S-a pierdut o credibilitate

„Ce proteste? Cu cine să mai facem proteste, să fac eu singur? N-avem nicio presiune din partea oamenilor. Ne face mult rău să declarăm proteste şi nu le facem sau le facem prost. Nu există niciun protest, nu suntem în stare să-l facem. Pentru că ne-am pierdut credibilitatea.” – Vasile Marica, lider sindicat (sectorial, n.l.) SED LEX, declaraţie în legătură cu viitoarea Lege a Dialogului Social.

Trist, foarte trist. Ia să vedem, acum, după părerea aceluiaşi, cine reclamă credibilitatea la Biroul Obiecte Pierdute:

„Toate astea au dus, tot ce s-a intamplat în ultimii 20 de ani.”

Toate astea, mai precis, fiind:

 • Vasile Marica 500 mp teren intravilan la Otopeni, un apartament şi o casă, două maşini, Toyota Yaris şi Volkswagen Golf, un împrumut de 150.000 de euro, scandent în 2038.; venituri: 44.436 ron, respectiv – 44.514 ron, el,  preşedinte al două sindicate, 71.831 ron, soţia, director adjunct Ministerul de Finanţe;
 • Dumitru Costin, Blocul Naţional Sindical: un apartament în Bucureşti, unul în Piteşti, 1447 părţi sociale la un SRL (valoare la zi –  36.196 ron), un credit în valoare de 85.ooo ron, contractat în 2005, scadent în 2020; venituri: 18.975 ron ca preşedinte BNS, 139.283 ron, 14.323 ron, 10.395 ron, 35.427 ron, 21.420 ron din alte funcţii, inclusiv membru în consilii de administraţie;
 • Marius Petcu, Federaţia Sanitas, actualmente cercetat pentru luare de mită: un teren agricol în Teleorman, trei terenuri intravilane în Bucureşti şi Ilfov, un terent agricol la Snagov, un apartament în Bucureşti, o casă de vacanţă în Ilfov, o casă de locuit în Bucureşti, o motocicletă Honda, un autoturism Toyota, un ATV SYM, bijuterii şi ceasuri în valoare 10.000 de euro, tablouri şi icoane în valoare de 10.000 de euro, 10 conturi în lei şi euro (cele mai mari dintre acestea: 221.624 ron şi 150.000 ron), acţiuni la cinci societăţi comerciale, un credit de 180.000 euro, scadent în 2022; soţia: 10 conturi (cele mai mari ca valoare : 221.624 ron, 32.469 ron, 10.787 ron);venituri: 129.998 ron – pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Sanitas; 86.781 ron – pentru funcţia de preşedinte CNSRL Frăţia; 8700 ron – preşedinte IESS; 82.352 ron – preşedinte de onoare OAMMR, 14.383 ron – membru CA, 35432 – membru CA alte venituri din implementare proiecte cu finanţare europeană în valoare de circa 150.000 ron.
 • Bogdan Hossu, „Cartel Alfa”: un teren de 10 hectare în comuna Milaj (moştenire), un apartament de 86 mp, două depozite bancare în euro,  de 29.000 euro şi  de 12.500 euro, cont curent: 5600 euro, un plasament pentru pensie privată, care are soldul de 24.000 ron; soţia sa are un apartament de 51 mp; este membru în patru consilii de administraţie, iar în declaraţia de avere a precizat că valoarea indemnizaţiilor a donat-o la CNS „Cartel Alfa”; de la CNS „Cartel Alfa”, ca angajat, a încasat, potrivit declaraţiei de avere, 64.427 ron;
 • Liviu Luca, sindicat Petrom şi temporar înlocuitor al lui Marius Petcu la şefia CNSRL Frăţia: singurul lider de sindicat care nu şi-a depus declaraţiile  de avere şi de interese pentru a nu fi încadrat ca inculpat în loc de martor în procesul în care SOV este judecat pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa.; despre averea sa colosală, însă, s-a mai putut afla cîte ceva,  spre exemplu despre un domeniu de 8 hectare în Prahova, pe care sînt construite cinci case dotate cu facilităţi moderne, printre care şi un heliport; în parcare au fost văzute mai multe maşini de lux, printre care un Audi Q7, un Mercedes GL şi o Toyota Land Cruiser V12; la 30 km distanţă se află un alt domeniu, de pescuit, întins pe o suprafaţă de 6 hectare pe care sînt construite patru case; dacă primul domeniu este evaluat de experţi imobiliari între 9 şi 11 milioane de euro, cel de al doilea, mai modest, ar valora circa 6 milioane de euro.

Iar aceasta este numai o parte din „toate astea”.

Surse: ziare.com, gandul.info şi click.ro

 

Facebook Comments

25 Comments S-a pierdut o credibilitate

 1. Nea

  Tucu, mare dreptate ai, când le-am spus părinţilor unui prieten că poate ar fi mai bine să-l dea pe fiul lor leneş la învăţătură dar amator de bani la o şcoală de ospătari, au zis că nu de aia au băgat atâtea meditaţii în el, să iasă chelner.

  Şi nici nu a ieşit, a absolvit particulara în cele din urmă(fără diplomă) şi stă acasă pe pensia mamei lui, are fo 45 de ani.

  Reply
 2. tucu

  Observ o reactie adversa ori de cite ori folosim in discutie termenul de Cuculetz.

  Stiu ca e neplacut. Stiu ca in fiecare dintre noi zace cite un bob de Cuculetz. Stiu ca romanii sunt sensibili la necazul altora.Stiu ca in Romania se traieste prost. Stiu ca 7 milioane reprezinta un venit de batjocura.

  Mai stiu insa ceva. Stiu ca de vina nu sunt numai cei ce ne conduc ci poate in proportie de 80% noi suntem de vina.

  In fiecare an pe portile universitatilor ies mii de someri sau de candiidati la salarii de mizerie. Bietii copii mai si platesc pentru asta si nimeni nu i poate convinge ca ar fi mai bine daca s ar apuca de alte meserii-fara diploma dar cautate.

  Im fiecare zi vedem cum se scumpesc alimentele intr o tara in care paminutul nu e lucrat sau daca e lucrat il lucreaza turci,francezi sau italieni.

  In fiecare zi observam o frenezie inimaginabila a consumului, auzim cifre aiuritoare (masa de paste pentru 4 persoane -5 -6 milioane) se dezbate la nesfirsit pretul carnii de miel parca fara ea nu am putea trai,sau pretul benzinei plingind ca masinile noastre de 3000 cmc consuma prea mult.

  As putea scrie un roman despre aceasta societate care nu se poate autoregla.

  Hai sa invatam mai intii sa ne intindem cit ne tine plapuna si pe urnma sa incepem sa plingem..

  Reply
 3. ribelalu`

  @ 1:

  Dracu sa-l ia, ca mai are si 4 rezidente: britanica, franceza, sud-africana si in Ins. Virgine. "Presedintele" britanic pica, pentru ca nu exista, la virginele alea o fi un sef de trib ce tine locul reginei sau lui Obama (n-am aflat daca virginele sunt englezoaice, daca o exista asa ceva ;), sau americane).

  Deci saracu1 chelios are vreo 6 presedinti.

  Reply
 4. tucu

  @Florina

  Cred ca ai dreptate si icerc o speculatie afirmind ca visul Cuculetzului este sa ajunga lider de sindicat.

  Cu o conditie insa -sa scuture altii pomul (e prea obositor.)

  Reply
 5. 1

  ribelalu'

  care Niels Schnecker?

  ăla care tot spune "preşedintele meu", dar nu se ştie care dintre ei, pentru că are 4 cetăţenii, deci 4 preşedinţi "ai lui"?

  Reply
 6. Nea

  Protest oficial:

  Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când văd că numele meu apare ca nea în loc de Nea, mă apucă paranoile.

  Reply
 7. Nea

  Nedo, mi se pare mie sau l-ai citit pe bătrânul Engels, mare amator de gauche caviar:

  ‘If there were no Frenchwomen, life wouldn’t be worth living. But so long as there are grisettes, well and good!’

  Şi mici cu muştar în loc de homar:

  "For six months past I have not had a single opportunity to make use of my acknowledged gift for mixing a lobster salad – quelle horreur; it makes one quite rusty."

  Reply
 8. Florina

  valentin,

  se caută, sper.

  tucu,

  ba are legătură, zic eu.cuculeţii sperau ca liderii de sindicat să scuture pomul ca să pice para. dar au văzut că nu s-a clintit nici o cracă dar sacii cu mălăieţe ai ăstora s-au umplut, totuşi. cu Năstase e altceva, se stie că le-ar mai înmuia ceva posmagi. şi nu numai el, oricine dintre uslaşi.

  Reply
 9. tucu

  Depling situatia in care a ajuns miscarea bugetaro-sindicala daca nu se mai gasesc Cuculetzi disponibili pentru manifestatii de strada.

  Bogatia liderilor de sindicat nu are nimic de a face cu refuzul de a manifesta al sindicalistilor bugetari sau pensionari (sindicatul pensionarilor -sa mori nu alta). Dovada -cel putin 35% din populatie este gata sa l aduca la putere pe ""saracul "" Nastase (socialist nu ?) doar ,doar o pica vre o firmitura si la masa lor.

  Cred ca e vorba de astenia de primavara.

  Reply
 10. Florina

  hai, domnu' riberalu', nu vă mai gîndiţi la bomboane, că s-a dus de mult Crăciunul şi nici la colivă, ce vorbim de pomeni aici? uite, mie-mi pare cireaşa de pe tort, că tot vine sezonul lor.

  Reply
 11. ribelalu`

  Comentarii dupa arestarea lui Marius Petcu:

  Vasile Marica, Sed Lex: „Dacă l‑au prins pe Petcu la furat, e o prostie din partea lui." adica "am mai vazut eu prosti, dar ca tine nu, bai Petcule"

  Bogdan Hossu, Cartel Alfa: „Este de aşteptat, este încă bine că nu are legături cu cine ştie ce străini, ca să omoare «juna democraţie» românească. Este în spiritul campaniei antisindicale, singura structură care se opune reformelor aberante." – bineinteles Guvernul si Dictatoru`

  Anton Hadăr, Alma Mater: „Mă surprinde, mai ales că Petcu ştia că e în atenţia organelor care ne urmăresc şi cred că a făcut o mare greşeală." – "al dracu…nu a avut frana deloc…uite cum intram noi in rahat"

  Ioan Pisc, BNS: „Este un şoc pentru mine când se spune că a fost prins în flagrant. Ne-am manifestat nemulţumirile faţă de actualul Guvern. Ne aşteptam la orice. Nu cred că Marius Petcu ar fi putut face aşa ceva, dar dacă se poate dovedi înseamnă că ceva nu e în regulă." – "cum ma in flagrant?…si i-am zis de atatea ori sa beleasca ochii :("

  Bomboana pe coliva insa a pus-o "analistul" Neil Stecker, Smecher, Scneker…ala chelul de stie tot pe la Realitatea, la dezbaterea de la Realitatea TV:

  "d-le Marica, daca stiti ca astia sunt cu ochii pe liderii de sindicate, de ce nu va potoliti, dom’le, o perioada? "

  Reply
 12. Florina

  ce pîrloagă, nene? nu vezi că-s cultivate cu case? a, şi Luca are grădină cu produse exclusiv bio, de aia or fi aşa bine păzite domeniile, că boi, pardon, bio astea-s la mare căutare azi.

  poze frumoase găseşti în click.

  Reply
 13. ribelalu`

  Din arhiva personala

  James Riddle "Jimmy" Hoffa (n. 14 februarie 1913 – dispărut pe 30 iulie 1975, declarat oficial decedat în 1982) a fost un sindicalist american, președinte general (în perioada 1958 – 1971) al celei mai mari uniuni sindicale nord-americane, desi la inceput a fost un sindicat doar al camionagiilor.

  A fost condamnat pentru mită și fraudă în 1964, arestat în 1967 și condamnat la 13 ani de închisoare. Cu toate acestea nu a demisionat din funcția de președinte al Teamsters decât în 1971.

  La eliberarea din închisoare, lui Hoffa i s-a stabilit o pensie anuală de 1,7 milioane de dolari din partea Teamsters, lucru unic în istoria federației. În după-amiaza zilei de 30 iulie 1975, la orele 2:45, sau imediat după, Hoffa este văzut ultima dată într-o parcare din fața restaurantului Machus Red Fox din Detroit. Se pare că se întâlnise cu doi lideri ai lumii mafiote, Anthony Giacolone din Detroit și Anthony Provenzano din Union City, New Jersey. Prevenzano era un lider regional al federației transportatorilor Teamsters din New Jersey și care rămăsese prieten apropiat lui Hoffa, iar din 1961 devenise vicepreședinte al IBT.

  Hoffa a fost oficial declarat mort în 1982, la a șaptea aniversare a dispariției sale.

  Ulterior, cercetările efectuate de poliție și de FBI au dezvăluit faptul că Hoffa, datorită dorinței sale de a reveni la putere, devenise indezirabil pentru cercurile mafiote, care doreau controlul fondurilor IBT

  Bun…si ce legatura are acest "Miron Mitrea" american cu Romania?

  Pai are pentru ca daca mai traia azi putea lua lectii de la liderii nostri sindicali. In primul rand la 1,5 milioane de salariati noi avem zeci de lideri milionari in dolari, nu unul singur ca ei.

  In al doilea rand, Jimmy asta, ditamai lideru` sa ia el o amarata de mita cand numai pensia lui era de 1,7 mil $/an. Nu putea sa faca si el o afacere cinstita cu cele 52 de state americane, basca uniunea in intregul ei? Nu-l durea capul. Sau macar sa intre in politica.

  Insa o speranta tot mai e…fiul sau conduce azi sindicatul american iar fiica sa este avocata acelui sindicat si pot oricand sa vina sa faca un schimb de experienta cu Marius Petcu, Dumitru Costin, Liviu Luca, Bogdan Hossu, Miron Cozma, Vasile Marica sau Vasile Lincu. Si dupa ce-si iau constiinciosi notite de la acestia, pot trece si pe la actualii deputati PSD Miron Mitrea, Matei Brătianu, Dumitru Chiriţă sa vada cum se face trecerea in politica, sau macar cum se depune o initiativa legislativa care sa interzica publicarea averilor sindicalistilor.

  Reply
 14. Florina

  dap! e o lume rea. nu numai că protestul nu mai e ce-a fost odată, dar nu mai e deloc. şi pe pîrliţii ăştia şi pe încă 12 îi mai cercetează şi ANI.

  da' şi ei proşti, vorba lu' Marica. să te prindă pentru un mizilic de mită de 40 000 de euro, cum a păţit Petcu?!

  Reply
 15. nedormitul

  deci, s-o luăm metodic:

  – tablouri: răpirea din serai – numai zece mii de euro?

  – dinții de aur se pun la bijuterii, sau numai ghiulul?

  – vechea mea obsesie, terenurile – sînt cultivate sau pîrloagă?

  – ATV SYM, sigur nu e ARO IMS?

  – şi ce mama dracului poţi face cu motocicleta honda? te sui pe ea la meeting ca gigi pe maybach? tragi curent de la ea cînd dai la peşte?

  cu averile ăstea, sînt nişte pîrliţi. mai bine puneai nişte poze cu ei, erau mai edificatoare.

  Reply
 16. nedormitul

  e drept, gauche caviar devine aproape intraductibil în română, cînd cămașa scrobită cu papion este înlocuită de bronzul de la maieu. adică un fel de gauche grătar-mititei-muștar.

  Reply
 17. nedormitul

  deci vreo doi, aş zice chiar trei, ar poza bine pă zona dă middle class occidental. ai dreacu, nici pă partea de gauche caviar nu stau grozav – să fii acţionar la o firmă de 10000 de euro sau să cîştigi (cred că pe lună) vreo două mii, este de toată jena.

  de văzut cum rămîne cu ceea ce n-au declarat, sau declară fix acum pe la dna.

  Reply
 18. judex

  Haoleooo, s-a prabusit piata de credibilitate ? Este bula credibilitatea lui Nistor, Luca&comp…pe cale sa urmeze bula din imobiliare? Pai, solutia este la Brailoiu, el ar putea tranzactiona niste certificate de credibilitate pentru smecherasii vopsiti in lideri de sindicate. Acesti demni urmasi ai lui Bula pietei de credibiltatii…

  Reply
 19. val_one

  găsitorul este rugat s-o păstreze. foştii deţinători n-o mai pot purta, s-au îngrăşat prea mult şi nu-i mai cuprinde.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *