Dezbaterea Romney-Obama, comentarii live on Twitter

UDPATE 2. I se reproșează lui Romney că nu s-a diferențiat de Obama, că a semănat prea mult cu acesta pe politica externă. Asta a și fost strategia. Romney s-a diferențiat și detașat de Obama pe economie. Pe externe Obama avea șansa să arate prezidențial și să-l facă pe Romney să apară un aventurier fără experiență, dezechilibrat și războinic neocon. Nu s-a întîmplat asta. Romney a arătat prezidențial, echilibrat, pacifist, înțelept. Economia a fost decisivă, pe externe Romney trebuia doar să arate prezidențial, să nu facă gafe și să nu-i dea lui Obama ocazia să atace decisiv. A făcut asta.

UPDATE concluzii finale, la cald, pe Facebook, după un schimb de mesaje cu Dragoș Paul Aligică:

Pentru Obama s-a cam terminat. La cum arăta situația pînă acum, Obama trebuia să cîștige detașat dezbatarea, să-l umilească pe Romney. Nu a reușit. Romney a cîștigat, chiar dacă nu foarte detașat. Șansele lui Obama sînt minime în momentul ăsta.

La dezbaterea de politică externă, în condițiile în care americanii nu prea se omoară după detalii, după conținut, contează enorm impresia totală. Așa cum am spus, Obama părea challangerul și Romney președintele. Obama a fost un cățel la atac, Romney a marșat pe calm și echilibru. Obama a mușcat și momeala economiei, în care nu trebuia să se bage. Avea ocazia să arate prezidențial, nu a reușit.

Mai jos, dezbaterea comentată live, pe Twitter:

[twitter id=”madameblogary” number=”70″ avatar=”true” ]

Facebook Comments

20 Comments Dezbaterea Romney-Obama, comentarii live on Twitter

 1. Vanea Alexander Bell

  Si ce castigam noi, daca castiga Romney? :))) In afara de o ipotetica influenta pozitiva a unui ipotetic succes pe linie economic a administratiei Romney. :)) Raman cu Obama al meu…

  Reply
 2. andrei_p

  Update numarul 2 face in sfarsit dreptate realitatii despre care vorbim. Important este ca Obama nu a reusit sa il ridiculizeze pe Romney, dar sper ca asta nu vine ca o surpriza pentru nimeni. Bineinteles ca Romney nu putea iesi din asta cu imaginea unui aventurier dezechilibrat, pentru ca nu este asa ceva. Cand se trage linia, se constata ca dezbaterea oricum nu putea aduce o schimbare majora in nicio directie pentru ca pe alegatorul american, azi, il intereseaza mai putin politica externa si mult mai mult economia. La asta se adauga si faptul ca a fost o dezbatere mai mult pentru femei, care voteaza cu taxele si cu avortul in cap (sau intre …, in fine) si nu cu relatia cu tarile arabe si cu Israelul, barbatii fiind pe canalele de sport, l amare concurenta cu dezbaterea fiind un important meci de baseball si meciul de fotbal de obicei popular, din seara de luni.
  Cu toate astea, zicerea ca „Obama e terminat”, ar fi o exagerare pana si pentru domnudan.

  Reply
 3. Bleen

  I se reproșează lui Romney că nu s-a diferențiat de Obama, că a semănat prea mult cu acesta pe politica externă. Asta a și fost strategia. Romney s-a diferențiat și detașat de Obama pe economie. Pe externe Obama avea șansa să arate prezidențial și să-l facă pe Romney să apară un aventurier fără experiență, dezechilibrat și războinic neocon. Nu s-a întîmplat asta. Romney a arătat prezidențial, echilibrat, pacifist, înțelept. Economia a fost decisivă, pe externe Romney trebuia doar să arate prezidențial, să nu facă gafe și să nu-i dea lui Obama ocazia să atace decisiv. A făcut asta.

  Reply
 4. Bleen24

  @MadameBlogary Iar l-a suparat oculta jidaneasca pe Dragos? Singele-mi de jidan apa nu se face. Si cu perfidia specifica, I’ll banez.

  Reply
 5. Marghioala

  de distractie: „As long as I am president of the United States, Iran will not get a nuclear weapon” a zis Obama.

  Reply
 6. Nea

  Sper că ai scris postarea cu aceeaşi mână cu care ai dat procentul cu care a câştigat Băse în 2009. 
  Dacă iese MR e aproape ca şi cum ar ieşi MRU

  Reply
  1. Marghioala

   Nea nici pe departe. nevasta lui MR nu-i doctorita, ea e licentiata la Brigham Young University, care-i un fel de Facultatea de Teologie Adventistă absolvita de Emanuel-Mihai Gâdea.
   chiar nu vad ce nevoi de consultante religioase ar avea nevoie companiile americane petroliere de genu Chevron sau Exxon Mobil.

   Reply
  2. Marghioala

   Nea ca sa nu mai spun ca MR e atat de bogatan incat, daca vrea, cumpara cirezi intregi de vaci Kobe pe care sa le manance cum si cand vrea muschiul lui fara sa se indigneze Antenele3 din tara lui.

   Reply
 7. andrei_p

  Ce bine ar fi sa va citeasca americanii pe voi si nu pe idiotii astia de analisti de pe aici, care evident ca nu inteleg absolut nimic, strategi republicani si democrati deopotriva ratati.

  Reply
 8. LicxandruMarian

  Ps… Stii cand ai postat articolul acela in care spuneai ceva de o masina neagra si o trecere de pietoni … Ei bine eu cred ca iti pun ceva in apa si mancare de ceva vreme…

  Reply
  1. Bleen

   LicxandruMarian 
   Ți-am lăsat comentariul ca să te fac de rîs. Nu cu comentariul propriu-zis, ci cu trei postări de ale tale, de pe Facebook:
   ”Pana zilele trecute admiram intelepciunea din spatele zicalei lui Mark Twain: „cumpara pamant. Nu se mai produce”. Pe masura ca am invatat mai multe am inteles ca de limitata e mintea care a dat drumul la asa ceva… Suntem pe o planeta, de la periferia Caii Lactee, intr-un din nenumaratele galaxii din cosmos. Daca erau toti asa de limitati in gandire nu avea acum oameni pe luna, aterizare pe Marte si sateliti care au ajuns la marginea galaxiei.”
   ”in 1986 … cineva drag mie spunea despre eruptii solare si schimbari climaterice… inainte ca oricine altcineva sa stie ce inseamna asta. Dupa ce existenta ia fost dovedta stiintific „guvernul mondial din umbra” i-a acoperit existenta datoria amenitatirilo pe care le ridica, in special la adresa bisericii: Exista si o care care sta dovada a acuratetii prezicerilor „Ulimul vals al tiranilor” – 1986. Lucruriele se intampla azi, tot ceea ce se intampla in lume, inclusiv ca „momente mai grele care urmeaza sa apara”. Sunt fan schimbare si desi stiu ca in acest moment sunt fan Base si agreez miscarea de acum… totul e regizat. Lumea se va lovi asemeni Titanicului de un aisberg, de noua constiinta si multi vor disparea… chiar multi care cititi acest mesaj … ne vedem in 2014& dupa cu restul. Nu! NU e o poveste… priveste in ansamblu. Am crezut ca suntem cei mai cei din Univers si ne-am inselat… Daca suntem niste Chiquaua a unor civilazatii mult mai avansate?”
   ”Vine Ramtha! Asta da un eveniment unic in Romania!!!!Curs al Scolii de Iluminare a lui Ramtha”
   Cam despre asta e vorba, Ramtha.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.