Elena Udrea la prezidentiale? Suna periculos, trage fusta mai jos…

Să presupunem că Elena Udrea va candida la prezidențiale. Nu știm dacă va candida, nu știm nici măcar dacă are de gînd să candideze. Dar să presupunem că ar face-o. Ce mesaje va avea campania Udrea și ce mesaje va avea campania anti-Udrea?

Mesaje ale campaniei Udrea:

 • Votați Băsescu pentru al treilea mandat!
 • Elena Udrea înseamnă continuitate în proiectul Băsescu și lupta împotriva PSD/PNL/USL/mafioților/stîngii etc
 • Elena Udrea îl va desemna premier pe Traian Băsescu în 2016. După ce Elena Udrea va cîștiga prezidențialele, dreapta unită va veni la guvernare. Elena Udrea va desemna premier de la marele partid al dreptei.
 • Elena Udrea a avut curaj să candideze, cînd alții nu și-au asumat această luptă grea. Elena Udrea e bătăioasă și, dacă alții s-au resemnat și nu mai vor să lupte împotriva celor care au dat lovitura de stat în 2012, ea a continuat să creadă în șansa dreptei unite și în șansa de a învinge pe cei care au dat lovitura de stat din 2012, care au adus românii la sapă de lemn, care au mințit și înșelat așteptările electoratului.
 • Traian Băsescu are încredere în Elena Udrea
 • Elena Udrea a învățat de la cel mai bun
 • Elena Udrea a trecut examenul votului popular în 2008 și 2012, cînd a cîștigat alegerile în colegiul în care a candidat, în ciuda vicisitudinilor, a atacurilor presei și întregii clase politice, a valului USL în 2012
 • Elena Udrea a arătat că are forță de caracter ca politician. Deși a fost supusă unor atacuri inimaginabile, mîrșave și mîrlănești, din partea adversarilor politici și a presei, atacuri inacceptabile din partea unor bărbați la adresa unei femei, a suportat cu răbdare și calm atacurile, a dovedit că are rezistență și sînge rece, că nu-și pierde cumpătul și că nu cedează.
 • Elena Udrea e prima femeie care chiar are șanse să ajungă președinte
 • Elena Udrea a fost un ministru bun. Ponta și Antonescu n-au fost în stare măcar să zugrăvească ce a construit Elena Udrea. Bine că au venit să taie panglici la proiectele făcute de Elena Udrea…
 • Elena Udrea știe problemele locale, știe problemele primarilor, ale administrațiilor locale, cunoaște problemele cu care se confruntă oamenii din țară.
 • Elena Udrea a reușit să unească dreapta, ceea ce n-a reușit nici Blaga, nici altcineva.
 • Dacă Elena Udrea ajunge președinte, Marele Partid al Dreptei Unite va fi condus de Traian Băsescu.

Mesaje ale campaniei anti-Udrea:

 • Sîntem în Turkmenistan? Uzbekistan? Kazahstan? În ce stan sîntem noi aicea? Statuie aurită nu-și face Băsescu? Că amanta și-o pune moștenitoare, ode îi cîntă intelectualii de curte.
 • România e proprietatea privată a clanului Băsescu-Udrea? Și-o împart în spațiu și timp cum vor ei?
 • Băsescu e Putin. Putin de România. V-am mai zis, nu ne-ați crezut. Așa cum Putin l-a pus moștenitor pe Medvedev, așa și Băsescu a desemnat-o moștenitoare pe Udrea. Cine știe, dacă acest popor e atît de orb încît s-o aleagă pe Udrea, după ce Udrea va ajunge președinte, va modifica Constituția, ca să revină Băsescu la Cotroceni. Băsescu vrea să stea 25 de ani în fruntea țării, ca Ceaușescu.
 • Să vedem ce zic acum toți curații și intelectualii finuți, după ce Băsescu le-a tras-o și le-a arătat că nu dă doi bani pe ei, că vrea doar să-și aranjeze clanul. O să-i pupe toți papucul Elenei Udrea?
 • Clanul Băsescu-Udrea vrea să transforme România în monarhie neconstituțională.
 • După încoronarea lui Cioabă urmează încoronarea lui Udrea?
 • Lui Băsescu îi e frică. Știe că dacă nu va mai fi el la Cotroceni va trebui să răspundă pentru răul făcut poporului român. D-aia vrea să-și proptească acolo amanta, moștenitorul clanului, ca să scape de răspundere.
 • Băsescu e un bătrînel penibil, confuz și disperat. Și-a pierdut orice rațiune și responsabilitate. Este în incapacitate psihică. Bine că scăpăm de el. Vă dați seama că omul ăsta a avut toată România pe mînă timp de zece ani? E de mirare că țara asta încă mai există.
 • Acum vedeți cine a condus de fapt România timp de zece ani? Carol al II lea și Elena Lupescu au condus-o tot zece ani și au lăsat-o în ruine, dar măcar Carol al II lea nu a lăsat țara moștenire amantei.

Mesajele pro-Udrea pornesc de la premisa că Traian Băsescu va mai însemna ceva după această mișcare, iar mesajele anti-Udrea pornesc de la premisa că antipatia față de Udrea este extrem de ridicată. Este însă posibil ca după o posibilă mișcare prin care Băsescu o susține pe Udrea, acesta să nu mai însemne nimic aproape pentru nimeni și este posibil ca Elena Udrea să nu fie chiar atît de antipatizată.

Ar mai fi și asta o variantă, dar nu pentru prezidențiale:

Ca și în cazul ”Macovei, ministrul justiției din umbră”, efectul declarațiilor Elenei Udrea va fi contrar intenției. Rolul de fată din popor, țărancă sănătoasă de la Buzău, cu farmece, ambițioasă, ajunsă curtezană machiavelică, pricepută la administrație și deținătoare de rețele, structuri, puteri și influențe o prindea mult mai bine. Adică era credibil. Nu-i plăcea lui Pora (dar ce-i place lui Pora, stimați cetățeni?) însă la popor mergea binișor. Udrea putea vinde foarte bine povestea popular-aspirațională hip hop-Pantelimon-Dinu Păturică, veche de mii de ani, de țărancă fatală, dezghețată și muncitoare, ajunsă la Curtea Regelui. Dar nu, nene,  a vrut să fie  Rosa de Luxemburg cu bicicletă, lovită de gaze lacrimogene în lupta cu sistemul. Elena Udrea a fost un bun ministru, în comparație cu alți miniștri, se pricepe la organizare și chestii, are energie, e loială, e ambițioasă, dar nu are viziune politică. Nu crede în nimic și nu are imaginație deloc. Dar absolut deloc. E un Dragnea cu fustă, nu are viziune sau anvergură politică.

Citește mai mult la www.blogary.ro/comunitatea-blogary/monica-macovei-si-elena-udrea-functionara-de-partid-si-revolutionara-de-caldarim/ © Blogary

Am citat dintr-un om deștept. Adică din mine.

Strategii?

Udrea – trebuie să rămînă singură pe partea dreaptă, să nu aibă concurent (deci trebuie să preia PDL), să se erijeze în continuatoarea lui Băsescu și cea care unifică dreapta, care e capabilă să negocieze în caz că nu intră în turul 2. Dacă intră în turul 2, va fi antipesedista reaua mai mică, asta e, nene, votați cu Ponta? Ați înnebunit? Nu votați deloc? Dacă nu votați deloc iese Ponta. Adică e ca și cum ați vota cu Ponta. Nu votezi deloc, votezi Ponta.

antiUdrea – un candidat frecventabil în primul tur pe partea dreaptă care să o concureze în fața votanților antiUSL și blocarea oricărei încercări a Elenei Udrea de a prelua PDL. În turul II, dacă se ajunge pînă acolo, blocarea alianței PDL (condus de Udrea) – PNL.

Și varianta cea mai tare, care mi-a venit acuma: Udrea, candidat PSD din umbră. USL nu se rupe, Antonescu candidat prezidențial boicotat de PSD. Udrea, președintele țării care e fată bună, de mare încredere și în relații excelente cu toată lumea.

Bine, sînt tot felul de posibile combinații, dar despre asta, altă dată.

Facebook Comments

5 Comments Elena Udrea la prezidentiale? Suna periculos, trage fusta mai jos…

 1. Unchiu Sam

  Daca Udrea ar face, daca ar zice, daca ar … pana una alta nu face si nu zice mai nimic. Si atunci cand zice ceva, zice foarte prost (vezi chestiunea Rosia Montana). La moment, intre ea si MRU il prefer pe MRU sau Predoiu.

  Ideal, imo, ar fi Cristian Diaconescu, da’ vad ca ii place sa doarma la Cotroceni.

  Reply
 2. Rheia

  Măi, eu vreau un lider care să-mi spună o poveste identitară realistă. Eu nu mă regăsesc nici în nefericiții care pupă moaște, nici în năucii care pupă cîini sau copaci. Dacă Elena Udrea vine și-mi descrie credibil o țară locuită și de oameni ca mine, nu văd de ce n-ar fi prezidențiabilă.

  Reply
 3. Canadiana

  Abia ce ma dezmeticii din socul propunerii DPA cu Plesu la presedentie si tu ma iei cu Udrea presedinta. Ambele variante la fel de LSDiste sau, pe limba de la Roman: „jisezi”.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.