Un florilegiu.

„La prânz, Parlamentul European a votat împotriva unui acord cu Washingtonul, care permitea utilizarea datelor din sistemul de transfer bancar SWIFT pentru a controla reţelele teroriste. M-am aflat în minoritate, ca şi alţi deputaţi români. Mobilizarea socialiştilor a fost exemplară, dar au votat cu ei şi liberalii, ca şi o parte a grupului PPE.” (11.02.2010, http://cristianpreda.ro/)

Măsura (anti)votată de Parlamentul European nu e una, aşa cum pare la prima vedere, în al cărei orizont stă crearea unui safe heaven pentru bani ce pot fi utilizaţi în operaţiuni teroriste. Este în realitate o măsură de combatere a crizei financiare care vizează stimularea pieţei  financiare şi a celei de flori ale U.E. prin atragerea de fonduri şi flori ori derivate din flori din fundul Afganistanului, cel cultivat cu maci de eco-agronomul miliardar Osama ben Laden. Fonduri care vor alimenta prin impozitare (progresivă cel mai probabil) bugetele naţionale.

Trăgând o linie, putem sări în aer de bucurie: vom fi mai liberi şi mai bogaţi.

Facebook Comments

3 Comments Un florilegiu.

 1. Razvan Cucui

  E si normal ca socialistii sa voteze impotriva. In Ioropa, tot prin transfer SWIFT vin si finantarile partidelor, chiar daca nu neaparat ilegale. Chiar nu se merita… Pentru ce? Pentru doi-trei zgarie nori aruncati in aer, acolo – o data la un deceniu! – si nu in Europa! – si pentru cateva avioane – americane, in principal – cu pasageri prabusite trebuie acum sa ne punem poalele-n cap?! Hai sa fim seriosi!

  Reply
 2. papabembe

  se redeschide etnobotanicele? la mine în africa e la liber. la voi de ce nu vrea politicienii? ei de ce să fie drogaţi şi poporul nu?

  halal democraţie!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.