Linkuri si offtopice – 11 noiembrie 2013

foto: poză de familie cu dreapta românească

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


17:01 – Antonescu: Dacă toţi ar vorbi cum vorbesc eu, ar fi foarte bine şi ne-am înţelege – Realitatea
16:20 – Conducerea PNL a decis EXCLUDEREA din partid a senatorului Sorin Roşca Stănescu – Mediafax
16:13 – Mituri și farse: Stânga, dreapta și Internetul – Civitas Politics
05:02 – THE DIRTIEST POLITICIAN NAMES OF ALL TIME

Absolut devastator. De neratat.

00:29 – Platon și pisicile. Videobomb.

Facebook Comments

58 Comments Linkuri si offtopice – 11 noiembrie 2013

  1. Yeba

    Eh, să fi fost noi acum acasă la noi, în Reaganville, NZ, nu mai aveam treabă cu încâlcelile astea dezamăgitoare, îl alegeam pe Bleen primar, salvându-i herniile de zăcererea pe Rome II, și leneveam la soare așteptând cangurul să ne aducă ajutorul social și 22-ul.

    Cică NewEurope a aparținut într-o vreme Trustului Impact. Acum are acționariat internațional, printr-o firmă grecească cu care Felix a făcut afaceri, ceva cu Loteria. Are un sediu mișto. Înainte avea alt sediu mișto, pe Avenue d/Yser, preluat de la Mittal. Ieri nu mi s-a părut relevantă info. Ă?

    Reply
  2. Bleen

    Gata, nu mai scriu. Adun toate muile în articolul de mîine. Cam lung titlul, dar nu voiam să scap nimic.

    ”Minciuna unificării dreptei. Eșecul Mișcării Populare. Deruta lui Băsescu.”

    Reply
    1. Florina Neghină

      Apăi derutat e cam de multişor, da’ nu a fost aşa evident. Hai să ne aducem aminte numa’ cum voia să votăm la referendumu’ de anu’ trecut şi ne e clară deruta. Apoi oamenii – unii, nu toţi, evident – pe care i-a luat pe lîngă el în aste două mandate. Cum, cît şi pe cine a creditat. De strategie nu mai zic, că de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

      Reply
  3. Bleen

    De ce ”adio PDL”? Aflăm că PDL e de dreapta și e luat în calcul la unificarea dreptei. Aflăm și că Antonescu e bun și sustenabil. Deci PDL nu are niciun păcat. Fusese acuzat că e blatist, că e cu PNL, cu Antonescu. Dar ăștia sînt buni. Deci, de ce ”adio PDL”?

    Nu mă puneți să vă răspund de ce, că-mi vine să vomit. Și știți și voi răspunsul.

    Reply
  4. Bleen

    Na, uite că v-ați luminat.

    Teodor Baconschi

    Mesajele Presedintelui de la B1 au fost atat de clare… Nu mai are incredere in PDL (unde numai pe Boc l-a elogiat) si merge in Miscarea Populara. Nu mai e nevoie de vreun desen !

    Reply
    1. Bleen

      Teodor Baconschi
      Presedintele e maestru in asemenea false reevaluri doar a sporit zazania dintre Caca si Plagi, spunandu-le totodata ca sunt morti si impreuna, si separat !

      Reply
    1. Bleen

      El a greșit întotdeauna fatal, la inteligență și strategie. Ca să citez din Total War: Rome II, are authority căcălău (nu căcărău), are zeal și mai mult, dar stă foarte prost la cunning. Dar pe vremurile alea candida. Era în luptă. Avea șarm, umor, era relevant, punea pe masă teme arzătoare.

      Băsescu a jucat rol de biciul lui Dumnezeu, Dumnezeu fiind poporul. Prin Băsescu, poporul a muit aroganți și moguli și sisteme și mafioți. Băsescu a fost năduful poporului.

      N-a cîștigat niciodată cu cine știe ce strategii sau inteligență politică, a cîștigat cu autenticitate, cu relevanță, cu convingere, cu credință, cu forță. A înfipt bine picioarele în pămînt și a zis: Hai, veniți, beli-mi-ați, să vedem care e mai tare! Eu d-aicea nu mă mișc.”

      Numai că autenticitatea și forța lui nu au fost niciodată dublate de credință în idei politice, ca la Reagan sau Thatcher. Băsescu nu va lăsa în urmă o școală politică, un curent de gîndire politică, fiindcă nu are nicio treabă pe partea asta.

      Iar acum nu mai coagulează în jurul său, fiindcă nu are ideile necesare. El strîngea în jurul lui, doar fiindcă era lider și lupta. Acum, nemaiputînd lupta electoral, nemaifiind direct pe cîmpul de luptă, nu mai are cum strînge în jurul său.

      Filmul s-a rupt în grija pentru viitor. O grijă umană, de înțeles. De înțeles și atît, nimic mai mult.

      Reply
  5. Bleen

    Diferența dintre Crin și Ponta e următoarea: Crin nu vrea justiție și arestări deloc. Ponta, în schimb, vrea să fie un nou Băsescu. Dacă înțelegeți ce vreau să spun.

    Reply
  6. Rheia

    Of. Încă unul. Mihai Polițeanu admite: „Am muncit ca un idiot, între 12 şi 18 ore pe zi, în vara lui 2012, octombrie 2012 şi martie 2013. Imi cer scuze, am fost un prost.”

    Reply
    1. Bleen

      Da, am vrut să scriu și eu. Știam chestiile astea de ceva timp, dar mi-am zis că înțeleg au exagerat, că intuiesc anapoda. Deși mă prind imediat din ce zic sau nu zic cei în cauză. Însă, după prima impresie, ca orice prost de dreapta, mă mint cu nerușinare, mai ceva ca Ponta.

      Bine, eu, spre deosebire de alții, am mai răbufnit.

      Reply
    2. Bleen

      Bine că își cere scuze Polițeanu, care nu e decît consilier și n-a avut nimic de cîștigat. Să nu se aștepte cineva ca Macovei, Băsescu, Udrea, Blaga și ceilalți să-și ceară vreo secundă scuze. Proștii sînt de prostit, de ce ne-am cere scuze față de ei?

      Reply
  7. Bleen

    O să lupt pînă în ultima secundă a turului 2, la ora 21.00, cînd se închid urnele, împotriva lui Crin Antonescu și împotriva tuturor celor care îl vor susține, cu Băsescu în frunte.

    Reply
  8. Bleen

    Despre unificarea dreptei:

    ”In cazul in care sunt oameni politici rationali, inteleg ca PSD nu poate da presedinte, PNL are sanse mai mari daca se rupe USL

    Eu cred ca Antonescu poate sa-i intepe si mai tare, PSD nu va renunta pentru ca nu poate da presedintele, mai ales cand personajul e Ponta

    Dupa mine PSD nu poate da presedinte singur iar daca se rup PNL are o sansa in plus, daca intra Crin in turul doi probabil ca si restul candidaturilor de dreapta se strang in spatele lui. Sigur ca nu imi place, dar nu sunt un om politic lipsit de simt politic

    Daca intra in turul doi, ma angajez sa-l invat ce are de facut. Nu e o ferta, e o gluma, pentru ca nu va accepta niciodata si nici eu nu m-as duce dadaca la Crin Antonescu

    Dreapta va da presedinte, daca se rup, ca intra Boc, Ungureanu, Antonescu, acela va fi castigatorul”

    Reply
    1. Yeba

      șterge-l 🙂 și hai să ne gândim (adică tu) totuși, totuși la o soluție, n-o să hibernăm până în 2024. O să scrii pamflete? O să pui linkuri cu melodii triste?

      Reply
      1. Bleen

        Soluția e simplă, dar nu se lasă cu banii, funcții și salvări personale. Deci nu e soluție pentru dreapta românească. Singura soluție pentru bani, funcții și salvări personale e, așa cum zice și Băsescu acum la teve și știam eu de ceva timp că gîndește el cu mintea lui disperată, e Crin. Antonescu, ca să nu existe confuzii.

        Reply
        1. Yeba

          Tu spui că B caută soluții pt bani, funcții și salvări personale? BFSP?
          Mi l-a reclamat și Lady Yeba în acest sens, ff nedumeriți…Am zis că li se pare. Întreb clar: Ce gândește Suveranul?

          Reply
  9. Bleen

    Azi împlinim majoratul după Coposu. La 18 ani de la moartea sa, dreapta e inexistentă și PNȚcd se zbate în combinații minore și irelevante.

    Reply
  10. Canadiana

    Mostra de iresponsabilitate a decidentilor si un veteran cu capul pe umeri:

    Azi se comemoreaza eroii cazuti in razboaie (Rememberance Day). De obicei, scolile se aduna in centrul orasului pentru comemorare. Are loc o festivitate cu fanfara, discursuri si o rugaciune pentru sufletele celor rapusi. Directia scolara pe oras a gandit profund matur si a ajuns la concluzia ca elevii nu mai trebuie sa participe la aceasta comemorare, deoarece contine o rugaciune care ar putea ofensa pe elevii non-crestini.

    La statia de radio i se ia interviu unui veteran de razboi. Mosul are 92 de ani. I se cere parerea in legatura cu aceasta interdictie a scolilor de a mai participa la comemorarea din centru. Mosul: „Noi am luptat pentru ca toti sa aiba libertatea sa se exprime cum vor. Si nu trebuie sa uitam ca cel de-al doilea razboi mondial a fost iscat de interdictii religioase, pe vremea aia evreii erau sub interdictie.” Pam-pam.

    Reply
    1. DanCanada

      Las’ ca vine clueless-u’ ala de Trudeau jr. cu timpenia aia: ‘sa ne uitam la root causes, de ce saracii teroristi (in cazul asta nazisti) au facut asa ceva’. Alt cretinism care l-a spus recent – cica el admira China pt ca e dictatura si poate sa ‘turn the economy on a dime’ 🙂 Adica oamenii aia au luptat pentru libertate si boul asta care se crede viitor Prim Ministru admira o dictatura. Nu-i de mirare, ta’su’ il admira pe Mao.

      Reply
  11. Nea

    Am citit linkul cu SRS exclus din PNL, tot n-am înţeles de ce. Ce-a făcut omul, a mâncat căcat şi s-a luat de Băse, atâta tot. Pentru asta trebuia promovat în PNL. Mi se pare că excluderea ascunde o chestie mult mai nasoală.

    Reply
  12. Yeba

    Cine mai scrie la New Europe? Dan Alexe, de-o pildă.
    Pt dl Alexe: vă rog să mă puneți în legătură cu colegul de redacție Dietmar.

    Reply
      1. Bleen

        Daniel P. Funeriu

        Dr. Victor Viorel, iunie 2012: “Sunt mândru de teza mea de doctorat, a fost o execuţie mafiotă a celor de la PDL”. Pisi, dacă ești mândru, de ce nu l-ai mai pus pe site-ul guvernului? Pentru că ești un mincinos abject.

        Reply
        1. Bleen

          Daniel P. Funeriu

          dr. Victor Viorel: „mă deranjează că în România nu facem proiecte mari de teama drobului de sare”. Pisicuț, ai 70%.

          Reply
  13. Yeba

    Cu Mirela Bugetara a fost simplu, please, puțin efort de IT & Investigații pentru Dietmar, să nu părăsim subiectul!

    Reply
  14. Yeba

    Pentru mapa intelectualilor rasați și în semn de omagiu pentru creativitatea promoției – na, că am uitat! – a Grădiniței cu orar prelungit de pe strada Radu de la Afumați:

    Ana-Banana, Paul-Brontozaur, Alina-Balerina, Tase-roade-oase, Vasile-prostu-câinele-nostru, Laura-Balaura, Bogdanel-coada-de-purcel, Coca-Moca, Doinița-Poienița, Mihai-Buhai, Anca-Banca, Liza-Criza, Stefan-Copan, Oana-Macaroana.

    Reply
  15. Bleen

    Tot nu reușesc să înțeleg care e umorul și relevanța politică a glumiței cu ”Victor Viorel”. Glumele despre fizicul și numele omului sînt apanajul cretinilor neputincioși umoristic și intelectual. Nici măcar nu sînt glume, sînt scrîșneli de caterincă.

    Adunătura asta de cretini cu pretenții de la dreapta nu poate mai mult decît niște caterinci ale neputinței și infantilismului? Și, repet, care dracu’ e relevanța politică și general umană pentru cetățenii români? De ce ar alege ”dreapta” (traduce: adunătură de înapoiați mintal)? Ce plus valoare aduce nației și cetățeanului tîmpenia asta cu Victor Viorel?

    Reply
    1. Yeba

      Dacă n-au pus și un fotoșop cu o viorea ofilită lângă un crin veșted pe care face pipi un rotweiler cu ochelari, n-au ambiție.

      Reply
      1. Bleen

        Intelectualii de rasă nu știu cu fotoșopul. Fiindcă gluma nu circulă printre prostime. Nope. Circulă doar la ex-miniștri și intelectuali ultra-rasați.

        Reply
        1. Yeba

          ai uitat să spui gluma! ca să se justifice indignarea, de! cred că le punea ceva în ceai la cantina de la Sorbona, i-a terminat pe parte de umor.

          Reply
  16. Bleen

    Dietmar Bergtahl, autorul articolului despre Băsescu din New Europe citat de Gâdea nu există. La orice căutare pe Google, Twitter, Facebook, Linkedin, Reddit etc nu îți apar cele două articole din New Europe scrise de ”Dietmar Bergtahl”, unul despre țiganii bulgari, celălalt despre autocratul Băsescu. În rest, nu există absolut nimic despre cetățeanul respectiv. Existența lui în lume se reduce la un articol despre țiganii bulgari și unul despre Băsescu, tocmai bun de citat de Gâdea. Cît or fi primit cei de la New Europe să-l publice?

    Reply
    1. Yeba

      Am citit, @Nea, @Canadiana și alții care sunteți cu ficatu’ sa nu citiți – pare scris de Gâdea/Cătălin Ivan/Calimente, reia primitiv si in amanunt toate temele A3 (inclusiv în clar cu Europa dnei Merkel l-a repus in scaun), ca dovadă că nu-l citește nici dracu în redacție, probabil e publicat contracost spre a fi citat exact publicului A3, care crede ca a adus Roberta din China un vapor de biciclete și l-a tras pe tălpici până la Seciu.
      Nu cred că e Dan Luca, ăla are nițel ștaif.
      Acolo văd că mai publică și persoane cu identitate, nu doar căcăței.
      Înainte de sediul ăsta au avut un sediu preluat de la Mittal, pe Avenue d’Yser, nu știu dc info are vreo relevanță.

      Reply
      1. Bleen

        Ultimul Dac
        • a minute ago

        I totally agree with this article, which shouldn’t come as such a big
        surprise since I am Romanian and roughly 80% of Romanians despise
        Basescu. I wonder why it took so long for the Western media to report the facts that are common knowledge in Romania. The sad truth is that Basescu proved very useful to his PPE peers and got in return political protection which, given the ongoing political melee in Romania, had to cut some democratic corners and was offensive to the vast majority of Romanian citizen.

        Reply
          1. DanCanada

            Ultimul bou de fapt. Pina si minarelile astea sint de doi bani, de prost gust. Ar trebui, cum is astia guru in arta dezinformarii, sa fi pus ceva mai fin.

            Reply
      2. Canadiana

        Multam de citit. Am o scuza, ca avui hepatita A candva. Te rog sa intelegi situatia mea in ansamblu. La mine in casa, circa 4 ore pe zi, se butoneaza pe computer intre B1, Digi24 si NasulTV. De multe ori, enormitatile sunt atat de mari, incat consoarta mea simte nevoia sa le comenteze in amanunt intr-un ritual care ma duce cu gandul la fachiri si automutilare, opinii pe care i le fac cunoscute jumatatii mele din abundenta. Degeaba, tot comenteaza tampeniile emise in aerul public de toate 3. Asa ca vezi, cacatii se ascund in locuri nebanuite. Macar tu ai apanajul de a nu fi luata prin surprindere, ca de pe etichete stii ca-s cacati, in timp ce la mine eticheta zice creme de la creme si nu ma avertizeaza. Inhalam insa aceeasi putoare, in diferite grade de toxicitate.

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *