Linkuri si offtopice – 1 decembrie 2013

foto: trăiască ziua revizionismului anacronic!

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


20:01 – LIBERAL EDITOR APOLOGIZES FOR ‘INSENSITIVE & INAPPROPRIATE’ JOKE MOMENTS AFTER NEWS OF PAUL WALKER’S DEATH – The Blaze
19:12 – Kiev, livestream
18:46 – VIDEO ÎN DIRECT – UCRAINA FIERBE: În jur de 1 milion de oameni blochează centrul Kievului. Ianukovici amenință că de mâine va declara STARE DE URGENȚĂ – timpul.md
14:11 – România mea de rahat, România mea orientală – Dragoș Butuzea, Adevărul
14:06 – TRIUMFUL UNEI NAȚIUNI. Iuliu Maniu, omul de acțiune al Marii Uniri – DIGI24

Facebook Comments

36 Comments Linkuri si offtopice – 1 decembrie 2013

  1. Nea

    Revenim la normalitate (am auzit asta la radio, de la un ascultător): Alteţele lor regale Duda şi Margareta au re-inaugurat salonul regal al Gării Băneasa.

    Reply
  2. Yeba

    Nu e bine, spuneți-le pe unde apucați că protestele tb să rămână despre UE.
    Alelalte, cu dignity și human rights sunt LOZINCI, se poate protesta până la sfârșitul lumii (în fond the sky is the limit, că intră și căsătoriile homo, și alea cu țestoase) sau te poți plictisi pe loc („de toți tembelii care ies aghezmuiți pe stradă, doar fiindcă nu pot socializa în garsonieră”).

    Reply
  3. Yeba

    @Bleen, ai zis că te vei ocupa de USL. În caz că asta ai de gând, poate începi cu Ponta în seara asta pe la Ghiță, cu Striblea. Totuși adevărul este că nu e nimic doctrinar, doar mahala de Telega. Dar îmi doresc și eu o sancționare, pentru istorie. Pomelnicul pentru Adormiți, PM la parastasu-i.

    Reply
  4. DanCanada

    Faza tare la biserica azi dimineata: o fata de vreo 13-14 ani scria pomelnic si aude ca-i ziua Romaniei.
    Intreaba: „Mama, unde sa pun Romania, la Vii sau la Adormiti?”

    Reply
      1. DanCanada

        Nu cred ca sintem veri. Poate ‘frati romani’ 🙂 De ce intrebi de dr. Ciomu? Pt ca am pus o bunaciune in poza? N-are legatura. Am zis ca daca scriu cumva prostii pe disqus macar sa ma scot cu o poza mai ca lumea.

        Reply
        1. Nea

          Bine, nici eu nu sunt chiar câine.

          În altă ordine de idei, rămân văr cu fosta colegă a lui Bleen, dacă n-ai fost om al muncii la IIRUC.

          Reply
  5. Yeba

    Bine că au salvat statuia lui Lenin, nu trebuie să ne războim cu trecutul, trebuie să privim spre viitor, în fond Lenin a zis bine ce-a zis, faptul că s-a aplicat greșit nu trebuie să ne facă azi să aruncăm copilul odată cu apa din copaie.

    Pe unde o mai fi Victorița acum, strecurându-se în frigul și întunericul fără-de-blog, încercând să-și deslușească sieși dacă în situația asta e permisă violența moderată.

    Eu, de exemplu, i-aș dărâma lui Lenin numai capul.

    Reply
  6. Bleen

    Ianukovici și KGB-ul ar trebui să-i angajeze pe Nicușor Dan, Cernea și Claudiu Crăciun, dacă vor să transforme un protest într-o plimbare

    Reply
  7. Bleen

    Joint Statement by Foreign Ministers Radek Sikorski and Carl Bildt of Poland and Sweden

    As the initiators of the Eastern Partnership, we are impressed that so many Ukrainians are braving the cold to protest their President’s abrupt decision to withdraw from signing the Association Agreement with the European Union.

    The European Union remains prepared to sign the agreement as soon as President Yanukovych is ready to do so, and has pledged to help Ukraine implement its provisions. But in the absence of any evidence of economic reform, we will not be drawn into a meaningless bidding war over Ukraine’s future.

    We agree with Presidents Van Rompuy and Barroso: “It is up to Ukraine to freely decide what kind of engagement it seeks with the European Union. We therefore strongly disapprove of the Russian position and actions.’ We join them in expressing our support for Ukraine’s sovereignty.

    We urge all to keep protests in Kiev peaceful. The peaceful nature of the protest is a true manifestation of European determination. We are convinced that the Ukrainian people will realise their dream of a European future.

    Minister Radosław Sikorski
    Minister Carl Bildt

    Reply
    1. adina

      Hmm, inseamna ca autoritatile ucrainiene au uitat un zero din coada. Pentru ca ziarele in care m-am uitat pe net vorbesc de 100.000 (Der Spiegel, Evz), altele de 200.000 (Adevarul).

      Reply
  8. Lipst

    Socialiştii francezi au scăzut în sfârşit ceva, anume TVA-ul la prezervative cu… 1,5% (7%->5,5%). TVA-ul la alte produse va creşte de la 1 ianuarie. De pildă TVA-ul pe centrele de călărie, nu, nu e o glumă, va creşte de la 7% la 20%.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Asa le zice acum, ca sa fie politically correct si sa nu se mai diferentieze dupa sex? „centre de calarie”?
      In romana nu cred sa se adopte asta, injuraturile ar deveni prea greoaie, personal nu cred ca parlamentarul ala surprins cu camera ar spune „da-te-n centrul meu de calarie” in loc de ce-a spus atunci.

      Reply
      1. Rheia

        Auzi, m-a-ntrebat fi-miu ce-nseamnă „uaterfac”. Bun, am început prin a-i explica frumos că nu se spune așa, ci what the fuck, adică i-am dat și pronunția corectă, și ortografierea, că face deja engleză la școală, ăsta i-al doilea an. După care am ajuns la partea complicată: ce înseamnă în românește. Tu care crezi că a avut mai mult succes: „Ce puii mei” sau „ce p**da mă-sii”? Dăh!

        Reply
      2. Lipst

        E vorba de centrele de echitaţie. „Călăria” aialaltă e interzisă în Franţa într-o manieră tipic franceză, adică într-un fel mai alambicat. Ceea ce se penalizează în legea actuală e doar actul de racolare a clientului, racolare care trebuie dovedită. Aceasta dă naştere unei situaţii mai complicate şi hilare. Dovada nu o pot face decât poliţiştii, îmbrăcați în civil, deh, care pândesc „racolatoarele” şi care apoi trebuie să obţină o declaraţie scrisă de la clientul racolat. Poliţiştii stau la pândă după maşini, copaci, ce mai găsesc, privesc acţiunea, aşteaptă să se termine şi fuga, fuguţa după client că să dea declaraţie cum că a fost racolat.

        Reply
        1. Gramofonu'

          Declaratie client:

          „Racola-m-as si n-am cui,
          Racola-m-as Centrului,
          Ca de-i vreme rea sau buna,
          O sa-mi ceara o arvuna”

          Si daca nu declara, ce? ii fac poza si-l pun la gazeta de perete cu „asa nu”? il pirasc nevestei? Nu mai e pic de respect pentru dragostea la prima vedere?

          Reply
  9. Florina Neghină

    În netrebnicia-mi, am mîncat azi dimineaţă 2 cuburi de Milka. Aşa că nu mai comentez.

    Daniel P. Funeriu shared a link.
    2 hours ago · Edited
    Astăzi, la micul dejun am mâncat o ciocolată Rom și am trecut, simbolic, Prutul. De astăzi mă găsiți atât moldovean pe http://www.danielfuneriu.md cât și român pewww.danielfuneriu.ro
    Cu un prim articol: „Despre unificare”
    A propos: sunt mândru că eu am semnat acordul de recunoaștere pentru diplomele din Republica Moldova în România.
    La Mulți Ani României unite!
    http://danielfuneriu.md/
    http://www.danielfuneriu.md

    Reply
      1. Gramofonu'

        Sper ca n-ai inregistrat ideea la OSIM. Ma lansez in afaceri: ciocolata si bomboane de ciocolata cu crema de tuica.
        Ma tot intrebam de ceva vreme, ce nisa de afaceri a ramas neocupata, sa am si eu cu un produs unic si care da dependenta.
        O sa te tin minte pentru cind o sa fiu bogat. Nu de alta, dar ca sa stiu sa te evit :))

        Reply
        1. Gramofonu'

          „cine nu iubeste ‘Verde-nrourat’, ciocolata cu crema de tuica, trandafirul si portocaliul, nu va primi sprijinul acestui partid”

          E?

          Reply
  10. Yeba

    Are Patapievici o teorie interesantă, tristă si aceea, precum logica si adevărul, reproduc aproximativ și cu cuvintele mele din ceea ce am inteles eu: nu trebuie să ne mândrim cu patria în secțiune longitudinală, Mircea, Ștefan, Carol, Oituz, Podu Iloaiei, rezistența din munți – fiindcă ne-am mândri cu straturi-straturi de patrii, și anume patriile respectivilor. Patria generațiilor acum trăitoare este cea pe care o fac chiar ele, în secțiune orizontală, producându-i pe Năstase, Voicu, Antonescu, Blaga, Ponta și ce mai iese din matrioșka Iliescu.

    Reply
  11. Amalia

    In anul 1923, conducerea statului român a decis ca simbolul sacrificiului celor mulţi, căzuţi pentru reîntregirea patriei, să fie evocat de osemintele unuia dintre ostaşii anonimi de la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz, Tg.-Ocna, Jiu, Prahova, Bucureşti, Dobrogea, Ardeal şi Basarabia. Deshumarea şi ridicarea acestor rămăşiţe pământeşti a fost urmată de aşezarea lor în zece sicrie de stejar, căptuşite cu tablă de zinc şi depuse în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” de la Mărăşeşti, în ziua de 13 mai 1923.
    Alegerea sicriului cu osemintele Ostaşului Necunoscut a aparţinut elevului Amilcar C. Săndulescu (de la Liceul Militar „Dimitrie A. Sturdza”, premiant şi orfan de război) care, în faţa celui de-al patrulea sicriu, a îngenuncheat şi a rostit cuvintele legendare: „Acesta este tatăl meu”. (Cu toate riscurile, recunosc ca pe mine ma emotioneaza aceasta istorisire.)

    Reply
    1. Bleen

      În perioada 1 ian 2013 – 30 nov 2013, în comparație cu perioada 1 ian 2012 – 30 nov 2012 numărul vizitelor a scăzut cu 44%, al vizitatorilor cu 37% iar durata medie a vizitei a scăzut cu 30%.

      Ce-i drept, 2012 a fost un an special, cu alegeri locale, alegeri parlamentare, revoluția din ianuarie, două schimbări de guvern, prin demisie și moțiune de cenzură, scandalul plagiatului, lovitura de stat, suspendarea și un referendum.

      2013 a fost și el un an special, prin lipsa completă de reprezentare și de miză politică reală la dreapta.

      Șansele ca 2014 să fie diferit de 2013 sînt extrem de slabe. Vom vedea aceeași lipsă de reprezentare și miză politică, la care se va adăuga și prăbușirea ultimelor rămășițe de mituri ale dreptei. Alegerile europarlamentare și prezidențiale vor stabili noi recorduri negative de prezență. Cred că pentru prima oară de cînd avem alegeri prezidențiale prezența la vot va scădea sub 50%.

      Dacă mizele strict electorale și ale reprezentării politice sînt aproape inexistente, mizele doctrinare, ale deciziilor politice și economice și ale războiului cultural rămîn la fel de importante, chiar dacă nu foarte gustate de public.

      Pe de altă parte însă, în 2014 se va lăsa tăcerea, și aceasta e și marea miză a lui Ponta, de a bloca orice alternativă oengistică sau mediatică. Paradoxal, singura finanțare a dreptei era statul (român, UE, US, Moldova etc). De finanțări din partea statului se va ocupa Ponta însă. Și nu numai din partea statului român. Cînd Ponta va fi recunoscut de Vest și Est ca singurul decident și partener de dialog, va putea influența și finanțările din partea UE și, în general, din afară.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *