. Altfel nu-mi explic remarcile.

   Reply
 3. Florina

  Băsescu: „Domn’ profesor, ştiţi ce i-aş învăţa pe copii? Cele zece porunci. Dacă le înveţi alea, eşti un om de ispravă. Măcar jumate dacă le ştii, eşti un om în regulă” – Gândul
  Iar dacă le-am şi pune în practică, ne-am vedea de viaţă fără să ne mai văităm atîta. Apropo, l-aţi auzit vreodată pe Traian Băsescu văitîndu-se?

  Reply
 4. Gramofonu

  Atunci poza lui Lazaroiu (cu tot cu comentariu) e pe deplin justificata. Scuzele si stergerea – nu.

  Reply
    1. Florina

     Gramofonu Yeba 
     Nu de golăneală e vorba şi sînt convinsă că justiţia, ca şi umorul, de altfel, pot fi tratate inteligent.

     Reply
    2. Gramofonu

     Florina Yeba Da, dar nu inteleg logica…de ce ai face ceva pentru care sa-ti ceri scuze si eventual sa si retractezi? N-ai gindit-o inainte? naspa, pici de fraier. Cedezi la presiuni? naspa, esti un fletz.
     Daca faceam eu o de-asta si incepeau cu muzica, puneam inca o poza.

     Reply
    3. Gramofonu

     Florina Yeba Uite, acum ma razgindesc putin: nu numai ca puneam inca o poza, dar organizam si un concurs pe tema asta.

     Reply
    4. List

     Gramofonu
     Io pentru o clipă am bănuit un scenariu. Scopul ar fi fost ca Traian Băsescu să pară „de partea” anteniștilor. Riscul ar fi fost minim iar câștigul mult mai mare. Pentru mințile înfierbântate ale anteniștilor un „Băsescu care le ia apărarea” e prea tare, o dulce otravă. Dar pentru a face așa ceva, trebuie multă perspicacitate și capacitatea de a prevedea, un pic ca la șah. Trebuie să fii pe fază. Totuși, un astfel de scenariu presupune prea multă rațiune și presupune prea multe.

     Reply
    5. Gramofonu

     List E prea complicat ca sa fie adevarat 🙂
     Uite una misto: mirceabadea o putea face spagatul intrebare?

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *