Gunther Krichbaum: Afirmatiile lui Antonescu fata de Merkel au fost daunatoare pentru el insusi

„Primul-ministru Ponta şi domnul Antonescu încearcă să creeze o problemă care nu există. Relaţia dintre ţările noastre este foarte bună, cu tradiţie şi a evoluat de-a lungul anilor. În opinia mea, aceste comentarii nu sunt decât o diversiune ieftină. Ponta vrea să distragă atenţia de la eşecul referendumului şi adevăratele probleme naţionale ale României. Acest lucru nu este într-adevăr demn pentru un prim-ministru şi politician important al unei ţări membre UE. În mod special, comentariile domnului Antonescu au fost dăunătoare, nu pentru Angela Merkel, ci pentru el însuşi. Trebuie să fie atent pentru că nu va mai fi luat în serios la nivel european „, a afirmat Krichbaum.

El a explicat atitudinea critică a Germaniei faţă de România în privinţa respectării instituţiilor democratice şi a statului de drept, prin faptul că ţara sa a fost divizată de Cortina de Fier, iar partea sa din Est a fost nevoită să îndure un regim nedemocratic până în 1989.

„Astăzi, Germania are un cancelar şi un preşedinte care au trăit pe propria piele lipsa libertăţii şi a democraţiei. De aceea Germania este foarte sensibilă în privinţa subminării standardelor democratice şi a statului de drept”, a precizat Krichbaum.

Sursa: MEDIAFAX

Facebook Comments

2 Comments Gunther Krichbaum: Afirmatiile lui Antonescu fata de Merkel au fost daunatoare pentru el insusi

  1. musiuplugary

    Cu alte cuvinte, studiourile a3, sediul pnl si pupitrul prezidential sunt mochetate cu greble si gladiol si le-a-nfipt pe toate intre felinare.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *