Dan Alexe: De ce nu a intrat Leonard Orban la Curtea de Conturi a UE

Leonard Orban a fost audiat ieri de Comisia Bugetara a Parlamentului European si a fost respins ca neavând competențele necesare pentru a ocupa un scaun la Curtea de Conturi a UE. Obsesia la București e acum, desigur, că a fost „săpat” de MEP români, PDL-isti în primul rînd, dar și PNL-iști, care au „băgat strâmbe” pe lânga colegii lor occidentali. Zice Iulian Leca :

„Aud ca PDL a votat impotriva numirii lui L. Orban la Curtea de Conturi a UE. Adevarati patrioti planetari, ei apara acum interesele Europei, nu pe ale Romaniei, si desavarsiti profesionisti – nu au putut vota un incompetent ca L. Orban, pe care doar Basescu l-a mai putut propune intr-o functie la nivel european…”Iată ce ar trebui să știe cei care vor să creadă că Parlamentul European functioneaza precum cel in care infractorul pantagruelic Voicu votează cu două mâini :Membrii Curții de Conturi a UE nu își „reprezintă țara”, ci trebuie sa fie independenti si sa voteze împotriva „intereselor” țării lor dacă e nevoie… După cum nici comisarii europeni nu își „reprezintă” țara.

Nimeni nu l-a putut acuza vreodată pe odiosul Barroso ca și-ar fi favorizat Portugalia natală. Asta a fost greșeala fatală a lui Vosganian, de pilda, care, propus (de Basescu, de altfel, lucru azi uitat) pentru postul de comisar european român s-a grăbit, ca un ageamiu, sa dea interviuri despre cum „va fi mândru sa reprezinte interesele României la Bruxelles”… Rezultatul: respins… în favoarea acestui Leonard Orban, care pe lângă faptul ca nu are competențe fiscale (vorbim de Curtea de Conturi a UE, da? nu de o judecătorie de cartier) mai e si văzut ca fiind total partinitor si influentabil…

Consideră cumva acești obsedați de conspiraționită că Orban chiar are competențe sa analizeze si sa disece bugetul si functionarea financiară a UE si că din patriotism deputații români din Parlamentul UE trebuie sa accepte orice clown propus din țară pentru că e „de-ai noștri”?…

Raportoarea lui Orban, „avocata” lui in audierea de ieri a fost de altfel o socialista spaniolă… Asa că: măi oameni buni, în lumea reală unii mai sînt respinși și pe nemerit, nu doar pentru că Macovei face afurisenii și toarnă la Barroso. Voi chiar nu vreți să deveniți adulți politici (că prin alte părți și domenii nu pare a mai fi speranță)?

Facebook Comments

1 Comment Dan Alexe: De ce nu a intrat Leonard Orban la Curtea de Conturi a UE

  1. Florina

    Acelaşi autor despre Ponta:
     
    Ponta a părăsit astăzi ședința CSAT trantind ușa…Dacă aș fi mediator conjugal ( și nu e exclus sa-mi deschid un cabinet, la câtă experiență am in domeniu) aș mirosi isteria încă de când as vedea-o intrând pe femeia Ponta: – genul de răutate patologică pe fond de personalitate borderline (adica inexistentă) a carei nesiguranță e ascunsa sub un rînjet social fixat pentru totdeauna, dar care acoperă doar răutate incontrolabila si ilogică. De îndată ce amâratul pe care ea l-a târât cu ea la cabinet deschide gura, Ponta oftează ostentativ: „Vedeți ca nu se poate vorbi cu el?”… Iar argumentul ei suprem e să se ridice ofuscată si sa plece trantind ușa si facandu-i pe toți boi penali… Intelepciunea populară rezolva asta printr-o pereche de palme, iar în medicina clasică se mai recomandau dușurile reci si un regim alimentar adecvat, insa in primul rând, si mai ales, o izolare durabilă de societate. 

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *