Linkuri si offtopice – 29 septembrie 2013

foto: Mănăstirea Neamț

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


Facebook Comments

46 Comments Linkuri si offtopice – 29 septembrie 2013

 1. Bleen

  60 de donații a avut Blogary în 2013, pînă acum, de la 35 de donatori. Dacă ne luăm după Quantcast, Blogary are în jur de 1500 de ”addicts” și 30 000 de ”regulars” (și un număr mult mai mare de ”passers by”).

  Reply
 2. Lipst

  Tipul cu HTC-ul spune că i s-a furat telefonul în timp ce făcea amor pe plajă. Asta mi-a adus aminte de o scenă din „Dragostea în vremea holerei”. Florentino Ariza era într-o duminică după-masă la una dintre sutele lui de amante, Ausencia Santander, soție de căpitan de vas. Au stat în pat toată după-amiaza. Când au ieșit din dormitor, restul casei fusese complet golit: „Hoții pătrunseseră și ieșiseră pe ușa ce dădea spre terasa de pe țărmul mării, fără să le tulbure iubirea. Nu mai rămăseseră decât odăile pustii, cele patru ferestre deschise şi câteva cuvinte scrise cu bidineaua pe peretele din fund: Aşa pățește cine se regulează toată ziua.”

  Reply
 3. Florina Neghină

  Oamenii mişto, tinerii frumoşi şi educaţi.

  Ora 20:26: In fata coloanei de protestatari se afla circa 8-10 persoane care striga „Jos Basescu, lupta Voiculescu”. In fata lor filmeaza carul Antenei 3. – HotNews.ro

  Cum bine zicea acum cîteva zile Paul Dragos Aligica, multora le va fi ruşine de ce au scris în perioada asta.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15685689-live-text-duminica-nou-protest-impotriva-proiectului-rosia-montana-manifestantii-ponesc-din-cartierul-titan-vor-ajunge-universitate.htm

  Reply
 4. Bleen

  Pesediștii mă surprind, în bine, pe zi ce trece:

  Unul din cei mai vehemenți a fost șeful CJ Prahova, Mircea Cosma: „Păi noi ne luăm după nişte puțoi care habar nu au despre nimic şi care protestează la coada calului. Păi dacă vin mâine unii la mine să îmi spună că eu poluez că extrag petrol eu ce trebuie să fac?”, a spus șeful PSD Prahova care l-a îndemnat pe premier să se țină tare.

  Reply
  1. Yeba

   Cozma este o lichea patentă, violentă (!) și periculoasă. Convicții ăia cu care s-a întemeiat Australia nu erau călugări dominicani în pelerinaj la Grădina Botanică, ci tot categoria Cozma într-o Țară-cu-Justiție, în care n-ajungeau președinți de boroughs și de counties, ci „convicted”.
   Cred că dacă alegem Australia suntem în câștig, se cheamă că o luăm pe scurtătură cu vreo 300 de ani.

   O obs. Am înțeles că la Comisia Parlamentară s-au prezentat ONG-uri. Sacadații erau deci de la ONG-uri. Am mai văzut fragmente, fiind mai rezistentă decât Ciuvică. Cazuri psihiatrice. Dar nu histrionism gen Oana Pellea și Țopeasca, care n-au cui dărui afecțiune-fără-responsabilitate, ci mai grave, oameni în lumea lor.

   Reply
  1. Yeba

   Deci Băse „e greșit”. Mai multe greșeli. Consilierii care i-au spus că manifestația e curată au fost aleși aiurea, nu sunt la prima sminteală. Se știe el care, dacă mai știe de el. (În orice caz, bărbații în criza vârstei de mijloc trebuie evitați, ajung să reacționeze gen Cucui. Cucui, adică ți-am făcut un compliment.)

   Reply
  2. Lipst

   Rezistența a început la Bârlad. Bârladul a rezistat în fața otomanilor și va rezista și în în fața capitaliștilor care vor să ne otrăvească! Ieri la Bârlad, azi în toată țara! Ura!

   Reply
 5. Bleen

  Am eliminat widgetul de înregistrare/logare din dreapta, pentru a nu mai exista confuzii. Înregistrarea și conectarea se pot face doar din meniul de sus.

  Reply
 6. liviuta

  Nu merge, dom’le, nu merge cu contul asta de Blogary.
  Daca vreau sa ma inregistrez cu adresa de yahoo imi spune ca userul si adresa de mail sunt deja inregistrate (???? – poate pentru ca la prima tentativa am dat de doua ori click pe „inregistrare”, dar parola oricum nu mi-a intrat pe mail).
  PE adresa de gmail, am fost atent, am schimbat userul si am completat cu atentie adresa de mail, am dat click cu grija si rabdare, o singura data, dar nu mi-a intrat nicio parola in mail.
  Am incercat si cu „ati uitat parola?”, pe adresele de mail si userii cu care incercasem sa ma inregistrez ca membru, dar nimic, mail-urile mele nu primesc nicio parola.
  Habar n-am ce sa mai incerc.

  Reply
 7. Yeba

  ONG-urile pot înfia un număr nelimitat de câini, fără să dovedească nimic, posibilități de întreținere, personal etc. S-a schimbat ceva și nu observ eu?

  Reply
  1. Gramofonu'

   Iti dai seama ce misto? ca firma de hingheri, vorbesti cu aia de la ONG-uri si le spui unde sa aduca inapoi ciinii dupa ce-i „infiaza”. Le dai 50 de lei, iei 219 / bucata de la primarie si merge banda. Toata lumea are de cistigat.

   E afacerist bun Oprescu asta, nici la Caritas nu era asa snur.
   Peste un an o sa raporteze ca s-au prins 100.000 de ciini, s-au adoptat toti, si au mai ramas doar 200.000 pe strazi.

   Reply
 8. Yeba

  stie cineva unde gasesc înregistrarea emisiunii cu Basescu de azi, de pe PRO-tv?
  Aia cu PMP și cu măicuțele e mortală. Deci nu există coincidențe (a explicat și Gâdea) da?! Băse citește pe aici și se inspiră.

  Reply
  1. adina

   pe stirileprotv.ro, mai jos in pagina este un video embeduit, un fel de transmisie live pe internet. In stanga are scris ProTVNews. Titlu mare: „Romania. Raport de tara.” Strangely enough, audio merge la mine doar daca am cursorul mouse-ului pe video-ul respectiv.

   Reply
   1. Yeba

    exact așa merge și la mine. (bonus, am net lent). Stiam eu ca numai pe A3 pot conta, merge șnur și dă fragmente. Multumesc.

    Reply
 9. Bleen

  Protestatarii itineranți sînt antipoliticieni însă, în același timp, susțin ca puterea de decizie să aparțină politicienilor. Dacă toți politicienii sînt la fel, corupți, proști și nașpa, de ce să nu le luăm puterea de decizie din cele mai importante domenii? De ce să nu le luăm puterea de decizie și banii din sănătate, educație, energie, infrastructură șamd? Să le privatizăm. N-am văzut o asemenea idee printre cererile și diferite programe ale protestatarilor. Am văzut în schimb cereri pentru mai mult etatism (politicienii să decidă în sănătate, educație, resurse naturale etc).

  Cum poți fi împotriva politicienilor cerînd ca aceștia să aibă și mai multă putere de decizie?

  Reply
 10. Yeba

  E un apropo? Deci la mânăstire nu mă duc, să știi. Mai bine în NZ.

  „El a arătat că după ce i se va termina mandatul de preşedinte se va ocupa de nepoata sa, chiar dacă se va implica, în continuare, în viaţa politică. Voi fi un consultant, un aliat.”

  Reply
 11. Bleen

  Paradoxul justițiarilor iubitori de etatism

  Pe de o parte, susțin introducerea a sute de legi, reguli și restricții împotriva corupției reprezentanților statului, jusitificînd aceasta prin condițiile favorizante pentru corupție, principala fiind etatismul și iresponsabilitatea reprezentanților statului, care nu pot fi struniți decît cu biciul, teama și pușcăria.

  Pe de altă parte, aceiași justițiari, atunci cînd aud de liberalizare sau privatizare, intră în crize și pornesc de la premisa că numai reprezentanții statului pot fi responsabili în anumite domenii (de obicei, în toate, susțin justițiarii).

  Justițiarii aplaudă statul cînd fură bani de la contribuabil și după aia îl acuză de furt.

  În realitate nu e niciun paradox. Pe justițiari în deranjează orice formă de libertate și sînt obsedați de control și centralizare.

  Reply
 12. Bleen

  Am citit comentariile la ultimul articol al lui Ducu pe Kamikaze (penultimul pe care l-a scris Ducu, ultimul pe care l-au publicat ei). Își merită cititorii, sînt la fel de inteligenți ca ei.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *