Emil Boc a cîștigat la Cluj

În rest, dezastru electoral pentru PDL. 17% la nivel național. Mult sub obiectivul, modest, de 25%. Strategia, organizarea și campania, absolut penibile.

Oprescu, beat criță, plînge pe Realitatea.

Nicușor, cel care făcea propagandă pentru demiterea lui Băsescu în 2007 și alegerea lui Geoană în 2009, devine idolul dreptei subțiri la minte.

Scandal la Ploiești. Dragnea se încurcă în acuzații și jurnaliștii de hidrant acuză că nu sînt lăsați să intre în secții la numărătoare, deși legal nu au acest drept. La ce scandal fac useliștii, cred că Volosevici a cîștigat.

1076 de comentarii la ultimul articol Blogary.

Boc, marele cîștig al acestor alegeri. O dovadă de forță și caracter cum rar vezi în politica românească.

Concluzia acestor alegeri? PDL își execută nemilos toți liderii sau e istorie. Blaga, Udrea, Oltean, Liviu Negoiță și Prigoană trebuie să plece.

PS. Am zis că Boc va cîștiga. A cîștigat. Am zis că Liviu Negoiță va pierde. A pierdut. Am zis că Poteraș va pierde. A pierdut. Nu știu dacă-mi iese pronosticul și la Ploiești, unde am zis că cîștigă Volosevici. La Arad, Brașov și Tîrgu Mureș au cîștigat primarii PDL, Falcă, Scripcaru și Dorin Florea. Nu mi-au ieșit pronosticurile la Botoșani și Craiova, acolo unde a cîștigat USL.

Alte rezultate, mîine dimineață. Acum mă culc și eu, că totuși nu-s prezidențiale. Culcați-vă și voi și visați frumos. Și nu uitați cel mai important lucru: MRU vine.

Facebook Comments

133 Comments Emil Boc a cîștigat la Cluj

  1. adriann_l

    Dar dreapta groasă la minte cu cine a votat în București? Un intelectual fin ca Prigoană?!?! Reprezentant al dreptei cu program de anii 90? ”transport public gratuit”… cam ăsta e nivelul, dar când ești în regiment, devine natural să jignești… Singurul om politic din PDL este Emil Boc, restul, niște oameni politici de doi lei, au stat ascunși… PDL ar fi trebuit să învețe să facă ordine în cocină: de ex, să îl dea afară din partid pe Liviu Negoiță când a refuzat să candideze la Primăria Generală, nu să vină cu Blaga, un eșec garantat. Interesant e că Blaga mai are tupeul să se trezească vorbind… PDL își cam merită soarta, și – ca urmare – și noi, care am confundat un om cu un partid. 

    Reply
  2. Mistral

     
    ”Candidatul USL, Sorin Frunzaverde (PNL), a obtinut peste 65% din voturile pentru presedintia Consiliului Judetean Caras-Severin, cu mult inaintea contracandidatului din partea PPDD, care se afla pe locul al doilea, cu putin peste 15%, conform datelor partiale prezentate de biroul electoral judetean si citate de Agerpres.”

    Reply
  3. Rheia

    Nu credeam să apuc ziua cînd voi regreta că m-am mutat din Cluj la București. Uite că am apucat-o. Da-i-aș drumu’-n bălării!

    Reply
    1. Bleen

       @BarbuMateescu Și ți-am zis să nu mai bei bere cehească pînă se rupe filmul. Încearcă cu vin, Chivas Regal și coniac israelian adus de Florina, ca mine.

      Reply
  4. Bleen

    PDL a avut la votul politic 13%. PDL ca siglă, partid, culori, atît a luat. A pune în dreptul PDL scorurile realizate de cele 20 de alianțe locale făcute de PDL e ca și cum ai pune la votul politic scorul obținut de independenții susținuți de PDL. Votul politic înseamnă ștampilă pusă pe partid, pe însemnele partidului.

    Reply
    1. bilbofil

       @Bleen Depinde ce măsori. Dacă vrei să vezi ce ar fi făcut acum electoratul de parlamentare, ai dreptate perfectă. Dacă te interesează forța logistică și rezerva de alegători, adică ce mai poți recupera, atunci numeri altfel.

      Reply
    1. sanantonio

       @Bleen Dar nu e corect, pelerinii ăia de ce nu dau lista de membri? Eu de  unde să-mi iau inspirația?

      Reply
      1. cristihan

         @sanantonio  @Bleen Pai e simplu: citesti articolele autorilor din dreapta si vezi care miroase mai tare a scoala austriaca 😀

        Reply
        1. cristihan

           @sanantonio  @Bleen Wow, super! De cand imi doream unul! E cu USL, maica, da? 🙂 
          Serios acum, mi-ai dat flag? Nu vad nicaieri… Do it again 🙂

          Reply
        2. sanantonio

           @cristihan  Initial am declarat că m-ai ofensat, acum îmi ești complet dizgrațios. Na! Și nu e cu USL, e cu N&D! Și ferește tastatura, că la laptop se schimbă mai greu.

          Reply
    1. sanantonio

       @Bleen Eu îl cunosc bine pe unul care sigur nu e, și care tocmai a scris comentariul ăsta. Se pune ca răspuns corect?

      Reply
  5. rezon

    Relevanta votului politic de la locale pentru consiliile locale e destul de limitata. La parlamentarese va aplica sistemul FPTP, care poate da rezultate diferite cand traducem in mandate castigate

    Reply
    1. Bleen

       @rezon Da. Dar se poate face o simulare pe colegii. La cum arată lucrurile, USL ia cam 80-85%, PDL ia în jur de 7-10%.

      Reply
      1. cristihan

         @Bleen  @rezon Si, coafura…aaa, asta, uninominalul intr-un singur tur rezista? 🙂
        PS. WTF, s-a inrosit judetul CJ pe harta de pe HN! :((

        Reply
  6. Beavix

    Păcat de Flutur, se pare că a pierdut și el, în condițiile în care a făcut o treabă foarte bună aici în jud. Suceava. Chiar nu merita să piardă. L-a tras tare în jos imaginea proastă a PDL-ului și campania extrem de murdară făcută de PSD.

    Reply
  7. Ungureanu Paul

    Cred ca sunt printre putinii liberali care nu a votat niciun candidat USL…
     
    E socant rezultatul, chiar nu-mi vine sa cred. Desi partidul meu a castigat alegerile, nu sunt deloc, dar deloc, multumit de asta. Preferam o intrangere onorabila, prin forte proprii, decat asa, incalecati de social-democrati…
     
    Nici nu vreau sa ma gandesc ce abuzuri vor urma din partea PSD, stapanind primariile tarii, consiliile judetene, avand si guvernul si o majoritate ipotetica in toamna. Sa ne fereasca Dumnezeu!
     
    Articolele si dezbaterile dvs. sunt o gura de aer pentru intelectualitatea de dreapta, tineri, mai in varsta, liberali, democrat-liberali, fani NR, n-are relevanta. Lupta impotriva stangii va trebui sa continute (de fapt, abia acum incepe). Probabil, proiectul d-lui Ungureanu va da roade, as fi interesat sa aflu informatii despre el, dar nu vad de unde (inca).
     
    Am o senzatie foarte ciudata, nu ma bucur deloc, desi as fi indreptatit, incerc sa-mi pastrez cumpatul si luciditatea. E un scor periculos pentru o democratie…
     
    Daca gresesc, imi asum. Multumesc!

    Reply
    1. bilbofil

       @Ungureanu Paul Să zicem așa: în 2004 un PD în schimbare de voce sub Băsescu s-a aliat cu PNL pentru a forma o formațiune de dreapta unită, care să dizloce PSD. O parte din PNL a respectat angajamentele, alta a adoptat proiectul Câmpeanu – cu PNL garoafa parfumată la butoniera post-comuniștilor. 
       
      Există doar două tabere în România și o mișcare liberală ruptă în două nu are cum să își facă vocea auzită. Pe de altă parte, în aripa PD se aud din nou cîntecele de sirenă ale capitulării mai mult sau mai puțin negociate. 
       
      Cred că pe acest blog vorbim toți aceeași limbă civic-liberală și de aceea putem comunica și ar fi bine să începem să și acționăm împreună.

      Reply
      1. Ungureanu Paul

         @bilbofil Ma bucur ca afirmi asta. Sunt constient ca exista orgolii, resentimente, frustrari. Ele sunt normale si indreptatite. Va trebui sa estompam diferentele evidente dintre noi toti si sa ne armonizam pe cateva principii. Simple, flexibile, clare, pe domenii si categorii. Multe dintre aceste idei le cunosc, le-am citit aici, imi plac, rezonez cu ele, le consider viabile.
         
        Ceea ce vom fi obligati sa facem e sa le dam un contur politic clar, ori prin initiativa d-lui Ungureanu, ori altfel. Proiectul MIscarii Populare nu-l consider falimentar. Am vorbit, am dezbatut, am propus atatea unor oameni din PNL, nu m-a ascultat nimeni… Va trebui sa gasim solutii politice, si asta urgent, nu mai avem mult timp sa gandim variante prea elaborate.
         
        Iti multumesc once again pentru vorbele tale 🙂

        Reply
  8. Rheia

    Pînă să vină MRU, ne-a intrat iar în casă Mortul Viu, socialismul cu rictus uman. Iar la prezidențiale o să se repete povestea din 1996. După un politician de categorie grea (cum a fost totuși Ion Iliescu, și cum va fi fost Traian Băsescu), ne vom lipi pe piept o caricatură bidimensională, cum a fost Emil Constantinescu. Naiba s-o ia de lege a compensației!  

    Reply
    1. bilbofil

       @Rheia A existat un singur politician autentic în politica națională post-revoluționară: Traian Băsescu. (Ar mai fi putut fi Coposu sau Rațiu, dar au murit prea devreme.) 
       
      Iliescu a fost bătut în alegeri și de Constantinescu, și de Geoană. Pe de altă parte, să ne aducem aminte de prestația lui Iliescu în momentele cu adevărat critice pentru el: „sula în coaste”, apelul la mineri și scoaterea armatei din cazărmi acum acum 20 de ani, asasinatele comise pentru debarcarea lui Petre Roman, sabotarea cu efecte catastrofale pentru PSD a campaniei prezidențiale a lui Năstase (și care l-a făcut să piardă în fața proaspăt-desemnatului „prostănac”).

      Reply
      1. Bleen

         @bilbofil Băsescu este Reagan-ul nostru. D-asta am zis întotdeauna că nicio strategie politică a dreptei care presupune delimitarea de Băsescu nu este viabilă și acceptabilă și eficientă.

        Reply
        1. bilbofil

           @Bleen Reagan stătea mult mai bine cu „nivelul ideologic”. În schimb Băsescu nu a fost scos din viața activă de o rană de pistol și de Alzheimer.
           
          Oricum, Băsescu se cere și el la pensie, nu ne mai putem baza mult timp pe el, cel mult pe statuia lui. Cel puțin așa se vede de la mine.

          Reply
        2. El Cabron

           @bilbofil Base nu va iesi niciodata din proiectul de dreapta……nu e stangaci ce sa’i faci… 🙂

          Reply
  9. Ilinca

    @bleen Esti sigur de victoria lui Boc? Evz zice ca-s doar 40 de voturi diferenta! http://www.evz.ro/detalii/stiri/pdl-il-anunta-castigator-pe-emil-boc-la-cluj-986085.html

    Reply
    1. Bleen

       @Ilinca  Asta-i numărătoarea BEC: Depinde în ce ordine au luat secțiile. PDL a terminat numărătoarea paralelă și Boc a cîștigat. Numărătoarea paralelă se face după procesele verbale oficiale, cele ce sînt trimise la BEC. Deci BEC-ul și PDL și USL numără după aceleași surse. Diferența e ordinea în care iau procesele verbale.

      Reply
  10. cristihan

    Eu cred ca PDL ia exact cat trebuie ca sa le stea RAU DE TOT in gat usl-istilor 🙂 Daca Boc nu se viseaza cumva calare pe Rocinante, unicul salvator al dreptei ci isi vede de treaba si colaboreaza cu MRU, the game is on! 🙂

    Reply
  11. tiestoster

    În opinia mea de locuitor al sect 3, Negoiță L. nu a vrut al treilea mandat. Sau, ca să fiu conspiraționist un pic, i s-or fi fluturat niște dosărele prin față. Altfel nu-mi explic.
    În altă ordine de idei, vineri seara useliștii de la trei îi dădeau de zor cu pomenile pe la pensionarii din bloc. Pe la 9 jumate așa, veniți cu o Dacie 1410, bântuiau cu niște saci negri (mă întreb dacă nu erau si buletine de vot gata ștampilate înăuntru) și îi distribuiau frumușel după listă probabil făcută când au venit să strângă semnături ”ca să anvelopeze PSD-ul gratis blocurile, numele, CNPul și un telefon, vă rog, semnați aici” (eu i-am expediat urgent). Mare bou am fost că nu i-am filmat.
     
    si 2: Infinit respect pt MRU, dar hai să nu fim mesianici, ”ca-colegii” noștri de stânga. 🙂
     

    Reply
    1. tiestoster

       @tiestoster a, și boc încă nu a câștigat. cel puțin din ce văd eu. mai dau câteva mătănii miticești, poate se transmit cătră clugi.

      Reply
  12. nedormitul

    mi-am sfîșiat nădragii într-o urnă, da’ a meritat. m-am dus încă de dimineață să votez. așa rupți cum sînt, am devenit mîndru de ei. i-am luat şi astăzi, așa sfîșiați, să mă mîndresc cu rănile în luptă.

    Reply
      1. adina

         @Florina sa nu cumva sa-ti treaca prin cap sa votezi Boc sau PDL ca te musca de mana, respectiv de pantaloni 🙂 

        Reply
    1. nedormitul

      ale dreacu urne, aveau nişte mînere useliste din aluminiu şi cum era foială prin secţie cu un moş care voia să mă înveţe ca pe handicapaţi cum să bag buletinul în urnă, harşt!

      Reply
  13. bogdaniulian

    la sector am votat cu poteras dar cu mare greutate. cine sta in militari ma intelege. cred ca e pedelistul care merita cel mai putin sa recastige mandatul la sector, dar nici uselisti nu votez. la capitala l-am votat pe nicusor dan. ma puteti injura, dar din cei trei l-am ales pe cel care, macar, vorbeste mai corect. nu suport marlanii iar prigoana nu ma convinge cu nimic.
    va entuziasmati degeaba cu victoria de la cluj daca nu se actioneaza rapid. altfel o sa se piarda toata semnificatia. pdl e un partid mort. boc trebuie sa recupereze ce mai poate din el si sa se lege de mru cat mai rapid, iar restul (mortaciunile) sa-si vada de drum spre dna.
    nu are nici o importanta ce scor face pdl singur sau in aliante, sper ca nu aveti naivitatea sa credeti ca votul de la locale este egal cu cel de la parlamentare. doar daca te cheama crin antonescu poti crede asa ceva.

    Reply
    1. Nea

       @bogdaniulian Da, Boc, Macovei, MRU şi încă 2-3, germenii de cristalizare a unei formaţiuni noi. E destul. Pt fsn a fost destul Iliescu (şi tot kgb/securitatea-ul din România), pentru pdl a fost destul Băsescu.

      Reply
    2. Nea

       @bogdaniulian bogdaniulian Da, Boc, Macovei, MRU şi încă 2-3, germenii de cristalizare a unei formaţiuni noi. E destul. Pt fsn a fost destul Iliescu (şi tot kgb-ul/securitatea  din România), pentru pdl a fost destul Băsescu

      Reply
    1. ics

      ma cam indoiesc sa scada chiriile la ce activitate o sa fie pe acolo odata cu inscaunarea primarului peste

      Reply
    1. bilbofil

       @Bleen «Intrebat daca va lua masuri drastice in interiorul partidului dupa aceasta campanie, Blaga a raspuns ca formatiunea va analiza situatia, luni, „organizatie cu organizatie”.»
      Eu zic că mai bine organizator cu organizator. 
       
      Cînd vine Boc la București?

      Reply
  14. cristihan

    Blood on the dance floor… http://s19.postimage.org/e9mbnkyz7/map.jpg
    Dar si niste enclave portocalii care sa le stea in gat ro(u)silor! 😉

    Reply
  15. Amelia New

    Am si eu o intrebare tehnica: in circumscriptiile in care PDL a candidat in diverse aliante cum se contabilizeaza voturile date aliantei la numaratoare oficiala? (cred ca aceiasi situatie este si la USL intrucat in anumite locuri PSD si PNL au candidat separat). Adica voturile numarate acum de BEC la PDL sunt exclusiv cele in care a candidat singur? 

    Reply
    1. Ilinca

       @Amelia New Am inteles ca voturile anuntate de BEC pt PDL sunt pentru zonele unde au candidat singuri, sub denumirea PDL. Aliantele se contorizeaza separat. 

      Reply
      1. Amelia New

         @Ilinca Txs, asa banuiam si eu. Inseamna ca Videanu ar putea sa aiba dreptate cu estimarea de 21% fata de 13% anuntat de BEC ca rezultat partial oficial al PDL.

        Reply
        1. cristihan

           @Florina  @Amelia New  @Ilinca Chiar asa! Poti sa spui orice despre Videanu, dar cand vine vorba de cifre n-am vazut altul in care sa am incredere mai mare… 

          Reply
  16. bilbofil

    Aștept ca imediat după anunțarea rezultatului oficial de la Cluj, Boc să vină la București, să preia asupra președintelui partidului organizarea alegerilor parlamentare cap-coadă și apoi să delege activitatea curentă unui președinte executiv cu delegație, care să fie locomotiva alegerilor, să-i spunem candidatul oficial al partidului la funcția de premier. Și mă aștept ca statul major de campanie să stabilească o comunicare directă cu oamenii care sînt efectiv în teritoriu, la bătut talpă și tocit limbă.
     
    Dacă nu văd o noapte a cuțitelor lungi la PDL, nu îi mai votez. 

    Reply
  17. poweraxxel

    Nicusor a fost doar o chestiune de context. La cata bascalie a facut PDL-ul de proprii sustinatori era cazul ca si acestia din urma sa raspunda asemanator.
    Boc a castiga pe barba lui, pe numele lui, pe ceea ce a facut el nu partidul. A avut noroc ca spre diferenta de altii care stateau doar la remorca PDL si au fost trasi in jos, el macar a facut ceva cat a fost primar si iata ca se vede.
    Liviu Negoita n-a pierdut nimic. Cred ca omul mai degraba s-a retras.
    In ceea ce priveste procentele PDL-ului, cred ca nu este foarte jos fata de ce se asteptau ei insisi. In afara de asta, nu este un lucru rau, ci unul bun. Acum au sansa unei reconstructii sanatoase.
     

    Reply
  18. cristihan

    SI Consiliul Judetean Neamt a fost castigat de APEL (alianta PDL-UNPR-PNTCD), s-a lamurit treaba dupa numararea voturilor de la Roman.

    Reply
  19. sanantonio

    Încă nu-mi vine să deschid șampania în cinstea lui Boc, evit să mi se-ntîmple ca lui Geoană-Pățitu. Dar dacă Boc reușește să recîștige  primaria Clujului, pentru mine înseamnă mult mai mult decît dacă ar fi cîștigat Pliciul la București. Ar fi o victorie pe deplin meritată a unui om care a reașezat la locul lor noțiunile de devotament și bună-credință. Felicitări binemeritate, Emil Boc! 

    Reply
  20. Nea

    Am o întrebare: după cum ştie orice spectator de antena 3, noi, comentatorii de la Blogary, suntem o şleahtă de postaci plătiţi de PDL din fondurile unei misterioase agenţii guvernamentale. Acum, că guvernul a trecut în mâinile competente ale lui Ponta, aş vrea să ştiu dacă şi fondurile alocate nouă au trecut, mai ales că numărul nostru a crescut cam de zece ori după venirea la putere a uselelei.

    Reply
    1. cristihan

       @Nea Stai sa vezi cum intorc armele toti de la a3, rtv, ireal, etc. Doar presa trebuie sa fie impotriva puterii, nu?

      Reply
    2. sanantonio

       @Nea Nu doar că acum ne subvenționează Ponta, dar am înțeles că fondurile alocate vor crește exponențial cu numărul de afiliați, pe principiul cotei unice de impozitare progresivă.

      Reply
  21. cristihan

    ‘Morning! 65% pentru Leoreanu la Roman (rezultate partiale) Deci nu a fost peste tot vot politic sau/si nu peste tot rebrandingul/impachetarea PDL a fost o idee gresita 😉

    Reply
    1. StefanTrifan

       @cristihan Chiar mă întrebam ce a făcut Leoreanu? A dat jos albastreala aia sinistră a lui Cărpuşor?
      Scuză-mi indiscreţia, eşti din Roman? E şi oraşul meu natal.

      Reply
  22. Amelia New

    Ba electoratul este de blamat; indiferent ce s-ar spune si ce argumente s-ar folosi, alesii sunt expresia preferintelor electoratului pentru ca, sa fim seriosi, influenta fraudelor asupra rezultatelor nu este chiar atat de mare. Uite, de exemplu Bleen (cu IQ peste medie si educat/cultivat) a votat cu Gigi Becali. Prin urmare, a nu se mai mangaia pe crestet bietul electorat: pana cand electoratul nu va intelege ca trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru ce baga in urna, schimbarile vor fi nesemnificative.

    Reply
  23. Nea

    Realitatea fiind suprarealistă, am încercat să o procesez prin vise, azi noapte:
    Se făcea că eram cu Bleen într-o bărcuţă care aluneca vertiginos pe o apă curgătoare foarte rapidă, cu meandre, un fel de canal artificial tip Aquapark. Bleen comandase icre negre şi eu tot făceam socoteala în cap dacă suta aia de grame costă 300000 sau trei milioane. Apoi am ajuns într-o sală de mese unde prezida Florina într-un colţ. Erau nişte farfurii din sticlă cu ochiuri cu costiţă (cred) şi roşii. Mă pregăteam să mănânc, dar mi-am dat seama că farfuriile alea erau un fel de ecran de tv. Privite dispre partea cealaltă (dacă ai fi privit dinspre faţa de masă în sus, prin fundul farfuriei) se vedea o emisiune politică moderată de Florina, şi, dacă aş fi mâncat ouăle, aş fi mâncat practic emisiunea. Am aşteptat să se termine, nu mai ştiu dacă am halit ceva până la urmă.
    Aştept interpretările.

    Reply
    1. cristi c

       @Nea Si eu am visat tot apa. Inundatie. Cred ca semnifica dezastru uslist. Urmeaza ploia cu broste si norul lacustelor.

      Reply
  24. chaos12

    Ora 8.09, 11.06.2012:  http://ziuadecj.realitatea.net/politica/surse-boc-a-castigat-primaria-cluj–92223.html

    Reply
  25. Nea

    În 1990, românii votau cam 70% cu pesedeaua de atunci. În 2012,  70% votează cu feseneaua de azi.
    În 23 de ani, cine vrea ajunge din stadiul de sugar în cel de absolvent de medicină sau politehnică sau arhitectură (chiar pe stil vechi, cu 5-6 de facultate).
    Ştiu, Florina zice să nu blamăm electoratul, că liderii pdl au făcut multe greşeli. Aşa e. Dar de liderii usl ce să zicem? Într-o lună de la venirea la putere şi-au redat arama pe faţă cu disperare, neţinând cont de nimic.

    Reply
    1. SimonaM

       @Nea Florina zice că electoratul habar n-are de politică, doctrine, stânga/dreapta etc.
      Pentru electorat, PSD e stânga și PNL e dreapta. 
      Cunosc lume altminteri educată care consideră că PDL e FSN, și căreia dacă-i spui de reformele lui Băsescu și Boc te scuipă și te-njură de mamă.
      Electoratul românesc nu știe de doctrine, am zis? Politicienii nu știu de doctrine! Prigoană s-a dat de dreapta și-a venit cu transport gratis. Ce să facem?
      Nimeni nu și-a dat silința să educe electoratul, asta zice Florina. Exista posibilitatea ca oamenii să se fi informat până acum, dar pentru asta trebuie să crezi că nu știi încă tot, și să ai impresia că trebuie să afli mai mult și mai bine. Suntem puțini d-ăștia.

      Reply
      1. Nea

         @SimonaM Eu aş fi mulţumit ca oamenii să nu se fi informat, să rămână cum erau în 90. Am un prieten care nu lipsea din piaţa Universităţii atunci iar acum votează constant pesedeaua.

        Reply
      2. Nea

         @SimonaM Aşa e cu doctrinele. S-a creat o confuzie, o ceaţă din care nu se mai vede decât găleata cu mălai şi zahăr electoral. Nu contează că e stânga-dreapta, restauraţie-progres, occident-orient, securism trecut de la toroipanul înroşit în foc cu care zmulgeau mărturisiri oamenilor la afaceri-tun cu statul vacă de muls.

        Reply
        1. SimonaM

           @Nea Nu. Așa e cu lipsa de educație și cu spălarea pe creieri.
          Doctrina n-are niciun amestec.

          Reply
        2. Florina

           @SimonaM  @Nea 
           
          Nu-i vorba de doctrină, cît e vorba de interes personal. Iar interesul personal presupune să poţi discerne şi cine te minte şi cine nu. Cine zice că îţi dă, dar de fapt îţi ia din buzunar. Cine-ţi vinde iluzii pe bani grei. Te face să te simţi special, te face să crezi că o să-ţi fie mai bine şi se dovedeşte în final că ai fost şi cu banii luaţi şi cu insatisfacţia intactă. 

          Reply
        3. bilbofil

           @Florina  @SimonaM  @Nea Noi, ce de pe-aici privim votul (și în general opțiunea politică) ca pe o investiție în lei noi cu 4-5 cifre înainte de virgulă prin prisma impozitelor pe care le plătim și a ceea ce primim în schimb.
           
          Majoritatea votanților pun votarea cam pe același plan cu aprinderea luminițelor pe străzi de Crăciun ori cu un derby de fotbal. Evident că efortul de documentare și profunzimea reacțiilor nu sînt aceleași.
           
          Acum, sigur, există și concetățeni care fac credite uitîndu-se doar la mărimea avansului sau a primei rate însă cred că aceștia sînt doar o minoritate. Dacă e o problemă unde ar putea și unde ar trebui să se facă ceva, ar trebui să fie a tinerilor care din familie și din școală ies fără un sistem de valori și de informare care să le permită o evaluare rezonabilă a alternativelor atunci cînd chiar își doresc acest lucru. Asta este însă o altă poveste.

          Reply
  26. LunguVictorEugenMihai

    Cand USL pierde, face scandal: În urma contestaţiilor depuse de USL Cluj, numărătoarea paralelă a voturilor de la sediile PDL Cluj şi USL Cluj este întârziată. “Noi mai avem, luni dimineaţă, cam 30 de secţii unde numărăm voturile. În mai multe dintre aceste secţii s-au depus contestaţii”, a mai spus purtătorul de cuvânt al USL Cluj. PDL a renunţat, luni dimineaţă, să anunţe rezultatele la Primăria Cluj-Napoca potrivit centralizării făcute de partid, această decizie fiind luată, conform unor surse democrat-liberale, din cauza faptului că USL ar fi contestat rezultatele din patru secţii de votare din municipiu. Anterior, Adriean Videanu anunţase că, potrivit centralizării voturilor făcută de PDL, Emil Boc a câştigat Primăria Cluj-Napoca şi că va prezenta mai târziu datele. Luni dimineaţă, PDL a renunţat să mai prezinte datele pentru Primăria Cluj-Napoca. Surse din partid au explicat că această decizie a fost luată urmare a faptului că rezultatele din patru secţii de votare din municipiul Cluj-Napoca au fost contestate de USL şi că PDL aşteaptă soluţionarea acestora. Pe de altă parte, surse democrat-liberale susţineau, în noaptea de duminică spre luni, că, potrivit numărătorii făcute de PDL, Emil Boc ar fi obţinut câteva sute de voturi mai multe decât contracandidatul său de la USL Marius Nicoară.

    Reply
  27. meioza

    Videanu: Estimarea PDL a votului politic după centralizarea datelor pînă la ora 4.00 (mai mult de jumătate): USL 51%, PDL 21%

    Reply
  28. rezon

    Marius Delaepicentru:  „Cum e posibil ca, din mii de bucureşteni ce au primit şpagă electorală prin colete poştale, niciunul, dar niciunul să nu ducă la miliţie obiectul delict? În condiţiile astea, e clar că mafiotizarea populaţiei este un proces încheiat. Cînd are la picioare un oraş de suflete moarte ce se bălăcesc în noroi, nici nu mai contează cu ce se făleşte mafiotul.”

    Reply
  29. meioza

    Dacă vreți să vedeți ceva hilar, uitați-vă pe Digi24:D E reluare de la orele 21, cînd Nicoară era primar al Clujului :))

    Reply
  30. Nemo

    pai, e bun si 17%.
     e bun pt ca este peste psihologicul 17%.
    sub 15% era pericol de dezintegrare in neant, vezi ex PNCTD…
     
    acum, vorba aia, au ramas „cateva cetati”, „fortificatii”, bla, bla.
    sper ca MRU sa inceapa organizarea „rezistentei”.
     
    Udrea si Prigoana, care au fost promovati pe blogary(acum vreo 2 ani, pe la inceput, deh, am eu memorie cam lunga..) trebuie SA DISPARA. Prigoana oricum era un plici…, aa, cal troian.
    Udrea sa se care naibii. insa, parca vad ca nu o sa renunte. normal AR FI SA-SI DEA DEMISIA. iar daca nu si-o da, AR TREBUI SA I SE CEARA DEMISIA.
    la fel Blaga. non combatii ailalti-Negoita, etc, sa si-o ia fiecare si sa se care si ei.
     
    uite ca Boc si „ai sai” au ramas totusi in picioare. bravo clujenilor!!(nedo? 😛 ).
     chiar daca moral aveau dreptul sa-l pedepseasca, pt ca li l-a bagat pe gat pe ultimul primar spagar(„recomandat de Boc”, deh), uite ca totusi „l-au iertat” si nu l-au uitat pt ce a facut pt Cluj, Ardeal, etc.
    BOC TREBUIE sa ramana presedinte al PDL, pana la urma e singurul „validat” de vot. si de aici trebuie sa reinceapa constructia.
    cam atat am avut de spus, acum ma car(asa cum sper sa o faca Udrea si Blaga 😀 ).

    Reply
  31. Nemo

    a anuntat si useleaua, e oficial(gandul.info):
    „Surprize şi la Cluj. Aici, candidatul PDL la Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc, ar avea 42% din voturi, în timp ce candidatul USL, Marius Nicoară ar avea 38%, după centralizarea voturilor făcută de USL pentru 70% din secţiile de votare, a mai anunţat Dragnea.”

    Reply
      1. Nemo

         @meioza
         pai dupa cum erau exit polls alea, iesea Nicoara.
         oricum, cam mumu Turambar, cu CCCCSB-ul lui, samd. cam o dau mereu in bara si apoi o ascund prin tufisuri(statistice), ca e laie, ca-i balaie
        .

        Reply
  32. cristihan

    Ponta a pariat pe un cal penal care, logic, a pierdut la Baia de Fier City, in fata unui preot sustinut de PDL – asa sa-i ajute Dumnezeu! 🙂
    Noapte buna all!

    Reply
  33. rezon

    Acum un an si ceva, Cristi Preda il invita pe Boc sa se valideze electoral. Uite ca s-a validat inca o data

    Reply
  34. Bleen

    Revista Kamikaze
     
    ”Crin Antonescu a declarat că scopul USL la locale era să distrugă PDL-ul. Victor Ponta a replicat că scopul USL continuă să fie acela de a distruge și PDL-ul, și PNL-ul.”

    Reply
  35. DanCanada

    Nu sau, e și. Despre alegerile astea, cum spune englezu’: fuckin’ boring.
    E oficial, ROMANUL E TEMBEL :)(
     

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *