Rolul lui Basescu

Este acela de a face damage control, de a repara, atît cît se mai poate, ce a stricat PDL, în frunte cu Blaga și echipa sa, Băsescu trebuie să repare un dezastru de incompetență, trădare, lașitate și lăcomie.

Băsescu, după eliminarea lui Emil Boc și a Monicăi Macovei din schema politică a așa-zisei drepte, a rămas singur în apărarea statului de drept de pe poziții înalt instituționale și va fi cel care va reprezenta domnia legii, justiția, responsabilitatea economică și curentul pro-vestic în extrem de durele negocieri interne, dar cu ramificații internaționale, care vor avea loc pe aproape întreg parcursul lunii decembrie.

Societatea civilă și puterile occidentale vor fi singurii săi aliați în aceste negocieri în care va avea de a face cu o clasă politică iresponsabilă și antinațională.

Armele sale sînt Constituția, principiile democratice și domnia legii. Legea și ideile. De partea cealaltă e o întreagă ramificație a corupției, a negării domniei legii, a trădării, lașității și a reprezentării intereselor mafiei, chiar cu ajutor rusesc, dacă e nevoie. Hoție și impunitate.

Facebook Comments

6 Comments Rolul lui Basescu

  1. adrirus

   Fara etnobotanice, please ! Basescu nu joaca direct in meciul asta. Numai el reusea scoruri la mustata peste 50%.

   Reply
  2. Bleen

   oglinjoara Ca să ia 49-50% după redistribuire, trebuie să ia maximum 44% la vot și să nu beneficieze de ”prima electorală” (creșterea numărului de parlamentari). Dacă USL ia 44%, cine ia 56%? Să zicem că UDMR ia 6%. Rămîn 50%. 8% alte partide. Rămîn 42% pentru ARD și PPDD. Să zicem 15% PPDD. Asta înseamnă 29% ARD. În sondajele prezentate de Blaga USL avea 48% la vot (adică 52% la mandate, fără prima electorală).

   Reply
 1. cristian_v

  Eu zic ca orice procent scazut de la USL ii creste marja de manevra lui Basescu. Si eu cred ca se poate, mie USL mi se pare ultra balonat in sondaje. Un USL la 60% in parlament inseamna ca Basescu nu mai are practic mare lucru de facut in urmatorii doi ani.

  Reply
  1. MaurerMarianne

   cristian_v da curaj la mai multi romani si faceti o surpriza USL-ului, luptati ca acest USL va duce tara la dezastru

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *