Cele mai bune comentarii (1-7 septembrie 2012)

FLORINA – 5 septembrie, 11 like-uri – Pauza la comentat Alianta de Dreapta pina in 10 decembrie

Eu comentez acum. Şi da, m-am enervat. Deci, nu zic, Doamne fereşte, să aibă un vocabular de autobază, nici măcar de cartier, dar nici aşa nu transmiţi ABSOLUT NIMIC electoratului. MRU, că de el zic, da: „Prețurile au crescut din cauza absenței guvernului de la guvernareCe s-a întâmplat în ultimele trei luni ne arată că acolo unde există un exces de politică agresivă faţă de statul de drept, distructivă faţă de instituţiile democratice nu mai contează guvernarea în sine şi, pe seama absenţei factorului politic responsabil de guvernare- absenţei de la administrare vreau să spun, pentru că era supraprezent în mediul politic- urmează o toamnă extrem de dificilă pentru toată lumea.”

Tot ce pot să mai zic e că bănuiesc că a fost o caznă serioasă ca fraza aceea – e una singură, atenţie! – să fie scurtată. Şi că, pe repede-nainte, putea fi tradusă cam aşa: 3 luni ţara n-a avut guvern. Pe guvernanţi nu i-a interesat ce se întîmplă cu economia, cu preţurile, cu banii oamenilor. Puciştilor le-a păsat strict de soarta lor, pe care au vrut să şi-o aranjeze prin lovitura de stat. Dacă toamna va fi extrem de dificilă, iarna va fi îngrozitor de trecut pentru toţi.

Clar, scurt şi răpicat, cu fraze tăiate şi accentuări unde este cazul. Domnule prim-ministru, îmi pare rău, dar pe partea de comunicare mai aveţi de lucrat.

PDL nu face un non-combat insultător, e foarte drăguț! Viața politică s-a transformat într-un menuet încântător, numai bun de privit la televizor și de plecat în turneu la Bruxelles, să se producă în antractele lui Balshoi.  N-aș fi crezut neam că Vasile &Trupa ascund atâta grație, pe lângă altele. Bine că m-am prins, să nu-i votez pe bune, le-aș strica spectacolul, e ca și cum aș chema 112 fiindcă s-a înecat Ofelia…

BLEEN –  3 septembrie, 9 like-uri – Noua structura a Blogary

Devastator și de manual pentru fanii lui MN e primul comentariu la articolul de pe Contributors. Sămănătorul type.

”Sunt gata să pariez pe domnia voastră și pe figuri proaspete, de croiala tânărului filolog Papahagi. Viața politică românească are o nevoie acută de noutate terapeutică, de o alternativă consistentă la znamenia USL. Mă tem însă că o antantă electorală cu PDL-ul e neinspirată. Sub blazonul unei Drepte verosimile nu mai pot înflori și surâde pervers personaje de tip Udrea, Boureanu sau Videanu. Știu, acolo sunt și Sever Voinescu, Cristi Preda, Baconschi… Însă într-o rețetă bună nu poți strecura, printre ingredientele adecvate, și oareșice doze de rânced și putrid. E destrămător și sinucigaș. Cred că acest proiect al elitelor de dreapta ar trebui să spună NU! strigoilor fostei administrații Boc și tuturor democrat-liberalilor ce se fac vinovați de picajul partidului și de ascensiunea USL-ului în prima jumătate a acestui aglomerat an.”

Destrămător, ca să zic așa. Asta ar fi bun de titlu pentru revista rea, care dărîmă ce construiesc sămănătorii.

”Destrămătorul”, foaie cinică.

@Yeba Foarte deștept.

O să-i ajute mult pe lovituriști.

Fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, analizează, într-un interviu acordat unui cotidian berlinez situaţia politică de la Bucureşti.

”Emil Constantinescu respinge cu vehemenţă ipoteza loviturii de stat. „Cine deţine noţiuni minime de cultură politică ştie că o lovitură de stat înseamnă o schimbare neprevăzută a Constituţiei, neiniţiată de un Parlament, ci de o minoritate pregătită de luptă. În România nu a existat nici minoritatea, nici intervenţia Armatei care să se opună dorinţei unei majorităţi.”

Exact, tati. Spune asta într-un interviu dat unei publicații berlineze. Spune-le-o nemților, tăticule.

TI – 2 septembrie, 8 like-uri – Tradare, stimabile, tradare!

problema pe care fanii neconditionati ailui blaga si ai pedeleului o eludeaza este ca un vot dat pdl este in mare masura un vot dat indirect usl

argumente: (i) pdl nu mai are la conducere lideri tip boc care sa-si distruga viitorul politic adoptand masuri dure de reforma si nici capabili de opozitie reala, la baioneta (ii) pdl si-a dat jos propriul cabinet doar pt ca parea sa fie un guvern pro-reformist care se indeparta de old ways de guvernare (iii) prestatia pdl in sprijinul statului de drept, pdl ca partid zic, nu cativa indivizi care sunt intamplator membri pdl, a fost de la anemica spre autogoluri in serie

nu mai zic nimic de apetitul spre consens si liniste ale dlui vasile

Puteau fi chiar 4 partide și să mai migreze de la unul la altul.

Boul e util. Şi blând. Şi rareori distruge un stat de drept. Nu plagiază. Nu merge la minore. Nu aruncă procurori pe geam.

CANADIANA – 1 septembrie, 7 like-uri – Tradare, stimabile, tradare!

daca lider puternic nu e, reforma nu e. blaga e fripturist, nu lider. pdl singur face o laie, il pupa pe voiculescu pt. primul colegiu liber. asa ca, ramanem noi cu buzele umflate. deci mergem cu oricare dreapta care are unul sau una cu coaie ca sa sa-i zica lu varanu’ & comp. hai sictir, ma pupi in cur. cei care inca mai spera in pdl sa repete de 10 ori: blaga face blatul, blaga face blatul…

Planurile si calculele PDL -MAD incep sa semene tot mai mult cu cele ale CDR2000. Baconschi viseaza, acum, la o mare alianta care sa ia 35%. Asa visau si CDR-istii. Adunau, din sondaje, procentele PNTCD cu cele ale UFD, PER, mai adaugau efectul sinergic si ieseau tot pe la un 30-35%. Nu s-au gandit niciun moment ca electoratele UFD si PER nu erau compatibile cu PNTCD iar sinergie nema.

Cam asa ii dau calculele si lui Baconschi doar ca votantii NR si ICCD n-au nicio treaba cu PDL. Cam asta pare sa fie opinia generala a aripii visatoare a PDL.

Ceilalti, lupii batrani si harsiti in razboaie, au estimari si planuri mai simple.

1. PDL trebuie sa afiseze, in campanie, cateva figuri mai comestibile pentru a scoate maximum posibil de voturi, probabil un 20-25%, care sa le permita o opozitie calduta si o eventuala pozitie de partid-balama in parlament;

2. Dupa incheierea alegerilor toate figurile comestibile si constructiile care merg in alianta cu PDL vor fi cooptate, absorbite, anihilate, dupa caz. Intentia este ca PDL sa ramana singur pe partea dreapta (sau singurul care conteaza).

Din aceste motive nu vad nicio utilitate ca MRU sa se amestece in ghiveciul MAD (sau cum o vor numi). MRU trebuie sa puna pe picioare partidul si sa mearga separat.

MRU are un capital bun de imagine si poate mobiliza la vot electoratul de dreapta, suparat pe PDL si/sau pe PNL,  ca si electoratul scarbit de toata clasa politica si care asteapta un proiect nou. Eu am estimat acest bazin la 15% si, daca PSD o comite rau pana la alegeri iar PDL face noncombat, exista sanse sa urce la un 20%. E posibil sa rupa cateva procente de la PDL  dar, per total, se iese cu un scor mai mare decat daca ar merge impreuna.

Lansarea partidului nu trebuie facuta in stilul clasic pentru ca nu este timp sa faci organizatii pana in cele mai indepartate sate.  Se va merge pe structura existenta in partidul preluat si se vor intari organizatiile din mediul urban.

La fel, in campanie, resursele nu trebuie risipite in toate colegiile din tara ci va trebui sa se concentreze pe Bucuresti si orasele medii si mari, zone unde, datorita nivelului de dezvoltare, informarea electoratului se poate face mult mai usor, cu costuri mai mici. In aceste zone electoratul de dreapta are o concentrare mai mare.  Aici oamenii au mai votat cu dreapta, sunt suparati, fie pe PDL fie pe PNL, si asteapta un proiect nou.

Marea provocare, pentru MRU, va fi sa recruteze si sa promoveze cca 70-80 oameni credibili (buni profesionisti, profil moral ireprosabil, o oarecare notorietate, foarte buni comunicatori).

O plasare inteligenta a acestora, ca si candidati, in colegii cu potential de vot de dreapta, si o campanie profesionista pot duce la realizarea unui scor de 15% in iarna.

In privinta discutiilor in contradictoriu cu adeptii mersului la gramada, in campanie, trebuie sa incercam sa nu daramam tot, mai ales in relatia PDL-MRU, pentru ca, daca treaba iese bine, vor trebui sa coopereze dupa ce si-au turnat in cap tone de laturi.

Daca treaba va iesi prost vom avea 4 ani la dispozitie sa ne injuram si sa aruncam pisica de la unii la altii.

YEBA – 2 septembrie, 7 like-uri – Cele mai bune comentarii (25-31 august 2012)

@Rezon Mulțumesc, am redat trunchiat, în grabă, să nu mi-o ia careva înainte. Chiar așa a zis că au numărat: Kovesi pe de-o parte, Videanu pe alta și vor anunța frauda, să fim pregătiți. Ticăit, ticăit, de data asta, dar la astea e bun Videanu, nu vorbește fără acoperire.

@SimonaM hă, hă, hă.

AMELIA NEW – 2 septembrie, 7 like-uri – Cele mai bune comentarii (25-31 august 2012)

@Rezon Nu lua numele Madamei in desert! Poate Coana Dogary.

Ieri am trait o experienta antropologica interesanta, intr-un sat pesedist din Baragan. Lumea se uita la huiduielile anti-nunta anului si dadea din cap, precaut-dezaprobator. Sentimentul general era ca nu se face asa ceva. Senzatia mea e ca Felix nu mai are simtul proportiilor si intinde deja prea tare coarda hybris-ului. Ultima oara cand a mai facut asta, jarteaua s-a rupt si l-a pleznit peste ochi.

YEBA – 6 septembrie, 7 like-uri – Feed-urile Blogary

Sunt convinsă că este o neînțelegere la mijloc, poa să-l întrebe și pe Tătaru! Adică pe cineva de succes verificat. Una-i verificat, alta e pe impresii și prietenii.

Sus inima e un salut pașoptist glumeț, între ei, acolo, NU poate fi slogan de campanie, fiindcă terților nu le spune absolut nimic, fiecare îl poate proba cu un verișor de-al doilea, să vadă câtă trecere o să aibă.

Deci drepții ăștia nu sunt foarte proști (prin ruperea de realitatea pe care vor s-o conducă) și nici foarte încrezuți, ca niște proști…

Or să înțeleagă repede ce îndrăznesc eu să sugerez. Deci Alianța Dreaptă din RO merge, Alianța Populară merge și mai bine și bate și mai departe, există soluții. Se pot consuma ani de zile pentru a proiecta o lingură cu elice și ea poate fi desăvârșită qua lingură-cu-elice, dar e complet inutilă. Bine, că ARD nu e inutil, că e de râs, dar zic și eu.

Sloganul trebuie să conțină ceva care să-i intereseze pe INTERLOCUTORI, pe alegători. Parcă sunt băieți de generală, tocmai fac o societate secretă în recreație, și-au găsit parola, să nu se prindă fetele de la C. Sus inima! poa să-și spună Baconski în gând când intră la emisiune, ca să nu-l fure somnul de tot, că de intervenții nu se pune problema. Dacă alegeau direct Dreptate și frăție era chiar mai meaningful. Propun gratis – și-i las pe profesioniștii care vorr fi hoinărind pe aici să aprecieze – „Să fim serioși!” E haioasă, poate fi repetată insistent în orice dezbatere, are și îndemnul esențial după vara asta de golănii. Măcar stătulețul de drept să fie protejat, în etapa asta.

Barroso merita cetatenia romana.

Facebook Comments

8 Comments Cele mai bune comentarii (1-7 septembrie 2012)

  1. Canadiana

    daca mai indrazneste careva sa zica cum ca am fi galerie de fotbal, sa se uite bine mai sus, ca laicurile multe s-au aciuit pe unde spalam dușumele cu ai noștri, și asta, bineinteles, numai ca sa facem curat. 

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *