Feed-urile Blogary

Feed-urile generale:

Madame Blogary – toate articolele

Madame Blogary – comentarii

 

Pentru cei care vor să se aboneze doar la anumite secțiuni sau teme, avem feed-urile pe secțiuni și teme:

Feed-urile pe secțiuni:

Madame Blogary – Editorial

Madame Blogary – Comentariu

Madame Blogary – Știri

Madame Blogary – Revista Presei

Madame Blogary – Comunitatea Blogary

Madame Blogary – Video

Madame Blogary – Recomandări

 

Feed-urile pe teme:

Madame Blogary – Politică internă

Madame Blogary – Doctrină

Madame Blogary – Justiție

Madame Blogary – Internațional

Madame Blogary – Istorie

Madame Blogary – Blog

Madame Blogary – Asociația Blogary

Madame Blogary – Administrație

Madame Blogary – Mass Media

Madame Blogary – Economie

Madame Blogary – Religie 

Madame Blogary – Diverse

 

Feed-urile forumului:

Madame’s Garden Politică

Madame’s Garden Tacla

 

Articolele pot fi citite integral pe cititorul de feed-uri, fără a fi nevoie să mai intrați pe site.

Cititoare de feed-uri:

Google Reader

Feedly (pe care îl recomand, există ca plugin și pentru Firefox, și pentru Chrome)

NewzCrawler (e pe bani)

FeedReader

FeedDemon

Bloglines

Facebook Comments

117 Comments Feed-urile Blogary

  1. Pingback: Cele mai bune comentarii (1-7 septembrie 2012) | Madame Blogary

  2. Rezon

    „PNL i-a dat lui Crin Antonescu o maşină de curse scumpă, la cheie. Antonescu s-a urcat în ea, a apăsat acceleraţia în primul moment şi a intrat cu maşina în zid. Apoi iese, din fericire, nevătămat şi vine la cel care i-a dat cheile spunând: Haideţi să mai încercăm o dată. M-aş feri să îi mai dau cheia”, a spus Ungureanu. 
    http://www.realitatea.net/sondaj-mru-ii-sufla-in-ceafa-lui-antonescu-la-prezidentiale_1003296.html#ixzz25iSW0sC5
     
    Apropo, cica MRU  e la 5 procente in spatele lui Antonescu

    Reply
  3. Rheia

    O povestioară adevărată, proaspătă, azi am aflat-o: La compania de apă dintr-un oraș mare din România, l-au schimbat pe directorul Unității de Implementare a Proiectelor (locul pe unde trec obligatoriu fondurile europene nerambursabile, milioardele alea de euro pe care nu reușim să le absorbim destul). Ex-ul vedea lucrurile prea în portocaliu, așa că au adus unul cu tiv roșu la pleoape. Băiatul cel nou e din secta martorilor lui Șova – brav absolvent de drept. Proiectele pe care le păstorește sînt de infrastructură, rețele de apă și canalizare, stații de pompare, rezervoare de apă, puțuri, mă rog, cam tot ce curge…. Ieri încercau niște ingineri de-ai mei să-l convingă pe respectivul că a avizat o soluție de proiectare greșită,  iar ăla nu pricepea neam care era problema lor. La un moment dat, unul dintre ingineri, exasperat, îi trîntește argumentul suprem: „Domnule, calculele astea sînt greșite, chiar nu vedeți?! Cîți litri de apă crezi că pot să intre într-un metru cub?!” Sigur, întrebarea era pur retorică, dar șovalachele i-a răspuns, perfect serios: „Nu știu, lăsați-mă pînă mîine, că trebuie să întreb la București.” 

    Reply
  4. Rosu

    Eu inteleg ca lumea e nemultumita la salonul lui madame, dar incercati sa fiti mai putin cinici (unii). Dati cu nuiaua, acolo unde doare atat cat sa atrageti atentia, dati mustrari, faceti scandal daca trebuie. Dar nu dati cu parul, securea, nu loviti in piept, inghinal, etc. Iar scandalul daca e din alea din care imi facea mama pana sa ajunga tata acasa, e bun, daca e din ala din care imi facea profa de chimie… mai bine lipsa.
    O fi dreapta asta romaneasca schioapa si prostovana. O fi… Dar asa cum e trebuie sa o strunim spre binele nostru in masura posibilitatilor. Altfel va invit in 2030 la o gustoasa fiertura de sfecla… (nu, nu din aia rosie, cu bors, din aia de zahar, cu doi-trei cartofi alaturi, siberian styleee).

    Reply
  5. Bleen

    http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-13168374-cum-fost-manipulati-vara-asta.htm
     
    ”Iar publicul… Publicul nu este spalat pe creier. El stie destul de bine ce i se intampla. Dar asta nu il deranjeaza pentru ca „rolul propagandei este mai degraba acela de a confirma decat cel de a convinge.”* Caci propaganda intareste identitatea unui grup si il mobilizeaza. Publicul Antenei 3 este acolo nu pentru a-si forma opinia, ci pentru a o limpezi, cristaliza si activa. ” 
    * Michel-Louis Rouquette, „Despre cunoasterea maselor”
     
    Vlad Mixich

    Reply
      1. Rezon

         @Yeba  @Bleen
        Pentru Milica mai aveam o bruma de respect pentru ca n-ar fi dat drept de survol avioanelor rusesti. Pana la urma, Plesu a dezvaluit intr-un interviu ca era doar o legenda urbana. NUmai opozitia MAE si a sefului Marelui Stat Major au impiedicat catastrofa. Si telefonul lui Albright, care s-a grabit sa-i multumeasca pentru decizie. Ce clovn trist…

        Reply
        1. Gramofonu

           @Rezon  @Yeba  @Bleen Aia era pe vremea cind inca mai credeam ca „binili invinge”. Dupa ce ne-am prins ca „sistemul invinge”, am avut pentru el acelasi respect ca pentru o cirpa kaghebista, doar ca mai putina ura.

          Reply
      2. Bleen

         @Yeba Foarte deștept.
         
        O să-i ajute mult pe lovituriști. 
         
        Fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, analizează, într-un interviu acordat unui cotidian berlinez situaţia politică de la Bucureşti. 
         
        ”Emil Constantinescu respinge cu vehemenţă ipoteza loviturii de stat. „Cine deţine noţiuni minime de cultură politică ştie că o lovitură de stat înseamnă o schimbare neprevăzută a Constituţiei, neiniţiată de un Parlament, ci de o minoritate pregătită de luptă. În România nu a existat nici minoritatea, nici intervenţia Armatei care să se opună dorinţei unei majorităţi.” ”
         
        Exact, tati. Spune asta într-un interviu dat unei publicații berlineze. Spune-le-o nemților, tăticule.

        Reply
  6. SimonaM

    Părerea meaaa, pă persoană fizică, este că sloganul ăsta e ca să-și facă ei curaj mai înainte de toate.
     
    Apoi, trebuie și să-și entuziasmeze simpatizanții. Am și eu în listă pe Fb niște doamne foarte sensibile și bine intenționate care au lăcrimat la feștilă, mi-au dat cu poșeta-n cap când am zis ceva de purtat alb și salvat democrația, și care consideră că recitatul de poezii și îndemnurile la săltat inima sunt dovadă de patriotism adânc. Vă garantez că s-a plâns ieri la anunțul ARD.

    Reply
    1. Amelia New

       @SimonaM Zic si eu (tot pa persoana fizica): de ce trebuie neaparat sa aiba un slogan? Republicanii/candidatul republican, de exemplu, au vreun slogan?
      Actualul slogan mi-a reamintit de ala al lui VC Tudor (+Becali?): jos mafia, sus patria! (memorie perversa, deh).

      Reply
      1. Florina

         @Amelia New  @SimonaM 
         
        Nu trebuie neapărat, dar e indicat, pentru că sloganul are rostul de a da consistenţă în 2, 3 maximum 4 vorbe legăturii dintre electorat şi politicieni. Asta în condiţiile în care ai un slogan bun, pentru că ăsta de acum e anti-politic prin – mă scuzaţi – excelenţă, ce are inima cu politica, ca să zic aşa? În politică îţi trebuie creier, în politică faci compromisuri, de unde pînă unde o sintagmă din liturghie?! Ba, merg mai departe şi zic că într-un stat laic nu îşi are sub nici o formă rostul aşa ceva. Să despărţim apele – da, uite, chiar, „să despărţim apele” e provenită din aceeaşi zonă, dar suficient coborîtă în accepţiune laică, pe lîngă „sus inima” – politica-i politică, biserica-i biserică. „Sus inima” nu indică, politic, nici o direcţie, nici o soluţie, nimic, nimic din ceea ce ar trebui să fie, ca slogan politic.
        Că politica pe care vrea să o promoveze cineva se bazează pe valorile creştinismului e una, şi e foarte bine, după mine, dar referinţa la religie trebuie, e imperativ să se oprească aici. 
         
        Romney are, da, „Keep America American”. 

        Reply
        1. Florina

           @Bleen  @Amelia New  @SimonaM 
           
          Şi ăsta a devenit informal, din cauza controversei privind  anii ’20 (KKK – Keeping America American), acum la Romney nu mai apare decît „Believe in America”. 
           
          Deci şi alţii pot avea  probleme, cu toţi supermegaconsultanţii lor, important  e că le rezolvă. 

          Reply
  7. Yeba

    Sunt convinsă că este o neînțelegere la mijloc, poa să-l întrebe și pe Tătaru! Adică pe cineva de succes verificat. Una-i verificat, alta e pe impresii și prietenii.
    Sus inima e un salut pașoptist glumeț, între ei, acolo, NU poate fi slogan de campanie, fiindcă terților nu le spune absolut nimic, fiecare îl poate proba cu un verișor de-al doilea, să vadă câtă trecere o să aibă.
     
    Deci drepții ăștia nu sunt foarte proști (prin ruperea de realitatea pe care vor s-o conducă) și nici foarte încrezuți, ca niște proști…
    Or să înțeleagă repede ce îndrăznesc eu să sugerez. Deci Alianța Dreaptă din RO merge, Alianța Populară merge și mai bine și bate și mai departe, există soluții. Se pot consuma ani de zile pentru a proiecta o lingură cu elice și ea poate fi desăvârșită qua lingură-cu-elice, dar e complet inutilă. Bine, că ARD nu e inutil, că e de râs, dar zic și eu.
     
    Sloganul trebuie să conțină ceva care să-i intereseze pe INTERLOCUTORI, pe alegători. Parcă sunt băieți de generală, tocmai fac o societate secretă în recreație, și-au găsit parola, să nu se prindă fetele de la C. Sus inima! poa să-și spună Baconski în gând când intră la emisiune, ca să nu-l fure somnul de tot, că de intervenții nu se pune problema. Dacă alegeau direct Dreptate și frăție era chiar mai meaningful. Propun gratis – și-i las pe profesioniștii care vorr fi hoinărind pe aici să aprecieze – „Să fim serioși!” E haioasă, poate fi repetată insistent în orice dezbatere, are și îndemnul esențial după vara asta de golănii. Măcar stătulețul de drept să fie protejat, în etapa asta. 

    Reply
      1. Gramofonu

         @Canadiana  @Yeba Cum ar decurge un miting:
        Neamtu: „E cineva aiiiiiiiiiiciiii?”
        Multimea: „Daaaaaaaaaa-aaaaaa-aaaa-aaa-aa…”
        N: „E cineva AIIIIIICI?”
        M: „Daaaaaaaaaa-aaaaaa-aaaa-aaa-aa…”
        N: „Sus inimaaaaaaa!”
        M: „Jos chilooooootiiiii-loootiii-oootiii-otii…”
        N: „Mai e cineva aiiiiiiiiiiciiii?”
        M: Tacere.

        Reply
    1. DanCanada

       @Yeba Foarte adevarat! Plus, cineva spunea pe buna dreptate: ce dracu’ are Dreapta cu inima? Mai degraba creierul daca ar fi sa ne gindim la quote-ul ala atribuit lui Churchill „If you’re not a liberal at 20 you have no heart, if you’re not a conservative at 40 you have no brain.” Ori ceva care sa tina de asa ceva, de exemplu chiar si „Desteapta-te romane!” e mai buna.

      Reply
    2. para

      „Fiţi întelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii”. Dacă nu-ţi fereşti capul, vei fi uşor de zdrobit.  Nu cred că au ce să caute în spaţiul exterior bisericii, în piaţă, îndemnuri din Liturghie. Înseamnă să le nesocoteşti şi să te vulnerabilizezi arătîndu-ţi capul. Politica e o luptă; atîta lipsă de şiretenie  îmi întoarce stomacul pe dos. @Yeba

      Reply
  8. Florina

    Miercuri seara in emisiunea AKTUALITATEA de la B1, deputatul PSD, Manuela Mitrea, a lansat o bomba: Poate Crin Antonescu, nu a fost in vacanta, poate a avut o problema personala de care nu vroia sa se afle. “Nimeni nu isi ia vacanta in primele doua zile de activitate parlamentara”, a spus Manuela Mitrea. Aceasta a fost explicatia data de deputatul PSD pentru lipsa din Parlament a presedintelui Senatului. Replica fostului ministru de externe, Theodor Baconshi, a fost: Are o problema de sanatate?
     
    http://www.badin.ro/2012/09/06/bomba-manuelei-mitrea-poate-crin-antonescu-nu-a-fost-in-vacanta-ci-avea-o-problema-personala-de-care-nu-vroia-sa-se-stie/

    Reply
    1. Gramofonu

       @Florina Da, i-a dat de l-a julit…
      Ce=mi pasa mie daca are probleme de erectie, daca ar avea cu capu’ abia atunci ar deveni interesant subiectul.

      Reply
      1. Yeba

         @DanCanada  , asta cu lobotomizarea pare că e un facelift ratat făcut opoziției, a nimerit chirurgul pe alături. Crin nu e lobotomizat, așa e el, mi-au spus oameni care-l știu. Dar e chiulangiu bătrân, cu experiență, e în stare să se ducă la recuperare și fără să fi dat pe la lobotomizare, că și la Senat se duce să-și ia leafa fără să fi dat pe la ședințe.

        Reply
  9. Florina

    Deci, Neamţu spune pe Fb că numele alianţei a fost propunerea NR, Nicole are o captură din 10 august în care se vede clar că ea a făcut propunerea, la solicitarea lui MRU,  iar anunţul privind numele alianţei a fost făcut azi de… de… de Pavelescu! 
     
    Ţinînd cont de siglă şi slogan, numai un by pass ne mai salvează. Altfel, ne luăm pass-ul şi spunem noi bye. 
     

    Reply
        1. Canadiana

           @Florina  @Bleen sau murim de inima …albastra (bleu?)asta dupa ce ne-a cazut inimia in chiloti de frica. norocul nostru ca acu e sus. si totusi, daca e dreapta, de ce au ales un simbol pe partea stanga?

          Reply
    1. EroulBula

       @Florina Daca Nicole spune ca propunerea a fost a ei si nu a NR, exista o singura solutie:
      Neamtu s-o coopteze in NR ……… si apoi s-o dea afara pentru indisciplina, contrazicerea sefului, lezmajestate etc.

      Reply
      1. picus

         @Bad Ass Tweety Bun, una singura. Dar nu are termen pina la care trebuie sa zica da sau nu, dupa ce exista avizul CSM, nu-i asa?

        Reply
  10. Rezon

    Recunoasteti interpretul?
     
    “Not even a politician like me can deteriorate relations between Germany and Romania”

    Reply
    1. SimonaM

       @Bleen Pe FB Nicole Tudor are captura de la un topic deschis de MRU în care cerea sugestii de nume… 10 august zice la postare 🙂

      Reply
  11. Rheia

    Păcat că nu putem face și noi cu politicienii noștri cum au făcut gruzinii cu polițiștii lor:  „Tbilisi este una dintre cele mai sigure capitale din Europa, potrivit Comisiei Europene, iar in prezent increderea gruzinilor in politie este de 87%, spre deosebire de 5% cat era in 2005. Asta dupa ce Georgia, stat ex-sovietic, a aplicat inca din 2004 o reforma dura la nivelul Politiei: a dat afara 30.000 de politisti, aproape intreg efectivul fortelor de ordine, a recrutat si a antrenat tineri in loc, i-a dotat cu tehnica noua si le-a marit substantial salariile. In plus, coruptia si mita sunt sanctionate drastic.” (Hotnews) 

    Reply
  12. SimonaM

    Tot de pe febeu. Mihail Neamtu:
     
    ”Propunerea Noii Republici pentru numele alianței forțelor de dreapta a avut cel mai mare succes. Mulțumim, gotcha concept!  În decembrie, votați Alianța România Dreaptă (ARD)! Sus inima!”
     
    Acum știm și care-s creativi. Mno.

    Reply
      1. Rheia

         @Gramofonu  Ce succes are clipulețul ăsta pe Blogary. Și ieri îl mai dădu careva, sub numele „Constitutional Dennis”, după ce mai fusese și subiect pe Blogary în 2010 („Help! Help! I’m Being Repressed!”). Nu că ar fi ceva rău în asta. Doar că…. în fine, nu prea cred că-l vede cine trebuie.

        Reply
    1. Yeba

       Prin 1990, politicienii mimau mai intens dialogul și în orice caz foloseau exclusiv exprimări decente. În acest context, apare Ion Diaconescu la TV și propune absolut inocent ca guvernul să se numească Consiliu de Miniștri, iar premierul, Președinte al Cons. M., că așa a fost tradiția interbelică și dacă tot vrem să-nnodăm… I s-a explicat cu răbdare că acu nu mai e cazul, ar fi prilej de confuzie cu însuși președintele republicii și guvernele țărilor celorlalte se cheamă guverne.. Totul a fost firesc.
      Acum mi se pare de prost gust salutul ăsta pașoptist, ridicol, dat fiind contextul, paralel cu realitatea, you name it! 

      Reply
  13. Rezon

    Extrema stanga Cozmanca a zis ca Ioan Rus e un impotent politic. Daca organiza el referendumul, rezolva rapid demiterea lui Basescu. O, tempora!

    Reply
  14. Rezon

    Presedintele PDL, Vasile Blaga, a intervenit si a intrebat presa prezenta: ‘Verde inrourat nu este bun?’
     
    Eu zic ca verde inbourat e cel mai bun

    Reply
        1. OstapBender

           @Florina  Cum sa nu! Buzduganul cu cinci peceti, bastonasul de caporal al lui Balga si funia de usturoi a lui Neamtu.

          Reply
  15. Rezon

    Presedintele PDL, Vasile Blaga, a intervenit si a intrebat presa prezenta: ‘Verde inrourat nu este bun?’
     
    Eu zic ce verde inbourat e cel mai bun

    Reply
  16. SimonaM

    Mai e cineeeevaaa aaiici?
     
    Pe Fb, Adrian Papahagi: 
    ”De azi alianta noastra nu mai e steaua fara nume. Ne vom numi Alianta Romania Dreapta (ARD). Semnul nostru electoral va fi inima. Sus inima!”
     
    Kumbaya.

    Reply
      1. SimonaM

         @Florina Să știi că și mie mi-a crescut. Temperatura. Inima sper că încă nu, că-s tânără totuși, maică.

        Reply
    1. OstapBender

       @SimonaM Astfel, dupa ce ne vom fi luat inima in dinti, vom merge, teleap, teleap si vom chiar daca nu cu draga inima.

      Reply
    2. OstapBender

       @SimonaM Astfel, dupa ce ne vom fi luat inima in dinti, vom merge, teleap, teleap si vom vota chiar daca nu cu draga inima.

      Reply
      1. Rheia

         @gupi  Auzi, cum îl chema pe dacul ăla care zicea „În nemernicia mea, ca un cîine turbat, am mușcat mîna care mă hrănea?” Îl juca Gheorghe Dinică (e singura secvență pe care o știu din Dacii. Sau Columna? Whatever. Frate, am lipsus de nu pot să adoorm!)

        Reply
  17. Bleen

    Tocmai am mai avut niște revelații constituționale cînd spălam vasele. Sper că Băsescu e fericit acuma! 
    Uite o revelație: din cauza unei modificări constituționale din 2003 ne-am transformat în republică parlamentară de facto.

    Reply
  18. Yeba

    Ar trebui creată o sub-rubrică de Bârfe şi diverse, vreau să aduc un argument la constatarea „Costi Rogozeanu e, printre altele, neinteligent” şi în organizarea actuală tb să-l pun sub titlul ăsta… Dacă vine şi @Nea să caute peşte afumat, iese o varză de nimeni citită.
     
    Deci Rogo e foarte revoltat pe Băse (şi pe guvern că nu se ceartă suficient cu el) „că vine din senin, fără să se consulte cu acest guvern (!!!), şi anunţă el de la el intenţia de a intra în euro cât mai repede, deşi alţii au exprimat ezitări majore. Păi când iese un om de-ăsta în afară şi începe să vorbească aşa, jumătate din Europa îşi va da coate. „Ia uite şi la ăsta, NE FACE JOCUL fără să i-o fi cerut-o nimeni.”
     
    Pe scurt, Rogo n-a înţeles nimic. Crede că UE e alcătuită numai din clase exploatatoare.

    Reply
  19. Yeba

    Ar trebui creată o sub-rubrică de Bârfe şi diverse, vreau să aduc un argument la constatarea „Costi Rogozeanu e, printre altele, neinteligent” şi în organizarea actuală tb să-l pun sub titlul ăsta… Dacă vine şi @Nea să caute peşte afumat, iese o varză de nimeni citită.
     
    Deci Rogo e foarte revoltat pe Băse (şi pe guvern că nu se ceartă suficient cu el) „că vine din senin, fără să se consulte cu acest guvern (!!!), şi anunţă el de la el intenţia de a intra în euro cât mai repede, deşi alţii au anunţat ezitpri majore. Păi când iese un om de-ăsta în afară şi începe să vorbească aşa, jumătate din Europa îşi va da coate. „Ia uite şi la ăsta, NE FACE JOCUL fără să i-o fi cerut-o nimeni.”
     
    Pe scurt, Rogo n-a înţeles nimic. Crede că UE e alcătuită numai din clase exploatatoare.

    Reply
  20. Yeba

    Ar trebui creată o sub-rubrică de Bârfe şi diverse, vreau să aduc un argument la constatarea Costi Rogozeanu e, printre altele, neinteligent şi în organizarea actuală tb să-l pun sub titlul ăsta… Dacă vine şi @Nea să caute peşte afumat, iese o varză de nimeni citită.
     
    Deci Rogo e foarte revoltat pe Băse (şi pe guvern că nu se ceartă suficient cu el) „că vine din senin, fără să se consulte cu acest guvern (!!!), şi anunţă el de la el intenţia de a intra în euro cât mai repede, deşi alţii au anunţat ezitpri majore. Păi când iese un om de-ăsta în afară şi începe să vorbească aşa, jumătate din Europa îşi va da coate. „Ia uite şi la ăsta, NE FACE JOCUL fără să i-o fi cerut-o nimeni.”
     
    Pe scurt, Rogo n-a înţeles nimic. Crede că UE e alcătuită numai din clase exploatatoare.

    Reply
  21. Rezon

    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/171115.html
     
    Rara avis!
    „Pentru un politician care vrea să ajungă la putere, să guverneze, este greu de acceptat ideea că unii oameni nu vor decât să fie lăsaţi în pace. Nu aşteaptă să li se dea nimic din banii luaţi prin taxe de la alţi semeni şi nu apreciază deloc promisiuni de „implicare cât mai activă“ a politicului în toate domeniile vieţii economice.”
     
    „Un lucru pe care niciuna din formaţiunile politice care s-au autointitulat „de dreapta“, sau cu viziuni economice „liberale“, nu pare să-l fi înţeles vreodată. Aşezaţi la aceeaşi masă, un politician „de dreapta“ şi altul „de stânga“ au disensiuni majore şi se contrazic ore în şir pe marginea competenţei şi calităţii umane a colegilor de partid sau a semnificaţiei ultimelor „breaking news“ despre nimic din ziua respectivă.”

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *