Un florilegiu.

„La prânz, Parlamentul European a votat împotriva unui acord cu Washingtonul, care permitea utilizarea datelor din sistemul de transfer bancar SWIFT pentru a controla reţelele teroriste. M-am aflat în minoritate, ca şi alţi deputaţi români. Mobilizarea socialiştilor a fost exemplară, dar au votat cu ei şi liberalii, ca şi o parte a grupului PPE.” (11.02.2010, http://cristianpreda.ro/)

Măsura (anti)votată de Parlamentul European nu e una, aşa cum pare la prima vedere, în al cărei orizont stă crearea unui safe heaven pentru bani ce pot fi utilizaţi în operaţiuni teroriste. Este în realitate o măsură de combatere a crizei financiare care vizează stimularea pieţei  financiare şi a celei de flori ale U.E. prin atragerea de fonduri şi flori ori derivate din flori din fundul Afganistanului, cel cultivat cu maci de eco-agronomul miliardar Osama ben Laden. Fonduri care vor alimenta prin impozitare (progresivă cel mai probabil) bugetele naţionale.

Trăgând o linie, putem sări în aer de bucurie: vom fi mai liberi şi mai bogaţi.

Facebook Comments

3 Comments Un florilegiu.

 1. Razvan Cucui

  E si normal ca socialistii sa voteze impotriva. In Ioropa, tot prin transfer SWIFT vin si finantarile partidelor, chiar daca nu neaparat ilegale. Chiar nu se merita… Pentru ce? Pentru doi-trei zgarie nori aruncati in aer, acolo – o data la un deceniu! – si nu in Europa! – si pentru cateva avioane – americane, in principal – cu pasageri prabusite trebuie acum sa ne punem poalele-n cap?! Hai sa fim seriosi!

  Reply
 2. papabembe

  se redeschide etnobotanicele? la mine în africa e la liber. la voi de ce nu vrea politicienii? ei de ce să fie drogaţi şi poporul nu?

  halal democraţie!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *