Exilul Facebook

În dimineața aceasta am aflat că Profesorul Paul Dragoș Aligică a fost suspendat de rețeaua comunistă Facebook. Nu știu să vă dau acum mai multe detalii, le voi afla, dacă sînt, pe parcurs. Dar cred că este suficient ce a scris în ultima vreme, despre Facebook, în apărarea noastră, a celor blocați absolut mișelește.

Dacă pînă mai ieri ziceam că mor cu ei de gît (cu neisprăviții cărora li s-a dat un scop în viață, să caute postările de ani de zile ale oamenilor și să reporteze tot, absolut tot ce încalcă, chipurile, ”standardele comunității”), acum prefer să-i văd cum mor singuri. De plictiseală, eventual.

Nu am să stau la mîna ajunsă la butoane a unor neterminați și să le dau apă la moară făcîndu-i să se simtă importanți în cea mai sinistră formă de comunism, cenzura. Ar însemna să-mi recunosc o vină care nu poate exista decît în creierele minuscule ale celor care nu suportă și altă părere, iar pe a lor vor să o impună cu forța.

Așa că de acum încolo, acesta este locul în care puteți comenta orice. Puteți posta, în comentarii, fără frică, tot ce doriți. Nu sînt admise comentarii antisemite, de instigare la fapte reprobabile  și jigniri gratuite. Atît.

Acestea fiind zise, închei cu un citat din Paul Dragoș Aligică și vă aștept cu linkuri, cîntece, ”bună dimineața” și ”bună seara”, urări de zilele onomastice, poze cu animalele voastre preferate, ce vă trece prin minte și suflet. Aici sînteți, spre deosebire de acolo, liberi.

Eliminand si cenzurand tot ceea ce deviaza de la pseudo-„standardele” pseudo-„comunitatii” sale, facebook va deveni curand platforma platitudinii, mediocritatii si imbecilitatii umane – destinata marketingului economic si politic- targetat de niste cretini care prin accident biografic au ajuns la butoane, catre alti cretini care nu au avut parte de acest noroc.

(Primul amendament al Constituției SUA: The First Amendment states “Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances.”)

 PS: Urmează să văd cum rezolv tehnic această problemă, dar asta este treaba mea. A voastră este să vă exprimați liberi.
Facebook Comments

25 Comments Exilul Facebook

 1. Andrei Rugină

  “I told the president if he had a healthier diet over the last 20 years, he might live to be 200 years old. I mean, he has incredible — he has incredible genes. If I didn’t watch what I ate, I wouldn’t have the cardiac and overall health that he has. So he’s very healthy despite those things, and I don’t think that he does that any more. I mean, you know, he’s in the White House now. He’s eating what they’re — what the chefs are cooking for him now, and they’re cooking a much healthier diet for him now. We’re going to continue to work on that, make that even healthier. I would say the answer to your question is he has incredibly good genes, and it’s the way God made him.”

  http://dailycaller.com/2018/01/16/presidential-doctor-donald-trump-good-genes/?utm_content=buffer0b2e3&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

  Reply
 2. Laurențiu

  Poate ar trebui puțină promovare a Gab pe Blogary. Cred că mai multă promovare a Gab pe platformele din România ar duce la momentul menționat de Dl. Aligică mai repede. Am avea un loc unde libertatea de exprimare e la ea acasă pentru mult timp de acum înainte, măcar printre conservatori.

  Reply
 3. Daniela Paun

  Luptam cu copy and paste si share. Tocmai am creat pe Pinterst un buton „cenzura com unista”. In decembrie ’89 am hotarat ca nimeni nu imi va mai pune pumnul in gura, niciodata, niciunde. Doamne, ajuta-ne!

  Reply
 4. Bogdan

  Bine ati revenit acasa! Eu v-am cautat in fiecare zi doar aici si m-am bucurat sincer de fiecare data cand v-am gasit sa va citesc 🙂

  Reply
 5. Andrei Rugină

  Și la suspendarea mea pe 3 zile, cu cîteva minute înainte de cea a Prof. Dragoș Paul Aligică, am invocat Primul Amendament, mai ales că haita lui Țuki a neglijat să-mi specifice postarea care le-a violat sentimentele. Mi-a răspuns un roboțel care mi-a mulțumit cu căldură pentru feedback, asigurîndu-mă că echipa de roboței ai standardelor standardizate va lucra neobosit, pînă la ultima suflare, să vadă ce și cum! 🙂

  Reply
  1. Florina Neghina

   Ce mai înseamnă pentru ei Constituția? Niște jafuri care nu suportă să piardă. Și pierd, și dau vina pe noi, în loc să vadă adevăratul motiv pentru care pierd.

   Reply
   1. Florina Neghina

    Nici eu nu mă aștept să stau liberă pe acolo prea mult timp. Liberă vorba vine, că scriu cu semne în locul literelor și mă gîndesc de trei ori înainte să dau publish. Ceea ce este o porcărie, pe mine mă știți, numai necivilizată nu sînt.

    Reply
 6. Bogdan

  Sper să mai putem conversa măcar pe messenger. Mai am lucruri interesante să-ti arat, să te întreb.
  Un articol de ieri, din presa de aici e foarte interesant.

  Reply
  1. Florina Neghina

   În perioadele în care nu sînt blocată, se poate. Dar acum, de exemplu, cînd ispășesc ”pedeapsa” de 30 de zile, nu pot scrie nimic nici acolo. Văd ce mi se trimite, dar nu pot răspunde.
   Rămîne formularul de contact de aici, la nevoie.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *