Linkuri si offtopice – 11 septembrie 2013

foto: Yamato

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


14:11 – Consensul anti-capitalist – Cristian Preda

13:56 – PC anunţă că votează împotriva proiectului Roşia Montană – Mediafax

13:32 – O JUNGLĂ NUMITĂ ROMÂNIA – Europa FM, Facebook

12:57 – Documentele pentru Roșia Montană, desecretizate de Ministerul Economiei după 16 ani – DIGI24

12:22 –  ‘Total recall’: Colorado Second Amendment activists celebrate historic recall elections – Twitchy

03:14 – “GLOBAL WARMING” PUT ON ICE – John Hayward, Human Events

02:56 – Ponta: Toţi miniştrii au fost pentru proiectul RMGC. Am discutat cu Antonescu toate aspectele – Mediafax

02:39 – Antonescu: Am înţeles, indirect, că PSD susţine proiectul Roşia Montană. Să-şi exprime poziţia, Astfel de decizii politice nu se iau pe sub masă – Gândul 

Facebook Comments

15 Comments Linkuri si offtopice – 11 septembrie 2013

  1. Yeba

    Citind Laura Ștefan, înțeleg ceva care pare solid matter și se leagă de ce zice Louisy, că proiectul de lege conceput de Șova-Ponta este inept el, în sine. N-are a face cu resurecționarii lui Tismăneanu, zic și eu.

    Reply
  2. Bleen

    Toader Paleologu
    15 minutes ago
    Sus inima: nu mai sintem in 1990. Mineriada cianurista a presei „sponsorizate” n-are cum sa ne inchida gura.

    Reply
  3. Yeba

    Cu maximă dezamăgire, aș vrea să consemnez o situatie Tismăneanu/Contributors de ieri.
    La articolul citat de @Bleen am comentat pt Tismaneanu:

    „Domnule Tismaneanu, a emite pareri despre proteste fară a ști cine este Claudiu Crăciun este ca și cum m-aș avânta eu să scriu despre istoria PCR fără să știu cine este nu Foriș, ci chiar Pătrășcanu.”

    Acest comentariu a fost șters de Editor/Tismăneanu. Neștiind care sunt adâncimile de caracter ale personajelor, nu mi-a dat prin gând să fac print screen, ba chiar nici n-am observat că a fost șters !! deoarece Tismăneanu a scris comentariul următor:

    „PCR a fost o formatiune criminala. Foris si Patrascanu au murit ucisi de camarazii lor de idei. N-as face asemenea analogii, le socot inadecvate. Hiperbolele nu servesc discursului rational. Eu unul, cred ca discursul rational ne salveaza de mitografii, pozitive ori negative.Va reamintesc ca am oferit ipoteze, nu concluzii.”

    Am încercat să răspund, scriind de vreo trei ori textul de mai jos:

    „Domnule Tismaneanu, chiar așa?! Discutia era despre oameni care scriu informat versus oameni care scriu neinformat. Puteam alege orice domeniu, bacterii, bere, râme, constelații. Am ales un domeniu care vă e familiar ca să fie clară ideea, mulțumesc de precizări, chiar nu știam cine sunt Foriș și Pătrășcanu, am luat numele din cartea de telefon. Reiau – A avea o părere despre proteste fără a ști cine este Crăciun echivalează cu a scrie despre etoxilarea alchenelor fără a ști formula etenei. Sper că acum e clar și fără conotații.”

    Acest comentariu nu mai intră deloc, presupun că sunt banată.
    Am tot dat click pe „Comentează” și tot dispărea textul. Așa am observat că mi-a fost șters și comentariul inițial.

    Reply
    1. Yeba

      fii serios, ce, e sărăcia lui?! Zice și el, așa, că se plictisește pe facebook.
      „La colțul străzii” se mândrește cu poza unei pancartiste care zice „Lăsați aurul acolo unde l-au ascuns spiridușii”!
      Noroc cu Tismăneanu, că e convins că au convingeri ideologice diverse.

      Reply
  4. Yeba-Raisa

    Nicușor Dan este un bou. „Știți că există riscul ca RO să plătească despăgubiri de 3-4 mld de dolari?” „Nu cred.”

    Reply
    1. DanCanada

      O sa fie mai mult de-atit. Am inteles ca nea Jorj Soros a beneficiat cel mai tare din caderea de 70%. Probabil a vazut un cistig financiar net in timpeniile debitate de Ponta si Crin. E vorba de un proces care va fi cistigat usor si o tara va trebui sa dea de pleasca niste miliarde bune fara ca Gabriel astia sa faca nimic.

      Reply
      1. Canadiana

        Soros e un bou comunist. Si, ca toti comunistii, se crede vesnic. Il cauta moartea pe acasa si el umbla sa acapareze.

        Reply
        1. DanCanada

          Dac-ar fi numai bou comunist ar fi misto. Asa, e dracu’ gol. Iar elevul lui Jorj e anticristul himself – Obama. Am citit ca Soros are o metoda de a se infiltra + acapara resurse din tari amarite. Ce ma enerveaza personal e ca putem sa fim la fel de idioti (gullible) chiar si dupa 23 de ani. Politicieni cretini, gloata fara minte, focus si vointa nule 🙁 Probabil e chiar distractie pentru un demon ca Soros sa ne-o traga ca lumea.

          Reply
  5. Bleen

    Legea trebuie respectată. Da, cîinii neadoptați și care nu au loc în adăposturi trebuie eutanasiați, însă acest lucru trebuie făcut legal, de autorități. Uciderea cîinilor de către vigilantes isterici este inacceptabilă. Mîine vor fi linșați hoții de buzunare sau violatorii sau ăia care dau muzica tare. Ieșirile astea cu furci și topoare împotriva vrăjitoarelor, țiganilor sau cîinilor este inacceptabilă. Așa cum inacceptabilă e apărarea cîinilor împotriva autorităților de alți vigilantes isterici. Vrei să salvezi un cîine? Îl adopți, îl ții în casă/curte, nu-l iei și a doua zi sau peste cîteva ore îl arunci înapoi pe stradă. Și unora și altora li se rupe de lege. România e o adunătură de mob-uri isterice.

    Reply
    1. Rosu

      O fi, dar eu sustin dreptul omului de a se apara de amenintarea salbaticiunilor. Daca o haita ameninta direct si iminent o familie sau comunitate nu stau sa proceseze eu stiu ce birocrat o cerere si sa se miste niste puturosi de la primarie… Copilul meu vine de la scoala in fiecare zi, nu il pot tine inchis pana se misca hingherii primarului conform unor proceduri incete.
      Bine, nu umblu seara pe strazi cautand sa spanzur maidanezi, dar daca cinci caini maraie isteric la copiii din spatele blocului, sunt in secunda urmatoare material de fragezit pentru coada lopetii mele de zapada din garaj. Punct!

      Reply
  6. Bleen

    Gloate de români ucid cîini sau se bat cu hingherii ca să apere cîini.

    În același timp, o fată de la Europa FM este violată în plină zi, la ora 16, la intersecția Dorobanți cu Ștefan cel Mare. A țipat, le-a făcut semne trecătorilor. Nimic. Au întors capetele și au trecut mai departe. N-a ajutat-o nimeni. Ziua, în amiaza mare, într-o zonă presupus civilizată a Bucureștiului, cu zeci de oameni în jur.

    Reply
  7. Lipst

    Păi, cică „s-a trezit societatea civilă”, „spiritul cetățenesc al unei noi generații care descoperă democrația participativă”, cică „nașterea unei revoluții contraculturale pașnice” (o chestie de care n-am mai auzit), și tot felul de formule pasionate. Am impresia că un mic balcon al universității s-a deschis prin ziare și bloguri iar lumea în loc să scrie, declamă de acolo texte înflăcărate. Un delir colectiv.
    Dar bine, nenicule, generația asta s-a născut prin doar în iarna anului trecut? Unde a fost ea când statul de drept însuși era pus în discuție prin vara lui 2012? Nu sesizează nimeni contrastul? Nu poți să fii chiar atât de naiv.
    Democrația se face cu politică, cu oameni politici, cu oameni care au atitudine politică, care votează sau care sunt votați. Apoliticii nu au nimic de a face cu sistemul democratic. La o adică, apoliticii sunt și ei un fel de anarhiști.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *