Crin Antonescu: ”Am inteles, vreti toti sa treceti pe castraveti. Ma vreti pe mine!” (Andrei Plesu)

Despre Zoe Petre:

Îmi pare foarte rău de această evoluţie a d-nei Zoe Pe­tre. (…) Numai mamă să nu fii! Te trezeşti că faci tot felul de nefăcute. Vrei ca flăcăul tău să ajungă ministru, ei bine „faci totul“: îi scrii lui Barroso, „muşti şi rupi“ la televiziune etc. (…)

Despre Claudiu Săftoiu:

AP: Doar Claudiu Săftoiu a prins un mic post la televiziune… Rep: Cum mic? E mare. E PDG. AP: El are talentul de a face din orice post pe care îl ob­ţine un post mic. A mai încercat şi la Preşedinţie, şi la SIE. Este într-o permanentă luptă cu imaginea lui despre sine.

Despre Crin Antonescu:

Încurajat de discursul oficial al ultimelor două luni. Din punctul ăsta de vedere, eu socotesc că d-l Crin An­tonescu s-a comportat mai mult decât ires­pon­sabil. Nu e normal ca, dintr-o ambiţie personală, să vrei să disloci o naţiune întreagă din propria ei tra­diţie europeană şi să o împingi spre furii demne de anii `50. Un om care a făcut, cum-necum, o fa­cul­tate, un om care, când îşi ia concediu, ca în zilele as­tea de pildă, nu se duce la Isaccea, ci pleacă totuşi în Occident, un om care iubeşte atât de mult limba en­gleză încât ţine s-o vorbească chiar dacă n-o ştie, n-ar trebui să se complacă în retorica lui Jirinovski.

(…)

Vorbesc de această nulitate volubilă care se numeşte Crin Antonescu. Dar o nulitate volubilă poate să fie pâ­nă la urmă strict decorativă. El însă este periculos. Comportamentul lui e de o neliniştitoare inadecvare. În plus, e într-o poziţie de putere. A practica un dis­curs în care reapar toate poncifele anilor `50, cu „cli­că băsistă“ în loc de „clică burgheză“, cu„agenturi străine“, cu anticolonialisme băţoase, de activist „pe linie“, e a suferi de o dezordine interioară foarte ris­cantă, mai ales dacă se manifestă la vârf. Revin la frauda logică, la cei 7,5 milioane care au votat contra lui Băsescu. D-l Antonescu şi mulţi dintre sus­ţi­nă­torii săi vor să inducă ideea că, întrucât au votat con­tra lui Băsescu, s-au pronunţat, fatalmente, pentru Crin Antonescu. Ca şi cum s-ar face un referendum în care am fi întrebaţi dacă mai vrem sau nu mor­covi, s-ar vota antimorcovi, şi atunci ar apărea, ve­sel, un castravete şi ar spune: „am înţeles, vreţi toţi să treceţi pe castraveţi. Mă vreţi pe mine!“.

Interviul integral, în Revista 22

Facebook Comments

5 Comments Crin Antonescu: ”Am inteles, vreti toti sa treceti pe castraveti. Ma vreti pe mine!” (Andrei Plesu)

  1. Stelian D

    Nu e de tot respectul d-l profesor? Eu de asta il iubesc si il admir, are in mina bisturiul si-l foloseste. Pe linga asta , e printre putinii care chiar iau ATITUDINE. Nepartizana! Dupa ce a spus d-lui, scurt si la obiect, cine poate completa ceva?
    Nota bene : cine n-are batrini… Noi, din fericire, ii avem, din pacate, nu avem destui!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.