Judecatorul CCR Iulia Motoc da in judecata Antena 3 și alte publicatii Intact pentru defaimare

Atacurile împotriva justiţiei constituţionale şi judecătorilor Curţii Constituţionale continuă.
Ameninţările, defăimarea şi hărţuirea mea, în calitate de judecător al Curţii Constituţionale a devenit o practică curentă a unor posturi de televiziune, în special Antena 3 şi a altor publicaţii, in particular celor ce aparţin Grupului Intact.
Deşi aceste afirmaţii au un caracter vădit neveridic, putând fi considerate derizorii, ele fac parte dintr-o strategie de subminare a credibilităţii mele ca judecător al Curţii Constituţionale.

Fac următoarele precizări ;

 • Nu am fost niciodată membru al unui partid politic.
 • Sunt judecător al Curţii Constituţionale si nu om politic.
 • Am fost magistrat din septembrie 1989 până în noiembrie 1995. În 1995 am devenit cadru didactic al Universităţii din Bucureşti, parcurgând toate etapele unei cariere universitare. În 2002 am devenit profesor universitar al Universităţii din Bucureşti.
 • Sunt membru al Comitetului ONU pentru drepturile omului din 2006 şi director pentru România al Masterului European pentru Drepturile Omului din 2007.
 • Între 1990 şi 1996 am studiat la Facultatea Paul Cėzanne unde am obţinut masterul şi titlul de doctor, în 1996, cu cel mai înalt calificativ,(f oarte bine cu felicitările juriului
 • În 1998 am fost abilitată să conduc cercetări în Franţa, inclusiv teze de doctorat.
 • În 1999 am obţinut titlul de doctor în etică al Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Filozofie.
 • În perioada 2002 – 2003 am fost bursieră Fulbright la Universitatea din New York, universitate unde am fost cercetător ştiinţific principal şi am copredat mai multe cursuri între 2002 şi 2004.
 • Din 2004 până în 2007 am fost cercetător ştiinţific principal la Centrul pentru Drepturile Omului din cadrul Universităţii Yale.
 • Din 1996 sunt expert ONU pentru Drepturile Omului, poziţie pe care am ocupat-o şi în cadrul Consiliului Europei şi Uniunii Europene.
 • În 2001 am devenit raportor special ONU pentru Drepturile Omului fiind primul cetăţean român care a ocupat această poziţie.
 • În 2006 am fost aleasă membru al comitetului ONU pentru Drepturile Omului .
 • Am publicat numeroase cărţi şi studii, unele la edituri prestigioase Oxford University Press, Harvard, Hart Publishing, Bruylant Bruxelles, Pedone Paris.
 • Ultimele publicaţii sunt Doctrinele internaţionaliste în timpul comunismului real în Europa, volum pe care l-am coeditat şi a fost publicat în 2012 de Universitatea Sorbona, La Sociétée de législation comparée şi Despre democraţie în Europa unită, editura Humanitas 2012.
 • În calitate de judecător al Curţii Constituţionale am formulat mai multe opinii separate dintre care menţionez cea pentru menţinerea drepturilor foştilor deţinuţi politici şi cea împotriva menţinerii prezentei dobândiri licite a averii.

Am votat de multe pri impotriva initativelor legilslative ale partidului care m-a propus ca judecator CCR, PDL.
La 27 iunie 2012 s-a depus plângere referitoare la incompatibilitatea mea, plângere care ulterior a fost retrasă de la Curtea Constituţională dar nu şi de la ANI.La 2 august 2012, ANI m-a anunţat că sunt compatibilă şi că nu există temeiuri pentru o plângere de incompatibilitate împotriva mea.
În ciuda presiunilor, intimidărilor, hărţuirilor şi defăimărilor la adresa mea, voi continua ca şi până acum să aplic legea.
Îmi rezerv dreptul să acţionez în instanţă posturile tv şi publicaţiile care au procedat la aceste defăimări şi ameninţări, creându- mi mari prejudicii morale mie şi familiei mele.

Sursa: IULIAMOTOC.COM

Facebook Comments

4 Comments Judecatorul CCR Iulia Motoc da in judecata Antena 3 și alte publicatii Intact pentru defaimare

 1. EroulBula

  Probabil va fi noul pretext pentru urmatoarea suspendare a lui Basescu. Vor veni cu propuneri inacceptabile, Basescu va numi pe cine crede si il vor suspenda, pe motiv de netransparenta, incercand sa-si ia, de data asta, si oficialii europeni de partea lor.

  Reply
 2. Rezon

  Foarte bine face. Asa ar trebui sa faca toti cei calomniati de Antena 3. Daca CNA nu mai face fata, poate se rezolva prin Codul Civil.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *