Vasile Omerta Blaga

De câțiva ani buni, Traian Băsescu transmite mesaje de dreapta: cere restructurarea regiilor de Stat prin care se produce risipa; insistă asupra transparentizării proceselor din justiție; ia apărarea procurorilor DNA și cere insistent reforma PDL (singurul partid rămas, formal, pe eșichierul dreptei).
Ce fac liderii PDL? Fidel și mimetic, Emil Boc repetă mesajele de la Cotroceni chiar și atunci când nu le înțelege. În schimb, Vasile Blaga (care aspiră la șefie) fie tace cu tâlc, fie mârâie spre adversari. Ca Ministru de Interne, vajnicul boxer a păstrat legea omertei. N-a știut nimic despre mafia din vămi, despre complicitatea chestorilor, despre jaful transpartinic din teritoriu. Ca lider la Senat, n-a putut mobiliza votul nici pentru deblocarea cazului Ridzi, nici pentru investigarea lui Dan Pasat. Lipsit de orice orientare ideologică, dar popular în multe filiale autiste ale PDL, Vasile Blaga rămâne totuși un mit al tranziției. Da: are forță fizică, viclenie, șarm sau fermitate. Dar chiar și capacitatea organizatorică a politicianului orădean înseamnă oare mai mult decât arta militărească a zbierătului, a pumnului fixat în masă? Și la ce bun simțul ierarhiei într-o organizație cu valori confuze? În plan politic sau profesional, rămân o enigmă performanțele revendicate de Vasile Blaga. Primăria Capitalei? Nicidecum. Schengen? Not quite. Legea Prostituției? Nici măcar. Poate doar mitingurile polițiștilor sindicalizați…
După fiecare eșec, televiziunile mogulilor nu l-au atins decât cu o floare. Acceptat de PNL și PSD, negociator al compromisurilor din Parlament, Vasile Blaga vrea acum puterea în PDL pentru a neutraliza prezența reformatorilor. La limită, ar fi dispus să înghită câteva nume proaspete și să le cumpere conștiința. Un PDL transformat în partid-balama ar continua să garanteze membrilor săi binecunoscuta imunitate parlamentară și accesul la micile aranjamente de culise. Adio identitate doctrinară, criterii de integritate, deschidere spre societatea civilă și luptă anti-corupție! Vasile Blaga va scrie certificatul de botez pentru Partidul Descurcărelii Libertine.
Facebook Comments

13 Comments Vasile Omerta Blaga

 1. mia

  Dna Fahti de la RL afirma ca in iarna Blaga i-ar fi amenintat ca pleaca la PNL cu 25 de parlamentari,de aceea pe harta USL Transilvania era arondata la PNL,de aceea HREBE facea socoteala ca le lipsesc 30 de parlamentari pentru suspendare dar Felix era sigur de suspendare :tot RL spune

  Basescu a stiut de presiuni asupra DNA si votul pentru Pasat

  a fost picatura care a declansat…razboiul!Blaga incepe sa fie singur ,primul care a dezertat este Cezar Preda care saptamina trecuta era cu el pana in panzele albe,acum o perie pe Macovei!Mitul Blaga a cazut ,fara ca Basescu sa-i rostesca numele!!Liberalii nu-l mai iau,ca deja au coruptii din PSD

  Reply
 2. poweraxxel

  @ licurg:

  1. apararea procurorilor DNA este o garantie acordata acestora ca nu vor mai fi "limitati" politic. Abia de acum, acestia invata sa faca "primii pasi".

  2. in privinta Schengen, toata lumea recunoaste ca este vorba de asocierea cu Bulgaria, numai tu mai bati campii cu politicul …

  3.ai dreptate. S-a folosit de ei. Asta nu inseamna ca acum trebuie sa ii ierte sau acopere!

  Reply
 3. poweraxxel

  Garda veche urmeaza sa cada …

  Probabil ca vechea garda a PDL este gata sa cada la pace cu opozitia (cu toata mizeria in care s-au scaldat oricum impreuna de atata timp). De ce cred asta? Datorita aplombului cu care trusturile mogulilor sugereaza ca Basescu este in spatele colectarii banilor din vami, ataca numai pe Traian Basescu si pe cei asociati lui din PDL (garda noua). Desi incepusera campanii violente la adresa numelor din garda veche, deodata a “uitat” aceste nume (Videanu, Blaga sau Berceanu) si se concentreaza cu precadere pe numele din jurul lui Traian Basescu (Boc, Udrea).

  DGIPI a fost “evitat” in ancheta si nu au mai existat scurgeri. In DGIPI au fost numiti oameni pe vremea cand BVB erau in voga. Este lesne de inteles catre cine s-ar fi realizat scurgerile, dar in nici un caz catre Basescu.

  Numele din vechea garda sunt deja de mult timp in viata politica, si mai mult ca sigur implicate in coruptia cu care trebuie sa lupte actuala anticoruptie. La un moment dat, unele dezvaluiri ii vor lovi mai mult sau mai putin … Din moment ce nu vor sa se retraga singuri si sa lase locul altora noi, imaginea partidului va fi afectata oricum.

  Este de preferat o sciziune. O taietura calculata, scurta, adanca si curata.

  A. Ursu de la RTV se chinuie sa introduca in mintea romanilor o idee. Aceea ca fara PDL Basescu este nimic. Urmeaza sa laude garda veche din PDL si apoi sa afirme ca de fapt PDL-ul care conteaza este constituit din garda veche. Un viitor esec. Tocmai pentru ca, la fel ca intotdeauna, “deontologii” se chinuie sa manipuleze implantand idei despre care tot poporul stie ca sunt false! De fapt, PDL este ceea ce este datorita lui Basescu si nu invers! PDL este un partid cu o masinarie excelenta, insa ii lipseste exact “metronomul” … Acel “metronom” este Basescu.

  Reply
 4. licurg

  restructurarea regiilor nu e mesaj de dreapta. desfintarea lor, da. transparenta proceselor in justitie nu e mesaj de dreapta, precum a respecta legea nu e de dreapta sau de stanga. apararea procurorilor dna nu e mesaj de dreapta, poate cel mult interventie in justitie. cererea de reformare a unui partid nu e mesaj de dreapta, este parasirea echidistantei stipulate in constitutie.

  toata lumea se pare ca e de acord, inclusiv basescu, tehnic romania a indeplinit conditiile de aderare la schenghen. nu le-a indeplinit pe cele politice. adica blaga si-a cam facut treaba, nu si-a facut-o presedintele si ministru de externe. ca lider la senat, nu prea avea treaba cu camera deputatilor. cel care trebuia sa insufle curaj portocaliilor a fost presedintele partidului.

  dar, mai important, basescu si-a castigat cel de al doilea mandat pe umerii lui blaga si ai lui videanu, cei care au organizat partidul in teritoriu. fara aceasta organizare, cred ca distanta intre el si geoana ar fi fost de vreo 10-15 procente.

  Reply
 5. danahile

  avem putin de asteptat si vom vedea daca trebue un nou partid sau nu.daca lucrurile o iau razna in pdl putem sa facem un nou partid.speram ca ratiunea sa castige in pdl si sa nu il faca doamne fereste pe blaga presedinte.am incredere in oameni presedintelui si in primul rand in strategul stoica valeriu.

  Reply
 6. DanBruma

  Eu cred ca PD-L poate fi numit si Partidul de Doi Lei. Cat despre Schengen, nu cred ca este numai Blaga vinovat ci si Basescu – vezi "tiganca imputita" si conexiunile ei 🙂

  Reply
 7. Bleen

  Autorul articolului e Ioan Negru, nu Bleen. A fost o eroare de publicare din partea mea (am uitat să schimb autorul) pentru care îmi cer scuze.

  Reply
 8. tucu

  Pentru votantii anti Basescu problema optiunilor s a clarificat. Cine il iubeste pe Ion Ilici Ilieescu sau cine il uraste atit de tare pe Basescu incit il inghite pe Ion Iliescu problema optiunii electorale este rezolvata.

  Optiunea electorala ramine insa o problema pentru noi ceilalti. Multi sau putini avem nevoie de un partid care sa nu semene cu un produs iliescian.

  PDL ul se dovedeste pe zi ce trece necorespunzator acestor dorinte.

  Ce facem ?

  Il modificam conform dorintelor noastre-lucru evident greu (poate imposibil) sau aducem pe scena politica un nou partid conform cu cerintele noastre.

  Eu propun ca prin intermediul siturilor pro Basescu sa lansam o lista cu cei dornici sa sustina un partid girat sa zicem de Monica Macovei.

  Hai sa vedem daca forta interneturlui este atit de mare incit poate conduce la formarea unui partid pliat pe dorintele noastre.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *