USL-ul şi căţeaua doctrinară

Răspunsul lui Crin (Hotnews), despre discuția cu PSD: „Pana una alta nu discutam despre doctrina, ci discutam despre igiena elementara.” iar despre dreapta: „Se intampla cel mai adesea ca atunci cand esti de dreapta sa fii contra PSD, dar nu poti defini dreapta prin asta”.

Papiţoiul ăsta nu înţelege că alianţa cu un partid de stînga, așa cum a făcut-o el – nu conjuncturală, nu temporară, nu cu un obiectiv limitat – cu un partid de stînga, este o alianță de stînga.

Iar tu, ca a doua osie de la căruță, mergi în ce direcție o ia și prima osie. Or, USL nu este o alianță temporară, pentru că se vorbește de o colaborare foarte lungă – 2016 2019 sau răscoala din 2907. Nici obiectivul nu este limitat, ținînd cont că mandatul lui Băsescu (ce-i drept, deocamdată singurul punct din platformă existent în conștiința publicului), ar trebui realizat, dacă toate lucrurile merg ca pe roate – mă scuzați – cel mai devreme în 2013 spre amiază, dacă învinge în alegeri iar Geoană e băiat gigea și se dă pe brazdă. Nici o alianță conjuncturală nu este. Îl putem acuza pe Băsescu sau pe megacoruptul PDL că i-au împins pe unii în brațele altora? Nu. Felix i-a adus. Felix se bate cu pumnii în piept că USL este construcția lui politică, după îndelungi negocieri și nopți nedormite (nu vă gîndiți la prostii, e o simplă coincidență).

Ce nu ştie Crin, că un vehicul ale cărui osii o iau una într-o direcţie şi una în cealaltă, se învîrte pe loc sau cel mult într-un cerc limitat. Există asemenea vehicule, dar singura lor utilitate este amuzamentul publicului maliţios. Asta, dacă PNL-ul o ţine dreapta şi psd-ul stînga. Or, în cazul de faţă, se întîmplă ceva şi mai grav. PNL-ul a rămas osia fixă, fără direcţie, iar tot atelajul virează spre stînga, tractat fiind de un motan cu coada tăiată.

Singurul element care lipseşte întregului ansamblu este coviltirul. Poate numai aşa ar realiza şi Crin cam cum stă, de fapt, treaba cu igiena. Mai lipseşte căţeaua doctrinară, atîrnată musai în dreapta, să n-o calce vreun camion.

PS (de Bleen):

Libia vs Irak (via The Conservative Manifesto)

Facebook Comments

29 Comments USL-ul şi căţeaua doctrinară

 1. Nea

  Damele mele erau 2, una avea mustăţi, era soţul.

  Aducea şi argumente: Am văzut eu un film (artistic, normal)/ am citit eu un roman.

  Reply
 2. Yeba

  Ma tem ca ăștia ca noi ii dam consistență și idei lui Crin, luăm un vid si-l facem om, păstrând proporțiile…

  @Nea, sa filmezi discuțiile, să verificăm coincidențele: în clipurile astea haioase damele sunt exact ”tinerele intelectuale” – categoria electorală susținătoare de Crin prin sondaje.

  Reply
 3. Liviu Iordache

  Ce doctrina, toasi? Crin Antonescu a lansat cea mai mare ineptie din ultima suta de ani: reintroducerea votului cenzitar pentru votantii din strainatate! Dupa ce constitutia liberala, opera Bratienilor, din 1923, a introdus, una dintre primele in lume, votul universal (direct si secret), vine, la 2011, urmasul Bratienilor, Crin Antonescu, si leaga dreptul la vot de plata unui impozit! Motivul? Prea multi romani din strainatate voteaza cu Basescu! Adica distrugem constitutia, orice principiu modern, orice doctrina liberala cu scop exclusiv punitiv. Asta pentru ca, nemaiputind candida Basescu, masura nu-l mai vizeaza, ii vizeaza doar pe cei care au avut ideea sa-l voteze in 2009! Asta da, subiect, ce ziceti?

  Reply
 4. Nea

  – Băsescu, ce-ai făcut,

  Ne-ai luat ora de dezbătut?

  – Tăceţi cu gurili,

  Că vă iau şi-antenili.

  (Folclor ceauşesc actualizat)

  Reply
 5. gabriel

  Imi amintesc cum, in urma cu ceva timp, in vreme ce Basescu si o mana de oameni din pnl incercau sa produca o formatiune cu adevarat de dreapta, acest june prim cu prenume de floare si nume de dictator ironiza intr-un interviu posibilitatea ca spiritul lui Bratianu sa fi coborat peste Boc (sau cam asa ceva nu-mi mai aduc exact aminte) si stau si ma gandesc acum cu mirare ce demon pervertit a pogorat spiritul Bratienilor asupra lui Che Guevara supranumit si small Titulescu dar mai mult decat atat incerc sa-mi imaginez paranormalul situatiei in care actualul lider pnl a constientizat minunea produsa

  Reply
 6. tucu

  Vorbim de doctrine si de programe rezultate din doctrine.

  Daca miine se stabileste in Bucuresti un martian (planeta ai carei locuitori invata de mici toate limbile vorbite pe pamint)si vrea sa inteleaga ce se intimpla in Roamania citind presa si uitindu se la televizor

  va primi urmatoarel;e informatii.

  -in Romania exista doua partide -partidul care l sustine pe Basescu si partidul care l considera pe Basescu tatal tuturor relelor.

  -partidul celor cel urasc pe Basescu are sediul in doua locatii RTV si Antena 3 si este condus de citeva femei istericute si citva comentatori atotstiutori.

  -programul acestui partid este axat pe afirmatia ca tot ce fac sustinatorii lui Basescu este rau . Ne existind solutii alternative martianul nostru poate trage concluzia ca tara va mearga bine daca vei proceda invers decit procedeaza Basescu.

  -din cind in cind respectvii sefi de partid aduc in fata ecranului pe presupusii viitori inlocuitori ai lui Basescu care cu talent si cu aplomb spun acelasi lucru-cit de rau e Basescu.

  Urmarind cele de mai sus martianul nostru va intelege sigur ca programul partidului TV se rezuma la Jos Basescu si ca posibilii inlocuitori de Basescu si l au insusit si l repeta cu cit mai multa convingere.

  De aici si convingerea lui Antonescu ca politica in ziua de astazi seamana cu mersul la baie. Dupa ce ai facut pipi in capul tuturor si caca in capul lui Basescu te speli pe miini ,per ansamblu indeplinind un ritual igienic.

  Partea proasta e ca toata chestia asta pute.

  Reply
 7. Hoptimistic

  E vremea sa faci nani, Nedormitule!

  Alianta PSD cu un partid de dreapta este o alianta de dreapta? Alianta PDL cu PSD sau cea actuala cu UNPR (declarat de stanga) este de dreapta sau de stanga?

  Din aceasta dilema nu putem iesi.

  Reply
  1. nedormitul

   hoptimistic, te-a apucat disperarea?
   pdl nu s-a dus fuguța nici cu psd, nici cu unpr la sfat să-și pună pirostriile pe cap și nici nu au împărțit pielea ursului din pădure: asta merge la cotroceni, asta la victoria și – să sperăm – aia peltică în fosa septică a istoriei.
   spune-mi că azi nu e nimeni pe la sediu în afară de tine, care dădeai cu mopul și ai găsit o notiţă uitată pe masa lui crin.

   Reply
   1. nedormitul

    aa! mi-a zis cineva că la voi crin e considerat dumnezeu. cînd mai apare pe la parlament sau la partid, alde norica şi vălean, cu basmalele pe cap, îşi şuşotesc una alteia: "crin există!" păstrează bine notiţa aia pe care ai găsit-o, se poate folosi pe post de giulgiu.

    Reply
 8. Mih

  Despre "pana una, alta": vor fi si "pana multe altele";ei cu ideologia….

  Despre "discutam despre igienizare": stau in troaca si discuta;cand vor trece la actul propriu-zis, nici porcu' nu se mai apropie (ca este un animal curat).

  Despre "se intampla cel mai adesea ca atunci cand esti de dreapta sa fii contra PSD, dar nu poti defini dreapta prin asta":ce sugereaza, ca fiind cu PSD si NU NUMAI, este de stanga? Asa este, da' stiam deja…

  Reply
 9. Bleen

  Norica Nicolai: Scandalul în care a fost implicat şi Severin este comandat. Euroscepticismul a luat proporţii îngrijorătoare în Marea Britanie.

  Reply
  1. Ivan Zubeldian

   Apropos de euroscepticismul britanic, majoritatea nu sunt împotriva UE ci împotriva aparatului birocratic scump și incontrolabil pe care UE l-a "secretat".

   Reply
 10. tucu

  @Pataphyl

  Superba formularea ""pur si simplu ""

  Trebue sa ai o mare sensibilitate ca sa descoperi si sa apreciezi un asemenea suflet.Nu ca multi invidiosi care scriu pe aici. Nu dau nume.

  Reply
 11. tucu

  Din invidie nu puteti sau nu vreti sa acceptati ca Crin actioneaza dupa o doctrina.

  Comunistii si au construit doctrina in jurul luptei de clasa.

  Crin si a construit doctrina in lupta cu clasa. Comunistii au identificat dusmanul in proprietari,chiaburi,intelectuali, Crin a simplificat si a identificat dusmanul in Basescu.

  Crin isi fundameenteaza actiunile cu capitolul 3 intitulat ""Jos Basescu "" si pe adnotarile de rigoare facute de Dl Prof Dr. Voiculescu . Acest capitol se gaseste in manualul de capitalism socialist stiintific scris de parintele politicienilor romani Ion Ilici Iliescu.

  Reply
 12. valentin

  Normal ca igiena primeaza,avand in vedere murdaria cu care a improscat portretele Bratienilor.Cat despre doctrina, oare ce sfat i-ar fi dat in aceasta privinta Gheorghe Bratianu?

  Reply
 13. Florina

  el ştie ceva că preşedintele nu are voie să fie membru al vreunui partid politic şi, deci, la ce să-şi mai bată capul cu… zi să-i zic! aşa, doctrină!

  Reply
 14. simplicius

  sleepless. O simpa insiruire de nume si fapte: A. Gutza Tattarascu accepta alianta cu PCR, dispare PNL (1948?) B. Stefan Vojtech si altii accepta "unificarea" cu PCR (1947) in schimbul unor posturi caldute, dispare PSDR (1948)C. dr.Petru Groza si al sau Front al Plugarilor disparut tot ca urmare a "sirenei" PCR D. 2001, moare Sergiu Cunescu, Athanasiu devine "mahar" onorific in PDSR si dispare si PSDR si numele. CARE O FI SOARTA PNL???

  Reply
 15. Florina

  "Asa ca sa nu aveti dubii. Pentru ca am actionat repede, o catastrofa umanitara a fost evitata si nenumarate vieti de civili au fost salvate – barbati, femei si copii nevinovati au fost salvati"

  Obama. Sau Morgan Freeman.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *