Cristian Ghinea: Iar le da cu virgula! Ce ar trebui sa insemne concurs la DNA

Comisia zice că vrea un concurs pe bune, din care să iasă oameni buni la DNA și Parchet. Ăștia au crezut că e la genul: hă, hă, hă, concurs, da, da, concurs, cum facem noi la Consiliul Județean de le câștigă numa nepoții și gagicile noastre, hă, hă, concurs, da, da, hă hă.

Ca să-i fie mai clar, doamna Pivnicure a primit detalii despre ce înseamnă un concurs. Și-i dă cu virgulă. Citiți corespondența dintre ea și România liberă

Doamna Pivniceru organizează un concurs care nu e concurs, am înțeles cu toții greșit, Comisia Europeană cînd a recomandat transparență în alegere de fapt nu a vrut să recomande transparență în alegere, știe doamna Pivniceru mai bine ce a vrut să recomande; cînd a recomandat termene rezonabile de pregătire, de fapt Comisia nu a vrut să recomande termene rezonabile.Săraca Pivniceru nu știe pe unde să scoată cămașa – pe de o parte așteaptă infractorii consortului să îi scape de dosare și pe de alta o bate Comisia la cap să facă concurs pe bune. Și dă din colț în colț. Apoi se vor mira că le trîntește Comisia raport negativ și se vor da victime ale neînțelegerilor. N-au știu să comunice. Ăilalți au avut PR mai bun. Securiștii din presa germană… Rogozanu și Ciutacu vor zice că Macovei e de vină, că ei sunt dăștepți și știe cum e chestia, nu contează amănunte de genul ăsta cu concursuri. hă-hă-hă.

Initial am luat în considerare ipoteza prostiei. Apoi am verificat și Pivniceru a primit scrisoarea cu detalii înainte să publice metodologia. Deci știa cum trebuie făcut. Deci, nu e prostie. E ticăloșie. Simplu.

PS
Pentru cine a uitat, concursul organizat de Monica Macovei a durat câteva luni, comisia a avut la interviu zeci de procurori. Și l-au ales pe acel procuror care (fără DNA și legi speciale în ajutor) obținuse condamnarea unui parlamentar (Bivolaru, singurul parlamentar anchetat pe atunci) și a unui șef de Curte de Apel. Da, oamenii buni se găsesc greu și prin concurs cu criterii.

Și acum vă dau ceva din casă: Macovei nici nu-l cunoștea pe Morar, a contat că avea cazuri de mare corupție făcute de capul lui, deci era un procuror atipic pentru acele vremi. Psihologul din comisia de concurs i-a spus ministrului că ”ăsta e piatră, nu-l mișcă nimeni. Nici tu dacă vei încerca”.

Și așa nu-ți dă cu virgulă. E simplu.

Facebook Comments

5 Comments Cristian Ghinea: Iar le da cu virgula! Ce ar trebui sa insemne concurs la DNA

   1. Canadiana

    Amelia New mimisor007 combinatia inteligenta si de rea credinta e periculoasa. adica asta nu va intepa, ci va infige cutite adanci si plasate cu skepsis.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *