Linkuri, offtopice si comentariile zilei – 30 septembrie 2013

foto: Mănăstirea Putna

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.

Începînd de mîine, 1 octombrie 2013, articolele din această categorie (Comunitatea Blogary) vor fi disponibile doar membrilor Comunității Blogary (autori, membri ai Asociației Blogary, sponsori, donatori). Pentru mai multe detalii privind modalitatea în care puteți deveni membru al Comunității Blogary, aici: Înregistrare. După ce v-ați înregistrat, vă puteți conecta de aici: Conectare. Atenție! Cei care au donat prin bancă sau prin pluginul Fundraising se pot înscrie prin formular la nivelul ”Trial” sau ”Sponsori/autori” (apoi administratorul sitului va face modificarea către nivelul corespunzător donației fiecăruia). Cei care au donat cel puțin 10 euro pînă acum în anul 2013 sînt membri Silver și se pot înscrie tot la nivelul ”Trial” sau ”Sponsori/autori”, urmînd ca administratorul sitului să facă apoi modificările necesare și transferul către nivelul corespunzător.

Articolele din toate celelalte categorii (Editorial, Preluări etc) sînt disponibile tuturor cititorilor Blogary. La categoria ”Comunitatea Blogary” vor intra analizele politice scrise din punct de vedere ”machiavelic”, fără încărcătură doctrinară sau etică. Mi s-a reproșat că dau idei inamicilor și îi demoralizez pe ”ai noștri”, că scriu chestii care nu e bine să fie scrise public și văzute de toată lumea. Așa că m-am conformat. Aceste analize politice ”dincolo de bine și de rău” vor fi disponibile doar membrilor Comunității Blogary, oameni buni și de-ai noștri prin definiție (orice om care intră în Comunitatea Blogary e un om bun – simpla intrare în Comunitate stă drept mărturie).

Repet, articolele care țin de lupta împotriva miturilor stîngii și de micuțul dar inimosul nostru război cu stînga sînt disponibile tuturor și vor apărea, ca și pînă acum, în categoriile Editorial sau Preluări.


20:18 – O expoziţie de artă din Pittsburgh, închisă după ce trei vizitatori au suferit convulsii cerebrale – Mediafax
18:09 – Din viaţa grea a televiziunilor – Andrei Pleșu, Adevărul

Pleșu, dedicație pentru Yeba.

17:17 – Corneliu Coposu huiduit la Alba Iulia – 01.12.1990 – Youtube

Uitați-vă la Petre Roman!

17:10 – Even SNL is now mocking Obamacare… – Bluegrass Pundit
13:04 – Francezii se pregăteau să lanseze bombardamente în Siria la 31 august. Un telefon de la Obama a schimbat totul  – DIGI24

Obama a oprit în ultimul moment formidabila mașină de război franceză și cele două avioane n-au mai decolat.

11:55 – EXCLUSIV – IULIA MOTOC, PÎRTIE SPRE CEDO: A FOST VOTATĂ ÎN SUBCOMISIA DE DREPTURILE OMULUI A APCE DREPT CANDIDATUL ROMÂNIEI – Prisăcariu
11:45 – Averea lui Adriean Videanu a fost pusă sub sechestru – DIGI24

Dar tot nu strică imaginea PDL.

11:15 – Sebastian Ghita: Oameni de tipul Voiculescu si Niculae l-au bagat in faliment si pe Ceausescu – ziare.com

Mogulii de presa, asa cum ii stiam, dispar. Voiculescu, Vintu, Patriciu si-au trait traiul si si-au mancat malaiul. Ideea lor de a construi trusturi media care sa supuna societatea, politica si economia s-a dovedit a fi nesustenabila pe termen lung.

”În schimb ideea mea de a construi trusturi media care să supună societatea, politica și economia e sustenabilă pe termen lung.” își zise Ghiță în gîndul lui.

10:22 – Un cioban care a vrut sa traverseze liniile de cale ferata cu turma de oi, a sfarsit calcat de tren – Știrile ProTV

Ciobanul, cea mai proastă oaie din turmă.

09:24 – Cum arată noţitele lui Băsescu. Care este scăderea veniturilor bugetare potrivit calculelor prezidenţiale – Gândul

Are scris frumos și elegant, de om organizat și coerent. Și se vede că încă mai scrie de mînă.


Facebook Comments

20 Comments Linkuri, offtopice si comentariile zilei – 30 septembrie 2013

 1. Lipst

  Ce caractere mici, bolșevicul Iliescu și comunistul de Primăverii Petre Roman! Să te bucuri că inamicul politic (pentru ei dușmanul politic) e huiduit la scenă deschisă cu o satisfacție atât de mare încât să nu ți-o poți stăpâni. Or fi știut și ei cât de „naturale” erau huiduielile, căci mașinăria comunist-securistă era turată la maxim. După momentul cam confuz de la revoluție, lichelele scoseseră din nou capul la lumină și își făceau de cap. La comuniști nimic nu e natural, comunismul nu e natural. Realitatea trebuie să fie mereu aranjată cu mâna. Comunismul are nevoie în permanență de punere în scenă, atât de aplauzele pentru ei cât și de huiduielile pentru dușmani. Dar, Corneliu Coposu a fost la înălțimea momentului și a făcut ceea ce-şi propusese să facă.

  Reply
 2. Bleen

  ”Exemplul cel mai clar l-am avut la povestea cu cîinii, diversiunea cea mai mare a taberei României de subzistenţă, agăţată de gleznele celor care vor să se ridice aşa cum în filmele de groază monstrul crezut mort îl înşfacă pe erou în ultima secundă cu ultimul tentacul rămas integru. Că trebuie să plăteşti un preţ ca să ieşi din infern. Pentru noi l-au plătit cîinii, executaţi printr-un consens politic de o extremă eficienţă, în trei săptămîni lege promulgată şi admisă de Curtea Constituţională !

  Şi, iarăşi coincidenţă (nu pentru mine, care am studiat temeinic diversiunea ”ţapului ispăşitor” pe cînd îmi treceam doctoratul), noi, femeile, prin nimic mai imune faţă de cîini fără stăpîn, le-am luat partea : iar vocile prolichidare au fost statistic semnificativ mai degrabă masculine, din tabăra Băsescu şi opozante ale mişcării pentru Roşia Montană. Faptele nu au mai contat, nici că am avut din nou dreptate cînd am presupus că a fost un caz de neglijenţă parentală, victima Ionuţ a fost nesupravegheată două ore, dar brava procuratură a dat nişte ONGuri în judecată.

  Opoziţia la această lume sinistră a supravieţuirii, care s-a înstrăinat demult de orice omenie şi aspiraţie la altceva o să ne coste mai mult decît viaţa căţeilor.”

  Cea ma celebră cultivatoare de idioți din istoria postdecembristă a României

  Reply
 3. Bleen

  ”Ea va fi, ca în termenul meu barbar luat de Ronald Inglehart, post-materialistă, adică o mişcare a claselor mijlocii după ce etapa de supravieţuire a trecut şi se ajunge la etapa de autorealizare, cea în care aspiraţiile cele mai nobile (natura, ajutorarea altor oameni) devin cele principale. Nu vorbesc cu atîta siguranţă pentru că o să îi scriu eu manifestul (nu că ar fi o problemă) ci pentru că ştiu sociologia acestui grup şi a acestei tendinţe, nu degeaba mă joc cu sondajul valorilor umane de zece ani.”

  Nu mă mai satur citind.

  Reply
 4. Bleen

  ”Ţin minte şi acum cum m-a vizitat la Wahington purtătoarea de cuvînt a guvernului de atunci şi am avut impresia că vrea să rămînă la mine, în garsoniera mea modestă, dar senină, de om autonom şi normal, scriind planuri pentru ţara rămasă acasă cum alţii scriu scenarii de film.”

  Reply
 5. Bleen

  ”E străvezie ! Totul se trage de la predicţia mea că din strada asta se va naşte un curent politic post-materialist, anticorupţie şi verde.”

  Evident. Băse, parfumează-te, ai de lucru.

  Reply
 6. Bleen

  Eu ies la pensie pe chestii psihice. Nu mai rezist. Ziceți-mi un sanatoriu cu aer curat, pomi și păsărele.

  Mircea Marian
  Protestatarii anti-Rosia au obtinut o victorie, si nu e deloc una minora: Antena 3 a retras de pe youtube videoclipul in care Gadea spunea despre ei ca beau urina, sunt drogati si sunt sclavii lui Basescu. Nu e nici o chestie cu „drepturile de autor” ale Antenei, pur si simplu Dan Voiculescu vrea sa stearga imbecilitatea unui lacheu care s-a obraznicit – de Gadea vorbesc. Felix a vazut ce bucurie a fost pe fb cand a luat cinci ani si nu vrea sa mai enerveze lumea. Speranta lui Dan Voiculescu este ca, daca nu prinde prescrierea, sa-i convinga pe judecatorii Inaltei Curti ca este un om bun si merita o pedeapsa cu suspendare.
  Like · · Share · 5 minutes ago via mobile ·
  Sebastian Lazaroiu, Marcel-Adrian Cira and 10 others like this.

  Reply
 7. Lipst

  Referitor la știrea privind iminentul atac francez asupra Siriei, un comentator francez spune că „Hollande a preferat să se războiască mai degrabă cu țiganii. E mult mai ieftin și poate aduce un bun câștig la municipale.” La anul o să fie alegeri municipale în Franța.

  Puterea din Franța s-a inspirat de la USL și a început să se joace singură de „puterea și de-a opoziția”. Ministrul de interne, care de obicei nu face nimic, când mai are loc e execuție de tip mafiot la Marsilia, un atac armat al vreunui birou de tabac, un atac al vreunei bijuterii sau un atac cu lansator de rachete al unei mașini de bancă, el doar „își exprimă convingerea”, „e de părere că”, „crede”, „își exprimă profundul regret” și toate celelalte, vrea să fie și el un fel de Sakozy, dar, cu măsură, din când în când zice o generalitate despre țigani, „nu se mai poate, trebuie să găsim o soluție”. Apoi, o damă ministru din guvern zice, „Vai, dar nu se poate. Sunteți atât de rău, atât de neînțelegător.” Și, uite, așa, nici în căruță, nici în teleguță, tot înainte spre alegerile municipale. Cei cincisprezece mii de țigani (din Est) din Franța nici nu știu ce valoare electorală are prezența lor pe-acolo.

  Reply
 8. Lipst

  Când dorința devine realitate. Traian Băsescu a acceptat un dialog public cu AMP sau, cum ar spune cineva de pe-aici, „a acceptat să-i dea satisfacție”. Chestia că AMP a zis că n-o să fie pe-acasă atunci când dorește, ăsta, președintele țării, un student anul întâi, că n-are timp de el când vrea el, cine se crede? Ar accepta să-l vadă, dar doar în platoul unei televiziuni neutre, ca să nu iasă vorbe. Acum, iaca, pune mâna de găsește televiziuni neutre.

  Un scurt rezumat de la cititorii hotnews despre AMP: „AMP a inventat apa rece, mersul pe jos, înghețata pe băț, are senzația că ea a făcut gaura în covrig, că ea l-a făcut președinte pe Traian Băsescu. A participat decisiv la înscăunarea lui Roosevelt, Truman, Churchill. Nu e clară rudenia cu Tutankhamon…”

  Reply
 9. Bleen

  Cred că Băse a pierdut un pariu. ”Dacă PMP va avea sub 5% în toamnă, jur c-o tuf pe Alina Mungiu!”

  ”Domnu’ Președinte, au venit sondajele…” ”Și?” ”Faceți-vă frumos, aveți întîlnire.”

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *