Udrea

Ca și în cazul lui Băsescu, o întrebare revine din ce în ce mai des: de unde atîta ură? Udrea e o femeie deșteaptă și ultimele ei apariții publice au demonstrat că vorbește bine, coerent și convingător. În orice caz, mai bine decît majoritatea oamenilor politici care nu sînt în stare să treacă de nivelul rudimentar al gargarei. E o apariție cu mult farmec, care nu se vede prea bine pe ecranul televizorului  (vorbesc de prezență, nu de fanteziile sexuale secrete ale multor comentatori), chiar dacă uneori gusturile ei în materie de îmbrăcăminte au ceva inutil de provocator. Declarațiile ei politice sînt consecvent în direcția reformei. Acțiunile ei au fost permanent în direcția reformării partidului și a statului. Au existat și gafe, priorități aiuristice și gesturi deplasate, însă nu mai multe și mai dese decît ale altora.  Una peste alta Udrea e mai puternică, integră și consecventă cu sine decît majoritatea politicienilor români. Atunci de ce insistă media și, mai nou, prin interpuși, unii colegi de partid, să ne-o prezinte ca pe o țoapă oportunistă? Nu vorbesc numai de lucrăturile opoziției, e de înțeles că au tot interesul să dea jos pe omul de încredere al lui Băsescu. Noutatea e că pe Blogary și aiurea, numărul comentatorilor cu simpatii PDL-iste care încearcă să o pună în aceeași oală cu BVB a crescut exponențial în ultimele săptămîni. Dincolo de calculele tactice, de unde atîta ură?

Nepotrivirea modelului Băsescu

Dincolo de interesele pe care le încurcă, Udrea, ca și Băsescu, are un potențial de antipatie formidabil. De unde vine el? Ca și Băsescu în primul său mandat, Udrea a comis eroarea de a nu-și construi alianțe puternice înainte de a deschide cîteva fronturi simultan. Iar eroarea asta nu e atît consecința unei alegeri raționale cît rezultatul unor opțiuni psihologice. E greu să nu observi că Udrea a îmbrățișat în totalitate și fără rezerve modelul Băsescu: imprevizibil, construit pe intuiție, frontal cu adversarii ca un luptător de sumo. Duritatea asta lipsită de menajamente i se potrivește însă destul de puțin. Băsescu are perspicacitatea, conștientă sau nu, de a dubla personalitatea căpitanului dur pînă la cinism, de slăbiciuni „populare”care îl umanizează. Plînge, se emoționează, își recunoaște greșelile. Udrea n-a avut în ultimii 5 ani nici un moment de slăbiciune publică. Iar aici sînt două probleme: Nu putem iubi sau simpatiza oameni fără slăbiciuni iar cineva care insistă să apară ca puternic indiferent de conjunctură e invariabil și pe drept cuvînt etichetat ca „fals”.  Slăbiciunea altora ne înmoaie, duritatea lor ne face suspicioși. Dincolo de iubire și simpatie, nici măcar alianțele cu „oamenii fără defecte” nu prea funcționează: defectele celuilalt stimulează încrederea și-l umanizează creînd o complicitate, fie și imaginată. „Oameni sîntem, ce naiba!”. Iar aici pînă și Băsescu a greșit pentru că nu a fost suficient de abil încît să mimeze complicități psihologice inexistente, cît pentru a ține în viață alianțe tactice. (cum ar fi fost cazul la începutul primului mandat în scandalul Patriciu-Tăriceanu).

Nu e prima oară cînd vedem discipoli care preiau modelele „maeștrilor” fără discernămînt, iar rezultatele nefaste ale acestei imitații nu întîrzie să apară. Dincolo de model, e de bănuit și că o fragilitate bine mascată, bine ascunsă, o fac să adopte modelul „doamnei de fier”, asta e însă altă discuție.

Misoginismul

Remember Mona Muscă. Priveliștea marilor bărbați de cultură, presă și politică dansînd victorioși sub coregrafia lui Liiceanu după ce au lapidat-o public pe MM a fost stupefiantă. N-am să redeschid istoria, merită însă să constatăm că Felix, colaborator și informator dovedit, fost membru în structurile economice vitale ale regimului comunist, a reușit aproape să pună CNSAS pe butuci și e considerat de mulți mai degrabă inofensiv, în timp ce MM e și acum tratată ca o amenințare la adresa democrației. Explicația stă în primitivismul majorității masculilor care sînt lideri de opinie astăzi: locul femeii e la cratiță sau în pat. Mai mult, femeia trebuie dominată, femeia e obiect al plăcerii și, eventual, mamă – mentalitate care aproape că dă dreptate altui primitivism al epocii moderne: feminismul. Cert e că o femeie puternică, capabilă să conducă și să domine stîrnește pur și simplu groază în masculii noștri pentru că le amintește prea des și prea limpede de propria lor impotență. Groază care se traduce în voința de a le elimina din mediul politic pentru totdeauna. Doar femeile care pot fi dominate sînt acceptate. Priviți cum arată femeile tolerate de bărbații noștri politici și veți înțelege ce spun. (Îmi amintesc că, înainte de 2000, Zoe Petre stîrnea același gen de antipatii. Nici acum, deși recuperată de antene, nu pare mai simpatizată). Udrea e detestată din acest motiv.

Tatăl castrator

Dacă misoginismul nu e decît consecința slăbiciunii ascunse și a complexelor grave care tarează pe mulți din masculii noștri politici, asta nu înseamnă că e singura consecință. Felul în care mulți dintre ei se raportează la Băsescu e, surprinzător în aparență, analizabil sexual. Mulți știu de felul natural și direct al lui Băsescu de a se purta cu femeile și toți știm  că Băsescu e unul dintre cei mai prolifici generatori de personaje feminine în politică. Într-un fel Băsescu e exact opusul misoginilor care împînzesc partidele noastre: fără complexe, respectînd femeia, respectîndu-i libertatea. Problema e că dacă pe masculul complexat, care a îngropat în subconștient neputințe  de tot felul, femeia puternică îl îngrozește, prezența bărbatului care poate domina femeia puternică îi stîrnește o ură irepresivă. Poate că mulți dintre ei nu realizează însă ura lor pentru Băsescu e alimentată în primul rînd de un complex al castrării: Băsescu e cel care le aduce la lumină neputința, cel care le amintește în fiecare zi că sînt mai puțin bărbați decît ar vrea să pară.  Am să revin altă dată asupra acestui mecanism al urii prea puțin discutat pînă acum. Decoamdată rețin că Udrea intimidează iar cel care nu e intimidat de Udrea e detestabil. Satisfacția în fața trădării Adrianei Săftoiu și graba complet irațională cu care a fost recuperată politic trebuie judecată în această cheie – Săftoiu e o revanșă, dovada că Băsescu nu e chiar „așa de tare cum se crede”

Revenind la Udrea, loialitatea ei scoate pur și simplu din minți și aduce asupra ei și o parte din ura împotriva lui Băsescu. Acest tandem are efectul oglinzii vrăjitoarei din Alba ca Zăpada: le spune în fiecare zi preparatorilor de poțiuni marca Hrebenciuc despre urîțenia și complexele lor.

Viitorul

Nu totul se explică psihologic. Există și multe calcule reci care fac din Udrea ținta unor campanii de discreditare virulente. Însă acelea sînt mai ușor de înțeles și acceptat fiind parte a jocului politic. Din punctul meu de vedere, Udrea are calități remarcabile. Dincolo de prezența fizică (al cărei rol în succesul în politică nu trebuie neglijat), are o inteligență vie, o ambiție pe măsură și capacitatea de a învăța repede. Cred însă că viitorul ei politic real se va deschide  în momentul în care va abandona modelul Băsescu și își va găsi propria identitate. O identitate care va trebui să conțină și o viziune politică articulată, una care poate veni doar din aderența la o ideologie bine definită. Din punctul ăsta de vedere, pe măsură ce taberele doctrinare din PDL încep să se contureze, va fi foarte important ce echipă va alege Udrea. Eu n-aș face încă pariurile.

Facebook Comments

241 Comments Udrea

 1. Andra

  Nu sunt PSD-ista. nu am "devenit" anti-basescu (o sa-l respect pe basescu chiar si dupa ce lumea o sa-l uite de tot, pentru ca eu nu uit lucrurile bune). nu o urasc pe Elena, o respect chiar foarte mult si ma jigneste cand mi se spune ca o urasc. nu sunt fan AMP. respect ce ati incercat sa faceti cu MB chiar daca eu nu sunt compatibila cu acest proiect.

  nu ma chinui sa scot vorbe rele doar ca sa fac rau cuiva, ci spun vorbe rele doar atunci cand sunt adevarate.

  daca sunt adevarate, la viteza de reactie de azi a opiniei publice, lumea cunoaste si vede singura adevarul. mie imi pare doar rau de atat de multa inteligenta risipita defending nothing

  de aici incepe probabil incrancenarea urata pe care nici macar nu vreau s-o vad.

  mie mi-ati scos peri albi pt. ca vorbeam despre televiziune – desi stiati ca am dreptate

  uite ca acum se vede ca merita sa ajungi ridicol daca o faci pt. o idee corecta

  caci –

  you can only love

  what you'd die for, baby
  http://www.youtube.com/watch?v=RMPzrpXREvw
  voi veti avea succes, si cu udrea si fara. depinde ce vreti voi, dar asta nu ma intereseaza pe mine, nu avem valori comune.

  deci: succes.

  Reply
 2. para

  @Florin,

  sincer, mă enervează toate articolele tale! 🙂

  E dreptul vostru să vă placă Udrea.

  Doar n-o să ne batem ca cocoşii din cauza unei femei, acuma! 🙂

  Părerea mi-am spus-o: e o tipă OK, are parte de presă mult mai proastă decât merită, mecanismul urii e întreţinut de mogulizor şi ar putea fi demontat dacă ar renunţa la atitudinea de femeie fatală şi la populisme gen dat cu bicicleta, croşetat sau călărit. Să devină naturală. Are curaj?

  Reply
 3. abelardo

  Doua intrebari retorice

  1. Oare cei care o displaceau pe o alta Elena, Lupescu pe numele ei, sa fi avut tot putze mici? Iar despre Carol II se zicea ca ar fi avut-o mare, castrator de mare. Explicatia curge firesc… Sau totusi nu?

  2. Daca Udrea are o calitate, si are, e ca e ambitioasa. Problema e ca un om atat de ambitios nu poate fi loial decat lui insusi. Ambitia si loialitatea nu fac casa buna din pacate.

  Loial poate fi, si este, un tip modest ca Emil Boc. Udrea? Niciodata, fata de nimeni. Nici macar in familie.

  Voi ati auzit de briciul lui Ockham? Si daca da, cam care ar fi ipoteza de lucru care ar explica ascensiunea politica fulminanta a personajului Udrea respectand principiul parcimoniei postulat de filozoful englez? Eu vad doar una, dar mi-e teama ca are similitudini cu povestea Duduiei Lupeasca…

  Reply
 4. para

  loialitatea faţă de o persoană e o calitate mai de apreciat decât competenţa şi coerenţa ideologică?

  Discutăm oameni, nu idei. Chiar titlul postării este "Udrea". Ce poate să iasă din acest topic, dacă nu o bârfă ca oricare altele?

  Mulţumesc pentru răspuns.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @para: articolul e despre idei, mai bine zis despre mecanismele urii si nu despre "oameni". Te incrincenezi aiurea. De altfel toti cei care n-o suporta pe Udrea, indiferent simpatiile ideologice, au acelasi numitor comun: incrincenarea. Oamenii nu suporta pur si simplu sa nu-ti schimbi parerea dupa ei. Gata, daca mie imi place Udrea tot ce spun si fac, tot ce am scris vreodata devine irelevant si suspect. Asta nu e, totusi, un blog despre Udrea. E doar un articol. Tu nu te intrebi ce anume te enerveaza asa de mult la un simplu articol?

   Reply
 5. para

  @Florin

  Nu am de comentat decât ca formă, ca ambalaj. Nu am spus că nu face treabă în Guvern, nu am zis că nu e loială, nu am spus că nu se pricepe la politică,(aşa cum se face ea în România), nu am spus că a greşit când s-a hotărât să încredinţeze concepţia brandului de ţară liderului mondial în domeniu.

  Nu, nu o urăsc pe Elena Udrea.

  Consider că modul afectat de exprimare şi exhibarea forţată după părerea mea a feminităţii dau o notă de fals. Şi mai e ceva, nu mi s-a părut până acum că are simţul umorului(marca imposibil de falsificat a inteligenţei), pe care îl are preşedintele, cel pe care îl admiră.

  Şi vă rog, nu ne mai jignţi, Bleen&Florin. Dacă nu cădem pe spate în faţa unei femei, nu înseamnă că suntem puţe-mici. Orice reacţie umană e psihanalizabilă, inclusiv a voastră.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @para: e bizar, cind am scris replica nu la tine ma gindeam. Si cred ca nici Bleen. Te simti vizat degeaba. Cu siguranta eu nu te-am jignit niciodata. Insa e clar ca deseori ma irita glumitele tale pe linga subiect si incrincenarile mascate in umor. Dar asta ti-am spus-o in fata, totdeauna.

   Reply
 6. Florina

  Eu, cel putin, nu am auzit nici in politica internationala de cineva care sa se retraga din viata politica la virsta ei. Adica exact atunci cind are posibilitatea si energia sa-si afirme o identitate si sa faca ceva, remarcabil sau banal dar util.

  Te retragi daca ai facut ceva rau, dar sa te retragi dupa ceva semnificativ??? De ce? Cui foloseste?

  Reply
 7. Andra

  Nu. Trebuia sa se retraga DUPA ce a facut ceva, dupa ce a construit un lucru remarcabil, comparabil cu tot ce a facut pentru ea insasi.

  Pt. ca toata lumea recunoaste ca ea ca persoana a reusit sa se re-construiasca remarcabil

  Pana acum pt. altii sau pt. PDL n-a construit decat un munte de ura, pe drept sau pe nedrept, nici nu mai conteaza;

  conteaza ca mecanismul asta (stil basescu)nu mai functioneaza

  si e plictisitor. vorbesti despre udrea si totul in jur se raceste sau se usuca;

  dar probabil asta era si scopul

  my blind brothers&sisters

  Reply
 8. Bleen

  S-a retras de la Administraţia Prezidenţială. Dar ideea cu retrasul e bună: eu propun ca fiecare să se retragă măcar o dată de undeva. De ce numai Elena Udrea? Hai să facem o listă cu cei care, de exemplu, ar trebui să se retragă ca să facă un bine PDL-ului.

  Boc ar fi primul, în opinia mea. Apoi Videanu, Berceanu, Şeitan, Ioan Oltean…. Astea ar fi cîteva nume.

  Reply
 9. Andra

  E absolut incredibil sa vezi atata lume desteapta si atat de multe bune intentii aruncate la gunoi in stil basescu: concentrate exclusiv in jos, in aparare, in defensiva.

  Pana si ultima gaina din cotetul lui nastase a invatat pana acum sa evolueze si sa mearga mai departe.

  Elena ar fi meritat atata energie aruncata la gunoi daca se retragea macar odata, dintr-un singur loc, daca renunta pt. binele PDL-ului la un singur lucru important, macar odata.

  frecati menta urat prieteni, s-a racit

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Andra: de cind ai devenit atit de vehement anti Basescu? Cam ciudate volte ai facut in ultimele luni.
   Tuturor celor care sint "perplecsi", "uimiti", "scirbiti" etc de articolul meu despre Udrea si comentariile care au urmat: prieteni, mai cititi odata articolul. Nu e un argument pro-Udrea, e despre cei care o urasc pe Udrea. Nu scrie acolo nici ca e cea mai tare din partid, nici ca ar trebui de miine sa conduca partidul. In schimb scrie exact despre motivele pentru care multi o detesta, e chiar despre replicile voastre care au urmat si care pot fi toate caracterizate printr-un atribut al urii: orbire. De fapt afirmatiile din articol n-au ajuns la voi. Ati vazut ca e de bine despre Udrea, dupa care ati vazut negru si ati inceput sa bolborositi furiosi. Eu nu apar nimic. Voi in schimba aparati cu indirjire motivele urii si irationalitatea. Nu dati exemple, nu argumentati, nu contraziceti afirmatii precise. E jalnic. (bineinteles, nu uitati sa ma acuzati pe mine de toate problemele voastre – adica eu sint irational, incrincenat etc -, sindrom tipic al complexatului)
   Exista in spatele acestei reactii violente, la care ma asteptam, si un motiv pentru care politica noastra e in halul in care e: nu vorbim despre idei, vorbim doar despre oameni. Mai cititi odata finalul articolului, pina si Udrea face aceeasi greseala: nu crede in nimic, nu adera la nici o ideologie, nici un proiect politic vizionar. "Reforma statului" nu e un proiect politic, e o necesitate, o urgenta tactica. Asta e marea ei eroare. Si a voastra. Pina la urma va asemanati cu ea mai tare decit ati vrea 🙂

   Reply
 10. Bleen

  Ce ţi se pare teribilist în a pune un diagnostic? Aia cu "puţe" nu era o îănjurătură, nu era o expresie, nu era o figură de stil, am vorbit foarte serios. Reacţia bărbaţilor (dar şi a femeilor) din politică şi media faţă de Elena Udrea e psihanalizabilă. Pe scurt, o au mică. Îmi cer scuze de expresie, dar aşa e. Acuma nu ştiu dacă, tehnic vorbind, chiar o au mică sau nu, dar ei aşa cred: că o au mică. Şi reacţionează ca atare în faţa unei femei care-i intimidează (Elena Udrea, în cazul nostru) şi a unui bărbat care îi complexează şi inhibă (Băsescu, tatăl castrtor). Deci, stai puţin, că ajungem şi la castrare acuşica.

  Reply
 11. Bleen

  @adrian_v

  Nu era o flegmă aruncată, nu era ofuscare, nu era indecenţă. Era o simplă constatare. Cum vrei să zic ca să sune decent? Indiferent de cum o spun, diagnosticul e acelaşi. Data viitoare o să mă uit în lada de eufemisme.

  Reply
 12. adrian_v

  @bleen: nu stiu de unde atata ofuscare in doar 2 posturi. Nu te mai suporti, amice bleen.

  Incepusem raspunsul catre tine cu "ce cacat vorbesti asa de-ampulea". Apoi am sters. M-ai provocat si nu-mi permit sa ma provoace aiurea oameni de pe net. Omule, orice poate scrie agresiv si colorat in limbaj. Mult mai greu este sa fii decent. Prin iesirea ta esti un fel de ciutac.

  A nu se intelege ca sunt vreun sfant, injur de rup, la volan, la munca, la teve. Dar nu o fac gratuit. Iar daca te-am provocat sa incepi cu "putze", sa-mi zici ca mint si "spun tampenii", ca am "complexe sexuale" si restu' etichetelor, atunci inseamna ca a avut ceva substanta mesajul anterior, cat sa-ti pese sa-mi arunci o flegma.

  Sa fii sanatos! si sa stii de la mine ca "politeturile ieftine" sunt cea mai buna solutie de evacuare a deseurilor din viata publica.

  Ca si sfat, doar judecand dupa iesirea de mai devreme, imi pari un pubertin batran, ca si cum in copilarie n-ai fost iesit prea mult p-afara, pe strada, prin lume. Teribilismul are o varsta propice in adolescenta, atunci e ideal sa experimentezi, sa te revolti tampit, ca sa poti ramane calm mai tarziu in viata.

  Reply
 13. Bleen

  @adrian_v

  În dahsboard-ul blogului există istoricul fiecărui articol, cu tot cu editări, data şi ora la care au avut loc şi acolo se vede dacă un articol a mai fost editat sau nu după publicare.

  Reply
 14. Bleen

  O ţară plină de docţi pretenţioşi şi afectaţi. Ai zice că sînt născuţi şi crescuţi toţi la curtea Regelui Spaniei şi şi-au petrecut copilăria-minune la Sorbona, împreună cu alte genii din familie. Hai să fim dracului serioşi! Acreala nu ţine loc de inteligenţă şi nici afectarea de cultură. Florin chiar a fost echilibrat şi blînd şi n-a spus tot ce trebuia să spună. De ce dracu' nu-şi fac un grup pe Facebook sau o asociaţie "Puţele protestează împotriva Elenei Udrea", nu înţeleg. Hai să ne dezbrăcăm de politeţuri ieftine şi să recunoaştem că toată ura şi isteria anti-Udrea vine din complexe. Sexuale, mostly.

  Reply
 15. Bleen

  @adrian v

  1. Referitor la editare, spui tîmpenii. Am o pretenţie de la comentatorii Blogary: e treaba lor ce păreri au dar să nu mintă.

  2. frivolitate, suficienţă, ţopîrlănie. Defineşte-le, apoi vino cu exemple de la Udrea şi contra-exemple de la cel puţin cinci politicieni din fiecare partid.

  Reply
 16. adrian_v

  Nemo a rezumat cel mai bine personajul Udrea. Doamna e un crin portocaliu.

  Apreciez timpul autorului acordat acestui subiect, insa concluziile, cu scuzele de rigoare, imi par eronate. Articolul are doar bun-simtul de a nu fi misogin, in rest e superficial si subiectiv precum obiectul studiului. Sa vorbesti despre Udrea fara sa mentionezi superficialitatea (frivolitate, suficienta, tupeu, toparlanie) ei debordanta, se numeste ca ai ratat nu numai subiectul ci si realitatea.

  Autorul nu poate fi intors in parerile lui, din contra, omul e uimit de cate pareri impotriva gaseste in acest loc, ba chiar e atat de inspirat de valul contra-Udrea incat asa isi incepe postarea.

  Reply
 17. Victor R.

  Cer scuze, dar aici e club de laudatori pentru doamna Udrea si pedelisti? Si madam Ridzi tot asa a fost laudata cat de capabila si "curata" este? Chiar toata lumea se face ca uita ca doamna Udrea si-a inceput carierea politica la PSD? Nenorocul dansei este ca PSD era in cadere libera, dar a sunat un prieten, domnul Stolojan care a primit si el ordin s-o introduca in PNL, apoi in consiliul municipal Bucuresti, apoi PLD apoi PDL si cam cu asta s-a acoperit tot traseul politic.

  Cei care au capacitatea sa perceapa subtilitatile n-ar pierde vremea s-o urasca pe doamna Udrea, asa cum ati mentionat, dansa este doar un regizor-actor foarte bine platit pe o scena menita sa distreze poporul din ce in ce mai vulg. Producatorii filmului "Sa prostim romanii care cred in democratie", foarte cinici dealtfel, se bazeaza pe visul de marire a doamnei Udrea. Care se va incheia si el in toamna aceasta.

  Reply
 18. Nemo

  adevarul e ca Udrea e un Crin Antonescu cu tzatze si care se vopseste blond, spre deosebire de Antonescu care se vopseste in alta culori.

  principalul punct in comun ca este amandoi nu se pricep la nimic de fapt, decat la dat din gura.

  si da, Ghinea are perfecta dreptate: banii aia, cu frunza, fara frunza, sunt aruncati inutil.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @nemo: daca nu foloseau banii de la UE pentru asta s-ar fi ridicat corul bocitoarelor sa se jeluiasca ca o dau banii afara din casa pe Udrea daca isi permite sa nu foloseasca 800.000 euro pentru patrie.
   Si nu, Ghinea nu are dreptate, campaniile turistice pe CNN si aiurea au efecte. Ca Udrea e proasta si nu stie, fie. Dar chiar si Spania, si Turcia, si Grecia si multi altii or fi mai timpiti in materie de marketing turistic decit Ghinea? Mai mult, criza e un moment bun de reorientare spre destinatii ieftine si totusi exotice. E o oportunitate pentru noi. Insa nu reusim decit sa ne dam cu stingu-n dreptu' si sa ne faultam singuri, din motiv de antipatii personale. Nu stim decit sa ne jeluim, nu stim decit sa ironizam si sa luam in bascalie. Nu stim decit sa aratam ce victime sau ce shmecheri sintem. De facut nu sintem in stare sa facem nimic. Poate de aia ii detestam pe cei care fac.

   Reply
  1. Florin Cojocariu

   Para, acuma ai s-o tii juma de an cu asta? Unde gasesti un articol care critica ceva din brandul de tara, repede, copy/paste aici? Ghinea are dreptate in multe afirmatii insa confunda, la rindul lui, brandul cu reclama. Nu stiu de ce tin unii sa ingroase rindurile urechistilor păreriști. Tie nu-ti ajung pareristii care isi dau cu parerea despre arhitectura?

   Reply
 19. Florin Cojocariu

  @Mihai: Te astepti bine, pentru ca esti impertinent si badaran. E o mare victorie intelectuala sa scuipi pe unul pe strada si apoi sa-i spui, profetic "acuma astept sa ma injuri, cum faci de obicei". Poate ca in loc sa spui ca o iau pe miriste si pe urmele lui Vadim ar fi folosit sa te referi la afirmatiile articolului si sa le combati punctual. Ai ales sa bati cimpii isteric vorbind de argumente si formulind doar insulte. Stilul si limbajul tau sint cele demne de Vadim si Paunescu. Exerseasa-ti manierele in spam. La revedere.

  Reply
 20. Pingback: Udrea | Șmen.ro

 21. adina

  Intr o tara in care "sa moara capra vecinului" este principiu de viata ,e normal sa o urasca toti,e frumoasa,desteapta,are clasa bani si putere.

  ce pretentii nu, sa o placa cineva 🙂

  Reply
 22. AccesDirect

  Da, maine o sa aflam ca a tras niste vanturi si ca e in afara oricarui pericol de a deveni un afacerist onest.

  Reply
 23. AccesDirect

  Are dreptate Florin Cojocariu, ne uitam prea mult in gura acestor serpi veninosi. Pe mine ma deprima deja numai cand le vad numele sau mutrele undeva.

  Daca n-are cineva niste papusi voodoo, sa-i intzepam, mai bine ne curatam sistemul si ni-i scoatem din memorie.

  Duca-se pe pustii tara asta, daca asa ne e scris, sa nu putem scapa de leprele natziei asteia.

  Reply
 24. Merechene

  stie cineva ce a patit patriciu? trebuie sa astept pana maine dimineata (asa zice evz) si nu prea am atata rabdare…

  Reply
 25. Yeba

  La A3 s-a dezbatut interviul lui Vantu fraza cu fraza, intr-un gest de fraternitate induiosator. Breaking news: Ciutacu "cit p-aci sa fie agresat de 2 sustinatori ai lui Base la mall", dar n-a fost si nici n-a spus cum i-a legitimat.

  Reply
 26. AccesDirect

  Deci, io cred ca iRealitatea a pus de o concordie, cu intalnirea asta, ca sa nu le scape din mana alianta basesscofoba si sa nu ajunga sa se certe astia doi mai urat si sa incurce socotelile mogulofrenice.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @AD: Exista o competitie acerba, foarte putin vizibila, intre iRealitatea si Antene. Asta ii impinge la excese si derapaje in conditiile in care resursele de la iRealitatea sint foarte limitate. Oamenii trebuie sa faca audienta cu mijloace modeste si sa arate ca sint mai buni ca Antena 3. Titlurile astea sint un sindrom al acestei probleme. E panica, nu strategie.

   Reply
 27. morris

  Acum: Basescu-Boc, zile numarate(titlu) Cred ca nu mai stiu nici ei cu cine sa tina si au revenit la munca lor.hehe

  Reply
 28. morris

  Au tinut titlul sus mentionat de mine,cam 10minute.Dupa pauza l-au scos.Cine oare era deranjat de asta?

  Reply
 29. mac gregor

  @bleen

  🙂 nu pt Ea, pt. voi.

  Ea e deja in varful PDL-ului, si daca vorbele sunt adevarate, chiar peste.

  scuze ca am comentat si am fugit.

  Reply
 30. Yeba

  Sa nu omitem sublinierea de esenta pur liberala ca el este bugetar si doar bugetar, n-are alte venituri.

  Reply
 31. AccesDirect

  Cat de delirant, politicianistic vorbind, trebuie sa fii, ca sa compatimesti tu, bugetar de lux in Parlament, basca sinecurist chiulangiu, cu bugetarul prapadit, pensionar, cu 700 RON pe luna? 🙂

  Reply
 32. Merechene

  Florina,

  foarte bine ca se duce la i-realitatea 🙂 . inchipuie-ti cati romani il vor injura pe amaratul bugetar liberal pentru ca a avut nesimtirea sa se planga de scaderea salariului. 😀

  Reply
 33. Yeba

  @nedo, agapi-mu, mai pune un slogan din categoria 'no Vantu, no kiss", ca uite, Vintu spune ca Basescu e un om marunt, o mediocritate nervoasa care-l uraste pe el.

  Reply
 34. para

  Strategii, marketinguri, frunze, mesaje subliminale. Mentă. Montă. Tată castrator, Salvador. Dali.

  Da.

  Puteau pune o frunză de mentă.

  Reply
 35. mece

  @para,

  da, ceva nu se leagă acolo. şi ce dialoguri preţioase se mai leagă pe acolo 🙂

  noroc cu printul.

  Reply
 36. AccesDirect

  Chestia asta a fost valabila si in cazul lui Basescu. Nici nu vreau sa ma gandesc cati intelectuali subtiri, cu pretentii democratice si reformatoare, l-au votat pe Geoana pentru ca Basescu, chipurile, e grobian.

  Reply
 37. mece

  The requested URL could not be retrieved

  While trying to retrieve the URL:

  http://bleen.ro/

  The following threat was encountered:

  The requested object is INFECTED with the following viruses: HEUR:Trojan.Script.Iframer

  Kaspersky nu mă lasă pe bleen.ro din cauza asta

  Reply
 38. AccesDirect

  Mda, strambi din nas cu ingrijorare etica de iezuit, incruntandu-te la poseta Vuitton a unei dame din politica si apoi indesi in san o tarantula.

  Reply
 39. Yeba

  Dar nu e off-topic, fiindca arata pericolul de a vota personaje toxice si nefaste, semnalat de AD si care-l pindeste pe Victor: ” Udrea mi-l face simpatic pe superficialul ala absolut detestabil de Crin.”

  Reply
 40. Yeba

  @Florina, 😆

  tocmai voiam sa scriu niste scuze delicate si sa dau ctrl+V la replica aia demna de madam Grapini, ca 25% la parlamentari se simte fiindca e o suma consistenta !

  Si prostu' asta e bugetar!

  Reply
 41. victor L

  Avem un singur element: stim ca tatal zapacitului de la Caransebes e membru PDL.

  Nu stim insa:

  – ce era bunicul; poate securist;

  – nu stim ce religie are betivul si n-o stim nici pe a celor apropiati;

  – ce bautura a baut ?

  – birtasul ce apartenenta are?

  -eu unul nu am gasit scrisa etnia omului; e roman?

  – este manelist sau fan al grupului Divertis kk maca.

  Si ar mai fi multe de aflat, dar bina ca stim ca e portocaliu.

  Reply
 42. nedormitul

  traducerea aia e tîmpită, am văzut-o şi eu, era o ironie. adevărul e că rar am văzut slogan tradus mot-a-mot dintr-o limbă în alta. ca să nu zic că brandurile mari şi-au cam păstrat sloganul în engleză:

  motorola: hello, moto

  nokia: connecting people

  philips: let's make thing better

  da' uite peste ce am dat: http://www.sloganizer.net/en/
  «I'd sleep with nedormitul.»

  Reply
 43. Yeba

  @nedormitule, mai da-ti kiwile alea jos de pe ochi, ca uite ce patesti, ajungi sa-ti confunzi rudele apropiate cu necunoscutele de pe bloguri.

  Intrebam serios, din interes profesional, pt ca am citit la postarea ailalta "tara alegerii" si ma interesa o parere calificata.

  Reply
 44. zazanie

  domnilor si doamnelor. Va este frica sa pomeniti (si) de "vulpea cand n-ajunge la struguri…" ? Acei politicieni+ziaristi care ar vrea sa-i intre in gratiile (feminine nu politice) si acele politiciene+ziariste care se oftica pentru acei politicieni+ziarist anterior mentionati!!!!! Listez la intamplare ceva politiciene+ziariste ce apar des pe sticla si va lasa sa faceti comparatii de care vretï: Lia Olguta Vasilesscu, Alina Gorghiu, Adina Valean, Daniela Buruiana, Oana STancu, Oana STanciulescu, A.Dutulescu, si ar mai fi..

  Reply
 45. Bleen

  Nu e nimic putred în partid fiindcă fiul cretin al unui membru de partid calcă nişte oameni cu maşina, beat fiind. Putred ar fi dacă partidul ar încerca să influenţeze justiţia în cazul ăsta. E aberant să defineşti un şofer beat şi criminal drept fiul unui membru PDL. Ce legătură are calitatea de fiu al unui politician cu cea de şofer beat care a făcut un accident? Este relaţia de rudenie cu un membru de partid definitorie în producerea unui accident?

  Reply
 46. Yeba

  Moderati-ma dupa ce citeste kiwi-dictatorul, pliz. Cum ar traduce Domnia Sa "land of choice", vreau o singura varianta, calitate extra, ca pentru Ea Insasi. Marite, pe la Bleen & Nedo, daca nu se poate aici.

  Reply
 47. Florina

  Nu e nici un scandal dar asta nu inseamna ca nu trebuie fabricat. Tatal a candidat la primarie, a pierdut si s-a retras din politica.

  Da' a candidat din partea PDL, deh, neinspirat omu'.

  Reply
 48. Yeba

  @all, ce e cu scandalul? Ca acusíca trece ce miezul noptii si nu mai conteaza ca e off topic.

  Din zare se vede asa: un zapacit a intrat cu masina in multime la raliu, a produs 4 raniti in diverse grade si

  n-a vrut etilotest, s-a titrat "carnagiu" si s-a dat la toate stirile de la toate orele pt ca zapacitul NU e Covei/Raducanoiu, ci fiul unui membru obscur al PDL.

  Care-i noutatea? Pt mine noutatea e ca n-au sarit tat-su

  si bunica-su sa-l apere.

  @lucid, exista 10 mici deosebiri intre Udrea si Eba. Si Yeba, dar altele 🙂 .

  Reply
 49. lucid

  Ca o sinteza a ce am postat la acest subiect:

  1. In situatzia actuala de criza prelungita care necesita masuri dure si dureroase, Udrea, Berceanu, Videanu, Prigoana, EBA si cei de "profilul" lor trebuie sa "intre in adormire" publico-mediatica. Sunt perfecte anti-argumente la onestitatea si competentza guvernului si, implicit, ale pedeleului. Cand timpurile se vor stabiliza nu au decat sa incerce sa-si (re)cucereasca alegatorii.

  2. Cum presimt ca legaturile de tip mafiot ale cellor amintitzi vor "infrange" pedeleul, singura solutzie pentru reforma este un nou partid bazat strict pe competentza ("meritocratzie"), cu minime legaturi in lumea afacerilor. Nici o grija cu finantzarea, oamenii de afaceri adevaratzi prefera un mediu (relativ) corect si previzibil asa ca vor avea interes direct sa sprijine un astfel de partid.

  Mai ramane de gasit cine sa se inhame la acest proiect – competentze nu gargaragii.

  PS Scandalul de la Caransebes arata cat de adanca e putreziciunea in toate partidele politice din Romania.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @lucid, doar o mentiune: scandalul de la Caransebes a aratat in ce hal de disperate sa improaste cu rahat sint antenele si irealitatea. Tatal descreieratului a fost prezentat ca vicepresedinte PDL si chiar dupa ce acesta a declarat in direct ca acum e dora simplu membru, antena 3 a continuat sa scrie pe burtiera: "Fiul unui lider PDL". Momentul de nebunie bahica al unui tinar (care pare de altfel destul de cumintel) n-are de-a face in nici un fel cu partidele. Daca si noi muscam momelile astea ieftine…

   Reply
 50. drakon

  as vota-o la presedentie.

  sunt curios in ce "categorie sociala" o sa fiu incadrat…:D

  regulile jocului se scimba din mers si lumea invata. e mai usor ataci stirpesti o amenintare din fasa… cum zicea cineva mai sus BVB e de-ai tuturor, iar preda si voinescu au moace de tocilari (never mind…), cine dreaku mai ramine.

  nu tre' decit sa pedalam putin pe citeva pătuţe de pe creieraşe, să alimentăm ceva frustrari şi să ne uităm la tew(c)eu.

  urmeaza sa o infiereze pe udrea vreun popa pentru ceva "pacat" si ciorba-i gata.

  Reply
 51. Yeba

  @lucid, eu cred ca lucrurile stau oarecum invers, Udrea a fost "lucrata" PR ca sa se obtina exclamatia "tocmai farfuza asta hotaraste cum sa suferim noi?"

  Crezi ca daca se proceda la fel cu celelalte personaje, acum neostentative, nu se obtinea basically aceeasi exclamatie?

  Voinescu la excesiv de șatenul Iaru.

  Reply
 52. Nemo

  subscriu parerii lui Victor, ca acest laudatio al EU are un efect emetic.

  mai subscriu si parerilor lui lucid, apropo de competente, etc. d-l respectiv scrie sub acest nickname de ani buni(de pe vremea cand blogul Simonei Tache nu exista 😆 ) si in afara de BOR/ortodoxie am fost de acord 100% cu parerile exprimate, le gasesc "lucide" 🙂 . [si in plus, omul e un adevarat "meritocrat" pe domeniul lui].

  de altfel, discutii despre "meritocratie" au mai existat pe blogary si pattern-ul se repeta: dubla masura. se declara la nivel de principii una, iar in practica, Prigoana Jr. Elena Udrea devin niste modele; pt asta se cheltuie un arsenal intreg de sofistica, pt ca nu e asa usor de jonglat cu argumentul. hai sa zicem insa, ca resursele romanesti sunt extrem de subtiri.

  nu au aparut "recent" cititori pe blogary, "care..". am sustinut mereu ca Elena Udrea si Elena Basescu sunt un contra exemplu de "model".

  EBA pt ca cimenteaza "nepotismul" din societatea romaneasca, Udrea pt ca ilustreaza orice alt model decat al "meritocratiei". Evident, se poate pierde in perdele de fum de genul "X e asa si pe dincolo, de ce nu ar fi Udrea la fel?!".

  pai, ideea e ca "vrem" sa fie "altfel", nu "la fel".

  argumentul care m-a convins pe mine ca Udrea este O PARVENITA, a fost cand a decis sa reinnoaie parcul de masini cu Audi noi, de la Ministerul Turismului, in primavara lui 2009. Criza economica era deja prezenta(btw, asta denota si lipsa creier), problema Elenei Udrea era cea care era.

  Deci, nu e vorba de Vuittoane, de Norvegia, etc. e vorba de "aplicat in practica", de banul contribuabilului.

  Care sunt realizarile, eventual reformele pe care le-a facut Udrea de cand este la "ministerul comasat", cu un buget urias?! In cele din urma, dupa asta trebuie analizat ce face un politician.

  Reply
 53. nedormitul

  lucid

  care target social? or fi ăştia de la oraş mai cu sînge albastru? ia fă un sondaj printre cunoscuţii tăi şi află de cîte generaţii poartă familiile lor pantofi. s-ar putea să ai o surpriză.

  Reply
 54. lucid

  Rasvan Lalu: e si criteriul pragmatic. Dpdv electoral m-am exprimat destul de clar – depinde de targetul electoral si totzi stim ce categorii sociale o pot vota pe Udrea. Referitor la partea executiva, e si mai grav. Faptul ca nu exista nimic palpabil, concret ca rezultat al ministeriatelor sale, prezentza sa in guvernul care trebuie sa ia masurile acestea extrem de dure este pur si simplu – era sa zic un cui, dar e ditamai pironul batut in cosciugul timidei reforme a statului in sfarsit chinuit inceputa de echipa Boc. De ce? Simplu, pentru ca reactzia cvasimajoritatzii celor afectatzi este : tocmai ….(punetzi sintagma dorita) asta hotaraste cum sa suferim noi? Si chiar daca s-ar imbraca in sac si cenusa nimeni nu-i va putea sterge din memoria colectiva atat "costumatziile" de pana acum dar mai ales "imaginea" devenita banc public.

  Repet: Udrea este tzinta perfecta pentru anti-reformisti si berbecul cu care vor sparge in cioburi nu numai guvernul dar si pedeleul.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @lucid si altii: va tot aud vorbind de lipsa de rezultate, ca nu a facut nimic concret. Ce ați fi asteptat, sa ctitoreasca catedrale? Ati aruncat macar o privire pe http://www.mdrt.ro/? E plin acolo de programe si actiuni. Ca ele sint sau nu eficiente, e de discutat, dar sa spui ca "nu exista nimic palpabil, concret ca rezultat al ministeriatelor sale" e pur si simplu fals. Chiar asa, ce crezi tu ca ar trebui sa faca Ministrul Turismului? Ai picat si tu in capcana hrebenciucilor care fac de citiva ani doar ce stiu: incearca sa-l faca pe Basescu sa se dezica de oamenii loiali. Ei stiu ca daca ar face asta toti l-ar abandona la urmatoarea lupta. Pina si Iliescu stie ca asta nu se face:)

   PS: mai repet odata, articolul nu e o lauda adusa Elenei Udrea. El vorbeste despre mecanismele urii "politice".

   Reply
 55. Andra

  BH a plecat pt. ca s-a sunat retragerea: e foarte posibil. cardasia cu nastase ar fi trebuit insa sa-l faca sa taca in privinta distorsionarii pietei, tocmai pt. ca marii proprietari de media apara interesele PSD si PNL.

  in plus, plecarea lui si distorsionarea pietei media sunt doua lucruri complet separate, si asta nu face deloc ca afirmatia lui despre piata de media sa fie ne-adevarata.

  "victima" basescu n-a pierdut nimic in ultimii 6 ani din concentrarea presei si monopolizarea pietei, dimpotriva, ask udrea care e o "productie media" de la cap la coada.

  basescu a preferat sa foloseasca si sa intetina tot ce e mai rau in presa in favoarea lui si a PDL – dar impotriva interesului public – in loc sa construiasca o presa corecta fata de interesul public.

  vedeti explicatiile tehnice ale Alinei Mungiu ref ce trebuia facut in ultimii 6 ani ca sa nu se ajunga aici.

  pleasure was mine

  Reply
 56. Rasvan Lalu

  Andra,

  – dl Hombach este un huligan politic, am explicat contextul international al afirmatiilor lui "critice"

  interpretarea Dvs. "afirmatia lui Hombach arata ca de fapt basescu a dat deplina libertate unor infractori sa puna monopol pe presa, adica sa ia *toata* libertatea presei" mi se pare cel putin bizara; adica Hombach îl da în vileag pe Basescu, ce este vinovat de faptul ca marii patroni corupti au acaparat presa, el însusi fiind principala lor victima…; nu reusesc sa va patrund logica

  – cât priveste plecarea d-lui Hombach, mi se pare un fapt deosebit de pozitiv, de altfel, având cauze internationale; dl. Hombach nu pleaca din cauza pietei distorsionate ci pentru ca s-a sunat retragerea din Europa de SudEst

  – cu permisiunea dvs., prefer în ce ma priveste, sa nu continui acest off topic

  Bleen,

  la santajul de presa pentru obtinerea unor fonduri de publicitate nici nu ma gândisem (!), ci doar la fondurile de dezvoltare, care nu se duc unde trebuie; repet: black PR la adresa d-nei Udrea este dovada peremptorie ca deranjeaza grav; hai sa ne uitam si invers, la cine nu este tinta unor campanii de black PR, pentru ca NU deranjeaza: BVB (pe felie), Preda-Voinescu (nu conteaza), etc.

  Reply
 57. Andra

  Razvan Lalu

  stirea despre distorsionarea grava a pietei media e relevanta vis a vis de afirmatia cu rang de pozitie ideologica "de dreapta" a lui Basescu (cu rol de justificare a jocului sau pasiv) cum ca el a dat "toata libertatea presei" si ca a lasat-o sa-si ia atata libertate cata a vrut.

  afirmatia lui Hombach arata ca de fapt basescu a dat deplina libertate unor infractori sa puna monopol pe presa, adica sa ia *toata* libertatea presei –

  Hombach n-a plecat pe vremea lui nastase (cu toata "cardasia" lui), ci pleaca acum cand basescu se lauda ca "a dat" libertate presei.

  explicatia pt. faptul ca acest lucru nu a fost o stire pentru nimeni, este ca ascunderea acestei stiri pica in folosul tuturor actorilor politici care au participat la crearea situatiei pe care o critica Hombach.

  Reply
 58. Bleen

  @Răsvan Lalu

  Ai dreptate. Asta uitasem. Miniterul Turismului e ministerul cu cele mai mare fonduri pentru publicitate (şi nu fiindcă e Udrea ministru, aşa e în toată lumea). Pe lîngă ura iraţională, cu substrat sexual, campania anti-Udrea este şi şantaj de presă, în vederea obţinerii de fonduri de publicitate. Dacă Udrea se ţine tare, cel puţin un trust (vorbesc de Realitatea-Caţavencu) are şanse extrem de mari să-şi închidă şandramaua.

  Reply
 59. Rasvan Lalu

  I. Bodo Hombach şi libertatea presei în România

  Faptul că dl. Bodo Hombach a criticat distorsionarea pieţei media din România datorită prezenţei marilor trusturi de presă este o non-ştire, din două motive:

  1.De la ieşirea din comunism şi până azi, presa română nu a fost niciodată considerată liberă de către forurile care se ocupă de libertatea presei. Atât Freedom House (freedomhouse.org) cât şi Reporters sans Frontières (rsf.org) clasează România pe ultimul, respectiv penultimul loc în EU în privinţa libertăţii presei, rolul nefast al magnaţilor de presă care fac politică prin intermediul trusturilor fiind cunoscut şi subliniat. Aceste clasamente, tăcute de întreaga presă, merită într-adevăr atenţia publică, dar nu pentru că ar veni, după 20 de ani, tocmai de la dl. Hombach.

  2.Dl. Hombach însuşi este un personaj mai mult decât suspect, corupt şi necinstit, cu un trecut întunecat în politica germană, a fost omul de taină atât al SPD-ului pentru procurarea de fonduri ilegale, cât şi al statului german în afaceri şi operaţiuni internaţionale suspecte. Însăşi implicarea concernului de presă pe care-l conduce, Westdeutsche Allgemeine Zeitung, în achiziţionarea masivă a unor media din ţările iugoslave, Bulgaria, România şi Ungaria face parte dintr-o strategie geo-politică germană. În România, dl. Hombach s-a ţinut în cârdăşie cu primul ministru Năstase, împunând „României Libere“ al cărui proprietar devenise, o schimbare radicală de stil, ton şi conţinut, în favoarea PSD. A urmat cel mai mare şi mai radical conflict de muncă dintre o redacţie şi un patron, conflict în care dl. Hombach a epuizat cele mai josnice arme patronale, pierzând până la urmă controlul ziarului.

  Acum, după ce va fi dat afară din piaţa media sârbă, brusc, şi-a amintit de corupţia şi lipsa de libertate a presei române, în contextul în care a anunţat că oricum intenţionează să se retragă din Europa de Sudest.

  II. Udrea

  Campaniile de presă şi ura dezlănţuită sistematic asupra unor persoane publice au întotdeauna cauze obiective. Aceste cauze constau în deranjarea sau distorsionarea intereselor de câştig ale diverselor grupuri şi reţele locale şi/sau centrale, care parazitează ţara. Oamenii cei mai urâţi public sunt în ordine: Monica Macovei, Traian Băsescu, iar acum mai nou, Elena Udrea. Prima, pentru că s-a opus pe faţă şi chiar a împiedicat desfăşurarea unor afaceri şi aranjamente veroase, pentru că a reformat şi modernizat justiţia până aproape de punctul unde începea să devină periculoasă. Al doilea, pentru discursul anti-coruţie, pentru condamnarea comunismului, pentru opoziţia la diverse afaceri. În fine, a treia pe listă, pentru că la vreme de criză şi mare sete de bani, deţine controlul asupra singurelor fonduri disponibile, cele europene, şi probabil nu serveşte pe cine trebuie. De aici şi presiunile exercitate prin campanii de ură.

  Restul sunt doar accente, modalităţi, forme şi nuanţe.

  @lucid,

  vă stimez, dar mă surprinde că între criteriile de evaluare a d-nei Udrea dincolo de cel estetic, etic, intelectual, psihologic, nu l-aţi întrodus şi pe cel pragmatic.

  Politica este acomodarea raporturilor de putere, locul unde pragmatismul primează. Folosirea d-nei Udrea în politica executivă, nu în cea electorală, este eficientă în situaţia actuală. Dovada: campaniile de ură.

  Reply
 60. MicutzaCeKurai

  mai, femeie fatala sau femeie statala? ce mon dieu-l meu? Tatcher, madam Clinton, de le iei la bani maruntzi, n-au avut momentele lor de asa=zis tzopism? baroneasa Nicholson?

  @lucid, daca cineva intineaza numele/memoria lui Coposu, acela esti chiar tu – din momentul/contextul in care te-ai miorlait cu privire la respectiva "intinare". va omoara misoginismul (pe baietzei), mixandrinismul (pe fetitze). o fetitza mixandrina este si Crin Antonescu.

  Reply
 61. Mihai

  Diferenta e ca Basescu trezea simpatia electoratului, pe cand Udrea a polarizat toata antipatia. De acord ca televiziunile o trateaza intr-un mod absolut jegos, mi se face rau cand vad filmarile cu zoom pe piept, pe glezne etc…

  Totusi, sa nu uitam ca nici Basescu nu a avut o presa favorabila dar a reusit sa se faca simpatic alegatorilor.

  ….. Ma gandesc cum ar fi o filmare ca cele facute de antene cu Udrea dar cu personaj principal Basescu. Brrr…

  Reply
 62. cristoiu

  Corect articolul,cu doua observatii : Dna. Elena Udrea nu a adoptat modelul Basescu,decat in masura in care acest model i se potriveste ;daca nu ti se vad slabicunile,nu inseamna automat ca esti fals. Am citit toate comentariile si in niciunul nu a aparut adevarul ca dna.Udrea si-a castigat mandatul de parlamentar cu cel mai mare procent din Bucuresti.Asta nu inseamna oare ca esti un politician de succes? P.S. BVB sunt ministri de 20 ani.Credeti ca nu se pot abtine sa nu calce stramb,pana trece criza,sau pana la urmatoarele alegeri ?Credeti ca sunt multi potentiali ministri care sa stie sau sa poata aplica masurile de reforma mai bine decat cei trei ?

  Reply
 63. Turnofftheglory

  Eu o vad pe Elena Udrea ca o persoana duala. Pe de o parte muierea ce a sters pe jos cu Orban si Vasilescu. Apoi l-a pus pe domnul secretar de stat PSD sa cheme liftul. Pentru mine e apogeu sau.

  Cand a vorbit in direct la Turcescu, capitalul castigat cu greu s-a dus dracului instant.

  Bube majore, dincolo de suspiciuni, sot si alte tampenii derulate pe media, Udrea e profesor universitar dragilor. Care ar vrea ca al sau copilas sa fie studentul ei?

  Elena Udrea nu vorbeste nici macar engleza de balta. Un handicap major si nu o vad facand naibii un curs rapid de limba engleza/franceza/germana. Nu de alta dar e mare ministru pe dezvoltare.

  Faptul ca a renuntat macar partial la sclipici e bun. Smecheria cu ministru peste doua ministere, sefia peste PDL Bucuresti, tinta catre primarie, capitalizarea anti BVB si turism o face pe Helen multilateral dezvoltata si niciodata cu un proiect incheiat macar cu mijloace mediocre.

  Chiar daca par a fi un anti-Udrea, as putea spune din contra, o simpatizez si o apreciez pentru curaj si energie. Dar ar fi timpul sa se focuseze. Vrea sa puna mana pe putere, bun, sa bata acolo.

  Si sa isi concedieze naibii echipa de soc pe bloguri ce se irita daca pronunti poseta, blonda sau Helen.

  Reply
 64. AccesDirect

  Daca m-a dezgustat vreodata o femeie in politica, pe chestiuni de tzopism inepuizabil, atunci Lavinia Sandru a fost aceea.

  Reply
 65. Bleen

  A scos-o din blogroll şi a băgat-o în suflet. Dacă tot sînt nevoiţi să lucreze împreună la filiala Bucureşti a PDL.

  Reply
 66. Bleen

  Uite, că de Cîmpeanu uitasem. Altă precupeaţă. S-o pun şi pe ea pe lista de ţoape. Are totuşi un avantaj mediatic: arată a caporal de infanterie care face nişte papanaşi excelenţi.

  Reply
 67. Yeba

  La categoria politicieni(= platiti-din-banii-nostri) le promoveaza pe dna Cimpeanu, care, in mod manifest, face papanasi excelenti, si pe Olguta, pe post de arc d-ala cu manusa de box, care iese din cutie, de mahala careia nu-i rezista nimeni. Cred ca poa sa vina si nud, ca tot mesajul asta il transmite.

  De ce o fi scos-o Preda din blogroll? Pe Ea Insasi, adica.

  Reply
 68. Para

  Alegem din ce avem. Eu şi pe Băsescu l-am votat tot înjurând. Trebuie făcut ceva cu calitatea clasei politice.

  Reply
 69. Bleen

  Păi asta zic şi eu. Arată auster. Austeric chiar (austericalele sînt o formă a istericalelor vîndute pe post de bun simţ).

  Reply
 70. Bleen

  Udrea se îmbracă ca un caporal de infanterie, cele de care vorbeşte Florin arată ca un caporal de infanterie. Avantaj Udrea. C-aşa e-n tenis.

  Reply
 71. AccesDirect

  Exemplul lui Victor e unul simptomatic, in care ura irationala si complexata pentru niste persoane, imping anumiti alegatori sa prefere personaje cu adevarat toxice si nefaste: " Niciodata n-as pune stampila pe Udrea. Udrea mi-l face simpatic pe superficialul ala absolut detestabil de Crin."

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   Faceti un tur cu telecomanda si vedeti care e modelul de femeie promovat de televiziunile care o toaca pe Udrea. Din perspectiva asta Udrea se imbraca ca un caporal de infanterie.

   Reply
 72. victor L

  Nu despre political corectness e vorba.

  Daca nu poti sa-i aduci acuze de incompetenta unui demnitar, atunci cel mai simplu e sa-l faci ţopîrlan ori ţoapă.

  Iar in cazul Elenei Udrea nu incompetenta ori coruptia o caracterizeaza, ci faptul ca e femeie. Si e o femeie de succes.

  Florin Cojocaru descrie foarte bine si in mare parte aspectul problemei.

  Iar unui mascul anume ii e foarte greu sa accepte evidenta. E mai simplu sa o considere o piatra de moara (la usa partidului), si sa o trimita la cratita.

  Iar in politica doar romanii ii mai asteapta pe Fat Frumos si pe Ileana Cosanzeana.

  Reply
 73. catalin

  @yeba un scurt comentariu in post ul meu, dar nu am insistat subiectul fiind off topic. riscam sa fiu trimis in decor!

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   Bai, voi taficati pisicile mele? Stiati ca doar le-am auzit si nu le-am vazut inca? Nici nu stiu cite sint.

   Reply
 74. Yeba

  @Bleen, nu insist, ca devin repetitiva. Ministresele nu trebuie sa se imbrace ca in showbiz, ar fi trebuit sa existe >> 10 deosebiri, de competenta, cultura si tinuta. Dar s-a rezolvat partea vizuala, se imbraca foarte corect.

  Linsajul mediatic in cazul ei si declaratiile ciutacice cum ca Udrea tine la tavaleala au conotatii sexuale atit de puternice incit ar trebui sa aiba iz penal in orice tara. N-a comentat nimeni la comentariul lui Bell.

  Reply
 75. Bleen

  Să nu cădem totuşi în political corectness. Nu înseamnă că dacă nu-ţi place Udrea ca poltician eşti obligatoriu misogin. La urma urmei, repet, Udrea nu este politicianul ideal. Ceea ce e şocant e ura cu care e tratată, disproporţionat cu "răul" (sau lipsa binelui) de care a dat dovadă în politică. Să nu uităm că avem, atît în politică cît şi în media personaje infinit mai greţoase şi mai sinistre şi care trec drept politicieni sau jurnalişti decenţi, ba chiar intelectuali finuţi.

  Eu personal am o problemă cu piţiponcii care vorbesc din vîrful buzelor, în maxime şi citate şi care fac caz de abilităţile lor la quiz-uri (ştiaţi că Antananarivo e capitala Madagascarului? Nu, nu ştiam. Felicitări. Du-te şi ia-ţi coroniţa şi bagă-ţi-o în cur, renascentistule!).

  Reply
 76. ela

  @para:daca si-ar pune un sac de iuta in cap,ar fi destul de echilibrata sentimental pentru a-ti castiga increderea?

  Reply
 77. catalin

  @bell ai dreptate in privinta celui mai important eveniment si declaratie a saptaminnii: ceea ce se intimpla la RL si declaratia lui B.Hombach. asta inseamna ca ne ramine doar internetul ceea ce intr o campanie este insuficient.

  @florin ai dreptate cu E Udrea in multe privinte: e ambitioasa si loiala, iar evolutia ei arata ca stie sa invete din greseli.

  dar inclin mai mult pt oservatiile lui @lucid 1-6. Si ii dau o solutie la absenta la vot di cauza lui EU: locuiesc in sect6 si am avut aceiasi dilema descrisa de tine. Am rezolvat o astfel: am votat UDMR la camera.

  pe scurt opinia mea este ca aducerea in prim plad a EU este riscanta ACUM si in urmatoarea campanie. Prefer oricind Voinescu care are calitati de politician ( desi il stiam bine de la tv si din presa m a impresionat la primiul ceai politic, prin calitatile sale. Cred ca ar avea mai multa trecere la electorat.

  La capitolul femei in politica romaneasca Monica Macovei ramine pe primul loc.

  ps: @florin nu gasesc pe forum sectiunea pt postari de link uri. daca se poate citeva indicatii. multumesc

  Reply
 78. victor L

  @ victor,

  tizule, m-ai dezamagit enorm; esti misogin pina in maduva oaselor ascunse sub niste cuvinte care se vor carne.

  "Misoginismul societatii romanesti" te are in miezul ei.

  Poti sa negi cit vrei. Atentie ce scrii.

  Cuvintele pot ascunde, dar intotdeauna te deconspira.

  Reply
 79. nedormitul

  Politica nu înseamnă discuţii de salon. I-am văzut aseară pe răzvan theodorescu, dumitru pelican şi ghişe dîndu-şi cu stîngul în dreptul într-un consens generalizat din care rezulta că academicienii români sînt nişte ghişi graseiaţi cu guşi de pelicani.

  Reply
 80. morris

  @Bleen, nu mai vreau pisica.Mi-a promis Nedo ceva cu nr de tel.,mai tarziu.E bruneta, zice el.Astept.

  Reply
 81. victor

  "Noutatea e că pe Blogary și aiurea, numărul comentatorilor cu simpatii PDL-iste care încearcă să o pună în aceeași oală cu BVB a crescut exponențial în ultimele săptămîni. Dincolo de calculele tactice, de unde atîta ură?"

  @FC: Discutam idei, precum cea citata mai sus din primul paragraf al postarii. Repet, sunt de acord ca doamna Udrea este linsata mediatic. Cumplit de misogin chiar. Dar hai sa n-o victimizam dincolo de faptul ca este femeie, hai sa n-o martirizam ca politician, fiindca nu este cazul.

  Ideea Dvs., cum ca Udrea nu trebuie bagata in oala Blaga-Videanu-Berceanu, imi depaseste putinta de a intelege, recunosc. Acolo este intriga foarte provocatoare a articolul Dvs. de unde si reactiile de aici. Poate sunt eu o minoritate neintelegatoare, insa chiar nu se poate face reformare si curatenie cu Udrea ca port-drapel.

  Reply
 82. Bleen

  Nu mai ştiam cine e Andreea Bănică. Am căutat acu' pe net. Şi n-am găsit 10 deosebiri, ci doar una: Andreea Bănică e urîtă.

  Reply
 83. Yeba

  @Bleen: Gasiti 10 mici deosebiri intre poza-TOG si poza-Andreea Banica-vorbind la telefon.

  Doar ca poza-TOG e chiar la minister. Chestie de asteptare culturala, mi se pare mie, ca inginer: diferentele de "locatie" si de pozitie tb sa se reflecte in vestimentatie.

  Reply
 84. victor

  "Şi apropo de preşedintele Norvegiei. Lăsaţi vrăjeala, ştiaţi pe dracu! Habar n-aveaţi că Norvegia e monarhie."

  Bleen, ne tragem aiurea de sireturi cu politicienii. Confuzi planurile si uiti niste repere obligatorii. Un zidar ca mine nu trebuie sa stie asta. Insa pentru un asemenea om numit in functie pe "Integrare Europeana", asta e o gafa incredibila si tipica doamnei in cauza.

  Nu e ipocrizie, nu e pretiozitate, e lipsa de masura. Dupa cum ai zis, Udrea ar fi fost buna doar ca Pop Icon feminin pentru rupt mentalitati arhaice si doar atat. Nu-i poti da cu nonsalanta functii executive. N-are CV-ul pentru asa ceva si jigneste numai prin faptul ca accepta. Prin comparatie, Videanu si Blaga chiar par competenti.

  @FC: scuze de mesajul repetitiv de mai sus, intr-adevar e suparator. Mi-a placut ideea voastra de a actiona, de a merge mai departe de acest confortabil "couch-activism", apropo felicitari. Ei bine, dupa cum m-a incantat aceasta campanie "chemare la arme", tot asa de repede m-a dezumflat opinia Dvs. cum ca "Udrea e buna", un fel de "Murdarirea e buna". Udrea demotiveaza. E anti-leadership.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @victor: daca vrem intr-adevar sa mergem inainte si sa reusim ceva va trebui sa invatam sa ne suportam parerile diferite referitoare la persoane si sa ne adunam sub idei, nu sub chipuri. Exact ce nu reusesc partidele sa faca. Daca „chemarea la arme” e mai putin convingatoare pentru ca eu scriu „de bine” despre Udrea, e ceva in neregula cu motivatia de a o urma. O voi repeta de cite ori e nevoie: Sîntem loiali ideilor, nu oamenilor. Iar articolul asta despre Udrea nu e atit o pledoarie pro-Udrea cit un argument contra celor care o linseaza mediatic.

   Reply
 85. Yeba

  Recidivez: si eu cred ca de la o vreme are tinute fb si ca nu se vor putea utiliza la infinit pozele cum e cea afisata la TOG pe blog. Deci invata.

  Poate e bine ca bilbofil sa scrie ceva scurt si foarte clar, pt ca ideea e curajoasa, dar va fi preluata strict superificial si va deveni o tema de scandal de sine statatoare.

  Reply
 86. Bleen

  @morris

  Vreţi toţi marirozmociorniţe şi siameze. Nope. Vei primi o Udrea de Gurbăneşti (taţii pisoilor sînt gurbăneşteni, mama e jilaveză).

  Reply
 87. Hantzy

  De ce atata ura impotriva unei doamne frumoase, destepte si coerente? Daca as vrea sa fiu ironic as putea spune: pentru ca nu e si devreme acasa! Insa prefer s-o iau cu inceputul: nu e clar daca este urata sau doar criticata. Insa cum critica adresata unui politician e un lucru chiar de dorit intr-o democratie, spunem ca e ura, inducand astfel in submentalul interlocutorului un sentiment de culpabilitate fata de trairile sale, desigur josnice, obligandu-l sa bata in retragere: "Eu nuuuuu … "

  Criticata are de ce sa fie doamna ministru! Unele din motive, minimalizat prezentate, sunt amintite de domnul Florin Cojocariu. Altele sunt fie necunoscute, fie considerate irelevante si trecute cu vederea. Doamna Udrea e simbolul tipic al personajului de succes facil, care, dincolo de calitatile ei, s-a bucurat in cariera de circumstante, de conjuncturi favorabile, de care multi n-au beneficiat. Cum acestea s-au inmultit surprinzator in cazul dumneaei, tentatia de a o banui de paturicianism feminin n-a intarziat sa apara. Adica, plastic spus: a avut culoar! Desi abia absolventa, a fost preferata de RAAPPS pentru reprezentare juridica, actiuni in urma carora a cam pierdut tot ce era de pierdut, dar a incasat cateva miliarde. Miliarde, care, in urma unor scandaluri publice, a decis sa le returneze. Deci tine la imagine! Nu e un fapt rau, din fisa postului oricarui politician facand parte acest capitol. Insa imaginea cu care ni se infatiseaza nu este cea a unui politician. Desigur, nu exista standarde si tinuta obligatorie ca la restaurant, insa parul strans si culorile retinute sunt cvasiobligatorii in bransa. Sau doreste dumneaei sa revolutioneze vestimentatia politicienelor?! Aparitia dumneaei transpira insa din toti porii frivolitate si instinct primar. Si pentru ca sunt aici, marturisesc ca, personal, nu o consider o aparitie fermecatoare (preferand-o pe Olguta Vasilescu, de exemplu), ci imi lasa impresia unei dudui stilata pesla repezeala, dar care, nepierzandu-se in iminenta notorietatii, a mizat bine si a punctat decisiv. E o calitate, care-i face pe muuulti invidiosi! Insa a stiut ca este sustinuta puternic, acest fapt oferindu-i un avantaj mental in fata opozantilor, reusind astfel sa deborde de naturalete ca atunci cand facea vizite de curtoazie presedintelui convalescent, in vreme ce demnitari ai statului erau tinuti la usa.

  In realitate, exprimarea dumeaei coerenta pare mai degraba o poezie invatata pe de rost. Nici asta nu e damnabil, cosilierii de imagine ai tutror VIP-urilor din lume, bagandu-le acestora in cap exact cuvintele ce trebuie folosite, lustruindu-le neobosit limba de lemn, a.i. sa para de fiecare data ca spun ceva nou. Insa de aici si pana la a o supecta de inteligenta mult peste medie, care s-o faca indispensabila in fruntea unui minister, si acesta blagoslovit cu atatea miliarde, mi se pare cam mult. Pana la urma si personalul auxiliar are (cel mai des) calitatea de a fi corect, insa nu prea sclipeste.

  Reply
 88. Florina

  Omul fara insusiri care sa nu indrazneasca sa ne deranjeze confortul caldut al turmei. Care crede ca se imbraca trendy dar poarta de fapt haine care umbla singure pe strada.

  Foarte interesant si curajos, bilbofil.

  lucid, de unde 90%???

  Reply
 89. Florina

  Cind s-a imbracat in negru, inchisa pina la git si cu parul strins la spate, au inceput alte discutii. Ca de ce, ca ce vrea sa obtina, ma rog, lungi prilej de vorbe si de ipoteze.

  Nicicum nu-i bine. Si ceea ce nu se observa, pentru ca trebuie dat in ea cu orice pret (nu ea isi face campanie de imagine, fiecare actiune a ei, oricit de fireasca ar fi, este transformata de altii in campanie), este ca de ceva vreme, tinutele ei sunt extrem de potrivite pentru politica.

  Contraziceti-ma in privinta aparitiei din China, dau asta ca ultim exemplu.

  Reply
 90. lucid

  Incerc sa va aduc cu picioarele pe pamant. La ora actuala, 90% din populatzia Romaniei doreste desfiintzarea tuturor partidelor si bagarea in vrac a politicienilor la puscarie. Sunt realizate conditziile optime pentru o conducere autoritara ca sa nu spun dictatura. Situatzii au mai fost in istorie – de la Portugalia salvata de Salazar in anii 30, la Grecia coloneilor din anii 60 si, cel mai eficient si "sanatos" experiment, Turcia generalilor din anii 50-60-70-80 (cu intreruperile reinstalarii partidelor care duceau rapid tzara in prapastie si generalii trebuiau sa o salveze iar si iar prin guvernari cu adevarat tehnocrate girate de fortza armatei). Din cauza de EU solutzia nu e deocamdata realista aici. Asa ca alternativa este cea deja spusa de mine: guvern de competentze de partid, adica de specialisti care au dovedit ca pot gestiona bine un anumit domeniu. Udrea nu e competenta in absolut nimic, nici macar in facut sarmale ca lumea – vorba cuiva care i-a degustat produsele electorale. Daca e de ales, Romania are nevoie pentru a se salva de la catastrofa de hulitul Vladescu nu de Udrea.

  Punct.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @lucid: merci ca m-ai recuperat din ratacire. Acuma sint convins. La naiba cu Udrea, sus Vladescu! Fratilor, nu va dati seama ca e amuzant ce faceti? Tocmai confirmati ce scrie in articol fara sa bagati de seama.

   Reply
 91. Bleen

  Omul fără însuşiri. Omul universal, comod şi liniştitor pentru toată lumea. De sticlă, transparent, inexpresiv şi insignifiant, are bunul simţ de a nu ne incomoda complexele.

  Reply
 92. Para

  O femeie echilibrată sentimental într-o relaţie nu se îmbracă aşa. E o mască a vulnerabilităţii.

  Reply
 93. Bleen

  @bilbofil

  Vorbeam cu Florin. Neaşteptată şi foarte bună comparaţia. Niciunul dintre cei doi nu se încadrează în tipologia activistului PCR (imaginea politicianului competent la noi). Mediocru, lipsit de substanţă, şters, gol, prăfuit, abil în a vorbi mult, a nu spune nimic şi a nu deranja pe nimeni, isteric la nevoie, linguşitor cu şefii şi poporul, agresiv cu subalternii.

  Echidistant e cuvîntul potrivit. Echidistant anatomic, expresiv, politic, intelectual şi uman.

  Reply
 94. Para

  Arsenalul muieresc de sucit minţile bărbaţilor nu cred că are a face cu valorile conservatoare. Mazăre cu cămaşa descheiată şi cu păr pe piept.

  Reply
 95. bilbofil

  ERATA: Altminteri, afacerile sotului si ascensiunea “prin Basescu” i-ar fi fost trecute cu vederea, dupa cum demonstreaza cazul altor politiciene.

  Reply
 96. bilbofil

  Udrea este un anti-Coposu. El, un mos, mucegait in puscarii ca bandit, ea vampa lipsita de cultura generala.

  Amindoi arata ca perseverenta si adaptarea la realitati, altfel spus seriozitatea si inteligenta, valoreaza mai mult decit contemplarea intelectuala a buricului sau dupa caz smecheria gainarului.

  Sint tinte perfecte pentru ca ne obliga sa renuntam la imaginea pe care ne-o cladim cu truda de personalitati impiedicate sa isi afiseze genialitatea de politicieni ticalosi, masoni sau de alti bubuli.

  Altminteri, afacerile sotului si ascensiunea "prin Basescu" dupa cum demonstreaza cazul altor politiciene.

  PS Poate ca aprecierile mele nu sint cele mai competente avind in vedere ca il consider si pe Geoana nu prost, ci mediocru. Un mediocru pe care cariera anterioara il recomanda ca un anti-Emil capabil sa puna pe fata partidului o masca social-democrata pentru uzul UE si, mai ales, sa medieze intre famigliile PSD o pace care sa le permita sa ajunga la putere in 2008. Prostia nu fost a lui, ci a baronilor PSD care nu ai stiut sa ii exploateze rutina diplomatica.

  Reply
 97. Yeba

  @Bleen, imi permit sa-ti spun: nu te enerva si nu generaliza, daca nu stiai tu 😆 nu inseamna ca nu stia nimeni.

  Ideea e ca invata relativ repede. Tocmai fiindca e foarte vizibila by nature (mon Dieu!) va sti ca tb sa-si construiasca o imagine netangenta cu Andrelele din showbiz, inclusiv prin imbracaminte.

  Am trecut de 2 comentarii, nu mai fac!

  Reply
 98. Bleen

  Sau ai găsit pisciina? Aveai piscină şi nu ştiai? Cred că ţi-a făcut-o Videanu azi-noapte, pe furiş, ca să te compromită.

  Reply
 99. Para

  Nu e vorba de plăcut, e vorba de făcut. Cum a renunţat Băsescu la suviţă poate să renunţe şi Udrea la look-ul de femme fatalle, ce mondeaua mea.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Para: Cind Merkel a aparut cu un decolteu urias la nu mai tin minte ce eveniment acum citeva luni presa germana s-a amuzat, nu i-a cerut imperios sa revina la o tinuta decenta. Si sint nemti. Noi, in materie de femei politice sintem mai nemti ca ei, nu? Si daca de miine Udrea se va imbraca numai in gri, cu fuste pina la glezna si camasi inchise militareste sub barbie, tot n-ar fi mai simpatizata. Probabil ar fi acuzata ca e ipocrita. Obsesia noastra pentru "eleganta" e de fapt reflexul unei societati primitive care, subconstient, plaseaza forma, impresia superficiala si epatarea mult deasupra fondului, ideilor si stilului. Eleganta se practica fara a vorbi toata ziua despre ea. Manelistii sint expresia ultima a acestui reflex insa constat ca el exista si e functional la categorii mult mai largi: cum arati, cu cine si cu ce te afisezi e mult mai important decit cine esti, ce faci si ce crezi. Contrar a ce spunc ei care o detesta, Udrea e evident o persoana din a doua categorie. Asta e insuportabil, de asta se zbat toti sa o aduca inapoi la manelismul care de fapt e al lor, nu al ei.

   Reply
 100. eu

  Incep cu o observatie. Dna Udrea in fond pana la ora actuala este o constructie mediatica. Nu-mi amintesc de mari reforme sau realizari politice cu impact. Dar are o imagine promovata prin campanii (pozitive sau negative)in mass-media. E o oomovare naturala si usoara avand in vedere frumusetea de necontestat. Insa e indeajunsa frumusetea ca si criteriu de perfomanta pentru un om de stat? Raspunsul categoric, e evident, nu. Urmatoarea calitate care ar trebui discutata ar fi inteligenta. La capitolul inteligenta emotionala, doamna Udrea are un avantaj (legat si de faptul ca e femeie). Insa, trebuie sa constientizam rational, imaginea femeii de stat care pune muraturi dimineata, face afaceri private si conduce un minister la pranz intre doua avioane, in plus deborda de senzualitate seara, e o constructie mediatica cu un mare grad de artificialitate.In cazul doamnei Udrea gasesc ca are o echipa motivata. Pentru ca a fost singura care a realizat ca potential, sprijinul pe care il poate obtine de la oameni mai competenti ca ea e practic gratuit, daca le ofera o poarta de intrare. Dilema e..ce intentioneaza sa faca in continuare.-promovarea imaginii personale ?..la nivel declarativ spune ca nu, desi merge oarecum in contradictie cu actiunile dansei sau promovarea ideilor echipei pe care a reusit sa mobilizeze, inclusiv domnul Preda devenit un sort de eminenta cenusie.

  Viitorul va da raspunsul.O parte din raspunsuri sunt deja in trecut.

  Personal, mi-as dori ca si model de femeie politica, o mama (responsabilitatea suprema) educata (semn de deschidere intelectuala)independenta(autonoma),puternica si morala.Cu rezultate certe deja la activ. Pe o lista personala restransa, doamna Macovei este cea care ar fi in poll-position.

  Admit ca in Romania valorile se judeca diferit si ca subiectivitatea e..universala.

  Reply
 101. Bleen

  Băsescu e beţiv, Elena Udrea e ţoapă. Ceea ce e de neiertat într-o ţară în care bărbaţii beau doar limonadă şi se strecoară timid printre descendentele lui Einstein şi ale Reginei Isabela a Spaniei.

  Reply
 102. Bleen

  Cînd vine vorba de Elena Udrea, orice bărbat român se transformă într-un Crin Antonescu, de cînd Ludovic Orban nu mai e la modă.

  Reply
 103. Bleen

  Ok, Udrea nu e politicianul ideal. Deşi, din punctul ăsta de vedere stă ceva mai bine decît majoritatea politicienilor români. Ceea ce e de neînţeles e ura împotriva ei.

  De fiecare dată cînd vine vorba despre Udrea, preopinentul începe să mitralieze febril acuzaţii (ţoapă, piţipoancă, incultă, curvă etc) iar la un moment dat cantitatea înjurăturilor depăşeşte capacitatea de a verbaliza a respectivului, care se înroşeşte, beleşte ochii (scuze de expresie, dar redă fidel imaginea), venele-i palpită, începe să se bîlbîie iar într-un final se îneacă sub propriul şuvoi de înjurături. Personal, pentru a fi scutit să pierd timpul ascultînd aceleaşi lucruri pe care le aud şi ştiu pe dinafară de vreo patru ani, aş prefera un sincer: Udrea e….e…..e…n-am cuvinte!

  Ok, eu n-am auzit pînă acum vreo femeie care s-o placă (ba nu, mint, am o mătuşă din Drumul Taberei, din colegiul ei, care e fan) şi asta e probabil de înţeles. Dar bărbaţii? Voi, fraţilor, ce aveţi? A, ştiu: aţi cunoscut în viaţa voastră numai academiciene franţuzoaice şi filozoafe nemţeşti…

  E ridicol s-o acuzi pe Udrea de ţopism cînd tu faci glume de reduşi mintal, cum e aia cu Pleşcoi. Dar chiar şi asta e psihanalizabilă: coiul din Pleşcoi îţi compensează lipsa coiului din pantaloni.

  Reply
 104. Hantzy

  @Florin Cojocariu,
  Fratilor, nu va dati seama ca e amuzant ce faceti? Tocmai confirmati ce scrie in articol fara sa bagati de seama.

  Aproape ca as fi pus pariu ca va urma un astfel de raspuns. Era la fel de previzibil ca tradarea lui saftoiu, al lui Tariceanu. In gandirea riddickului, pentru care etalonul e instabilul Basescu, cei care se indeparteaza de el, ramanand fideli ideilor ce i-au animat si-i anima, nu pot fi decat tradatori.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Hantzy: pai trebuia sa pui. Ce-are a face ce spun eu cu Riddick? :))) Ti-ai gasit comparatia:)))

   Reply
 105. MicutzaCeKurai

  am facut citeva interviuri cu doamna in discutzie. este o tipa extrem de spontana – brici. prinde rapid, se pliaza rapid. anecdotic, dupa una dintre emisiuni, una in direct, cind iesim din studiou (Radio Cluj, era trect de ora 22), gasim holul plin de politzuisti. ce-i cu voi domnilor? am auzit-o la radio si-am venit s-o vedem. era toata sectzia de politzie a cartierului Grigorescu acolo (normal, masculii) si se hlizeau ca proasta-n targ.

  in ce-o priveste, ca imagine de presa, aceasta i-a fost tusata gros in negativ de catre compatrioate. mai degraba decit barbatzii, femeile sunt primele care se trimit la cratitza si se acuza de curvasarai in accederea carieristica. cred ca-s mai nevrotice)))))))

  Reply
 106. Nea

  Florina, cu întârziere: da, prin babă nu mă refeream la vârstă sau sex, doar la mentalitate.

  Şi între ţoape, nu-l uitaţi vă rog pe Radu Vasile (ciudat, unghia lungă de la degetul mic, ghiulul şi mustăţile de frizer nu au şocat pe nimeni la nivel de public, spre deosebire de înălţimea lui Boc). Şi nici faptul că era turnător dovedit nu l-a împiedicat pe Emil Constantinescu să-l pună prim ministru.

  Reply
 107. Florina

  Victor

  1.Daca ai dat linkul e suficient, nu trebuie sa si citezi Dar daca o faci pune, totusi, ghilimele.

  2.Udrea nu este portdrapelul campaniei si in articol nu sunt numai laude, sunt si critici. In comentarii, la fel.

  3. Basescu a "ascuns-o" in campanie din cauza faptului ca acumulase ea un capital de ura, puternic alimentat de televiziuni, care se putea rasfringe, negativ, evident, asupra lui.

  4.Din pacate pentru tine, nimic din ce ai inclus la topirlanie nu este asa ceva.

  5.Si cel mai important. Daca Udrea ar dori si ar putea face reforma statului in sensul dorit de noi, nu ai mai fi de acord cu reforma pentru ca este facuta de Udrea?

  PS Bleen a mai spus-o: oamenii si partidele sunt instrumentele cu care se face reforma statului.

  Reply
 108. victor

  Recomand TOG:

  http://turnofftheglory.com/blog/2010/07/12/va-rog

  Daca PDL crede ca isi spala imaginea mazilindu-i pe bevebisti ca sa ii inlocuiasca cu Elene Udrea, inseamna nu numai ca sunt batuti in cap, dar nimeresc din lac in put.

  Nu aveti de cat sa va spalati cu sampon portocaliu pe cap dragi pedelistilor “reformatori”, dar Elena nu e nici pe departe o schimbare la fata, dincolo de fardul de buna calitate.Da are oua, chiar prea multe, dar si bube de ne plictisim sa le numaram.

  Cand pierzi masiv electorat, tai continuu ceea ce a devenit un producator de pierderi electorale. Si o faci urgent. Udrea si BVB, ca si Boc de altfel, sunt embleme ale coruptiei si incompetentei portocalii.

  Deci daca ati lasat parlamentul de maxim 300 in pom, justitia merge ca un melc anesteziat si va transformati in adversarii sectorului privat din inconstienta, rea vointa sau lipsa de coaie, Udrea ar pune capac la toate.

  Reply
 109. victor

  Acum am citit remarca lui Bleen "Udrea este o piatră de moară din punct de vedere electoral, dar e bine că intră cu bocancii în mentalitatea românească ".

  Total de acord. Singurul merit real al doamnei este ca provoaca dezbateri despre misoginismul societatii romanesti. Ofera un studiu de caz si un prilej de discutie.

  Dar ca politician, c'mon, membrul Elena Udrea e un cost electoral major. Si niciun buget public de publicitate nu poate spala aceasta realitate.

  Reply
 110. victor

  N-o sa pricep niciodata cum se va face curatenie si reforma in PDL cu Udrea ca supravietuitoare. Udrea va ramane pe toate panourile electorale anti-PDL, in vecii vecilor.

  Domnilor, aceasta doamna este la fel de detestata in propriul partid si este asa pe bune dreptate. Iar felul cum este tratata pe acest blog, cu manusi de catifea, imi da un efect vomitiv. Eu n-am cum sa raspund chemarii Dvs. de arme daca o considerati pe Udrea port-drapel. E anti-leadership sa porniti campanii cu laude pentru Udrea. Pe mine unul m-ati pierdut printr-o demotivare totala.

  Va contrazic, esti toapa cand iti comanzi pictorial Libertatea de pe malul marii. Esti toapa cand tii cu dintii de o functie pe Integrare Europeana cand tu nu stii ce-i aia Norvegia. Esti toapa cand vii imbracata in sorcova la birou. Esti toapa cand te plangi de ratele la milioanele de euro. Esti toapa cand cheltui bani publici pe campanii de imagine, cum ar veni, banii publici de machiaj public. Esti toapa asa in general, cand este evident ca n-ai nicio abilitate pentru functiile pe care le tii cu tot dinandinsul sa le detii.

  Altfel, de ce insusi Basescu a ascuns-o in campanie? De ce PSD a pus-o in toate intersectiile din tara, alaturi de Blaga Videanu Berceanu Casuneanu si restul?

  "Udrea n-a plans"? Pardon??? Amintiti-va lacrimile disperate de la parlamentare cand nu stia votul pe colegiul sau. Nu-mi permit sa comentez casnicia-tip-contract a doamnei in cauza dar numai faptul ca o cheama Udrea si pe sot Cocos zice ceva. Dar nu vreau sa va dau satisfactia cum ca as fi misogin, pentru ca nu sunt.

  Dragii mei, l-am votat pe Basescu de 2 ori la primarie si de 2 ori la presedintie. Ultima oara de fapt am votat NU Geoana. Niciodata n-as pune stampila pe Udrea. Udrea mi-l face simpatic pe superficialul ala absolut detestabil de Crin.

  Udrea prezenta in proiectul de reformare a PDL inseamna ca pe mine m-ati lasat acasa. Prefer non-votul decat certificarea acestui model de a face politica.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @victor: am inteles parerea ta, nu e nevoie de comentarii cu repetitie. Udrea te enerveaza. Ok. Noi insa nu ne putem stabili simpatiile in functie de simpatiile cititorilor. Dupa cum nu ne putem falsifica analizele in functie de urile lor. Noi nu sintem votati, nu candidam si, pentru a mia oara, nu reprezentam PDL.

   Reply
 111. Bleen

  A, şi am uitat-o pe Dana Năstase, the ultimate în materie de ţopism. Aia ţoapă. Elena Udrea e doar o fată bună din popor. Ambiţioasă pînă la ferocitate, ce-i drept, dar nu ţoapă. Nu se joacă de-a doamna, de-a aristocrata, nu e ca servitoarea care o dată ajunsă sus, totu-i pute-n jur.

  Reply
 112. Florina

  Cred ca poti sa adaugi si cuplul Geoana. Rujatul in public, dansul absolut ridicol, de umorul care parca-l doare nu mai zic, dragostea mea…

  Reply
 113. Bleen

  Şi o poveste pe care am auzit-o (nu ştiu cît e de reală). Prima întîlnire a lui Pleşu cu Elena Udrea:

  La început de mandat (în 2005) Pleşu intră la Băsescu în birou. La vederea Elenei Udrea, prima lui reacţie e un "Mon dieu", ca pentru sine, în barbă, crezînd că nu-l aude nimeni. Cîteva zile mai tîrziu Băsescu îl cheamă pe Pleşu la el în birou: "Vino, te rog, pînă la mine în birou. E şi "mon dieu" aici."

  Reply
 114. lucid

  Romania este azi la momentul "competentze de partid". Modelul tehnocratzilor independentzi nu poate functziona atata timp cat sunt puternice mafiile partinice, inclusiv cea pedelista, de la nivel de comuna pana la marile orase si intreaga tzara. Competentza inseamna pricepere dovedita intr-un domeniu bine definit. Dein aceasta cauza nici Preda nici Voinescu nu au vreo sansa, caci in afara de discurs nu au competentze – poate la Voinescu sa i se puna conducerea campaniei lui Basescu, pe cand Preda cu Theo…..

  Concret: un partid care sa castige voturile partzii constient-reformiste a alegatorilor ar trebui sa cuprinda oameni ca Funeriu, Predoiu, Mihai Tanasescu (pacat ca Lucian Croitoru nu are "discurs"), Marian Sarbu, Toader Paleologu. Daca ma mai gandesc gasesc sigur si altzii. Dar cu de-alde Udrea-Cocos, Berceanu, Videanu si altzii ejusdem farinae vor disparea sub 5% in mod sigur. Boc este bun la locul lui, dar trebuie sa invetze sa vorbeasca mai putzin si sa-si impuna alegerile de ministri in fatza lui Basescu. Nu am nimic cu "afaceristii" in politica – dovada ca as merge si pe mana Sorinei Placinta, cea care a recuperat simtzitor dupa catastrofa cu prostovana de Ridzi. Sau chiar cu Pinalti, care a inteles care-i e locul in pedeleu si a facut multe si bune in Piatra incat e de pe acum reales.

  Repet, depinde care se vrea a fi targetul electoral al pedeleului. Daca sunt pomanagiii atunci Udrea il poate concura pe Marean cu destul succes.

  Reply
 115. Bleen

  Pînă acum nu poate să vină nimeni cu dovezi ale presupusului ţopism al Elenei Udrea.

  Uite cîteva exemple de ţopism la noi:

  – Adrian Năstase

  – Victor Ponta

  – Crin Antonescu

  – Olguţa Vasilescu

  Mai exact, "aroganţa" jucată a aprvenitului. Ironia scremută. Umorul scrîşnit. Aroganţa, ironia şi umorul le ai sau nu. N-are rost să te joci de-a Alecu Paleologu cînd pe tine te cheamă Năstase, Ponta sau Antonescu. La urma urmei, nici lui fii-su nu i-a ieşit.

  Sau să te joci de-a Pleşu. Ironia presupune generozitate, nu acreală. E ca şi cum maneliştii ar dansa tango. La fel de ridicol şi greţos.

  Reply
 116. Bleen

  E bine cîteodată, e chiar obligatoriu chiar, să forţezi barierele. Udrea este o piatră de moară din punct de vedere electoral, dar e bine că intră cu bocancii în mentalitatea românească (mă rog, îi zic mentalitate că aşa sună mai civilizat, n-am vrut să-i zic pe şleau "little dickus complex", ca să-i pararafrazez pe pitoni). Sau cu tocurile, mă rog.

  Reply
 117. Florina

  Si se revine la "prezenta feminina placuta si neostentativa". Cumintica, adica. Femeia care sa sugereze ce spunea Florin. Ca este buna in bucatarie si (nu sau, Florin 🙂 ) in pat, dar este si suficient de inteligenta pentru a fi promovata in politica. Adica, hai, un pas inainte tot am facut, am lasat-o in politica. Dar dupa ce a trecut pe la cratita.

  Mie nu asta imi sugereaza Sulfina Barbu dar nu ea este subiectul articolului.

  Reply
 118. Florina

  @lucid

  Ti se pare inspirat, ti se pare un succes KK Maka? Are vreo legatura "si Udrea-i din Plescoi" cu restul versurilor? Si de cind nu mai sunt divertisii macar un mic punct de reper pentru orientarea spre sau impotriva unui candidat? Sa inteleg ca cei care s-au jenat sa puna stampila pe Udrea nu se jeneaza sa fredoneze KK Maka. Interesant.

  Reply
 119. Yeba

  @lucid 3-5: dupa cum bine nuantezi, "modelul pt reformisti TREBUIE sa fie Oana Badea…". Trebuie, dar nu e, fiindca nu s-a inventant politicianul-de-succes-dar-fara-glamour. Oana Badea e foarte bine asa cum e, numita, nu aleasa.

  Politicianul cu glamour tb sa stie pe cine sa numeasca in order to get the job done. Gentile n-au a face. Gentile Alinei Gorghiu crezi ca-s din Obor? Minciuna prin omisiune nu scandalizeaza pe nimeni.

  Cei care s-au jenat s-o voteze pe Udrea sunt mai putini decit cei care ar fi stat acasa neconvinsi de Oana Badea (sa zic), iar cind se trage line asta conteaza.

  Reply
 120. Florina

  Bine sesizat, morris. Si asta e o problema, ca nu e din stinga.

  In privinta ultimei parti a articolului, ai dreptate, Florin.

  Dar poate ca identitatea e in curs de definire. Daca nu si-o va definitiva, inseamna ca am creditat-o cu o inteligenta pe care nu o are. Si nu e nevoie, neaparat, sa abandoneze modelul Basescu. E nevoie doar sa se distanteze de el. Problema se poate pune si altfel. Poate e natural construita asemanator cu Basescu si asta sa fie inca un lucru care ii leaga.

  Tin sa precizez ca la debutul ei in politica nu mi-a placut deloc. Am avut insa rabdarea sa o urmaresc si am incercat sa ma detasez de propriile-mi impresii initiale. Astfel am reusit sa o vad cu totul altfel decit la inceput.

  Reply
 121. lucid

  No offence, Florin Cojocaru, dar nu prea le ai cu analizele "electorale". Pe puncte:

  1. Udrea este tzinta perfecta, facil de perfecta. Uita-te la cele doua clipuri "Divertis" – cel cu Pusca si cureaua lata din noiembrie 2008 si KK Maka de acum.

  2. Ma indoiesc profund ca are ceva in cap: primul semn de inteligentza – daca doreste sa faca politica pentru pedeleu – ar fi fost sa taie orice legatura cu "aripa Cocos". E suficient sa vezi cat de "Florin Salam" arata barbat-su ca sa o caracterizezi imediat. Nu mai vorbesc de dubioasele lui afaceri plus gagicarelile penibile ale "vitregului".

  3. Totul trebuie judecat prin prisma electoratului pe care-l poate aduce.Asa cum a demonstrat in 2008, are succesuri (alt pietroi de gatul lui Basescu – jalnica buzata, atat de contrastanta cu bunul-simtz al Ioanei) pregatind sarmale la acelasi tip de electorat ca si "mai animalule" dansator de samba, la lumpenii pomanagii. Cunosc destui potentziali votantzi pedeleu care au stat acasa pentru ca le era jena sa puna stampila pe Udrea. Daca pedeleul vrea sa fie votat de oameni cu o oarecare dotare intelectuala si profesionisti – adica cu o meserie adevarata, Udrea este anti-argumentul perfect.

  4. Pentru a recupera categoriile sus-amintite, trebuie "trecutzi in adormire" la pachet Udrea, Berceanu si Videanu – Blaga avand deocamdata atu-ul celui mai bun cunoscator pedelist al sherpariei de la interne, deci fiind inca indispensabil.

  5. Modelul femeii politician pentru electoratul reformist trebuie sa fie o combinatzie de Oana Badea – adjuncta lui Funeriu si Sulfina Barbu: mix de competentza onorabila, neimplicare in afaceri dubioase si prezentza feminina placuta si neostentativa. Cu gente Vuitton – si o spun eu, care am un venit destul de bun cu care pot face asemenea cadouri – nici un om cinstit si normal dotat intelectual nu o va vota pe Udrea.

  6. Bref, nu e vorba de misoginism, ci de bun-simtz.

  Asa cum a intzeles in toamna lui 2009 sa stea departe de lumina reflectoarelor, daca doreste intr-adevar succesul reformei, Udrea trebuie sa faca pasul inapoi pana trece criza.

  Eu personal nu am nici un fel de ura fatza de ea – nu merita efortul, doar un amuzant dar profund dispretz.

  Reply
 122. morris

  Udrea e opusul, e o floare intre buruieni in politica noastra, e dovada ca politica se face si cu doamne bogate, inteligente si frumoase.Priviti Franta.(doar ca sunt de stanga doamnele)

  Reply
 123. morris

  Florina,asta am vrut eu sa zic!Ce femeie din politica noastra putem spune ca e un model de femeie politician cu stil? Si mai precis,cum definim noi stilul la o femeie din politica?Nu uitati ca nu avem exemple! Clasa noastra politica formata dupa 90, e un amestec de nomenclaturisti, securisti si oportunisti.

  Reply
 124. Yeba

  Fix intimidatul non-stop o face vulnerabila.

  Si nu exista si o actiune de intimidare simultana cu enciclopedisme si articole ISI 🙂 , exploatabila la limita in sensul ca da, dom'le, asta stie si poa' sa ajute țara, ci exclusiv intimidare cu assertive decolteu & atitudine.

  Florina, iti mai dau eu 3 comentarii din ratia mea.

  Reply
 125. AccesDirect

  Cei cincizeci de ani de tutuiala proletar-tovaraseasca au sters din memorie si bruma de etica a gentlemanului, dobandita inainte de razboaie. Care sa mai atenueze din misoginismul nostru ancestral.

  Reply
 126. Florina

  Va fi interesant de urmarit cum voi fi eu combatuta. 😀

  Era doar prima parte, Florin. Articolul e lung, comporta numeroase aspecte, asa ca permite-mi, te rog, in masura in care voi avea timp, sa ma pronunt si asupra celorlalte. Voi incerca sa ma incadrez in 5 comentarii. 🙂

  Reply
 127. Florina

  Nea

  Nu e nevoie sa fie babe. Sunt si alte tinere in politica care considera insa ca da bine sa arati ca esti serioasa. Prin imbracaminte. Ca, apoi, se afla de amantlicuri, chiar de divorturi provocate de ele, e o alta poveste. Ele vor sa fie mimoze in fata tarii. Pe sticla, spre exemplu, sunt, vai, fete cuminti. Apoi afli una, alta despre ele. Lucruri deloc cuminti.

  Dar despre Udrea, in ciuda aparitiilor, n-au reusit sa afle nimic compromitator in viata de familie si inainte de casatorie. Si sunt convinsa ca au cautat si in gaura de sarpe.

  Reply
 128. Para

  Florina, ţopismul merge doar la masculii slabi de înger. E o atitudine care desconsideră interlocutorii.

  Reply
 129. Florina

  Florin

  O prima observatie si revin: tinutele nu sunt inutil provocatoare. Sunt provocatoare doar, iar ea stia si stie foarte bine ce face alegindu-le. E femeia care arata foarte bine si stie asta. Mai mult, nu considera ca in politica, daca arati bine, trebuie sa ascunzi asta sub haine cuminti. E provocator dar e curajos si de apreciat. Nu e ipocrita. Si e un semn de putere, in acelasi timp. Chiar daca a stirnit controverse din cauza anumitor tinute, lucrul acesta i-a folosit. S-a vorbit despre ea. Admirativ sau nu, mai degraba, dar s-a vorbit. Si a intimidat si continua sa intimideze si prin acest aspect.

  Reply
 130. Bell

  Atunci de ce insistă media și, mai nou, prin interpuși, unii colegi de partid, să ne-o prezinte ca pe o țoapă oportunistă?

  Din cauza a ceea ce a explicat foarte clar Bodo Hombach (Grupul WAZ): "Ne retragem din Romania pentru ca piata media este distorsionata".

  Pentru mine e stirea cea mai importanta (prin gravitatea ei) pe care am citit-o despre Romania in ultimii ani. Nu pentru ca nu as fi stiut ca e exact asa cum zice el, ci pentru ca are greutate venind de la un investitor german si pentru ca informatia asta chiar va circula in mediile de afaceri din Vest si va avea consecinte. Asta e o stire, intr-adevar, nu circul in jurul unui rahat de frunza dintr-un logo. E dezastruos pentru un popor sa nu aiba o presa libera.

  Ca ziarele si televiziunile s-au prefacut a nu vedea ca e o stire de prima pagina e normal. Ma mir insa ca nici bloggerii nu au remarcat-o. Nici macar cei care si-au propus sa nu mai accepte sa le faca televiziunile agenda.

  Ma mir si ca Basescu a ratat ocazia sa sa si-l ia ca martor pe neamt.

  Ma mir si de lipsa de reactie a enciclopedistilor.

  Bon, e un fel de a zice ca ma mir… Nu ma mir deloc.

  Reply
 131. Nea

  Sau, mai simplu: Udrea are pomeţii obrajilor mai proeminenţi, în timp ce la babele cu pantaloni şi/sau fustă ale politicii române predomină fălcile proeminente, eventual potenţate de cele trei bărbii, 4 cefe şi 2 burţi.

  Iar frumuseţea lor interioară se pliază fidel pe aceste accesorii.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *