Emil Boc si Scott Walker

Guvernatorul republican din Wisconsin, Scott Walker a devenit simbolul dreptei americane și al revoluției Tea Party după ce a îndrăznit să ia măsuri de reformă cam la 30% din duritatea măsurilor luate de guvernul Boc.

Iată cîteva din măsurile care i-au pus lui Scott Walker toată stînga în cap și a făcut din el simbolul dreptei americane:

 • reforma ”pensiilor speciale” la angajații statului și reintroducerea, timidă, ce-i drept, a principiului contributivității, reformă care a dus la scăderea cu 8% a salariilor bugetarilor din Wisconsin
 • reforma în domeniul muncii, prin restrîngerea drepturilor de negociere colectivă a sindicatelor
 • sindicatele angajaților la stat nu mai pot cere măriri de salarii peste rata inflației decît dacă o astfel de mărire ar fi aprobată prin referendum de cetățeni (adică contribuabili – ei sînt cei ce plătesc salariile angajaților statului)
 • cotizațiile sindicale nu mai pot fi reținute automat din salariu membrilor de sindicat, pe statul de plată
 • reducerea cheltuielilor bugetare pentru a salva Wisconsin-ul de faliment și trecerea de la un deficit bugetar de 3 miliarde de dolari la un excedent de 300 de milioane
Sună destul de familiar, nu?

La acestea se adaugă sloganul: Wisconsin is open for business!

Reacția sindicatelor și a stîngii americane la reforme a fost extrem de vehementă, mergînd de la proteste pînă la amenințări cu moartea. În scurt timp, Wisconsin a devenit centrul războiului dintre stînga și dreapta.

Democrații și sindicatele au reușit să provoace alegeri anticipate pentru funcția de guvernator și să-l aducă pe Scott Walker din nou în fața votului popular. Pe 5 iunie anul acesta Scott Walker a cîștigat alegerile anticipate (sau recall election) cu 53.1% la 46.3%, un scor chiar mai bun decît la alegerile inițiale din 2010, cînd a reușit să ajungă guvernator cu ajutorul mișcării Tea Party.

Validarea populară a măsurilor luate de Scott Walker și victoria acestuia în alegerile anticipate din Wisconsin se crede că va declanșa acel tsunami care va mătura de la putere stînga și va facilita victoria lui Mitt Romney în fața lui Obama, în toamnă. De doi ani încoace, din 2010 cînd a fost ales, și 2011, cînd a declanșat reforma statului Wisconsin, Scott Walker este simbolul dreptei americane.

Guvernul Boc a luat același măsuri ca și guvernatorul Scott Walker, numai că mai devreme, mai dure și la un nivel mult mai mare. Aceleași măsuri pe care Germania, Marea Britanie, Spania sau Italia le iau astăzi.

A inventat Emil Boc roata? Nu. Poate că aceste măsuri nu au fost ideea lui. Dar el a avut curajul să le promoveze, să le pună în aplicare și să-și asume, alături de guvernul său și de președintele Traian Băsescu, responsabilitatea pentru ele. Uitați-vă ce se întîmplă în restul Europei, uitați-vă ce se întîmplă în America! Cîte guverne europene, cîți prim miniștri au curajul de a lua astfel de măsuri, de a-și asuma responsabilitatea pentru ele? Sînt guverne care se cîcîie speriate pentru tot felul de jumătăți de măsuri soft. Iar liderii lor trec drept cine știe ce politicieni adevărați și fioroși. Scott Walker, singurul care  a avut curaj să ia măsuri comparabile, dar ceva mai soft, a devenit simbolul curajului, al bărbăției politice și al dreptei americane.

Ce au acești politicieni europeni și n-are Emil Boc? Ce are Scott Walker și nu are Emil Boc? Susținători curajoși, capabili să-și asume responsabilitatea credințelor, principiilor și alegerilor lor.

Ne e frică să ne asumăm responsabilitatea propriilor alegeri. De aceea căutăm întotdeauna călduți virgini care nu au luat nicio decizie pentru care să ne simțim noi responsabili.

Dacă România este astăzi suficient de stabilă economic încît să nu se prăbușească sub efectele crizei externe și ale populismelor și incompenței guvernului Ponta, aceasta i se datorează în primul rînd lui Emil Boc, politicianul care a avut curajul să ia aceste măsuri, să-și pună în joc cariera politică, imaginea publică, sănătatea, familia, care a avut curajul să-și asume o responsabilitate pe care extrem de puțini politicieni au curajul să și-o asume.

Toate astea, în condițiile în care ”elitele”, ”high life-ul”, ”liderii de opinie”, chiar alegătorii simpli, nu au o doză minimă de curaj să-și asume responsabilitatea propriilor alegeri. Acum 2-3 ani țipau toți la Boc și dădeau din gură și din mîini cerînd măsuri dure de reformă, astăzi au dispărut ca potîrnichile, ascunzîndu-se în spatele unor non-alegeri confortabile, trendy și care le conservă imaginea publică. L-am împins pe Boc în față și l-am lăsat singur, nu care cumva apropierea de el să ne strice imaginea publică pe care o cultivăm cu un efort demn de o cauză mai bună. Nu numai că l-am pus să scoată castanele din foc dar l-am și reclamat la poliție  pentru furt de castane. Și acum așteptăm recompensa pentru civism și bune intenții.

Sîntem lași, inconsecvenți, închipuiți și vanitoși. Le cerem politicienilor să pună totul în joc, să sacrifice totul și atunci cînd, rar, ce-i drept, o fac, îi părăsim ca nu cumva imaginea lor terfelită din cauza deciziilor dure și impopulare să se răsfrîngă și asupra imaginii noastre, a jigodiilor cu ștaif.

Ar trebui să ne fie rușine să-l susținem pe Emil Boc? Ar trebui să căutăm ceva mai trendy, mai soft, care să nu implice decizii curajoase și impopulare? Nu. Categoric nu.

Mergeți mîine la vot și votați! Votați politicieni reali, din carne și oase, care au luat decizii în lumea reală.

Votați cu Emil Boc și susțineți-l pe Emil Boc! Convingeți-vă rudele și prietenii din Cluj să voteze cu Emil Boc! Hai, curaj! Că nu e nevoie de foarte mult, ci doar de 0.01% din curajul de care a avut nevoie Emil Boc. Și dacă veți primi un scuipat de la delicații alegerilor confortabile, gîndiți-vă că e doar 0.01% din scuipații pe care i-a primit Boc.

PS. În astfel de momente se vede caracterul. Jos pălăria, Monica Macovei!

UPDATE.

Nicușor Dan trebuie să dea o explicație pentru asta și să confirme sau să infirme veridicitatea:

Nicusor Dan   Apr 25 2007, 7:10 pm

Va invit sa parcurgeti si sa distribuiti pe listele de e-mailuri si argumentele urmatoare PENTRU DEMITEREA lui Traian Basescu.

Traian Basescu are meritul incontestabil de a fi blocat la alegerile din 2004 semi-dictatura instituita de PSD. Prestatia sa ulterioara ma face insa sa votez fara ezitare la referendumul din 19 mai pentru demiterea sa din functia de Presedinte. Iata citeva argumentele si citeva raspunsuri la contra-argumente:

1. Relatia suspecta cu serviciile de informatii:

a)      militarea pentru legile sigurantei nationale propuse de serviciile de informatii, cu multe prevederi in spiritul fostei Securitati, in detrimentul legilor sigurantei nationale propuse de societatea civila. Intre Marius Oprea, promotor al celor din urma, si Traian Basescu, ii dau fara ezitare credit lui Marius Oprea.

b)      „lucratura” de la CNSAS din primavara lui 2006, denuntata de societatea civila: numirea unor persoane controversate de catre Presedintie si PD, candidatura suspecta a lui Turianu (numit de PD) impotriva lui Ticu Dumitrescu.

c)      a decis, e adevarat, predarea unei mari parti a arhivelor catre CNSAS, dar: inca nu s-au predat cartotecile, ceea ce face fondul de dosare aproape inutilizabil; nu s-au predat microfilmele, in conditiile in care multe din dosare sint incomplete; in scandalul recent Coldea/Curtea Constitutionala, s-a confirmat existenta (niciodata recunoscuta de SRI) a unui fond „X” de dosare ale oamenilor politici, nepredat CNSAS.

d)      numirea lui George Maior, membru marcant PSD, la conducerea SRI.

2. Mijloace „securistice” folosite de el si aliatii sai:

a)      sprijinirea aripii PLD in cadrul PNL

b)      provocarea de false teme de dezbatere; in locul unei dezbateri pe fapte concrete, repetarea cu obstinatie a unor sloganuri de tip „coalitia PSD – PNL” „coalitia PSD-PNL-PRM-UDMR-PC”, „petro-liberali”, etc.

c)      folosirea cu nerusinare in cadrul mitingului de duminica [organizat de Fundatia pentru Infrumusetarea Bucurestiului a lui Dumitru Puzdrea, deputat PD, acelasi cu en-gros-ul ilegal Puzdrea] a cintecelor si sloganurilor Pietei Universitatii. Sa nu uitam ca Traian Basescu a fost membru al Frontului Salvarii Nationale, membru in CPUN si, ca functionar in Ministeruul Transporturilor, nu a fost strain de organizarea trenurilor cu mineri din 1990.

3. Distrugerea Aliantei DA prin atacuri neprincipiale la adresa PNL si a primului ministru, menite sa favorizeze PD in alegerile care vor urma. Urmarea: daca in ianuarie 2007 PSD ajungea la 16%, iar Ion Iliescu isi incepea drumurile la Parchet pentru mineriada din 1990, azi PSD a urcat la 26%, iar subiectul mineriadelor a disparut cu totul din dezbaterea publica.

4. Tip conflictual, incapabil de negociere si constructie. Traian Basescu s-a remarcat prin natura sa conflictuala: a distrus alianta CDR-PD in 1996-2000, a distrus alianta DA in 2004-2007, a reusit sa se desparta de toti consilierii cu care a inceput sa lucreze la Presedintie in 2004. In compensatie, nu a reusit sa construiasca nimic: Ca primar general timp de 4 ani s-a remarcat prin demolarea buticurilor si prin  vaicareala continua ca nu-l lasa Consiliul Municipal sa-si realizeze obiectivele (de asemenea prin autorizatia de constructie a blocului de sticla lipit de Biserica Armeneasca si a unui bloc de sticla in Piata Palatului, in constructie azi). Ca ministru al transporturilor in mai multe guverne nu a construit nici un kilometru de autostrada.

5. Esec total in politica interna si externa. Ca urmare a conflictului generalizat si a impredictibilitatii actiunilor Presedintelui, ratingul de tara a scazut in aprilie 2007 iar investitiile straine au scazut si ele spectaculos la inceputul lui 2007. [daca e sa spunem lucrurilor pe nume, Traian Basescu nu va fi invins de biata clasa politica romaneasca, ci de mediul international de afaceri, satul de impredictibilitate]. In plan extern, dupa inceputul fulminant din 2005, nici o vizita importanta nu a mai avut loc in 2006 si 2007. Daca sintem aliatii strategici ai SUA in regiune, de ce nu trece nici o conducta importanta de petrol prin Romania?

6. Dinu Patriciu. E adevarat ca conflictul Basescu-Patriciu a fost foarte important in destramarea Aliantei. Lui Dinu Patriciu i se imputa, pe buna dreptate: a) spalarea prin bursa a 10-20 milioane euro, pentru care nu s-a mai platit impozit la stat; b) cumpararea Petromidia pe datorie si esalonarea datoriei pe 7 ani cu o dobinda avantajoasa. Patriciu a transformat insa Petromidia dintr-o gaura neagra in principalul contributor al bugetului de stat. Comparati va rog Petromidia cu RAFO Onesti, cuibul unei adevarate mafii de firme capusa, unde statul a sters de mai multe ori datorii de sute de milioane de euro, pentru ca ei sa le fure din nou si statul sa stearga din nou, etc. De ce Basescu si procuratura subordonata lui a atacat de nenumarate ori Petromidia si niciodata RAFO? a) Pentru a santaja PNL in problema fuziunii PNL-PD si a anticipatelor; b) pentru ca Teodor Stolojan („draga Stolo”) nu e deloc strain de ce se intimpla la RAFO.

7. Monica Macovei. Monica Macovei are merite incontestabile in reforma justitiei. Dar:

a)      multe lucruri s-au petrecut pe deasupra ei; din nou, de ce Petromidia si nu RAFO? de ce Parchetul nu s-a autosesizat la Cathedral Plaza? la „regele asfaltului”? la ALRO?

b)      s-a dovedit total lipsita de tact. In plus, la sfirsitul lui 2006, a modificat in drumul catre Monitorul Oficial forma unei Hotariri de Guvern convenita de Guvern. Cum v-ati fi simtit daca ati fi fost ministru liberal?

8. Traian Basescu a condamnat comunismul in fata Parlamentului, gest de salutat. Acelasi lucru l-a facut si Emil Constantinescu in mandatul sau, fara aceeasi vizibilitate mediatica. Dar: comisia Tismaneanu a dat, in finalul raportului sau, mai multe propuneri concrete care decurgeau din concluziile raportului. L-am vazut pe Traian Basescu militind pentru realizarea acestor propuneri? Nu. A ramas doar spectacolul din Parlament si imaginea de anti-comunist a lui Basescu.

Concluzie. In conflict ireconciliabil cu toate partidele politice mai putin PD si PLD, incapabil de coabitare fara scandaluri zilnice, Traian Basescu:

-pe termen scurt nu poate sa aduca decit alti doi ani si jumatate de scandaluri neconstructive

– pe termen lung nu mai poate exercita cu adevarat puterea decit in cazul unei guvernari majoritare PD-PLD, pentru care militeaza. In conditiile in care aceste partide nu au avut nici o nuanta critica la adresa lui in doi ani si jumatate, aceasta alternativa este, dupa toate definitiile, dictatura.

Nicusor Dan

Și pentru asta:

28.11.2009

„2. Alegerile din 6 decembrie sint intre Basescu-PDL si PSD-PNL-UDMR-minoritati. Nu am nici o ezitare intre a vota a doua varianta, adica Geoana: a) votez o mafie mai mica; b) votez o coalitie, deci un oarecare control reciproc al partenerilor; c) votez speranta unei schimbari in atitudinea institutiilor statului (de care Antonescu isi leaga viitoarea cariera politica); d) votez si pentru bucuria de a vedea la Parchet niste oameni care au fost 5 ani scutiti: Videanu, Negoita, Udrea, Falca, Basescu.”

Și pentru asta:

Discussion subject changed to „mai scoate capul vreun basist?” by Nicusor Dan

Vreunul din sustinatori ferventi ai lui Basescu din noiembrie 2009 poate sa numeasca un prim-ministru mai incompetent decit Emil Boc?

Sursa

Nicușor s-a poziționat în două momente grele și decisive de partea stîngii, a antireformiștilor, a sistemului mafiot. A susținut și votat demiterea lui Băsescu în mai 2007 deși CCR stabilise că Băsescu nu a încălcat Constituția. Dealtfel, printre argumentele lui Nicușor pentru demitere nu găsim încălcarea Constituției, dar găsim atacuri la Monica Macovei.

În 2009 Nicușor a votat Geoană, adică omul sistemului, și nu al oricărui sistem, ci al sistemului condus și reprezentat de SOV, Felix și Iliescu.

Sînt două momente extrem de importante și decisive în istoria noastră imediată. Sînt două momente în care poziționările au fost clare și fără echivoc., în care, pe de o parte, am avut o tabără pro-occidentală, reformistă, anticorupție, pe de altă parte am avut o tabără pro-rusă, antireformistă, pro-corupție. Nicușor a fost de partea celei de a doua tabere.

Dacă Nicușor cîștiga în mai 2007 și în decembrie 2009? V-ați întrebat asta?

Și încă ceva, extrem de important. Abia acum mi-a sărit în ochi. Formularea:
”Va invit sa parcurgeti si sa distribuiti pe listele de e-mailuri si argumentele urmatoare PENTRU DEMITEREA lui Traian Basescu.”

Nu vorbim de un om care crede în ceva și își susține acel ceva, vorbim despre un propagandist, un militant, un răspîndac.

Facebook Comments

1.097 Comments Emil Boc si Scott Walker

 1. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

 2. meioza

  Videanu: Estimarea PDL a votului politic după centralizarea datelor pînă la ora 4.00 (mai mult de jumătate): USL 51%, PDL 21%

  Reply
 3. cristihan

  Astept scuze pentru ca m-ati facut sa deschid televizorul pe rtv! Cine… e tanti aia blonda?? In orice caz, ma uit de 5 min si deja simt ca e ceva in neregula cu mine…

  Reply
   1. cristihan

     @Pataphyl  @cristihan Habar n-am, deja am ajuns la 7 minute, daca mai stau putin maine ma duc la vot sa dau like pe ND

    Reply
 4. Nemo

  e ceva oficial in afara de hotnews cu Boc la Cluj?
   
  si la Ploiesti cine a castigat, pana la urma?!

  Reply
    1. Yeba

      @Nemo  , știi cum faci? Te uiți la sfârșitul romanului, să vezi cum se termină, pac! pac! Păi noi suferim aici, apar întorsături, citate, tâmpenii, nemernicii, nicușoare, dezamăgiri, grețuri, turambare, deliruri, poeme, Negoiță face sex cu sectorul, Prigoană cu pliciul, alea, alea… 

     Reply
    2. Nemo

      @Yeba
      yeba, dupa cum spuneam(in ultima vreme) lucrez vreo ~13-14 ore pe zi, 6 zile pe saptamana. azi a fost ziua libera.
      locuiesc langa (o) plaja. am citit cat de zdrobitor iese useleaua si m-am enervat asa tare, ca am iesit sa ma plimb cu bicicleta pe boardwalk. de-a lungul plajei sunt cateva baruri, dansau aia in buricul gol la lumina zilei, cu berea in mana(cam inghesuiti, ca asa e treaba pe acilea, n-au voie sa iasa in afara tzarcului).
     stand si eu uitandu-ma dupa tipe in bikini, m-am intrebat daca nu sunt eu cretin, pt ca imi fac sange rau ca romanii sunt un popor de tampiti(stiu ca ma repet, ca este neplacut, desi eu ma refer „la cei multi”, nu cei cativa de pe aici si cativa care or mai fi).
      
     in concluzie, sper sa iasa macar Boc. iar eu sa nu ma mai enervez:)))[degeaba].

     Reply
    3. Yeba

      @Nemo  :)) eu ți-am și scris, vreo 100 de comentarii mai la vale, din sufletul meu curat, cum că știu că ești ocupat, dar azi e Sfânta Duminică și ar trebui s-o ții și să ne dai și nouă un semn, să compătimim împreună, ăștia vreo 143 (că ne-a numărat @nedo, parcă)  care ne pretindem de dreapta. Eu sper să iasă și Volosievici și tu să nu pățești vreun accident cu bicicleta din cauză de bikini.

     Reply
  1. cristihan

    @Bleen L-am deschis si eu… A dat una din poignée cu Clujul la sfarsit 🙂 Si s-a abtinut sa spuna si despre alte resedinte 😉

   Reply
   1. cristihan

     @Bleen Stiam eu de ce-mi place (si) de rtv… Cat 0 IQ trebuie sa ai sa te uiti la retardatii astia altfel decat ca la o disectie de broaste?

    Reply
    1. cristihan

      @rezon  @IonescuLatul  @Bleen Ahm… I’ll pass, ziceti-mi voi cand il numara pe badescu sau cum il cheama pe „the other”

     Reply
  1. Yeba

   Urmarea episodului cu tigăile: aceeași stradă, azi. Lady Auntie întreabă, acră, o vecină: Ați votat? Daaa. Și tigaie ați primit ! Da, dar și ăilalții…știți ce-am auzit? Că la Seciu a venit un vapor cu biciclete! Cum să ajungă un vapor la Seciu? CRED CA L-AU TRAS PE TALPICI. Later, Lady Auntie către Lady Yeba: și nu-mi luasem tratamentul de tensiune.

   Reply
 5. Never G

   Un „priceput” in ale politicii Mircea Marian nu se jeneaza sa afirme ca ar trebui luat totul de la zero. Suspendat Presedintele, si USL-ul cu majoritate absoluta sa faca alta constitutie. „Dictatura?”e intrebat.  „Da dictatura” raspune. Ma gandesc, ce-o fi in mintea lui creata? Azi la Nasu.

  Reply
   1. cristihan

     @Bleen  @Never G Trebuie recuperati si tampitii astia ca altfel ramanem singuri… Cu ei mai ai o sansa, le mai dai sa citeasca ceva, se prind ei pana la urma

    Reply
    1. cristihan

      @Bleen „Lungu conducea cu 20.424 voturi fata de 19.993 cate avea Alexandru Baisanu (USL), insa mai erau de numarat voturile de la o sectie de votare din Burdujeni, diferenta neputand fi surmontata de aceste rezultate.” newsbucovina.ro

     Reply
 6. Yeba

  Toate chinurile astea sunt pt ca s-a gandit Eckstein sa candideze, sa puna si el o piedica mică, carpatină, cu mustață?!

  Reply
   1. cristihan

     @meioza  @Bleen Lasa, a zis Funeriu ca macar cu el se poate discuta. Adormitei, garanta Funeriu! 😛

    Reply
   2. cristihan

     @meioza  @Bleen Lasa, a zis Funeriu ca macar cu el se poate discuta. Adormitei, garantat Funeriu! 😛

    Reply
 7. cristihan

  Turambar, ca tot ne asculta, il pune pe Ontanu la categoria primarii PDL… Mi s-a parut mie sau s-a lepadat de satana la un moment dat? (Ontanu, that is…)

  Reply
  1. IonescuLatul

    @Bleen Unde scrie? Pentru ca Patraru il dadea pe Badescu, dar deh…pe Patraru il stiu personal, de la scoala, de la fotbal, de la bloc…

   Reply
 8. Bleen

   Iulia Motoc 
   
  ”Would like to return in Democratic Republic of Congo where I was UN Special Rapporteur- now that most of the criminals I had identified are at International Criminal Court.”
   
  Evident.

  Reply
 9. Rares Pop

  Acum ca am castigat intr-un stronghold „de tara” PSD am mai prins ceva curaj. Ma scuzati.
   
  Pe platforma civica a lui MRU se poate face politica de dreapta, pas cu pas.
  Dupa parerea mea PDL a pierdut sprijinul popular pentru ca au facut doua greseli capitale. 
  1. Au taiat din salarii in loc sa regleze din inflatie si euro. E de manual. 
  2. Au pierdut lupta cu coruptia si urat de tot. Au dat un gol in prima repriza, au facut blat la pauza si se iese in huiduielile publicului. Asta dupa ce oamenii venisera la meci pe bilete cu ardei iute. O greseala strategica sau rea intentie? Voi ce ziceti?
  Atunci la inceput cand aveau sprijin de masa trebuia sa reformeze intai justitia. Procese scurte, panel de jurati – whatever. Abia apoi sa se ia la tranta dreapta cu coruptia si sa faca reforma structurala. In loc sa insanatoseasca societatea, rezultatul a fost: procese tergiversate la prescriptie, licitatii (cititi bani) blocati in contestatii la nesfarsit, proiecte pe butuci, haos administrativ. Nu te pui cu ursul daca nu-l poti rapune.
  Pe o platforma civica se poate activ politica de reforma a justitiei. Cu multe like-uri…

  Reply
  1. sanantonio

    @Rares Pop 1) În care manual ai găsit că poți contracara o criză economică mondială+un dezechilbru major structural al birocrației prin reglarea inflației cu ajutorului susținerii artificiale a cursului de schimb?
   2) Lupta cu corupția nu va fi pierdută și nu va fi cîștigată de nimeni, niciodată. O remiză, cel puțin, e satisfăcătoare oriunde în lume.
   Ce anume ai vreut să exprimi, de fapt?

   Reply
   1. Rares Pop

     @sanantonio 
    1) Uite acum ca Ponta a dat 8% din robinet, pierderile pe cursul valutar le-au acoperit si le vor depasi. Dar pana se vor dumiri pensionarii si alti votanti alegerile vor fi trecute de mult. In schimb nu vor uita niciodata ca Basescu le-a taiat din pensii, salarii cand ei aveau rate de platit.  Este caz de manual, macar pentru o editie revizuita. Dar se practica bine mersi in SUA, Anglia pe guvernari conservatoare.
     
    2) Coruptia era/este din pacate principalul catalist al economiei romanesti,  greasing the wheels cum se zice. A venit PDL, a facut reforme cu mana dreapta puternicuta in unele sectoare dar unde ardea cel mai tare, unde era buba cea mai mare abia au zgandarit.
    Ideea mea este ca in Occident societatea se misca pentru ca nu se sta 4 ani pentru un proces, pentru ca sentintele judecatoresti se pun in practica imediat si a pierderea unui proces aduce costuri uriase. Oricine ar veni, daca nu rezolva aceasta problema nu va pune capat feudalismului. Aici si-a pierdut PDL investitura si sansa uriasa pe care am avut-o.
     
    Sper ca dreapta 2.0 sa aiba puterea sa invete din greseli si sa participe activ la rezolvarea acestei probleme.

    Reply
    1. meioza

      @Rares Pop  @sanantonio Problema e că nu s-a reformat poporul, adică tot mai atîrnă la gogoși electorale. Problema e că poporul nu gîndește și nu face diferența între administrație locală și guvernare.
      
     Dacă dreapta așteaptă ca PSD să schimbe mentalitatea populației, o să aștepte 100 de ani…

     Reply
 10. Bleen

  ”Potrivit lui Videanu, cele 8 oraşe câştigate de PDL sunt Nucet şi Vaşcău din Bihor, Jimbolia, Sânnicolau Mare, Gătaia, Ceacova, Deta şi Făget din Timiş.” 

  Reply
   1. cristihan

     @meioza „Rasturnare de situatie la Cluj: Boc trece in fata” Nu pooooot sa creeeed! 
    PS. lua-i-ar gaia pe antenisti, realisti, retevisti si la o adica si pe teveristi (asa, preventiv, stiu ce urmeaza)

    Reply
  1. meioza

    @Yeba Tocmai spune că numărătoarea PDL îl dă pe Boc cîștigător cu 1%, în schimb numărătoarea USL îl dă pe Nicoară cu +4%

   Reply
   1. cristihan

     @meioza  @Yeba Pana la alegerile astea doar au marait cand realitatea i-a contrazis, de data asta ma astept sa-si ia soarta in maini sa nu se mai incurce de cateva voturi in plus pentru celalalt… Astept chestii grele maine

    Reply
  1. sanantonio

    @Yeba  @Merechene E firesc, dacă alegi un groggy la primărie, musai să trimiți un bețiv adormit la volan la consiliul diriguitor. Altfel nu se brodesc.

   Reply
  2. Merechene

   … nu ca m-as fi asteptat la altceva. imi doream totusi sa scada pe la 54-53%.  i
    
    – intr-un timp se zvonea ca are hepatita C. tot raul spre bine.

   Reply
    1. cristihan

      @meioza  @Florina  @Merechene Acum ca ma gandesc, ala era om decent, isi vedea si el de … treaba lui la el acasa. Crinolinul si-a desfacut slitul la miting electoral, ala meserias!

     Reply
    2. meioza

      @cristihan  @Florina  @Merechene Oameni buni, dacă tot candidează (și cîștigă) niște hoți la primărie aș vrea să fie unii cu față de oameni normali, nu numai fețe de oameni cărora li se citește viciul pe față… Ce naiba, în secolul XXI se fură cu ștaif…

     Reply
    3. Merechene

      @meioza  ai si de-astia!  ai vazut nicusor ce curatzel e?  n-are el fatza de om normal?! 

     Reply
    4. meioza

      @Merechene Păi cu fața asta de curățel a păcălit crema rețelelor sociale 🙂 Pînă și eu îl prefer pe Nicușor lui Oprescu…

     Reply
    5. Merechene

      @meioza sa n-aud asa ceva!!! detest hotii si mincinosii!
     cand stiu de la bun inceput ca opescu este hotz si mincinos, este OK, nu-l votez! dar cand cineva minte cu nerusinare si ascunde niste amanunte foarte importante ale trecutului sau, pozand in independentul de dreapta, doar pentru a castiga un loc de consilier pe voturile tembelilor creduli, atunci chiar este o foarte mare problema. este un tip periculos, nu doar mincinos, ipocrit, pervers, este periculos, viclean!

     Reply
    6. meioza

      @Merechene Sînt de acord cu tot ce zici (aici nu e problema lui, ci a echipelor contracandidaților care nu au descoperit chestiile astea), dar dacă trebuie să alegi între Oprescu și Nicușor, pe cine alegi? 😀

     Reply
    7. Merechene

      @meioza anulez votul, il votez pe dan diaconescu! pe bune, e ca in Sophie’s choice. nu poti sa faci alegerea asta.

     Reply
    8. Merechene

      @cristihan  @meioza  oprescu stie o meserie la o adica… ar putea sa ma salveze in caz de apencidita.

     Reply
    9. Merechene

      @cristihan  @meioza oprescu stie o meserie la o adica… ar putea sa ma salveze in caz de apencidita. 😀

     Reply
    10. Merechene

      @cristihan   depinde, il prefer pe proful meu de mate din liceu pentru asa ceva 😉 Liviu Ionescu il cheama.

     Reply
 11. cristihan

  Uitandu-ma pe lista exit-poll-urilor imi dau seama ca e si o parte buna in rahatul de proportii cosmice in care ne aflam: in Moldova, in Ardeal, in Banat, in Oltenia, aproape peste tot usl-ul are la consiliile locale peste 50%, uneori mai mult in zone „civilizate” (Oradea) decat in zone sarace (Neamt) – nu mai sunt zone clar rosii si zone „libere de neocomunism”. Cei din Ardeal mai ales isi vor reveni repede din visare si nu cred ca o sa-i mai imparta in psd si pnl… E un bloc si este perceput de toata lumea ca un bloc, si sunt 90% sanse ca in curand sa ii fie alocat in perceptia publica un loc clar, cel din stanga! Asta inseamna un singur lucru: cand usl va incepe sa se miste in jos, o va face dramatic, cu toti din el – pnl nu va putea sa spuna „it wasn’t me!”. Daca dreapta lui MRU joaca asa cum trebuie, are toate sansele sa ocupe in intregime partea dreapta a tabloului si nimeni nu va putea sa o mai conteste.

  Reply
  1. sanantonio

    @cristihan MRU trebuie să înceapă să joace. Încetișor, temeinic, ardelenește. Rezultatul alegerilor locale reprezintă șansa lui MRU. Și a unei altfel de politici de dreapta. Succes!

   Reply
  2. mrmrbrbr

    @cristihan Nu cred ca mintea romanului judeca asa de simplu – ea este extrem de intortochiata.
   Mai mult, dupa 22 de ani, inca PSD are cca.30% orice prostie ar face – asta spune mult despre rezistenta comunista din Romania.
    
   Pentru linistea mai multor persoane am adunat procentele din 2008 la locale ale
   a. PSD+PC+PNL astfel
   – consilii judetene 22 53% , consilieri locali 54.92%, primarii 59.41%consilieri locali  54.75%
   b. PDL – doar el astfel
   – consilii judetene 14 34%.consilieri locali   32.88%   primarii   28.56%   consilieri locali  27.62%
    
   Ma astept la
   – injumatatirea rezultatelor PDL
   – la cresterea procentului PSD.
   – PNL constant,
   – PC in scadere
    
   Sincer dupa criza si masurile de austeritate ma astept ca natia sa il injure. Trebuia mai multa vorba cu oamenii.
    
   In campanie PDL a dormit, prea putina propaganda, prea putin scandal – mai bine mori in lupta decat ca fraierul in transee…Daca era Base comandant  nu se lasa si baga tare masina de propaganda si miscarea in trupe…
    
    

   Reply
 12. Bleen

  Devastator!!!! Mă felicit că n-am votat cu el.
   
  Silviu Prigoana: ”Il felicit pe dl. Oprescu. Pentru mine a fost o surpriza chiar si scorul pe care l-am obtinut”

  Reply
  1. sanantonio

    @Bleen Mă felicit și eu că n-am putut vota. Bine că n-a trimis-o pe Bahmuțeanca să candideze…

   Reply
   1. sanantonio

     @Bleen Cît de porc poți fi, cînd promiteai că-l spulberi pe felcer pentru că n-a făcut nimic din ce-a promis, bla-bla-bla? Acum se bucură că n-a ieșit pe minus, sau cum? Tipic, golan de Ferentari. Golan tipic de Ferentari. La alegere.

    Reply
  2. rezon

    @Bleen Pentru Prigoana, e o surpriza simplul fapt ca exista.  Dar nu el e de vina.  Udrea pe faras!

   Reply
  3. cristihan

   „Il felicit pe dl. Oprescu. Pentru mine a fost o surpriza chiar si scorul pe care l-am obtinut, eu am candidat doar asa, in gluma, sa nu se simta singur dl. Oprescu, haha. Apropo, domnule primar profesor universitar doctor (pot sa fiu primul care va spune asa, da, haha?), stiti, am vazut ca astia de la partide au facut multa mizerie, am niste masini de salubrizare noi-noute, putem sa discutam intre 4 ochi maine dimineata, pe la ora 14, asa? Inca o data, felicitari!”

   Reply
   1. sanantonio

     @cristihan dar niște mături de nuiele cat. I și țepuși din inox pentru culegerea chiștocurilor din iarbă ce cusur or avea?

    Reply
   2. Pataphyl

     @cristihanhttp://mesagerulneamt.ro/alegeri-neamt-2012-rezultate/ Știu că Leureanu candidează pentru APEL (bună mișcarea, numele PDL nu se vede), știu multe sate unde a ieșit alianța asta cu nume exotic, poți spune mai multe? A, în același ziar zice că Pinalti e în față la Chiatra.

    Reply
    1. cristihan

      @Pataphyl Mai am putin si ajung sa fiu si ca varsta mai degraba bucurestean decat romascan, asa ca nu sunt foarte conectat la realitatile zonei… Mai aflu de la ai mei cate ceva, dar cam atat. La Piatra Neamt exit-poll-urile il dau pe Pinalti cu vreo 42%, urmatorul e unul de la PC cu sub 20%, deci e clara treaba. Si la Roman m-ar mira sa fie altfel, dar… who knows. E o zona scoasa greu si foarte tarziu de sub ciuma rosie, nu-i trebuie mult sa revina.

     Reply
 13. Rares Pop

  Dupa lupte grele la baioneta, victorie candidat PDL intr-o comuna de 4000 de locuitori din Ialomita.
  Campanie sub sigla PDL, ajutor de la judet aproape zero, victorie intr-un fief PSD. Haide Boc!
  Voi incerca sa aflu de la ND daca el este autorul celor de mai sus.

  Reply
 14. Florina

  Cred că ND, la cît s-au zbătut mulţi pentru el, lua mai mult, dar n-au ştiut votanţii unde să pună ştampila. În nici un pătrăţel nu scria „like”.

  Reply
 15. Bleen

  Robert Negoiță: ”Am nevoie de cel puțin 3 mandate pentru a iubi acest sector, atîta timp cît vreau s-o fac pe rînd.”

  Reply
 16. Bleen

  E bine să piardă frînele politice (Liviu, îmi pare rău s-o spun, era un frînar). Udrea era o frînară. Blaga era tatăl frînarilor.
  E bine să cîștige oamenii viitorului. Nu știu ce face Volosevici la Ploiești, dar ar face bine să cîștige. Boc, Falcă și Scripcaru sînt oamenii viitorului. 

  Reply
 17. Yeba

  Te pomenești că SarenO și-a tăiat venele în lung din greșeală. Sunt din ce în ce mai amărâtă, știu de la locuitor inteligent ce bun era primarul RmVâlcea.

  Reply
 18. Bleen

  PDL a cîștigat Arad pe toată linia și Brașov. A pierdut Rîmnicu Vîlcea. Boc este în avantaj la numărătoarea voturilor. Victoriile lui Falcă și Scripcaru sînt extrem de importante. Dacă cîștigă și Boc e o seară perfectă. Pe bune. E o victorie mare, pe termen lung.

  Reply
  1. Bleen

   PDL a pierdut atît încît să scape de grei și a cîștigat cît să prezerve o coloană vertebrală pentru viitoarea mișcare politică. 

   Reply
  1. sanantonio

    @Bleen Din păcate nu pot spune cu cine am votat. Eram la doi pași de consulatul din Istanbul si-mi venea să cer dispensă, dar legea nu e de partea mea. De ce, naiba, dacă sînt în afara țării, temporar și neintenționat, nu-mi pot vota administratorul de cartier? Nu mă mai întorc acasă niciodată? Dacă am domiciliul permanent în România, de ce nu pot vota la alegerile locale fiind în afara țării?

   Reply
 19. Bleen

  Mi s-a părut mie sau siglele și inițialele partidelor pe buletine erau foarte mari și numele candidaților erau mici? 

  Reply
  1. Yeba

    @Bleen , cred că ele își asumă condiția de neînțelese. Și simt că e de datoria lor să țină sus steagul purității, așa că se pregătesc să-l susțină în campania următoare.

   Reply
   1. Bleen

     @Yeba De ce nu s-or retrage? De genul ăsta de personaje va fi cel mai greu să scăpăm. Au convingerea nestrămutată că se pricep și generozitatea de a ajuta benevol și insistent. Intelectualilor nu le poți spune că-s boi, că nu vor recunoaște niciodată. Vom rămîne întotdeauna cu ei agățați. De un bou care se crede deștept și care vrea să facă bine nu scapi. Fie el și poetesă romanțioasă.

    Reply
    1. Florina

      @Bleen  @Yeba 
      
     Cum să se retragă cînd au o misiune? Asta-i bună, tu nu ştii că sînt fetiţe care nu renunţă ever la păpuşi? Că lumea-i rea şi tot  mai bine-i în colţişorul cu poveşti. 

     Reply
    2. Yeba

      @Bleen , chestiile astea cred că le știe DPA, în fond 22 e „Revista GDS”, scrie pe frontispiciu. 

     Reply
    3. sanantonio

      @Bleen  @Yeba De poetesele romanțioase și poeții de curte nu poți scăpa. Sînt ca sarea. În ochi.

     Reply
   1. Merechene

     @Yeba 🙁 nu m-am asteptat sa ia pdl-ul bataie la fundul gol in halul asta. 
     
    nefericirea mea cea mai mare este ca la poll-ul de pe blogary de acum cateva luni, am votat cu hahalera aia numita nicusor impostor, nestiind cat de magar poate sa fie. de fapt eram nervoasa pe pdl si era un fel de razbunare, stiind ca cetateanul asta se voia o alternativa de dreapta la pdl, el fiind sustinut continuu si de Razvan Cucui. atunci mi-am zis ca bai, daca el il sprijina, probabil ca stie de ce… huooooo!!!

    Reply
 20. Bleen

  Oau! Acu am timp să mă uit pe rezultate. La 3, Robert nu l-a bătut pe Liviu. L-a umilit. L-a spulberat. A șters cu el pe jos. Asta e. E și un lucru bun în asta: Liviu Negoiță iese din politică.

  Reply
 21. LunguVictorEugenMihai

  UPDATE 23.30. Presa clujeană aştepta o declaraţie a lui Emil Boc în jurul orei 23.30. În locul lui a apărut preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, care a anunţat din nou că nu se fac declaraţii până la aflarea rezultatelor oficiale. “Când? Am vrea să ştim şi noi, să vedem cât Redbull mai trebuie să bem”, a făcut el o glumă.
  UPDATE 23.40. Potrivit exit-poll-ului de la ora 21 realizat de GeoPol pentru Realitatea TV, Marius Nicoară ar fi obţinut 42,4%, iar Emil Boc – 40,2.

  Reply
 22. Bleen

  Nu mai înjurați poporul! Rezultatul e normal. Criza, măsurile de austeritate, oboseala de Băsescu și PDL, nevoia ciclică de schimbare, strategia dezastruoasă a PDL, non-combatul, blaturile și lașitatea liderilor PDL au dus la rezultatul ăsta. Oamenii sînt cam aceiași care au votat și în 1996, 2000, 2004, 2007, 2008, 2009.

  Reply
  1. sanantonio

    @Bleen Cine înjură poporul? Nu oamenii sînt de vină pentru votul negativ, să fie clar. Nu s-a votat pentru Robert sau Olguța, s-a votat împotriva PDL. Nu oamenii sînt vinovați de lașitatea și lipsa de imaginație politică a PDL.

   Reply
  2. cristihan

    @Bleen Nu-i injura nimeni, Doamne fereste! Da’ prosti tot sunt, parerea mea… La alegerile anterioare au votat fix cu aceeasi minte, sau de fapt cu acelasi stomac neindestulat, nu pentru ca ii durea pe ei undeva de justitie, de politici de dreapta, de vrajeli din astea. Singura diferenta e data de proportia nemancatilor si de vina pe care o aloca pe unul sau pe altul pentru ghioraitul din mat. Cine il voteaza pe oprescu, pe r.negoita, pe piedone (giiiiiz!!!), pe olguta, pe mazare au mici dizabilitati intelectuale.

   Reply
  1. cristihan

    @Bleen Vad pe fb in dreapta ca ii zici ceva lui Papahagi despre colegu’ Dan, dar in postarea lui nu vad comentariile… Stii cumva de ce?

   Reply
    1. cristihan

      @Pataphyl  @Bleen Nu, acum se vad, are fb un delay cum avea aseara TVR-ul online la meci… De aia se duce naibii pe bursa 🙂

     Reply
   1. Bleen

     @cristihan Probabil nu ești prieten cu el. Papahagi îl vede pe Nicușor ca reprezentantul dreptei unite în 2016, la Primăria București. Un mare om de dreapta. Mi-e greață.

    Reply
    1. cristihan

      @Bleen Nu sunt, dar vedeam toate postarile, acum e ok. Le-am zis si eu celor de pe Politeia sa fie macar circumspecti cu ND, trebuie neaparat oprita orice incercare de prezentare a lui ca varianta credibila pentru dreapta in viitor – daca nu cumva ne dovedeste ca toate postarile alea de pe Google Groups au fost facute de un alt ND, cu aceeasi adresa de mail, telefon, activitati, etc… 

     Reply
 23. cristihan

  Lazaroiu zice: „e ok 🙂 nu va nelinistiti. asteptati numaratoarea finala. s au intamplat multe lucruri bune”

  Reply
  1. sanantonio

    @cristihan Singurul lucru bun ar fi binemeritata victorie a lui Boc la Cluj. Restul e vînare de vînt, și uslașii știu asta!

   Reply
    1. cristihan

      @cocosila Nu stiu cum se pune link direct la postare (sau daca se poate), de aici vocala 🙂

     Reply
    2. Yeba

      @cristihan  , e o neînțelegere la mijloc, noi vrem link direct la lucrurile alea bune, că la ce zice Lăză te credem pe cuvânt.

     Reply
 24. Bleen

  LIviu Negoiță e un bou patentat. Să se consemneze pentru posteritate. A refuzat președinția PDL, a refuzat candidatura la primăria generală în 2008. De ce? Ca să o ia în gură de la Robert Negoiță. Un destin minor de ratat de cartier. La Liviu mă refer, Robert proxenetul are sînge în el și anvergură. 

  Reply
  1. sanantonio

    @Bleen Pe cît/ce pui pariu că Robert va avea cea mai scurtă carieră de primar? Va intra în Guinness Book. Dai un Guniness Beer? Io dau dublu

   Reply
    1. sanantonio

      @Bleen Oprescu n-a avut nici un proces cu subiecte minore, nici cu matrapazlîcuri financiare.

     Reply
  2. Never G

    @Bleen
    O anvergura de rahat! Numai cand ma uit la el mi se face greata! Propaganda mincinoasa, hotia si mizeria a castigat, nu Liviu Negoita a pierdut! La tavalugul USL-ului oricine o lua in gura. Daca oamenii au votat un asemenea specimen santem de plans. Macar cei cu calculator, si sunt destui, puteau sa se uite pe net la declaratia lui de avere si isi dadea seama cu cine are deaface.

   Reply
  3. Never G

    @Bleen
    Cred ca exista cel putin un procent de 10% de oameni batrani care au pus stampila gresit. Pe alt Negoita.

   Reply
 25. sanantonio

  Nu-mi pare rău că a pierdut PDL, și-o meritau pe deplin, din pricina prostiei endemice. Îmi pare rău că au ciștigat niște imbecili, care nu au absolut nici o treabă nicic cu administrația, nici cu politica. Cît de spălat pe creier poți fi ca să poți trimite ca șefi de primărie ratați precum Olguța sau Robert? Mă mir ca boul, de 12 ani Marean conduce un sector cît un județ de mare. 

  Reply
  1. Never G

    @sanantonio
    Problema e ca au o armata de spalatori de creiere si orice prostie vor face va fi aplaudata frenetic de saltimbancii lor.

   Reply
    1. SimonaM

      @Pataphyl  @meioza  @Bleen Sau coboară strada la nivelul șanțului. Că acolo e el învățat.

     Reply
 26. LunguVictorEugenMihai

  UPDATE 22.04. La sediul PNL a început numărătoarea paralelă a voturilor. Unii membri de partid au decis să-şi folosească propriile autoturisme pentru a însoţi maşinile oficiale care transportă voturi către Biroul Electoral Judeţean. Alţi membri urmăresc ştirile din ţară şi numără locurile unde USL a câştigat. Membrii cu mai multă experienţă aşteaptă exit-poll-urile realizate la ora 21. Bucuria s-a cam risipit, membrii sunt calaţi acum pe urmărirea numărătorilor din sediile de votare. UPDATE 22.23. La sediul PDL vin tot mai mulţi tineri. Au început numărătorile paralele şi la PDL, iar deputatul Daniel Buda a mai prins culoare în obraji 🙂 Unii membri sunt convinşi că Emil Boc ar fi câştigat la Cluj. Nimeni nu ştie cum să explice diferenţele mari din exit-poll-urile anunţate pentru ora 19.00. Se aşteaptă exit-poll-urile pentru ora 21.00. UPDATE 23.06. Marius Nicoară, candidatul USL la Primăria Cluj-Napoca, şi care este dat câştigător de sondajele IRES şi CCSB, a revenit scurt la sediul de partid, pentru câteva declaraţii. El s-a arătat în continuare rezervat privind rezultatul final al alegerilor. “Felicitările, la dimineaţă!”, a exclamat el, după care a spus că primele rezultate oficiale vor fi publice abia în jurul orelor 5 sau 6 dimineaţa. Surse din PNL au arătat pentru OradeCluj.ro că în toate secţiile de votare, se numără la sânge voturile, iar tensiunea între membrii USL şi PDL din comisii este foarte mare. (Ora de Cluj)

  Reply
 27. LunguVictorEugenMihai

  IRES (Vasile Dancu): Cluj: Emil Boc 36.9 Marius Nicoara 43,9
  CURS: Cluj-Napoca: Emil Boc 41% Marius Nicoara 41%
  CCSB (Dan Voiculescu – mai putin lacom): Marius Nicoara – 43,1% Emil Boc – 40,3%
  Cine ce sa inteleaga? acum se numara voturile (am o sectie din Manastur in care avem asa: 363 voturi Emil Boc, 344 Marius Nicoara.

  Reply
   1. Hongse

    @LunguVictorEugenMihai
    Trag nădejde că se repetă faza cu ‘mihaela dragostea mea, de ce mi-ai pus cravată violetă’
     

    Reply
   2. LunguVictorEugenMihai

     @Hongse la ora 19 era 43% la 40% (confirmat de CURS-ul lui Turambar). de unde a scos-o Dancu?

    Reply
    1. Hongse

     @LunguVictorEugenMihai
     Habar n-am, tocmai mă uitam la digi24.
     Idea e că e bulibăşeală maximă.
      

     Reply
  1. meioza

    @LunguVictorEugenMihai Asta îmi amintește de scrutinul prezidențial din 2009 🙂 Să sperăm că va fi cu același rezultat!

   Reply
 28. Florina

  Era firesc, repet, s-a votat politic, nu omul şi nu alianţa conjuncturală, iar primarii PDL, chiar şi cei foarte bun, au capitalizat toată ura faţă de PDL. 

  Reply
  1. meioza

    @Florina Nu e firesc… Este dovada infantlismului politic din România, care se treage din incapacitatea bizonului de a mai gîndi singur…
    
   Acum poate înțelegeți de ce nu se vrea reforma Funeriu în învățămînt…

   Reply
   1. Florina

     @meioza 
    da, e foarte bine să recunoaştem că sîntem infantili politic. şi că avem mult de învăţat. foarte mult. nu a trecut, vă repet, nici măcar o generaţie – 30 de ani – de la dec. ’89, cum să fim altfel? cînd şi în democraţiile vestice, solide, se votează stînga care promite că dă la toată lumea, noi vrem să fim mai cu moţ decît ăia? de unde, cum, în cît timp? 

    Reply
    1. Florina

      @meioza 
      
     Pentru că sîntem ca atunci, cu o singură excepţie, am mai zis-o: demo-ul jocului oferit de anii cu Băse. Şi cu PDL, o parte a lui. Doar că acum abia putem face ceea ce n-am putut atunci. 

     Reply
    2. meioza

      @Florina Păi dacă în 22 de ani nu am învățat nimic, cît timp ne va trebui să ne dezmeticim?!
      
     Și nu mă deranjează unde a ieșit USL cînd au candidat cu oameni relativ ok, dar mi se pare aiuritor să iasă șnapani, idioți sau hoți notorii cu peste 50%… (Oprescu, Mazăre, Robert Negoiță, Vanghelie)

     Reply
 29. Hongse

  Iată o duminică de căcat. Alonso a pierdut cursa cu 5 ture înainte de final, era ultima mea speranţă la ceva bun pe ziua de azi. Spuneţi-mi măcar că Boc sigur a câştigat la Cluj.
   

  Reply
  1. Yeba

    @Hongse , Boc sigur a câștigat la Cluj. Meciuri nu sunt? La culcare. Gata, mâine e o nouă zi. O lune de căcat.

   Reply
   1. Pataphyl

    @Yeba @Hongse Strigătură nupțială din zona (ceangăiască) Roman:

    Scoală mîndro din căcat
    Și vino la sărutat!

    Nu dau eu căcatul meu
    Pentru sărutatul tău!

    Reply
   2. Hongse

    @Yeba
    Din ce citesc prin ziare toată lumea a câştigat la Cluj. Detaşat. Dacă mai citesc un pic cred că până şi eu sunt primarele Clujului.
     

    Reply
 30. Florina

  De pe Facebook, de la un creştin:
   
  Potrivit primelor exit poll-uri, Iulian Badescu a obtinut 48% din voturile ploiestenilor, in timp ce principalul contracandidat, Andrei Volosevici, are 42,5% La judet, Mircea Cosma a castigat Presedintia Consiliului Judetean cu 55%, in timp ce Adrian Dobre are 35%.

  Reply
   1. IonescuLatul

    @Florina Romania Libera: 
    „USL Prahova a centralizat datele exti poll-ului pentru alegerea primarului muncipiului Ploieşti. Conform acestuia, Iulian Bădescu are un procentaj de 48% din voturi iar Andrei Volosevici a luat 42% din voturi, potrivit observatorulph.ro.
    Pe de alta parte, conform unui Exit Poll al PDL, Andrei Volosevici conduce cu opt procente în faţa candidatului USL Iulian Bădescu. Volosevici deţine un procentaj de 49%, în timp ce Bădescu are 41%.”
     

    Reply
 31. Florina

  Nu blamaţi electoratul, în nici un caz! Este ţinut într-o incultură politică inimaginabilă de 23 de ani. Blamaţi PDL – o parte din PDL –  pentru că nu a făcut nimic în sensul corectării acestei situaţii. Dar nu blamaţi acum electoratul! 

  Reply
  1. cristihan

    @Florina Aici nu sunt de acord. Nu partidele sunt cele obligate sa informeze, ci fiecare CETATEAN in parte. Atat ii duce capul, sa fie sanatosi, nu ii mangai pe crestet. Stiu unii dintre ei, au acces la orice informatie de pe planeta!

   Reply
    1. cristihan

      @Pataphyl  @Florina Nu, nimic deocamdata. Daca pierde inseamna ca s-au intors la epoca-carpusor, le-a placut prea mult… 🙁 Cand aflu postez.

     Reply
  2. Merechene

    @Florinade parca nu le-a aratat Base cureaua de cateva ori. daca-i caftea pe pdl-isti cand trebuia, probabil ca era alta situatia acum. 

   Reply
  3. Yeba

    @Florina Electoratul e major prin definitie, cum e tinut? Candidatura si succesul proxenetului sunt experiment !! 

   Reply
   1. Florina

     @Yeba 
     
    Cu găleata, puiul congelat, majorări de pensii, rambursări de TVA… Mai ziceţi. 
     
    Şi, mai ales, lăsat să voteze emoţional, nu cu capul. 

    Reply
  4. Nea

    @Florina Dacă scazi din 23 de ani cei 20 ai lui Brucan, tot îţi mai rămân 3. În 3 ani, un copil învaţă să vorbească şi asimilează 70% din volumul total de informaţii iar un fotomodel absolvă Spiru Haret.

   Reply
  5. Never G

    @Florina
    Eu cred ca un partid care a fost la guvernare si a facut atatea lucruri pentru noi, nu trebuie blamat daca a pierdut in alegeri. Mai bine ne-am gandi ce am facut fiecare dintre noi, cei ce am inteles, pentru ca mesajul lor sa ajunga la urechile alegatorilor. Nici eu nu i-am ajutat. Acum o spun cu parere de rau. 

   Reply
    1. Never G

      @Florina
      Asa este, au fost voci. Era nevoie ca aceste voci sa fie amplificate de ale noastre. Abia acum imi dau seama ca nu trebuia lasata o asemenea schimbare majora doar pe seama unui partid. In fond este interesul nostru . Macar acum sa ne mobilizam ca sa nu avem acelasi motiv de tristete la parlamentare. Se joaca o carte mare: Inapoi sau inainte.

     Reply
  6. Nea

    @Florina Explică-mi, te rog cum ar arăta o lecţie de cultură politică pe care să o înţeleagă electoratul USL?
   Când Văcăroiu şi celelalte 321 de lichele au zis că Băsescu e câh şi tiran, omul s-a dat jos de pe tron. Când l-a huiduit miliţia la poarta Cotrocenilor, s-a dispensat de escorta lor. Când merge la piaţă cu loganul,  îşi bagă catrafusele în portbagaj, ca orice dictator care se respectă. Câtă cultură politică îţi trebuie ca să înţelegi ceva din asta? Cred că şi boabele de mazăre din conserve au mai mult discernământ.

   Reply
   1. Florina

     @Nea 
     
    Avem tot timpul să discutăm asta. Foarte serios. 
    Şi puteţi să vă supăraţi pe mine în seara asta, ştiu ce spun şi ştiu că putem discuta calm, pe îndelete, după ce trece iureşul rezultatelor. 

    Reply
 32. Florina

  Haideţi să fim realişti, cum putea cîştiga Liviu la 3 cu o asemenea pasivitate? Cum, în condiţiile în care prezenţa la vot, la toate aalegerile precedente, era cea mai mică pe Bucureşti?
  Apoi, au mizat pe oameni şi nu pe siglă şi culoare, au mizat pe alianţe de conjunctură, ei bine, s-a votat politic, tocmai siglă şi culoare. De aia e cel mai important să cîştige Boc. 

  Reply
  1. Yeba

    @Florina  mi-e mie ciudă de Ploiești, adică s-a candidat pe siglă, onest, de către un om onest, inteligent, cu rezultate…

   Reply
    1. cristihan

      @BarbuMateescu  @Pataphyl  @Simona Omul manipuleaza de fiecare daca cand ocazia, am mai spus odata azi asta. Tinand cont de asta, e clar din graficul ala ca a castigat Boc.

     Reply
    2. cristihan

      @BarbuMateescu  @Pataphyl  @Simona Nu am spus ca da rezultate complet invers, dar e suficient pentru mine sa dea cateva procente in plus colo, in minus dincolo. http://turambarr.blogspot.ro/2012/06/evolutia-votului-pe-ore-in-bucuresti.html – in realitate diferenta a fost de 0.5%, si nu cred ca a fost obtinuta in ultima ora.

     Reply
    3. MirelPalada

      @BarbuMateescu  @cristihan  @Pataphyl  @Simona 
     Lasa-i. Orice ai zice, nu te vor crede. Au picla urii pe ochi 🙂

     Reply
    4. cristihan

      @MirelPalada Nu e ura, e tristete… Sper ca noi sa ne bucuram totusi dupa ce canta doamna grasa la Cluj

     Reply
    5. Florina

      @MirelPalada 
      
     Ura e în partea cealaltă, în ciuda rînjetelor afişate, ura e la locul ei în continuare, bine mersi. 
     Să vedem şi dincolo de sondaje, zic. 😛

     Reply
    6. sanantonio

      @MirelPalada  @BarbuMateescu  @cristihan  @Pataphyl  @Simona Măi, rîntaș de turnător, că răndaș ar însemna prea mult pentru tine, ia mai spune o dată cu cît pierde Boc? Pîcla urii o regăsești în ochii perechii de imberbi spălaciți pe care i-ați pus ca pe baba moartă la geam ca să-i luați pensia în continuare. Aici n-ai să găsești decît dispreț.

     Reply
  1. Yeba

    @Florina , unde zice? Ce e aia super OK cand ai un singur punct de sprijin? Mai multe ne cauzau?!

   Reply
   1. Florina

     @Yeba 
     
    Nu-i vorba că ne cauzau, e vorba că mai multe era aproape imposibil să se obţină. 
    Ce Dumnezeu, fiţi realişti! 

    Reply
   1. Nea

     @Florina Rectificare: jumătate din clujeni să fie mult mai tâmpiţi ca 80% din bucureşteni, întrucât Boc e din altă clasă decât Prigoană.

    Reply
  1. rezon

    @Florina De aici se poate construi. Cu Boc, Macovei si MRU, iar Udrea, Blaga si restul blatistilor, pe faras

   Reply
  1. Never G

    @MariusBadea
    Chiar asa de-ar fi, sa nu uitam ca batalia cea mare e in toamna. Trebuie sa ne tinem firea si sa ne luptam cu ei.

   Reply
  2. Raducu

   Cand jumatate din cei ce au votat au vazut in ultima luna Parlamentul, au luat masa la „Ring” si s-au inchinat la Cernica te poti astepta. Eu nu ma asteptam sa stea iar cei mai multi acasa, la fel ca in 2008. Pe de alta parte poate cei „normali” devin minoritari. Imi spunea odata cineva ca un prof. univ. spre exemplu ar trebui sa aiba 4 voturi fata de cineva fara 12 clase. I-am  spus ca acela va zice sa emigreze profesorul daca sunt asa putini.
    

   Reply
 33. rezon

  Acum, cei responsabili de dezastrul din Bucuresti trebuie urgent dati cu capetele de toti peretii.

  Reply
  1. Nea

    @rezon Hai să vedem cine-i responsabil că peste 75% din populaţia capitalei nu înţelege în secolul 21 că, dacă ai o infecţie, trebuie să o cureţi, eventual cu bisturiul şi să iei nişte medicamente amare.
   Ceauşescu, când a interzis avorturile, Suzănica Gândea şi ceilalţi miniştri ai învăţământului până la Funeriu (exclusiv), cenaclurile Flacăra, telenovelele, televiziunile şi presa scrisă cu căcat, hrana fără fosfor, apa fără iod,  faptul că singura televiziune care se prindea era cea a bulgarilor,

   Reply
   1. Never G

     @Nea
    Cred ca ar trebui sa ne implicam mai mult in dezbateri. Indiferent cu cine si indiferent cate injuraturi primim. Sa nu uitam ca daca se repeta si la parlamentare sa castige ei, site-ul asta va fi blocat. Ca si tot si toti ce nu se vor supune. Vor gasi ei metode sa ne inchida gura.

    Reply
    1. Nea

      @Never G Aşa e. Şi cred că timpul va lucra în favoarea noastră, cu fiecare săptămână, mafia Ponta-Năstase-Voiculescu ne va oferi argumente concrete în munca de la om la om.

     Reply
    2. Never G

      @Nea
      Sa nu iertam nici un pas gresit! Trebuie sa fim cu ochii pe ei tot timpul. Sa observam in legatura cu presa fiecare milimetru de restrictie chiar daca presa nu observa. Singura lor grija acum e sa ne inchida gura ca sa faca ce vor.

     Reply
    1. Nea

      @Pataphyl  @cocosila Măcar două, ca trenul acum sau ca tramvaiul pe vremuri. Că, în trecut, până şi trenul avea 3 clase, iar tramvaiul, 2.

     Reply
 34. Nea

  Bleen, ai mai făcut trucul ăsta odată, ne-am culcat căcaţi pe noi şi ne-am trezit fericiţi.
  Nu mai poţi să-l faci, doar odată, te rugăm, promitem că o să fim cuminţi mereu şi ne vom spăla pe dinţi de 2 ori pe zi.

  Reply
   1. Yeba

     Adică atunci nu se dusese în târg să lichefieze înfrângerea. Ascultându-l pe Oprescu asumându-și deschis golănia ca stil și votat cu 60%, mă tot gândesc la charterul ăla spre Seychelles.

    Reply
  1. Merechene

   Diaspora? cum a votat Diaspora? :)) jk…
    
   of , Doamne, ce-o fi in mintea romanilor …nici nu vreau sa stiu.

   Reply
 35. cristihan

  Nu m-am uitat, dar inteleg ca nu da pe dinafara fericirea pe irealitati… Daca-i asa, e bine 😉

  Reply
  1. LunguVictorEugenMihai

    @meioza cred ca este reactia dupa ce Geoana a declarat ca numaratoarea se va face bob cu bob, pentru fiecare in parte – sa se vada cine ce a adunat. sper ca Crizel sa o ia in freza de la aliatul care se va crede pe cai mari.

   Reply
 36. anarchix

  „[…] And I looked, and behold a pale horse, and his name that sat on him was Death, and hell followed with him.” 

  Reply
 37. rezon

  Ionut Popescu: „De-acum incepe ora (si jumatate) celor care voteaza PDL ! Tăbărâm ca iepurasii (dintr-un banc) cu mătărângile pe ei !!!”

  Reply
 38. Bleen

  Lumea a votat sigle la alegerile astea. Ce m-aș rîde să și-o ia Onțanu. În ritmul ăsta, cred că și lui Johannis e frică.

  Reply
 39. Bleen

  Șocul cel mare e că se pierd fiefuri. Ok, Bucureștiul e pierdut din 2008 de Blaga/Videanu. Dar anul ăsta se pare că se vor pierde și Dîmbovița, Prahova, Bistrița, Cluj.

  Reply
  1. Mistral

    @BarbuMateescu http://www.evz.ro/detalii/stiri/omul-lui-voiculescu-ii-da-pe-liviu-negoita-si-cristian-poteras-castigatori-plus-uniunea.html
    

   Reply
   1. BarbuMateescu

     @Mistral Sunt două exit poll-uri separate. El le-a denumit exit poll-ul UNU şi exit poll-ul DOI, fiecare având valurile UNU, DOI şi TREI.
     
    Pe româneşte: două exit poll-uri total diferite, fiecare zicând povestea lui.

    Reply
  1. Mistral

    @rezon Crin Antonescu: Sper ca USL va fi „castigatoarea” si nu-si va revendica fiecare partid aceste alegeri

   Reply
   1. meioza

     @Bleen  @rezon Dacă era o prezență scăzută la vot, înțelegeam procentul ăsta. Dar votîndu-l pe retardatul ăsta de Oprescu 70% dintre bucureșteni la o prezență de cca 50%, ne putem da seama de gradul îndobitocirii din București…
     

    Reply
 40. Bleen

  PDL a refuzat să candideze. A mers cu cîteva sute de candidați separați. Și astfel nu a reușit să-și mobilizeze nici măcar propriii votanți din nucleul dur.

  Reply
  1. BarbuMateescu

    @Bleen M-a ars buza să (nu) zic. Sunt vreo 18 judeţe în care dacă eşti votant PDL, pro-Boc, pro-reforma statului, pro-Băsescu, etc. …. nu găseşti PDL pe buletinul de vot. În alte câteva, PDL nu e nici măcar sub formă de acronim de alianţă. Pur şi simplu nu există şi susţine independenţi, fără sigla PDL, fără nimic.

   Reply
 41. Yeba

  Sesizată pe Politeia: 
  Ponta: „Presedintele a mers la cumparaturi cu cei 8% pe care i-am dat eu.”
   

  Reply
   1. Merechene

     @cocosila  nicusor este asa de fanatic incat nici nu s-a votat pe el insusi. l-a votat tot pe geoana in turul asta. nu m-ar mira sa ramana doar cu 3 procente pana la sfarsitul zilei.  😀

    Reply
 42. Bleen

  Realitatea zice că la Cluj e la bătaie (Nicoară ar avea 5-7% în față) iar la București Poteraș are 15% în spatele lui Mănescu și Robert 25% în fața lui LIviu.

  Reply
  1. Bleen

   Spirala tăcerii s-ar putea să funcționeze mai degrabă la Cluj, unde unul dintre candidați e fostul premier al răului.

   Reply
  2. LunguVictorEugenMihai

    @Bleen la Cluj a iesit lumea la vot. Realitatea mananca rahat (sper). din ce aud, se voteaza bine cu coada pentru Boc. nu pot sa cred ca are Nicoara puncte in fata. poate la ora 14…

   Reply
  1. meioza

    @rezon Mie mi se pare că falsul Negoiță este viitorul Mazăre al Bucureștiului… Deci dacă cîștigă pedofilul, am pus-o…
    

   Reply
  1. Hongse

   @Bleen
   Nu se anulează voturile decât dacă ştampilezi de mai multe ori. Aşa că nu-i bai… Şi 4 buletine sunt suficiente pentru orice urgenţă.
    

   Reply
 43. Yeba

  Nici un stream nu a mers cat a facut Base turul televiziunilor. Am ratat epocal, Dana & Base. Acum merg, mersi. Giurescu se teme ca falsifica SRI-ul cu calculatorul  si cere sa ne bazam pe exit poll-urile afisate de A3, mai senil de atat nu poate sa para decat daca va face pipi pe el.

  Reply
 44. rezon

  Am votat, ma intorc in Bucuresti. Desi imi vine sa continui calatoria la Cluj, cu escale in Ploiesti si Brasov. Era bun un elicopter electoral

  Reply
    1. Yeba

      @Bleen , montează și emoticoanele, alea tristele și alea furioasele, că vedem noi cum le valorificăm. 

     Reply
    2. BarbuMateescu

      @cristihan  @Bleen „Nedormitule, ţine măăăă de platformă!”
     „Barbuleeeeeeee, nu mişca mă băiatule, ţine acolo!”
     „Aşa, Bleen, dă-i spre dreapta puţin! Aşaaa! Rămâi nemişcat! Fii atent că vin cinşpe comentarii! Ţine-ţine-ţine! Hai!”

     Reply
 45. Bleen

  Din cîte aud, aia cu Nicoară 53 și Boc 37 e intoxicare și că prima știre e aia bună: la Cluj e pe viață și pe moarte.

  Reply
 46. Bleen

  Cineva întreabă: cu cine votez?
  Altcineva răspunde: la consilii cu PDL, să nu se creadă că au trecut chiar toți la USL

  Reply
 47. Bleen

  Una bună de la Costel Stavarache , apropo de rezultatul exitpollurilor: ”deci pdl devine crestin democrat enfin are un profil ideologic”

  Reply
   1. Amelia New

     @Bleen Ce sa le mai aud daca le-am vazut (si mirosit)?
     
    Trebuie sa ma duc dupa tigari (am underestimate necesarul).

    Reply
 48. Bleen

  Eu zic să așteptăm rezultate mai pe seară. Acum e un război al intoxicărilor și nicio sursă nu mai e de încredere.

  Reply
  1. BarbuMateescu

    @Bleen Rată mare de non-răspuns la exit polluri. Vorbesc evident de cei care au votat. S-ar putea ca lucrurile să nu fie aşa de negre pentru PDL pe cât s-ar crede.

   Reply
   1. Bleen

     @BarbuMateescu Da, așa am auzit și eu, că poporul nu prea se omoară să răspundă. Asta înseamnă că cei care au tăcut, erau votanții ”răilor,” în general sau ai ”ciudaților oteve”.

    Reply
   2. Hongse

    @BarbuMateescu@Bleen
    Eu sunt unul dintre ei, m-a abordat o blondă la ieşire, m-a întrebat dacă poate să-mi pună nişte întrebări, eu am spus că are permisionea mea să mă întrebe, dar nu şi promisiunea mea că o să şi răspund. 
     

    Reply
   3. val_one

     @BarbuMateescu  @Bleen dacă ar răspunde măcar jumătate din votanţi la exit poll şi tot ar trebui privite cu circumspecţie rezultatele. aud însă că rata de răspuns este de unu la cinci, uneori mai mult chiar.
     
    aşa că…  :))))

    Reply
  2. IonescuLatul

    @Bleen mda, eu am primit 2 mesaje pro usl… nu-s sms-uri, cred ca prin ss7 le-au trimis. tocmai m-am intors de la Ploiesti. Sa iasa pronosticul! 🙂

   Reply
 49. Bleen

  Ca să vă dați seama cam cum stă treaba cu exit pollurile iată trei rezultate:
   
  Liviu 53, Robert 41
  Robert 62, Liviu 32
  Robert 68, Liviu 22

  Reply
  1. Bleen

   Problema e că vin știri numai dinspre USL în timp ce la PDL e tăcere totală și nimeni nu știe niciun rezultat, nimic. Adică e groasă, în traducere.

   Reply
    1. Hongse

     @Bleen@cocosila
     Sau ştiu, dar vor să-i lase să se bage singuri în căcat. (Da, ştiu, sunt un etern optimist, dar este posibil, nu? Cam asta fac de când l-au pus pe Pontănel prim ministru, şi după cum văd eu, merge)
      

     Reply
 50. cocosila

  Uite ce da A3
  Increderea populaţiei în politicieni:Sorin Oprescu 46%Mugur Isărescu 46%Crin Antonescu 37%Victor Ponta 35%Adrian Năstase 24%Dan Voiculescu 21%Traian Băsescu 11%Emil Boc 11%Daniel Constantin 10% 
  Daniel Constantin are 10% !!!!!!!!!!
  Daca si exit pol-ul e la fel e clar: teapa mare

  Reply
 51. Bleen

  Deci am văzut niște cifre. Nu e adevărat. Dacă e adevărat, e cea mai mare catastrofă politică din 20 mai 1990 încoace.

  Reply
   1. LunguVictorEugenMihai

     @Bleen nitica atentie: In 2008, PDL a obtinut, procentual, 28,5% primari. PSD si PNL au avut, insumat procentual, 58% dintre primari. asa ca daca urla USLinoasa a victorie, sa vedem de ce ma-sa urla!

    Reply
   2. LunguVictorEugenMihai

     @Bleen Un alt exit poll de pe blog pesedist, acum 16 min: USL – 54%; PDL – 23%. Rog comparati cu cifrele de acum 4 ani.

    Reply
 52. BarbuMateescu

  Fusei la vot.
  Uau!
  Înghesuială ca la 2008+2009 tur1+2009 tur 2 adunate. La sfintele ore 3 ale după-amiezii!
  La mine în sector primarul se ştie de trei scrutine, la primăria gen. iarăşi se ştie, deci… fiecare poate să tragă concluziile dorite.
   

  Reply
 53. Bleen

  Problema nu e că pierde PDL. Era de așteptat să fie măturat de ură și să sufere un dezastru. Nu e nicio surpriză aici. Și e bine că se întîmplă acum, că se eliberează tensiunea. Însă problema cea mare e că PDL pierde primării importante care ar fi ajutat în coagularea unei drepte unite. Dezastru ar putea fi înfrîngerea lui Boc la Cluj. Aia e megacatastrofă.

  Reply
  1. SimonaM

    @Bleen Și dacă se întâmplă asta? Nu va fi la fel de (psih)analizabil ca și la sectorul 3? Oameni care au fost mulțumiți de prestația unui primar și care se dau ca proștii după ce li se susură-n ureche? Care votează ”schimbarea” pentru simplul motiv că sunt proști și/sau neinformați?
   Care cred că ”schimbarea” înseamnă mai bine? Câte modele de oameni d-ăștia nu cunoaștem și noi?

   Reply
  2. LunguVictorEugenMihai

    @Bleen eu vad diferente majore intre ce zice A3 si ce zice A1. la A1 Nicoara castiga cu 49%, la A3 doar cu 47%. mai are vreo antena Varanul? ca poate castiga Nicoara cu 51%. oricum vad ca si Barbu Mateescu zice ca Boc se poate transforma in Ioan Rus-ul anului 2012. ar fi extrem de nasol, ar fi un dezastru.

   Reply
   1. BarbuMateescu

     @LunguVictorEugenMihai  @Bleen Eu am scris pe blog că „riscă”. Aş fi scris asta şi acum o lună. În sensul că se expune prin candidatură. Nu luam în calcul niciun exitpoll.

    Reply
    1. LunguVictorEugenMihai

      @Bleen  @BarbuMateescu Boc risca totul daca nu candida. Eu inca cred ca va castiga. Nu-s clujenii chiar atat de tampiti – hipsterii nostri sunt mai putini. ceea ce ma ingrijoreaza sunt pricentele cu Eckstein – le speram in dreptul lui Boc.

     Reply
 54. val_one

  don`t give piss a chance!
   
  votat în sectorul 1,  în incinta liceului Sf.  Sava, pe la orele 13.
  din propriile observaţii timp de vreo jumătate de oră în zonă, au ieşit de la vot aproape numai pensionari (în jur de 50).
   
  mai mulţă mişcare părea să fie în faţa catedralei Sf. Iosif…  

  Reply
 55. Bleen

  Deci, nu știu dacă la Cluj e așa cum zice Antena 3. Însă. Însă. Dezastrul la nivel național se confirmă și se pare că e de fapt catastrofă, nu dezastru.
   
  PDL nu are exit polluri, apropo. Ei se bazează pe informațiile de la USL.

  Reply
    1. Hongse

     @Bleen
     PS: Asta-i ca’n bancul cu Ion şi Gheorghe.
     Ion, trăgând din ţoi şi tot oftând
     Gheo: Ce’i mă Ione, ţ’a fi rău?
     IonL Nu azi mă. Mâne

     Reply
 56. LunguVictorEugenMihai

  vad ca Parvulescu si Turambar au acelasi discurs – unul pe site, celalat pe tembeliziuni – vot parlamentar mascat. adicatelea il legitomeaza poprul pe Che gargara sa mearga la CE!

  Reply
  1. Bleen

    @LunguVictorEugenMihai Au dreptate. E vot politic. E ura strînsă în 3 ani și care va mătura PDL-ul cu forța cu care a lovit PNȚcd. 

   Reply
   1. LunguVictorEugenMihai

     @Bleen sper sa le priasca/tihneasca toata aceasta ura – in salariu, in farfurie si in facturi – in urmatorii 4 ani!

    Reply
    1. SimonaM

      @LunguVictorEugenMihai  @Bleen De ce să le tihnească? Să le iasă pe ochi, să-i văd zvârcolindu-se în chinuri, să le ia banca plasmele și bolizii luați cu buletinul…
     Mai zic?

     Reply
    2. Yeba

      @LunguVictorEugenMihai  , le tihneste precis, astia sunt oameni care au supravietuit cu ratia de parizer plus agramatii imbeciloizi (+familiile) de pe forumul A3, care au copiat in toate zilele vietii lor si acum nu gasesc serviciu bine platit, desi sunt toti licentiati in Marketing ecologic, Drept si Tehnologia Scoicilor, la Universitatea din Țăndărei, plus MBA la Tăiței. Li s-a redat demnitatea la televizor, suntem o natiune inteligenta, avem 99% promovabilitate la bac si licentiati in toate disciplinele, vin la Bucuresti secretarii adjuncților vicepresedintilor de comitete socialiste din parlamentele UE, se realizeaza progrese la Justitie, care devine umana si accepta recursul lui Voicu, se reziliaza contractele din energie si se dau altora, la pret pe jumate, fiindcă motorul economiei este energia, fiind un miracol ca statul o poate vinde convenabil adevaratilor oameni de afaceri, acum cand e clar ca e criza in toata Europa si leul scade din cauza contextului.

     Reply
    3. SimonaM

      @Yeba  @LunguVictorEugenMihai Iar lor li se dau slujbe decente la stat, cu program normat și plătite la nivel european de mii de euro, cu respect și concedii în insule. Că așa merită. Mai inventează niște adeverințe pe care trebuie să le scoată privații, niște autorizații, o taxă două și treaba-i gata.
     Și pe urmă economia crește prin consum generat de clasa săracă, că așa am auzit io la domnuMitrea care e deștept și se pricepe la economie.

     Reply
    4. Hongse

     @Yeba@LunguVictorEugenMihai
     Ăştia’s oameni care s-au autosugestionat să uite de raţia la parizer/ulei/zahăr. Dar vor să-şi aducă aminte de măreţele împliniri ale socialismului. De planul cincinal împlinit în 4 ani, de 15 tone de grâu la hectar, etc.
      

     Reply
    1. Hongse

     @Bleen
     C-o fi site, post radio sau canal de TV precis pentru asta n-au voie să difuzeze rezultatele sondajelor parţiale în ziua alegerilor. Şi ar trebui un amendament special când vorbim de grupul intact. Meh. Mă duc să-mi iau nişte beri.
      

     Reply
  1. meioza

    @Bleen Dacă iese proxenetu’, ne facem republică în sectorul 3? Că am impresia că sîntem vecini (pe lîngă parcul Titan)…

   Reply
  2. LunguVictorEugenMihai

    @Bleen 49,7% Nicoara? si 37% Boc – pe exit pollul de la ora 10. uai! misto Antena 3. iar materialul este dat la ora 14 – sa creada lumea ca rezultatul de ora 10 este foarte valabil pe 8,7% prezenta la vot. daca-i asa inseamna ca trebuie sa ne taiem venele in lung!

   Reply
  1. Hongse

   @Amelia New
   04:52:20 until the Canadian Grand Prix.
   Începe fix la momentul când se închid urnele aşa că alte două ore o să mă ţin ocupat cu altceva…
    

   Reply
    1. Amelia New

      @cocosila  Pai asa sade bine unui cocosila. Si sa stii ca pe mine mai inseala mirosul din cand in cand.

     Reply
 57. Bleen

  Prezența la vot:
   
                                                                    2008                             2012
  Național                                                      23.26%                     27.69%                               +19%
  Urban                                                        19.31%                     24.72%                                +28%
  Rural                                                          28.72%                    31.74%                               +11%
  București                                                  14.84%                     21.89%                               +48%
  Sector 1                                                    16.10%                     24.15%                               +50%
  Sector 2                                                    16.84%                    21.96%                                +30%
  Sector 3                                                    12.44%                    20.09%                                +61%
  Sector 4                                                   15.48%                     22.49%                                +45%
  Sector 5                                                  14.21%                      21.59%                               +52%
  Sector 6                                                  14.75%                     22.87%                                +55%
  Cluj urban                                               19.72%                   23.22%                                 +18%
  Prahova urban                                       20.00%                   30.64%                                   +53%
   
  Prezența la vot a fost ridicată dimineața de data asta, de frica caniculei. Rata creșterii a mai scăzut odată cu venirea după amiezii. Va mai fi un val pe seară. Oricum, se trece de 50% la prezența la vot. Prezență ridicată în București. Prezență ridicată în urban.

  Reply
  1. meioza

    @Bleen Mi-a spus un amic din Franța că la ei la prezidențiale vedeau rezultatele exit-poll-urilor în timpul alegerilor fără probleme la televiziunile din Belgia. Mă mir că la noi nu s-a copiat treaba asta (mai ales că știu că Vîntu avea TV în Moldova)! 🙂

   Reply
    1. cristihan

      @Amelia New  @murfi Zice cacandidatul ppdd are de doua ori mai multe voturi decat hipsterul 😛

     Reply
  2. Nea

    @Bleen Bag seamă că n-au dispărut neamurile lui Emil Bobu din casele naţionalizate din Primăverii. Unde să plece, în Germania?

   Reply
 58. cocosila

  Refulatul ONG-ist si refuzatul la postul de ministru, ala imberbu’, cum naiba-l cheama, fiul lui Star sau Ali Star, comenteaza de zor la Antene dimpreuna cu Ursu.

  Reply
   1. meioza

     @cristihan  @cocosila Păi cum naiba să nu fie echidistanți dacă starul Ali nu e compatibil… Pînă în august o să fie (echi)distant”…

    Reply
 59. Ilinca

  Zice ca fanii lui ND voteaza pe facebook spre deosebire de restul care trebuie sa se deplaseze pana la sectii 🙂

  Reply
 60. BarbuMateescu

  Multe lucruri inexplicabile devin explicabile astfel: este PRIMA şansă pentru foarte mulţi oameni de a da în TB/PDL. (Abia) aşteaptă de doi ani. Primarii plătesc.

  Reply
 61. cristihan

  Off-topic, dar ne mai relaxam si noi: ieri nu am fost prea atent la meciul Germania – Portugalia, il aveam deschis online pe site-ul special al TVR (n-am Dolce) dar nu ma prea uitam. Am avut doar doua momente in care mi s-a parut ceva anormal: o data a zis cineva aici ca a dat gol Germania iar eu am vazut un gol dupa vreo 10 minute, ma gandeam ca e 2-0, si cand colo, era 1-0; apoi era 12 fara 10 si meciul tot nu se terminase, m-am gandit cum naiba a durat asa mult daca a inceput la 21.45… Acum am citit pe Hotnews ca meciul „live” a fost transmis decalat cu vreo 10 minute, sunt dusi cu capul aia de la TVR, n-ai ce sa le faci… 🙂
  (the end)

  Reply
  1. Hongse

   @cristihan
   Tot off topic, de dimineaţă am nimerit pe eurosport1 la meci. Spre deosebire de alte dăţi avea canal audio doar în română, nu şi engleză. Comentariul era de la meciul Rusia-Cehia în timp ce pe teren erau steagurile Poloniei şi Greciei….
    

   Reply
   1. cristihan

     @Hongse Hm, este in mod clar un mesaj ascuns: Rusia invadeaza Polonia (previzibil) iar Cehia „salveaza” Grecia (interesant…)

    Reply
 62. Hongse

  La digi24, din oră-n oră se repetă calupul de ştiri cu ‘politicienii au votat dis de dimineaţă’. Crin încă n-a făcut parte din distribuţie…
   

  Reply
  1. meioza

   În cabina de vot, două bașoldine pensionare se înghesuiau și țipau unul la altul ceva de genul:
   EL: pune ștampila drept!
   EA: da’ am pus-o!
   EL (nervos): Ai pus-o oblic!
   Și tot așa.
    
   Am ieșit și am întrebat observatorul de ce sînt doi într-o cabină, mi-a zis senin că unul nu vede și d-aia (eu am vrut să întreb: dacă e și orb și surd cum naiba votează, dar m-am lăsat păgubaș…)
    
    

   Reply
  1. cristihan

    @Bleen Nu se confirma plusul de 20% de la orele anterioare fata de 2008, prezentele incep sa convearga…

   Reply
  2. Never G

    @Bleen
    la calcule sa tii seama si de coeficientul de eroare dat de mesajele negative plasate psihologic, in secret ca-ntre prieteni, de USL-isti. Eu am auzit cateva bine tintite.

   Reply
 63. bilbofil

  Mă uit la OTV cu o combinație de admirație, amuzament și teamă. E natural, congruent, consecvent și pe față. Dacă nu aș avea unele probleme cu proiectele și cu coeficientul lor de inteligență aș fi ținut și eu cu partidul „puncte-puncte”. De ce nu pot avea un astfel de post TV dar în altă culoare?
   
   

  Reply
 64. cristihan

  Turambar mai baga niste soparle… In graficele cu evolutia votului din 2008 la Bucuresti il arata la final pe Oprescu la 37% si pe Blaga la 29%, or de fapt rezultatul a fost o diferenta de 0.5%. A, daca alea au fost estimarile, corect, au gresit si ei ca la prezidentiale, acolo unde trebuia.

  Reply
 65. murfi

  iliescu: „Este un examen politic pentru cetateni, pentru modul in care se orienteaza”
  „ar fi bine sa se activizeze putin prezenta la vot”

  Reply
    1. murfi

      @Pataphyl  @cocosila  @murfi la bistrita se activizeaza pe sms, cica azi scapam de cei care ne-au indatorat; nu cu mare succes deocamdata, prezenta la vot e tot sub 2008

     Reply
  1. Hongse

   @val_one
   Nu cred, ăsta s-a văzut deja sfetnic la curtea lui Victor cel cinstit. Probabil alt tovarăş de bine care i-a văzut manifestele.
    

   Reply
 66. morris

  E timp. Ai nostri ies mai tarziu,dupa canicula, dupa strand, gratar, siesta, dupa ploaie.
  La Cluj, ne miscam ardeleneste, mai molcom asa.

  Reply
 67. cristihan

  Sunt curios daca, in ciuda informatiilor de ieri, la Bucuresti se va manifesta efectul de hipsterezis…

  Reply
    1. Amelia New

      @cristihan  @Bleen Acum nu e chiar rau nici cu iu-iu-iu, mie mi-e teama ca ramanem numai cu shit-ul.

     Reply
  1. LunguVictorEugenMihai

    @Bleen in plus sau in minus? mie mi-a iesit in plus, unui amic in minus. intrebare: ce cauta IRES-ul lui Dancu in sectiile de votare?

   Reply
 68. Bleen

  Deci așteptăm să vedem cum stă treaba la Ploiești. 
   
  Acolo unde e iupii? e nevoie de mobilizare maximă ca să fie iupiiiiiiiiiii! La Cluj vreau să zic.

  Reply