Asociaţia Blogary

Începînd de azi, Asociaţia Blogary e operaţională. Are personalitate juridică, sediu, e înregistrată la fisc, are conturi (nu şi bani în ele), are chiar şi un formular de adeziune. Deci poate primi membri.

Adeziunea 

PS. Asociaţia Blogary nu e Albă ca Zăpada. E lupul care o papă pe Scufiţa Roşie.

UPDATE. 

Am încărcat pe site: Statutul Asociaţiei Blogary

Facebook Comments

31 Comments Asociaţia Blogary

  1. Sare'n Ochi

    banuiesc ca adeziunea trebuie listata, completata, semnata si scanata. apoi trimisa. extrem de greoi si solicitant dpdv intelectual. abia dupa ce am convertit-o doc ca sa o pot completa am realizat acest lucru (in lipsa unei indrumari). banuiesc ca sunt mai ardelean (adica greoi de cap), merci!

    trebuie sa ajung la o imprimanta si un scaner – deci nu am sa fiu printre primii adezionati.

    Reply
  2. Tio

    Nea, eu nu vad nicio problema cu mentalitatea omului de rind. Nu trebuie subapreciat omul de rind. Oamenii de rind au facut alegeri mai mult decit calificate dat find alternativele…

    Implicarea lor? Ce ocazii au avut sa se implice? Ce incurajari, suport logistica? Atita vreme cit orice initiativa se face si e controlata de catre sistem nu se intimpla nimic serios (mu exista nimeni in lumea asta care putea sa inregistreze "Miscarea Populara" decit fica lui T.Basescu??

    Plus ca idea de reprezentativitate e extrem de controversata (prin asta si idea de democratie e de fapt contestata)

    Idea de reprezentativitate, acum, chiar si de pe blogurile de dreapta, asa cum o percep eu, insemna:ii schimbam pe politrucii lor cu politrucii nostri

    P.S. Cei enumerati de tine pot fi alesi dar in concurenta directa cu cei real reprezentativi.

    Reply
  3. Nea

    Tio, poate că ce ai spus sugerează chiar direcţia de acţiune a asociaţiei.

    Pentru ca să-i vezi aleşi pe oamenii doriţi de tine e nevoie şi de implicarea lor dar, mai ales, de schimbarea mentalităţii omului de rând.

    Anume, să înţeleagă că un sportiv reformat, un actor cunoscut (inclusiv de la declamări de poezii omagiale la adresa lui Ceaşcă) sau un milionar creat în laboratoarele statului corupt nu au ce căuta în politică. Cu atât mai puţin, nişte politruci care au trecut prin toate partidele în ultimii 70 de ani, uneori în cadrul unei dinastii de politruci. Să înţeleagă că, pentru a avea bani de gesturi spectaculos-populiste, aparent generoase, cum ar fi construirea unor case pentru nişte sinistraţi, Becali a trebuit să fure de la stat o sumă de o mie de ori mai mare.

    Să înţeleagă că un om onest, capabil de efort politic, e preferabil cu atât mai mult cu cât nu e celebru.

    Reply
  4. Tio

    Dragos, extrem de constructiva paralela la Isus…

    E clar ca asa numita/desemnata/fara echivalent "clasa politica" din RO nu functioneaza etc etc.

    Accept idea cu "cei mai buni fii" si alte elite dar doar daca au merite reale si intentii serioase. Si mai ales rezultate.

    Vreau ca muritori de rind sa reimprospateze clasa politica adica…oameni reali cu probleme reale in contact cu persone reale, fara averi, cu imprumuturi, cu boli, cu copii la scoli obisnuite etc etc etc.

    Ca Bleen…il vreau pe Bleen si ales. Nu-mi pasa cite carti a citit sau ce titluri are…ajunge sa stiu ca nu e inca un politruc de a doua sau a treia generatie…

    Reply
  5. Dragos

    tio: "mi-ar fi placut si urmatorul scop: inlocuirea clasei politice cu o reprezentativitate adevarata"

    ce intelegeti prin "reprezentativitate adevarata" ? ce e, ce vrea, din cine este formata ?

    nota bene: stiati ca un tip/fel/gen/soi de reprezentativitate adevarata l-a batut pe Iisus in cuie ?

    Reply
  6. Cei Şapte Spamurai

    Rep: Şi răspundeau mongolii la întrebări?

    SL: O, da! și erau foarte informați. Am întâlnit un om care trăia într-o iurtă foarte izolată. Şi era întrebarea cu încrederea în politicieni, pe care o punem și la noi. M-a surprins că îi știa pe toți. Nu mă așteptam. El urmărea politica la radio. Asculta tot timpul știrile. Mi-a spus că merge și la vot. Mergea pe motocicletă 100 de km în ziua alegerilor ca să voteze. Impresionant!"

    Reply
  7. norul

    cred ca e prima formatiune neoconservatoare din istoria valahiei. not bad for our future… ce teritorii isi propune blogary sa ocupe? cadrilaterul? insula serpilor? cred ca transnistria ramine la urma.

    Reply
  8. Redacţiunea

    @tio

    Sugestiile sînt binevenite. Vom mai vorbi astăzi despre ce vrem şi ce sîntem însă după ce ne terminăm de beut cafeaua. Nicio revoluţiune nu poate începe pînă nu-şi bea gavroşul cafeaua.

    Reply
  9. Tio

    Mi-ar fi placut si urmatorul scop:inlocuirea clasei politice cu o reprezentativitate adevarata.

    Ati putea sa luati in consideratie o ititiativa de tipul "Contract from America"? Cum ar arata o asa lista pt Romania? Au inceput cu un web site pt propuneri..

    Reply
  10. Redacţiunea

    Adunarea Generala. Adunarea Generala reprezinta organul de conducere al Asociatiei. Adunarea Generala este compusa din totalitatea membrilor asociatiei. Fiecare membru are un singur drept de vot. La Adunarea Generala pot participa si membrii de onoare, sustinatorii/colaboratorii voluntari ai Asociatiei precum si invitati, fara insa a avea drept de vot.

    Reply
  11. Redacţiunea

    Organele Asociatiei. Conducerea si controlul Asociatiei

    Organul suprem de conducere si decizie al Asociatiei Blogary este Adunarea Generala, alcatuita din totalitatea asociatilor.

    Organul executiv de conducere al Asociatiei Blogary este Consiliul Director ales de Adunarea Generala. dintre membrii Consiliului Director se vor desemna un presedinte si un vicepresedinte.

    Controlul activitatii Asociatiei va fi exercitat de catre asociatii care nu au calitatea de membru in Consiliul Director. Daca numarul asociatilor va deveni mai mare de 15, Adunarea Generala a asociatiei va proceda la numirea unui cenzor.

    Reply
  12. Redacţiunea

    Drepturile si obligatiile membrilor.

    Asociatii/membrii Asociatiei Blogary au urmatoarele drepturi si obligatii principale:

    – sa participe la activitatile organizate de asociatie si sa actioneze pentru cresterea prestigiului asociatiei;

    – sa faca propuneri in Adunarea Generala;

    – sa aleaga si sa fie alesi in organele de conducere;

    – sa respecte prevederile statutului si hotararile organelor de conducere;

    – sa propuna proiecte si actiuni, precum si sa participe la organizarea si conducerea acestora;

    – sa participe la si sa voteze in Adunarile Generale precum si sa aiba acces la programele, proiectele si rapoartele financiare lunare intocmite de Consiliul Director;

    – sa nu intreprinda actiuni care, prin natura lor, pot leza interesele, reputatia sau imaginea publica a Asociatiei sau ale altor membri ai acesteia;

    – sa achite cotizatia anuala a carei valoare va fi stabilita anual de catre Consiliul Director.

    Reply
  13. Redacţiunea

    Membrii. Dobandirea calitatii de membru si excluderea. Asociatia este compusa din totalitatea membrilor sai, respectiv persoanele care au fondat asociatia si/sau au aderat ulterior la aceasta. Prin prezentul statut se instituie urmatoarele categorii de membri asociati:

    a) membri fondatori, respectiv acei asociati prin vointa carora s-a constituit asociatia si care sunt semnatari ai actului constitutiv al asociatiei;

    b) membri;

    c) sustinatori/colaboratori voluntari (fara drept de vot);

    d) membri de onoare (fara drept de vot).

    Poate deveni membru al Asociatiei Blogary orice persoana care adera la scopul si obiectivele Asociatiei, are o reputatie buna in profesiunea sa si in societate si care depune o adeziune scrisa in acest sens. Calitatea de membru se dobandeste prin aprobarea adeziunii de catre Consiliul Director cu majoritate simpla. Calitatea de membru de onoare se atribuie de catre Consiliul Director persoanelor care si-au adus o contributie importanta la desfasurarea activitatii Asociatiei sau care au avut o activitate deosebita in domeniile de interes ale Asociatiei. Orice membru se poate retrage din asociatie printr-o instiintare scrisa transmisa Consiliului Director.

    Excluderea unui membru se face de catre Consiliul Director cu majoritate simpla, la propunerea motivata a unuia din membrii Consiliului. Excluderea unui membru fondator se face la propunerea unui alt membru fondator si cu votul majoritatii membrilor fondatori.

    Reply
  14. Redacţiunea

    Activitati. Pentru realizarea scopului si obiectivelor declarate, Asociatia isi propune realizarea urmatoarelor activitati:

    a) realizarea unei platforme on-line de promovare si dezbatere a principiilor si politicilor neoconservatoare precum si a politicilor si evenimentelor de interes general promovate de actorii sociali;

    b) realizarea si editarea de carti, publicatii periodice, pliante, afise, brosuri, programe informatice si alte materiale informative;

    c) organizarea de cursuri de pregatire, seminarii, conferinte, dezbateri publice, precum si organizarea de marsuri, manifestatii publice si alte activitati de sensibilizare a opiniei publice, potrivit legii;

    d) acordarea de consultanta si consiliere persoanelor interesate, in domeniile respectarii drepturilor omului, dezvoltarii constiintei civice precum si in alte domenii de interes general ce privesc viata publica;

    e) dezvoltarea de programe proprii si in regim de parteneriat cu autoritatile publice, cu alte persoane juridice de drept privat, din tara si strainatate;

    f) orice alte activitati permise de lege, potrivit scopului si obiectivelor Asociatiei.

    Reply
  15. Redacţiunea

    Scopul si obiectivele Asociatiei. Membrii Asociatiei Blogary au hotarat sa se asocieze in scopul promovarii si sustinerii principiilor si actiunilor dreptei neoconservatoare, avand drept principale obiective urmatoarele:

    – promovarea principiilor, ideilor si actiunilor specifice dreptei neoconservatoare;

    – promovarea principiilor economiei de piata, bazate pe libera initiativa, libera concurenta, creativitate si plusvaloare;

    – promovarea si sustinerea responsabilizarii si implicarii cetatenilor in elaborarea politicilor publice;

    – promovarea transparentei depline in folosirea resurselor publice de catre autoritatile si institutiile publice la nivel central si local;

    – promovarea si apararea statului de drept, a drepturilor si libertatilor omului, in principal a libertatii constiintei si a dreptului la libera exprimare.

    Reply
  16. Redacţiunea

    Structuri teritoriale. Afilieri. Asociatia poate constitui filiale sau sucursale atat in Bucuresti cat si in alte localitati din tara sau strainatate in baza hotararii Adunarii Generale. De asemenea, Asociatia poate stabili legaturi de colaborare cu organizatii similare sau poate intra in uniuni sau federatii cu alte institutii si persoane juridice sau fizice din tara si strainatate, pentru indeplinirea scopului propus.

    Reply
  17. Redacţiunea

    Personalitate juridica. Asociatia Blogary se constituie ca persoana juridica de drept privat si dobandeste personalitate juridica la momentul inscrierii sale in registrul asociatiilor si fundatiilor. Ca asociatie non-guvernamentala, nonprofit si independenta, Asociatia desfasoara activitati de interes general precum si activitati in interesul nepatrimonial al membrilor sai sau al unor colectivitati.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *