1. Isarescu, 2. Oprescu, 3. Ponta, 4. Antonescu, 5. MRU

Acesta este topul încrederii în septembrie, după IMAS:

  1. Mugur Isărescu 36%
  2. Sorin Oprescu 35%
  3. Victor Ponta 31%
  4. Crin Antonescu 27%
  5. Mihai Răzvan Ungureanu 20%

ADEVĂRUL

Facebook Comments

50 Comments 1. Isarescu, 2. Oprescu, 3. Ponta, 4. Antonescu, 5. MRU

  1. SimonaM

    Mesaj de la @Bleen via Facebook mobil:
     
    ”Sint pe telefon, nu pot sa comentez pe Blogary. Sa intre cineva si sa transmita cineva din partea mea:
     
    ND e o jigodie care a sustinut demiterea lui Basescu in 2007, si-a pastrat opinia si in 2012, si care l-a sustinut pe Geoana in 2009 si care s-a facut ca ploua cu ocazia loviturii de stat din iulie. Cine I’ll sustine, sa-l sustina la Ciutacu pe blog.”

    Reply
      1. coana zoe

        @Agentul Bad Ass Tweety @SimonaM @Bleen Got the message..Pina una alta sa nu uitam ca se incearca reconstruirea dreptei cu oameni care nu numai ca l-au votat pe Geoana dar probabil i-au si facut campanie electorala. Daca ND s-ar fi inscris in FC oare tot „jigodie” era sau ar fi fost reconsiderat? Si uite asa independentii si nehotaritii vor sta frumusel acasa si Sova, Ponta, Antonescu vor avea din nou cistig de cauza. In pofida bunelor noastre intentii. Personal, aveam nevoie de un dus rece. Incepusem sa-mi fac iluzii.

        Reply
        1. SimonaM

           @coana zoe  @Agentul   @Bleen 
          Mpăi care-i legătura dintre ND și reconstrucția dreptei? Și de ce e el exemplu de susținere a dreptei, când el a fost în tabăra cealaltă tot timpul?
          În plus, a vota cu ND e tot pe-acolo cu a vota Șova și Antonescu. Diferența se află în nivelul de educație. Atât.
           
          Și da, decât să trebuiască să aleg între Antonescu și ND, voi alege între a sta acasă și a merge la vot ca să pun ștampila pe toți cei de pe buletine. Cu măscări pe margine, eventual. Ca-n bancuri.

          Reply
        2. Canadiana

           @coana zoe eu nu pricep de ce lumea tine neaparat sa voteze cu emotiile. ca nu e cununie. practic vorbind, votez cu unii cu care am speranta ca imi va fi mai bine. votez cu aia care nu au pus la cale o lovitura de stat si care nu s-au solidarizat cu pucistii. vrei fat-frumos pe-un cal sur: citeste povesti.

          Reply
        3. Agentul Bad Ass Tweety

           @coana zoe  @Agentul  @SimonaM  @Bleen
          cucoană, înregimentarea unui om într-un partid sau altul e o ciorbă, orientarea lui doctrinară e alt desert.
          reconstrucția dreptei nu o faci cu regina hipsterilor. dreapta nu de partide politice cu vedete de salon are nevoie, ci de o clasă de mijloc solidă, cu  un simț al proprietății moștenit de generații, cu niște principii sedimentate în timp.
          cum să construiești dreapta în românia cu oameni care încă speră să cîștige marea avere a vieții la bingo, fni, imobiliare sau caritas? cum să construiești dreapta în românia cu oameni care dacă nu își trimit fetele la futut pe bani, caută să le mărite cu cei mai libidinos cămătar?
          nicușor dan vrea să salveze case vechi, însă fără oamenii care să le dea viață, fără oameni care să trăiască în ele şi să le iubească aşa cum sînt, ele valorează cît un rahat de cîine în drum. spune-i asta prostului, poate şi înţelege.

          Reply
        4. coana zoe

          Tocmai aia e problema ca MRU/FC a primit oameni care au fost inregimentati in USL. Acesti oameni nu trebuiau adusi in structurile de conducere ale unui partid care isi propunea sa faca altfel de politica.. Daca nu erau altii mai buni constructia politica se putea amina. Sau se putea construi o structura cu 2-3 vicepresedinti. Pe masura ce se gaseau oameni dispusi sa participe pozitiile s-ar fi putut suplimenta. Daca sintem OK cu asta, totusi (eu cel putin incerc sa ma obisnuiesc cu ideea ca poate era nevoie de acest compromis)  cel putin hai sa nu mai comentam ptr ca unii/ND l-au votat pe Geoana. Si eu l-am votat pe Emil Constantinescu ptr ca am sperat ca o sa schimbe ceva. A fost un mare fiasco. Asta nu inseamna implicit ca eu am fost de rea credinta, mai degraba naiva..
           
          In Rom stinga este discreditata nu e nimic rau in principiu sa fii de stinga. As vota oameni care sa fie in stare sa adune in jurul lor niste persoane cit mai competente in domeniile lor (foarte foarte important…) care sa nu fure si sa respecte statul de drept.  In momentul asta riscul este sa ne pierdem credibilitatea in UE si sa fim izolati acolo deci tinta perfecta ptr influenta rusa. SUA pragmatici cum sint isi pot oricind schimba planul si muta scutul. De asta m-a interesat pe mine vara asta ce se intimpla in Rom. Altfel nu votez ptr ca nu as putea oricum, nu ma afecteaza direct dpdv al nivelului de trai cel putin. Dar am vazut oameni emigrati din Bielarus….se poate si mai rau.
           
          Cit despre faptul ca se pune semnul egal intre Sova/Antonescu  si Nicusor Dan prefer sa nu comentez prea mult..Este nevoie de putina atitudine pozitiva, adica sa vezi calitatile celuilalt acolo unde sint ( a facut sau nu ceva ptr Bucuresti ca ong-ist) chiar daca sinteti la ani lumina ca si simpatii politice… Altfel, o sa ii trimitem pe blogurile lui Ciutacu pe toti cei care nu sint de acord cu noi ( asta chiar nu mi-a palcut dar nu am luat-o personally..sintem in Rom nu-i asa?) .. Pe mine ma afecteaza mai putin, desi mi-ar fi placut sa ma implic intr-un fel sau altul, chiar ma inscrisesem in ICCD. Dar exista si oameni care va citesc si e pacat sa le dati impresia ca un olimpic international absolvent de Sorbona este la acelasi nivel cu un impostor , plagiator sau repetent.
           
          Faceti cum vreti, comentariile mele pe blogul asta se termina aici. Nu pot insa sa nu constat ca sint cam aceeasi comentatori, cred ca unii se abtin sa spuna sincer ce cred. Or fi fost si ei trimisi sa-si spuna parerea la Antene..?..))). Atita timp cit nu ne injuram unii pe altii ar trebui sa ne simtim liberi sa spunem ce gindim. Pina la urma, asta e democratia.

          Reply
        5. SimonaM

           @coana zoe Toate bune și frumoase, numai că sunt niște aspecte care trebuie luate în seamă.
           
          Dacă am votat PNL nu e grav. Dacă încă mai votez PNL, cu maimuțoiul ăsta președinte și aliat cu Iliescu și Voiculescu, poate nu mai e la fel de ok.
          Nu stângismul i se reproșează mai întâi lui ND. Deși nici p-ăla nu-l face tocmai bine. I se reproșează faptul că habar n-are ce-i statul de drept dar vrea în politică. Sau poate are habar, dar nu i-a păsat prea tare și i-a susținut taman p-ăia care l-au făcut arșice astă-vară.
          Faptul că studiezi la Sorbona nu îți crește principii morale sau orientări politice sănătoase. Să nu facem confuzii. Una este educația formală și diplomele, și alta este ce face omul cu ce-a învățat prin școli.
          Iar ce-a făcut în București ca ONG-ist… unele bune, unele exagerate. Personal nu consider că trebuie să băgăm orașul sub un clopot de sticlă și să-l păstrăm ca la 1930. Și nici că trebuie să mergem toți pe jos sau cu bicicleta. Dar mă rog, asta e poveste veche, nu e cazul s-o reluăm. Recomand cu căldură parcurgerea unor articole din primăvară, unde am cam spus ce credem despre oferta electorală și planurile ND pentru București.
           
          Reiau. Să nu amestecăm olimpiada de matematică și Sorbona cu principille politice și înțelegerea statului de drept. Dă cu virgulă.

          Reply
        6. Agentul Bad Ass Tweety

           @coana zoe
          e rău să fii de stînga. stînga chh. pînă una-alta, nu prea avem cum să cunoaştem orientarea unui om dacă el nu prea s-a făcut remarcat. şi poate mă repet – forţa civică a apărut, după părerea mea, prea devreme. sau e foarte slab reprezentată. şi ea ca şi alte formaţiuni care au cochetat la un moment dat cu dreapta se lovesc de aceeaşi problemă – nu avem o populaţie de dreapta.
           
          iar nicuşor dan e mai rău. l-aş include în categoria idioţilor utili care prind un pic de cheag şi pot sminti minţi naive. să sperăm că steaua lui a apus.
           
          iar ultimul paragraf nu-l înţeleg. ţi-a făcut cineva ceva? ţi-a furat senvişu? ţi-a pus pioneză sub comentariu?

          Reply
        7. coana zoe

          @Agentul Bad Ass Tweety Adevarul e ca am o gramada de munca. Vara asta m-a scos din ritm. Va citesc in continuare deci n-o luati pe aratura..)) dar postatul e prea time consuming.

          Referitor la ultimul paragraf: Pioneza a fost trimisul la Ciutacu pe blog. Am auzit de el dar nu l-as recunoaste in poze. Legatura mea cu Antenele se limiteaza la a fi urmarit interviul lui Badea(?)cu mru. Si ala pe net, pe bucati. Bleen e un tip valid dar combate prea bine.. Sper ca FC sa reuseasca ceva mai ales in Bucuresti. Si Mru e valid dar trebuie sa fie ffff atent cu cine se leaga la cap. Gata, mai trebuie sa mai si muncesc.

          Reply
  2. Rezon

    Zice Bleen pe Facebook:
     
    „ND e o jigodie care a sustinut demiterea lui Basescu in 2007, si-a pastrat opinia si in 2012, si care l-a sustinut pe Geoana in 2009 si care s-a facut ca ploua cu ocazia loviturii de stat din iulie. Cine I’ll sustine, sa-l sustina la Ciutacu pe blog.”

    Reply
  3. SimonaM

    Oprescu? Oprescu?! Din ce-or fi făcuți oamenii ăștia?
    Mă rog. Și Ponta sau Antonescu sunt tot așa.
     
    Oare cum sună exact întrebarea?
    Că și eu aș avea 98% încredere că Oprescu o dă-n bară cu orice, și 100% încredere că Ponta va minți până și în legătură cu starea vremii.

    Reply
    1. Florina

       @SimonaM 
       
      Nnu. Oprescu e cu totul din alt aluat decît ăştia doi. Cu el interimar la Cotroceni nu trăiam experienţele pe care le-am avut cu Antonescu. N-ar fi fost nici ca pe vremea lui ne Nicu Văcăroiu, că nu prea ţine, de la o cantitate în sus, dar în nici un caz nu-i Antonescu şi nici Ponta. Dincolo de faptul că-i nul pe administraţie, ar putea avea, la momentul T extrem de important, un as serios în mînecă:ar fi singurul lor candidat cu şanse – omul carea  luat Bucureştiul de două ori, nu e de neluat în seamă deloc – ceea ce l-ar pune pe el într-o poziţie mult mai bună decît cea în care sînt Ponta şi Antonescu faţă de cei ce-i scot în faţă. Ar fi ceva gen „aha, mă vreţi, nu aveţi unul mai bun acum, ei bine, mai jucaţi şi ca mine.” Ca fapt divers, ar trebui să-l caute cineva la doctorat. A, şi apropo de asta, profesional nu-l poţi compara cu Antonescu, apendicite, neapendicite, a operat la viaţa lui sute, dacă nu mii de pacienţi. 

      Reply
      1. SimonaM

         @Florina Mpăi așa e. O fi un bandit mai cu frică de lege.
         
        Dar nu cred să-l alegem pe baza competențelor în operat orice, chiar și mii de apendicite.
        În București a făcut varză. Administrativ e o nulitate costisitoare. Politic e un vid zdrăngănitor. În afară de lătrături de jmecher și tăiat de panglici, nu am remarcat nimic cu care să fi prostit alegătorul.
        Nu contest că pentru un uslaș e mai lucios și mai tentant decât Antonescu (sau Ponta, cât de curând). Nu-i contest nici șansele de a câștiga. Din contra. Mă uimesc și mă înspăimânt de vidul logic din capul cuiva care să aibă încredere în el. Despre asta dădeam cu părerea.
         
        Că dacă l-ar lua cineva la scuturat și p-ăsta, tare mi-e că i s-ar ofili și lui doctoratul. Ca să nu mai spun de manevrele făcute pe achiziții la primărie. Dar da. E alegeea poporului, pe măsura poporului.
         
        Tot greață mi-este.

        Reply
        1. Florina

           @SimonaM 
           
          Eu încerc să văd lucrurile la rece. Altfel, ca şi la Bucureşti, e posibil ca greaţa să dureze unul sau, Doamne fereşte, două mandate. Aşa că nu-mi fac nici o iluzie că, în absenţa vreunei mişcări extrem de inteligente, ar putea cîştiga în faţa lui MRU. Pentru că, în lipsa mişcării cu pricina, nu cred – mint, sînt convinsă – că peste doi ani alegem funcţie de competenţa administrativă + abilitatea şi backgroundul politic. Şi Oprescu – marea, principala diferenţă dintre el şi papagalii ăia doi – nu minte şi nu vorbeşte ca să prostească în faţă, ci ca să întreţină speranţa. E medic de formaţie, vinde cel mai bine speranţa! Apropo, dintr-un studiu recent: prima frică a românilor este de boală, moartea e undeva, cîteva trepte bune mai jos. Ăsta este şi principalul lui atu, vinde speranţă. Şi cum poate pupa orice categorie de oameni ai muncii, foşti şi viitori ai muncii, dacă va fi candidatul lor, tot ceea ce va conta va fi cîţi vor cumpăra această speranţă. Şi cîţi vor fi de partea cealaltă, cu alte speranţe. 2014 va fi bătălia pe speranţe. 

          Reply
        2. SimonaM

           @Florina Tu îmi spui de ce are șanse să câștige. Nu te contrazic. L-am văzut câștigând de două ori în București pe speranța de care spui tu. Dar cât poate omul să spere cu ochii închiși? Asta vreau eu să știu. Că ăsta deja dovedește ce ”poate” de aproape 5 ani, da?!
           
          În plus, eu mă întrebam de unde răsare încrederea în el. Și da, știu că e stupid să mă întreb. Văd că tot pe la cote din astea se află și Ponta și Antonescu.
          Așa mă mir eu câteodată de felul în care funcționează masele și intenția de vot în țara asta.
           
           

          Reply
        3. coana zoe

          @SimonaM @Florina Cum sa ai incredere in unul care a declarat ca merge pina in pinzele albe cu Ponta si Antonescu?? A fost motivatia principala ptr care unii (ma numar printre ei desi legatura mea cu Bucurestiul se rezuma la a fi petrecut citiva ani acolo..) l-au sustinut pe Nicusor Dan la primarie. Sper ca Oprescu nu va ajunge presedinte. Cred insa ca a miza pe MRU e riscant. Probbabil va trebui adus in fata un independent: Cristian Diaconescu?? Desi preferinta mea ar fi Macovei.

          Reply
        4. SimonaM

           @coana zoe  @SimonaM  @Florina ROFL.
           
          L-ai susținut pe Nicușor Dan pentru că Oprescu era cu Ponta și Antonescu?
          OMG. Ca și Nicușor, dealtfel =))))))))))))
           
          A fost bună asta.

          Reply
        5. indo_ina

           @SimonaM  @Florina Eu sunt curioasa cum arata defalcarea pe provincii a sondajului astuia (in cazul in care nu a fost facut doar pe bucuresti) pentru ca eu nu il vad ca fiind votat in Ardeal de exemplu. Oprescu are exact imaginea si atitudinea de jmecher de bucuresti care nu va fi inghitita niciodata acolo si asta mi se pare mie ca e marele lui minus ce l-ar putea trage in jos.
           
          Nesustinerea a orice aduce a jmecherie de dambovita s-a vazut foarte bine in prezenta redusa la marele referendum de exemplu.

          Reply
        6. coana zoe

          @SimonaM @Florina S-a intimplat sa il cunosc pe ND la Paris. Facea parte ca si mine atunci 1995-1998-dintr-o categorie de oameni care vroiau sa se intoarca in Rom si sa faca ceva. Organiza niste conferinte ptr studentii romani de acolo care erau foarte interesante. Cert este ca foarte putini s-au intors si se intimpla sa am o consideratie speciala ptr cei care s-au intors desi ar fi putut sa aiba o viata mai confortabila in Vest. Eu una nu am reusit sa fac pasul asta iar 90% din cei care pleaca nu mai vor sa auda sa se intoarca. Nu i-am urmarit amanuntit parcursul si stiu ca la un moment dat a fost de partea lui Crin Antonescu, lucru de care se pare ca s-ar fi dezis mai tirziu. Sa nu uitam ca multi intelectuali au avut simpatii PNL..Desi recunosc ca motivele mele au fost un pic sentimentale (uite unul care s-a intors si poate face ceva) apropierea dintre ND pe de o parte si Oprescu (ca sa nu mai vorbesc de Ponta si Antonescu) nu cred ca se poate face, nici macar in gluma. Dar asa sintem noi romanii mai circotasi… In curind cu atitudinea asta o sa ingropam si ARD uite asa aici pe bloguri. Nu uitati ca sinteti, you like it or not, formatori de opinie… O zi buna!

          Reply
        7. SimonaM

           @coana zoe   @Florina 
          În timpul campaniei la locale s-a discutat foarte mult aici poziția lui ND, precum și oferta lui electorală.
          E de stânga și major împotriva a ce susțin oamenii care se adună pe aici. A susținut manifestațiile din iarnă, a cerut demiterea lui MRU și suspendarea lui Băsescu. Nu prea s-a făcut simpatic pe-aici. Nu mai zic de ce avea în oferta electorală.
           
          Faptul că e civilizat nu înseamnă că musai trebuie să-l susțin (vorbesc pe persoană fizică, ca în armată). Bravo lui pentru ce studii și realizări are, dar nu oferă ce-mi trebuie mie.
           
          Nu știu de unde ideea că trebuie să înghit tot pe nerăsuflate ca să salvez țara și poporul, să nu deranjez bătaia de inimă și făcliile ARD sau mai știu eu ce? Am dreptul la o părere personală la fel de mult ca oricare altul de pe aici.Cât despre formatorii de opinie… Hmm. Zici că trebuie să formeze numai ce opinie vor alții? 

          Reply
        8. Florina

           @coana zoe  
           
          Iar eu nu în curînd, ci acum, m-am săturat pînă peste cap de ideea că noi îngropăm ARD-ul, că noi spargem minunata construcţie de dreapta care va rupe – în ciuda oricăror evidenţe!! – ba nu, va spulbera USL-ul în toamnă. Nu, nu noi spargem, rupem, distrugem. Aşa este ARD-ul, spart, rupt, ţăndări. Nu e nici o unitate acolo, indiferent cît v-ar plăcea să visaţi, sînt numai cuţite cu care se umblă pe la spatele unuia şi-un ţîcă de-mpunge cu un ac de seringă de cînd l-a băgat căt de cît lumea în seamă. ARD e PDL 98%, v-a zis-o Oltean, de ce nu-l credeţi? De ce nu-l credeţi voi, care majoritar sînteţi pedelişti, cei care ne acuzaţi de subminarea economiei gazului din făclie, feştilă sau ce-o fi chestia aia? ARD e PDL cu MRU în vitrină, ca să creadă lumea că înăuntru ar mai fi şi altceva. Cît altceva? 2%!  E, să-mi spuneţi mie de ce ar avea nevoie marele şi atotputernicul de 98% PDL nevoie de un amărît de 2%, adică de o chestie în marja de eroare. Deci, ca să fie clar.  Nu noi facem relele de care ne acuzaţi pînă la absurdul de a ne face uselişti, noi vedem ceea ce voi pur şi simplu nu vreţi să vedeţi. Şi anume că dreapta-i superbă, dar ruptă-n cur rău de tot. Pe lung. 

          Reply
    2. Florina

       @SimonaM 
       
      Ar mai fi ceva de adăugat în dreptul lui Oprescu, aşa, pe repede-nainte. L-a văzut cineva implicat în vreun fel, chiar şi numai amical – şi e medic – în povestea cu Năstase şi magic bulletul? Nope, din ce ştiu eu, s-a ţinut deoparte. Bine, din ce îmi mai aduc aminte, pe vremea prim-ministeriatului lui Năstase, se zvonea că Oprescu ar fi fost în cărţi ca ministru la Sănătate. Cînd colo, iacătă beleaua, l-a călcat Corpul de Control al PM. Cred că Ponta era in office. 
       
      Şi, mai important, pe întreaga perioadă a loviturii de stat, Oprescu a fost invizibil. Nici o apariţie, nici o declaraţie, nimic, nimic. Dacă useliştii vor trebui să se spele de ceea ce au făcut vara asta, Oprescu le e omul care să le facă treaba asta. 

      Reply
      1. SimonaM

         @Florina Da. Două bile albe pentru domnu’ doctor.
        Dar asta tot nu-l face demn de atâta încredere. Și tot varză va face orice post în care va ateriza.
         
        My two cents, of course.

        Reply
        1. Florina

           @SimonaM 
           
          Eu nu-l susţin pe Oprescu, nu cred că asta se înţelege. eu spun că trebuie disecat ca posibil candidat. Pentru că fără să-ţi cunoşti adversarii şi posibilităţile de contracarare a lor, mai bine nu te bagi într-o luptă. 

          Reply
        2. Florina

           @SimonaM 
           
          N-ai zis tu, evident, dar tu ştii foarte bine că au mai apărut interpretări din cele mai fanteziste a ceea ce se scrie aici. Pentru asta am făcut precizarea.

          Reply
  4. Nea

    Mie-mi dă 144 %, cum au pus întrebarea?
    Sunt de acord cu clasamentul Isărescu-Oprescu-Ponta-Antonescu
    MRU va avea de luptat cu propria imagine de intelectual.
     

    Reply
    1. Nea

       @Leo_P_Ard La penelişti e altfel: au încredere că lui Crin nu-i este scârbă de nimic, înghite orice căcat dacă crede că-i mai scapă pe unii de puşcărie şi pe toţi de Băsescu, care mai are vreun miliard de secunde, lungi cât un secol fiecare, din mandat.

      Reply
    1. Rheia

       @Pataphyl Probabil trăiești în altă parte decît România. Mă tem. Privind partea bună a acestui lucru prost, o să zic Doamne-ajută că nu i-au întrebat pe behăitorii mei compatrioți despre încrederea lor în Hitler, Lenin și Stalin. 

      Reply
        1. Rheia

           @Pataphyl  @Rheia Așa, de la milioanele mele de kilometri depărtare, aș zice că Obama e un fel de Oprescu, iar Romney un fel de Cezărică Preda corcit cu Puiu Pașcu. Vai de stelele noastre.

          Reply
        2. Rheia

           @Gramofonu  @SimonaM  @Pataphyl Măăăăăăi, ce toantă sînt! Uitasem că există și-un tip normal cu (aproape) același nume. Scuze! Mă gîndeam la IM Pașcu. Cu Ș de la șarpe, șobolan, boșorog, whatever. (Stric prea multe vorbe pe el)

          Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *