Linkuri si offtopice – 11 octombrie 2013

foto: orătăniile din curte

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


Facebook Comments

19 Comments Linkuri si offtopice – 11 octombrie 2013

  1. Florina Neghină

    Votez Udrea, gata, m-am hotărît.

    Adrian Papahagi
    6 hours ago near Cluj-Napoca, Cluj · Edited
    Vreți 8 candidați la președinție din partea dreptei de 1000 de ori mai buni decât Pontantonescu?

    Uite, alfabetic (după prenume), ca să nu se supere niciunul:

    Andrei Pleșu, Cătălin Predoiu, Daniel Funeriu, Emil Boc, Monica Macovei, MRU, Mugur Isărescu, Teodor Baconschi

    Toți au:

    1. responsabilități în Statul român la activ
    2. recunoaștere internațională
    3. cuprindere intelectuală
    4. cinste, decență, onestitate
    5. atitudine reformistă

    PS: L-aș prefera pe Andrei Pleșu. I-am și propus acest lucru în 19 iulie a. c., la o cină la care au mai participat doi prieteni care pot să confirme. Ar nivela toate conflictele de orgoliu din tabăra noastră. Este cu o clasă intelectuală peste toți ceilalți posibili candidați ai dreptei, și cu nenumărate peste Repetent și Plagiator. O dezbatere Pleșu-Ponta sau Pleșu-Antonescu ar fi un deliciu intelectual, din care cei doi pigmei șmecheri ar ieși pur și simplu umiliți. I-ar dezarma cu un cuvânt, ar fi inatacabil, imposibil de târât în mocirla unde se bălăcesc ei.

    Reply
    1. Lipst

      DPA a propus un exerciţiu de imaginaţie, cum ar fi dacă Andrei Pleşu ar…, să ne închipuim ce ar fi dacă… etc. cu toate precauţiile de rigoare. A conturat mai degrabă un profil.

      Acum văd că începe concursul, care l-a propus primul. Dar nu numai că e propus, ci e trecut de partea „dreptei”, băi, da, candidaţii noştrii sunt de trilioane de ori mai buni decât ai vostrii. Mai e pus şi în clasamente: „Top 8” candidaţii „dreptei”. E clar cu un asemenea top, dreapta, care nu există, deci care nu există, se poate culca seara liniştită. Cu ochii în tavan, deci, unu: Pleşu. Suntem salvaţi. Deci, doi: Predoiu, câtă „cuprindere intelectuală”! Câtă anvergură internaţională! Eu înţeleg, e ceva, e o molimă. Când îţi pierzi simţul măsurii, înainte sau după ce te-ai băgat în politică? Păi, cum poţi să spui despre soldăţelul lui Blaga asemenea lucruri? Dar ce treabă politică au numele de mai sus şi în sine şi unele cu altele? Unde este simţul realităţii?

      Bine că nu mai trăieşte Kant, dreapta ar fi fost salvată. Dar cred că Hegel ar fi corespuns mai abitir punctelor de mai sus, mai puţin punctele unu şi cinci. Păi, în filozofia lui Hegel spiritul universal însuşi a ajuns la conştiinţa de sine. Păi, beton, Ponta şi Antonescu ar fi fost mâncaţi.

      Reply
  2. Lipst

    „Andrei Pleşu: preşedinte!” (DPA)

    În acest caz, io zic să fie propus prim-ministru Gabriel Liiceanu. N-are nicio treabă cu plagiatul, ştie să administreze o firmă, vine în politică cu o meserie (ba chiar, mai multe) şi cu o faimă, unde mai pui că e şi „de dreapta”.

    În fine, antena3, criticatac, observatorul cultural, voxpublica şi restul vor face clăbuci. Dacă se va spune despre Andrei Pleşu că mănâncă, ştiu şi eu, caviar aurit la Cotroceni, Andrei Pleşu va spune, bineînţeles, că doar n-o să mânânc pesmeţi din raţia de front. Dacă se va spune că se bălăceşte în piscinele vilelor de protocol, asta va rămâne de dovedit.

    Reply
  3. Lipst

    Hai, că până la urmă, socialiştii francezi au căzut în propria plasă ideologică, cea a discriminării. MRAP-ul („Mouvement contre le racisme et pour l’amitié entre les peuples” – „Mişcarea împotriva rasismului şi pentru prietenia dintre popoare”, ehe, cum sună în română!) s-a trezit şi în chestiunea ţiganilor şi anunţă ca va face o plângere împotriva ministrului de interne francez.

    Socialiştii, care se duc în jos în sondaje, au crezut că pot exploata politic chestiunea ţiganilor, au vrut şi ei un oarece câştig. Rezultatele de până acum sunt: scăderea în sondaje, punea la propriul zid ideologic şi creşterea Frontului Naţional în sondaje, un ultim sondaj îl dă chiar pe primul loc. Aşa îţi trebuie când eşti meschin, ipocrit şi incoerent. Acum să danseze tango cu MRAP-ul (această organizaţie e un fel de tribunal al poporului, mai bine zis, al popoarelor). Ce spectacol o să fie!

    Reply
    1. Gramofonu'

      Era mai sigur daca puneau problema wc-urilor unisex si a urinatului din picioare 🙂 si sa lase oamenii mari sa rezolve problemele importante.

      Reply
    1. adina

      Sever Voinescu stie: La o recentă cină cu ştaif, ambasadorul unei ţări civilizate mi-a spus că Mihai Răzvan Ungureanu ar fi un excelent politician în ţara lui, dar nu în România.

      Reply
      1. Gramofonu'

        Adica undeva unde toate problemele au fost deja rezolvate?
        Da, cred ca e bun pentru pastrarea status quo. Excelent chiar.

        Reply
        1. adina

          tz tz tz, mai degraba cred ca a vrut sa spuna ca Romania nu-i merita pe astia doi, de fraiera ce este. Vechea poveste: poporul prost, ei destepti.

          Reply
          1. Lipst

            Eu aş zice aşa: nu există popor prost, ci doar politicieni proşti care nu ştiu să caute şi poporul care nu e prost. Poporul nu poate fi tot prost. Toată chestia e să ştii să-i cauţi pe cei cu care poţi face politică, să ştii pe cine cauţi, cui te adresezi, pe cine vrei să coagulezi.

            Ce iluzii! Adică, poate crede poporul nu e demn de el. Asta e deja prima greşeală politică, una din alea mari, de netrecut. Apoi, dacă tu nu poţi spune cel puţin o frază publică, o frază politică clară în limba ta maternă, cum crezi că o să te faci înţeles într-o altă limbă? Să traducă, asta dacă se poate, ceea ce spune de obicei în germană, engleză, franceză şi apoi să-şi închipuie că se adresează electoratului german, francez, englez, eventual cu privirea, mă rog, privirile alea de carusel. După aia, să ceară nota politică.

            Reply
  4. Yeba

    Cred că Șova a depășit și recordul mondial, și așteptările lui Băse în materie de teleguvernare.și comunicare publică de-aia cifrată, ca-n al Doilea Război Mondial. Râd și curcile.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *