Mihail Neamtu ii arde vreo doua lui MRU

Iisus le-a spus lor şi o pildă: Nimeni, rupând petic de la haină nouă, nu-l pune la haină veche, altfel rupe haina cea nouă, iar peticul luat din ea nu se potriveşte la cea veche. Şi nimeni nu pune vin nou în burdufuri vechi, altfel vinul nou va sparge burdufurile; şi se varsă şi vinul şi se strică şi burdufurile. Ci vinul nou trebuie pus în burdufuri noi şi împreună se vor păstra.

Noua Republica a combatut mereu traseismul doctrinar. USL e nepasator la acest subiect. Pe de alta parte, Dreapta are un electorat informat, exigent si inteligent. Cum vei putea explica faptul ca ieri erai la PSD (eventual ministru) sau PRM iar acum vrei sa reformezi dreapta? Coalitia Dreptei are o Comisie de integritate formata din oameni care nu vor candida la alegerile parlamentare (din partea NR dl doctor Greceanu). Mai multi simpatizanti NR m-au intrebat daca va exista interdictia de a candida pentru cei care, in ultimele sase luni, au trecut de la un partid al coalitiei la altul, tot al coalitiei. Comisia de Integritate condusa de Monica Macovei va oferi un raspuns. Dumneavoastra ce credeti?

Mihail Neamțu, pe Facebook

Facebook Comments

59 Comments Mihail Neamtu ii arde vreo doua lui MRU

  1. Pingback: Cele mai bune comentarii (8-14 septembrie 2012) | Madame Blogary

  2. Rezon

    Neamtu e de infantilism incredibil. E lipsit de tact si de echilibru, nu-si poate controla impulsul de a da din copite si este evident depasit de pozitia in care s-a trezit. Joaca mici concursuri de ego gonflabil, ca puberii care se laudau cu colectiile de calareti din plastic. Ideea ca pispirica asta ar putea avea pe mana vreodata vreun minister ma intristeaza nespus.

    Reply
    1. Luminita

       @Rezon Se pare ca Alianta (politico-juridica) Romania Dreapta va fi compusa (doar) din trei partide: PDL+PNTCD+Forta Civica. Noua Romaniei nu va fi parte a acestei aliante, din motive de “probleme juridice”, se ia doar in considerare (se negociaza) candidatura anumitor persoane din aceasta formatiune politica sub palaria aliantei.
      Informatia a fost confirmata, cu subiect si predicat, acum ceva minute de fostul liberal Popescu, actual Forta Civica, la B1.
      Acum gasesc oaresce explicatii la iesirea neavenita a lui Neamtu vis a vis de Forta Civica, chiar daca o gasesc, anyway, o bosumflare de adolescent retard.

      Reply
  3. SimonaM

    Dar. MRU câștigă puncte cu piaru’. Tocmai ce mi-a scris să mă felicite de această zi specială. Ei?Și Neamțu nu mi-a scris.

    Reply
  4. Bleen

    Întrebarea care se pune e următoarea:
     
    Ați fi de acord cu o alianță cu PPDD?
     
    La această întrebare ar trebui să răspundă toți liderii ARD. Apoi, fiecare poate juca cartea imaculării sau nu, în funcție de răspunsul la întrebarea de mai sus. 

    Reply
    1. sorinarba

       @Bleen Pai cine inghite PNTcd-ul lui Pavelescu, stiind ca practic e inofensiv, cred ca nici DD nu ar fi un pericol prea mare. In cel mai bun caz, intrand la guvernare isi va pierde dintre sustinatori.

      Reply
    2. OvidiuCaba

       @Bleen , nu cred ca se poate face politica fara compromisuri. PP-DD, macar la nivel declarativ, promoveaza ceea ce e bine pentru romani, ei fiind partid de centru. Si nu au demonstrat inca in politica (,) ca nu sunt parteneri ai poporului roman sau ca sunt mai rai decat USL. Asa ca intrebarea ta se poate transforma in: alegem sa ramanem la putere si sa promovam 80% din ceea ce ne-am propus [sa zicem ca restul de 20% se pierd prin negocieri] sau alegem sa ramanem in opozitie si sa blocam maxim 10% din proiectele de lege ale puterii care nu fac bine poporului? [nu cred ca se vor alia cu PP-DD in opozite, nu are nici un rost]

      Reply
      1. SimonaM

         @OvidiuCaba  @Bleen Îmi scapă felul în care cei 20.000 de euro ar fi politică de centru. Sau poate asta e doar propaganda lu domnudan, și în fapt PPDD susține alte chestii, bune pentru popor..

        Reply
        1. OvidiuCaba

           @SimonaM  , un partid nu se judeca dupa o singura masura luata/propusa. DD a declarat ca partidul lui e de centru. Nu m-a interesat in amanunt proiectele promovate de el. De-asta am si punctat: „la nivel declarativ”.

          Reply
        2. OvidiuCaba

           @SimonaM , nu imi citesti TOT mesajul 🙁 Nu inteleg de ce faci asta 🙁 Printre altele, in acelasi mesaj am scris si ca: „Si nu au demonstrat inca in politica (,) ca nu sunt parteneri ai poporului roman sau ca sunt mai rai decat USL”Am impresia ca pur si simplu nu vrei sa fii de acord cu ce spun, nu vreau sa ma cert cu nimeni. Mi-am spus punctul de vedere cu privire la subiectul „Ați fi de acord cu o alianță cu PPDD?” si l-am argumentat, asa cum sta bine unui om inteligent. Ramane la latitudinea interlocutorului daca accepta sau nu punctul de vedere impreuna cu argumentatiile sale.

          Reply
        3. SimonaM

           @OvidiuCaba Ba am citit tot comentariul. Nu știam că e musai să răspund la fiecare propoziție în parte.
          Da, nu prea sunt de acord cu ce e acolo. Dar mă rog. Nu e cazul de ceartă.
           
          ”Se declară partid de centru” nu prea este argument, aș zice eu. Din câte am auzit, nici datul de case, nici cei 20.000 de euro pe persoană nu îmi par a fi nici de dreapta, nici de centru.
          Ce nu putem ști este apetitul PPDD de a încălca Constituția. Aici da, sunt de acord. Nu știm. 

          Reply
        4. OvidiuCaba

           @SimonaM , eu cred, in continuare, ca liderii PFC stiu mai bine decat noi daca este sau nu oportuna o alianta cu PP-DD. Compromisuri TREBUIE sa faci daca vrei sa invingi. Desigur, in toate exista o limita. Stim noi mai bine decat liderii PFC care e acea limita? Ma indoiesc. [nu voi vota PFC neconditionat, dar in mod cert nu imi voi conditiona votul de o alianta cu PP-DD]

          Reply
        5. Louisy

           @OvidiuCaba  @SimonaM Dar daca citim cele 100/150/whatever de masuri propuse de PP-DD si gasim ca 80% sunt de un stangism populist si scarbos, atunci se poate numi ca judecam partidul dupa programul sau?

          Reply
  5. SimonaM

    Zice Aurelian Pavelescu, pe Fb:
    ”[….] Fara sa ne pierdem simtul umorului, de care avem atata nevoie, sa fim mai retinuti cu cuvintele, mai ales cand ai facut o profesie din Cuvantul lui Dumnezeu. Sunt multe alte pilde ale lui Hristos… iti recomand, Mihai, pilda semanatorului (Luca, 8, 4-15)”.
     
    Dacă pe timpul puciului ne-am pus la punct cu Constituția și deciziile CCR, presimt că în campanie ne desăvârșim cunoștințele asupra pildelor. Doar că listele vor fi mai lungi. Atâta tot.

    Reply
    1. Rezon

       @SimonaM
       
      Cred ca dialogurile se vor desfasura ca intre gentlemen & scholars:
      – Hey, wise guy, I give you Luca, 5, 36-38!
      – Hey, bad ass, take Luca, 8, 4-15!

      Reply
  6. Annia

     Eu nu-mi fac iluzii in ceea ce-i priveste pe MN si Pavelescu. Dar e bine ca isi dau arama pe fata; adevarul, chiar daca e neplacut, e de preferat, unei minciuni frumos ambalate.
     
    Pe de alta parte, mai sunt doar cateva luni pana la parlamentare; MRU nu poate fi banuit de naivitate, cred ca stie cu cine are de-a face. Abia timpul ne va spune daca decizia de a se face frate cu… teologul, pana dincolo de punte, a fost una inteleapta.

    Reply
    1. sorinarba

       @Annia DA, se pare ca MRU nu poate fi suspectat de naivitate, tocmai ce incepe sa o dovedeasca. Buna stratagema folosita!

      Reply
  7. Canadiana

    de unde și vorba româneasca. n-apucai să mi te fac, că mi te suiși in cap.
    sau, ferește-mă, doamne de prieteni, că de dușmani mă feresc  și singur.

    Reply
  8. crabs

    Cred ca marea comisie va decide ca sant oamani buni cu inima sus si pe dreapta.In consecinta ,Mihail va lua mandat de ciocu’ mic ura si la gara.Forta nu e cu el!

    Reply
  9. Dragos

    „Dreapta are un electorat informat, exigent si inteligent”
     
    perfect adevarat. tocmai d’aia, pentru noi, Mihail Neamtu = Nicusor Dan 2 
     

    Reply
  10. EroulBula

    Acum trebuie sa recunoastem ca Neamtu are si ghinion.
    Exact cand sa se afirme si el in politica, se trezeste ca exista deja altul, cu profil apropiat de al sau, inclusiv fizic, dar mult mai credibil, mai serios si cu rezultate solide in politica si administratie.
    Cum sa nu te apuce invidia? Cum sa nu-i dai cu Biblia si cu funia de usturoi peste ochelari ?

    Reply
  11. Florina

    Dacă nu l-aş şti, aş zice că mă mir că lui Neamţu nu-i e ruşine să vorbească despre oamenii din FC, cînd el nu numai că nu are oameni şi nici nu va avea, nu cumva să-l eclipseze vreunul sau să împartă vreun căţel de usturoi cu altcineva, dar a şi gonit din NR oamenii care i-au fost apropiaţi, care au crezut sincer că individul e ceea ce pare şi care, din cauza asta – pentru ei, din cauza, da, pentru el datorită cărora – au făcut voluntariat indiferent de vreme, familie, job şi i-au strîns semnăturile alea pe care le pune pe masă să-şi negocieze un colegiu. Că fără ele nu-l băga nimeni în seamă. Şi cu ele, bag de seamă, începe lumea să se lămurească despre ce e vorba şi cu cvine are de-a face.  

    Reply
    1. EroulBula

       @Florina Si cand te gandesti ca asta toamna eram gata-gata sa ma inscriu la ei …….. dar lipsea ceva, nu stiu ce. Apoi s-au produs expedierile lui Biris, Dana Rainov si altii si m-am felicitat ca nu m-am grabit.

      Reply
  12. para

    Mihai a avut fereastra deschisa in iarna. In loc sa se streseze de semnaturile alea trebuia sa atraga nemultumitii, sa iasa efectiv in piata Universitatii si sa-si culeaga oamenii. Discursul purist n-are noima in alianta cu PDL.

    Reply
    1. Florina

       @para 
       
      În Piaţa Universităţii – da, excelent bazin pentru unul ca el – avea astă iarnă concurenţă teribilă: tînărul locotenent Alexandru Gheorghe, ăla fugit din unitate. 

      Reply
      1. para

        @Florina acolo era bazinul de nemultumiti de toata clasa politica. Trebuia sa devoaleze minciuna antenista si sa preia lidership-ul asupra nemultumitilor.

        Reply
      2. OstapBender

         @Florina Asta-iarna, uitandu-se la locotenentul cu pricina, Neamtu compunea „Manualul de lupta” ascultand Noul Albatros : „Staaau in unitate/Faac taras pe coate/ Fac sectoare si plantoane/ Pana la votare”.

        Reply
  13. ribelalu

    Horia se va proclama cea mai fata mare din politica iar restul vor fi toate niste curve. Ceea ce nu intelege el e ca vagaboantele sunt partenere mai placute decat fetele mari.

    Reply
    1. Florina

       @ribelalu 
       
      Ceea ce nu înţelege el e de ce nu se bagă nimeni să defloreze fata mare, cînd sufleţelul ei de vagaboantă atîta tînjeşte… 

      Reply
  14. Florina

    Un adevărat caracter, un om care propovăduieşte valorile creştinismului. Cînd îi folosesc lui şi în speranţa că nu va mai avea coşuri pe faţă. 
     
     

    Reply
  15. OstapBender

    Dar Gotcha concept e multumit acum? A tinut din prima sa arata ca el adusese mai multe oua iar acum mai proaspete pentru placinta marii aliante. „Eu, eu, eu.”

    Reply
  16. Bleen

    Cică Falcă i-ar fi dat cu flit lui Neamțu. Și a rămas omul fără coledzi. Și acum e nervos. Și PDL se folosește de tristețile lui nervoase.

    Reply
  17. proxi

    Nu stiu daca aceste contre in interiorul dreptei nu sunt altceva decat semne de slabiciune in ochii USL. Atat PSD cat si PNL nu au scrupule, asa ca a fi mai catolic decat Papa intr-o clasa politica fara constiinta cred ca aduce un pic a sinucidere…

    Reply
  18. SimonaM

    Băieții ăștia n-au nevoie de dușmani. Au aliați.
    Care mai de care cu inima sus, funia de usturoi, feștila și comisia de etică.
     
    Ori se-adună și cad la pace, ori îi găsește cineva o țară nouă și neprihănită tânărului Neamțu.

    Reply
    1. Yeba

       @SimonaM 
      Din observațiile mele nu se va putea cădea la pace decât dacă MRU pleacă la Athos, cum arată „pacea” cu un om care, în cazul fericit în care e sincer și dezinteresat, e bolnav de inadecvare?
      Judecând după retorică, țara lui e crestinortodox.ro, doar că în lumea reală baza aia electorală e cam mică pentru aspirațiile concrete ale dumnealui, alea de dinainte de A Doua Venire. Deci suntem între „să construim Dreapta cu Săniuță & Bazac” și „să construim Dreapta cu pildele lui Isus”.

      Reply
      1. Bleen

         @Yeba  @SimonaM Nu vă mai luați de Iisus, că El n-are nicio vină, săracu. Iisus nu e răspunzător pentru toți tîmpiții care îi iau numele în deșert și în campania electorală.

        Reply
      2. SimonaM

         @Yeba Să cadă la pace ceilalți și să plece Neamțu la Athos.
        Problema mea că nu se prea zărește partea cu ”să construim dreapta”.
         
        Înțeleg că nu se prea poate construi. Dar măcar un strop de bune intenții aș vrea să văd.

        Reply
  19. Cozma Sterea

    Se cred atat de puri si curati sa aiba curaj sa puna mana pe piatra? M-as gandi un pic mai mult sa fiu in locul lor…

    Reply
  20. EroulBula

    So, alianta va stabili ca oamenii care au schimbat partidul nu vor putea candida pe listele ei. Inca un motiv pentru ca MRU sa mearga separat.

    Reply
  21. DanielArfire

    In feciorie sa ne masuram. Ardem in flacari pure doctrinare si vom sfarsi calariti de profesionisti. 
    Ca tot suntem la ideologie purista si teologica, patriarhul Constantinopolului il afurisea pe Constantinos ca aducea catalani, genovezi si venetieni pe ziduri si ignora cavaleria sarba de elita a sultanului ce se pregatea sa le prade manastirile sfinte.
     

    Reply
    1. DanielArfire

       @Bleen Mateescu are nesimtirea de a pune oglinda in fata dreptacilor, bai voi sunteti o minoritate. Habar nu am cine mai e pe acolo.

      Reply
      1. Rezon

         @DanielArfire  @Bleen 
         
        Neah, ce stie Barbu Mateescu? Important e ca Vlaston crede cu forta spiralei dezlantuite…

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *