Mona Pivniceru depune juramantul de investitura ca ministru al Justitiei la ora 17.30

Astăzi, la 17.30, marea doamnă a magistraturii autohtone depune jurămîntul la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui interimar, Crin Antonescu. Azi dimineață CSM-ul a luat la cunoștință de demisia din magistratură a Monei Pivniceru.

Pînă cînd Băsescu va reveni la Cotroceni, Mona Pivniceru poate revoca procurorul general și poate propune un altul. În același timp, poate propune un nou procuror șef al DNA, în locul lui Daniel Morar. În momentul în care este numit un nou procuror șef al DNA, delegarea lui Daniel Morar încetează.

Ministrul Justiției propune, Consiliul Superior al Magistraturii avizează și Președintele numește. Procurorul general și procurorul șef al DNA pot fi schimbați pînă la revenirea lui Băsescu la Cotroceni cu condiția ca CSM-ul să se grăbească cu avizul.

Facebook Comments

57 Comments Mona Pivniceru depune juramantul de investitura ca ministru al Justitiei la ora 17.30

  1. Gramofonu

    Evz: „Întrebată dacă s-a gândit la un înlocuitor al Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror general al României, Pivniceru a afirmat că ministerul pe care îl conduce mai are şi alte atribuţii, nu doar numirea procurorului general.”
     
    Intrebati daca a fost lovitura de stat, uslistii au raspuns ca in Marea Neagra este multa apa, nu numai plaja.

    Reply
  2. Gramofonu

    Evz: „Întrebată dacă s-a gândit la un înlocuitor al Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror general al României, Pivniceru a afirmat că ministerul pe care îl conduce mai are şi alte atribuţii, nu doar numirea procurorului general.”
     
    Intrebati daca a fost lovitura de stat, uslistii au raspuns ca in Marea Neagra este multa apa.

    Reply
  3. Gramofonu

    georgel: „Am incredere intr-un magistrat cu o cariera impresionanta, un om cu o verticalitate morala si publica ca a doamnei Pivniceru.”
     
    N-o sa treaca anul pina sa se lepede de 3 ori de ea.

    Reply
    1. adina

       @Gramofonu daca or sa aiba ministerul justitiei dar nu si DNA-ul sau PG (care-s sansele sa se intample asa ceva ?) atunci nu vor fi nici stapanii justitiei dar nici nu vor mai putea spune ca-s dosare politice.

      Reply
  4. Rheia

    (Băgasem o onomatopee, dar mi-am revenit la timp) deci care e sufrajăria? Că grădina o văzui, e la Le Forum. 

    Reply
  5. SimonaM

    Conbform Evz: Un avocat al lui Dan Voiculescu a depus, pe data de 21 august 2012, la Curtea de Apel Bucureşti, o cerere de revizuire a sentinţei prin care s-a stabilit definitiv că a colaborat cu securitatea comunistă.

    Reply
      1. SimonaM

         @EroulBula Da, da, ”un biet pensionar militar, prematur trecut în rezervă” după cum bate câmpii Vlad Nistor.Chiar… AMP n-o fi vrând?

        Reply
        1. revealer

           @SimonaM  @EroulBula Sincer AMP ar fi o nominalizare excelenta pe langa ce le poate pielea astora.

          Reply
        2. Yeba

           @revealer  Păi n-o fi trebuind să fie absolventă de Drept? Ea are toate facultăţile, nu-i vorbă, dar cred că a uitat s-o menţioneze pe asta…

          Reply
        3. revealer

           @Yeba Nu-sh, n-am propus-o eu, @SimonaM a propus-o, eu doar mi-am dat avizul. Consultativ, nu-i vorba.

          Reply
  6. revealer

    Scuze pentru off-topic @Bleen , dar infierezi cu manie proletara glumele cu Cacarau si la featured video ce-mi vazura ochii…”Balada lui cacarau”. Pai vezi ce-i omu’ nostru…

    Reply
    1. meioza

       @mbuliga Madamei i se părea normal ca un membru al CSM-ului (dna Standford) să mintă în CV… Ba chiar indignată că CSM-ul și-a permis să cerceteze problema.

      Reply
    2. adina

       @mbuliga la faza cu procurorii sunt parte sau nu din puterea judecatoreasca are o pozitie ambigua, CSM-ul s-a antepronuntat cand a reactionat la afirmatiile lui Crin & co., mai bine ca si-a dat demisia.

      Reply
    1. Bleen

       @Rezon Da. La Revista Presei sau la internațional. Am hotărît ca postările de pe facebook, blog, twitter etc să intre la Revista Presei.

      Reply
  7. Rheia

    Fiindcă vă mutarăți toți aici, cred, o să-ntreb ceva ce-ar trebui să apară de fapt dincolo, la „Terminatul” lui Ducu Hîncu. Mie mi se pare limpede că haita uselistă de la putere va continua să-i blocheze lui TB orice intenție de gest și să-l acuze, la fiecare strănut și acces de tuse, că influențează și manipulează. Totul, pe baza ideii false că „poporul l-a alungat, de fapt”. Dar și noi, nenumărații, sîntem poporul. Eu cred că TB are nevoie de susținere vocală, precis dirijată spre persoana lui, și cît mai dură. Țin minte că Bleen spunea mai deunăzi că pe Blogary nu este „fan club Băsescu”, OK, asta am înțeles, dar acum e vorba de a susține un personaj-cheie al rezistenței în fața uslamizării, care odată cu Mona Pivniceru și-a consolidat masiv poziția. 

    Reply
  8. EroulBula

    Ponta anunta rectificarile de buget: delir total !
    Se duc dracului investitiile si azvarle cu bani pentru voturi. Sper sa obtinem de undeva documentul ca sa putem sa ne dam seama mai bine.

    Reply
    1. cornel

       @EroulBula „Şi-a mistificat cariera, identitatea. El nu e nimic din ce spune că e: nu e nici doctor, nu e nici procuror, nu e nici prim-ministru. Doctor nu e pentru ca şi-a plagiat teza. Nu e nici Master prin Catania sau la Oxford. Procuror nu poate fi un om care încalcă legile cu o uşurinţă demnăde un criminal în serie“, a punctat Lăzăroiu, subliniind că „prim-ministru nu poti fi doar pentru că ai girofar şi coloană (n.r. – coloană oficială). Trebuie să guvernezi o ţară, ai nişte responsabilităţi“.

      Reply
      1. EroulBula

         @cornel Acum, mai important decat personalitatea de doi lei a lui Tonta este faptul ca face praf bugetul tarii pentru a-si asigura voturi la toamna. Distrug tot, bezmeticii.

        Reply
        1. elgreco

           @EroulBula  @cornel Hmmm, ia puneti-l in oglinda pe Boc, daca facea Boc ce face Ponta si Antonescu (respectiv daca Base facea ce face Gladiol) cum ar fi vuit presa si latrinele ? interesant , nu ? cateodata stau si ma gandesc daca nu asta este raspunsul adecvat pentru jigodii, neantul, atunci sa-l fi vazut pe jigodia de Iaru cum ar fi urlat din toti bojocii (nu ii mai nominalizez  si pe ceilalti ca sa nu va stric ziua).  

          Reply
  9. revealer

    Miza acum nu cred ca mai e schimbarea Codrutei Kovesi. Oricum ea mai are doar un pic mai mult de o luna de mandat. Miza este numirea noului PG, care se face la propunerea Mininstrului Justitiei. Deci aceasta onoare ii va reveni pivniceresei; ea are posibilitatea sa blocheze numirea cuiva competent in acel post. Sau, doamne fereste, intram in scenariul imaginat de @Bleen mai deunazi (desi aici CSM ar avea un cuvant de spus – CSM si cine va hotari daca avizul este consultativ sau nu).

    Reply
  10. kabal

    csm are 30  de zile sa dea avizul, deci teoretic nu se va numi procurorul general pana la intoarcerea lui basescu

    Reply
      1. ovidiuss

         @SimonaM  @Pataphyl avizul CSM e „consultativ”, nu ? adica nu conteaza, poate doar sa intarzie o zi, doua (sau o ora-doua, stil USL)

        Reply
      2. cornel

         @SimonaM  @Pataphyl Georgiana Iorgulescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii din partea societăţii civile, şi-a depus, joi, la finalul şedinţei Plenului, demisia din CSM. – Gândul

        Reply
  11. Rheia

    Dat fiind că nu vreau să-mi fac creierul muci, văicărindu-mă, nu-mi rămîne decît să cumpăr o păpușă blondă și să-i rechiziționez maică-mii toate andrelele din dotare. Tally-ho, let us do some voodoo pigsticking!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *