Linkuri si offtopice – 15 septembrie 2013

foto: 15 septembrie. Urmează două luni de practică agricolă. La Uzunu, mostly.

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


17:07 – Ce treabă are educația cu abilitățile antreprenoriale? – Bogdan Glăvan, Logec

14:40 – Ii solicit lui Ioan Oltean sa demisioneze din functia de vicepresedinte al PDL – Monica Macovei, blog

11:59 – Fapte descoperite și nedescoperite din procesul lui Dan Voiculescu – Cătălin Tolontan

01:39 – IMPOZITUL FORFETAR: Cât vor plăti barurile din Capitală şi din marile oraşe – Mediafax

01:36 – Cât vor plăti la asigurările de sănătate persoanele care obţin venituri din chirii – Mediafax

01:28 – Vasile Blaga: Am umblat prin ţară şi am văzut că PDL e un partid determinat, ce crede în steaua lui – Mediafax

Facebook Comments

91 Comments Linkuri si offtopice – 15 septembrie 2013

 1. Canadiana

  Greata cu poza lui Neamtu e mic copil pe langa greata de la Nasul TV cu Moraru si Cartianu. O livada de lamai nu m-ar fi salvat. Nu se poate.

  Reply
  1. Canadiana

   La RM e vorba de o conspiratie economica mondiala dominata de evrei. N-au zis pe sleau evrei, dar le tot repeta numele care se termina in -stein si -berg. Pai si ne mai miram ca protestatarii sunt papusi.

   Reply
  2. SimonaM

   Eu nu mă pot uita la ăștia din principiu, cam la fel ca și în cazul Antena3. Și fiindcă am naturelul simțitor, apreciez maxim când cineva rezistă și povestește din bălăriile de pe-acolo 🙂

   Reply
 2. Bleen

  E vreo miză rusească în afacerea Roșia Montană? Nu. Li se rupe pula rușilor, că ei extrag aur fără probleme, cu cianuri și ce vrea mușchiul lor. Miza e lupta împotriva exploatării resurselor subsolului. Iar cele mai importante resurse ale subsolului nu sînt nici metalele prețioase, nici metalele rare, ci combustibilii fosili. Adică ce vinde Rusia Europei. Mai mult, o mare parte a Europei, mai ales cea de est, este total dependentă de importurile din Rusia, în condițiile în care problemele de transport, infrastructură și geopolitică le oprește să importe din altă parte. Venezuela e cam departe, Nabbuco a căzut… Cum ar fi să ai gaze naturale la botul calului?

  Repet pe litere: Roșia Montană nu e o miză a rușilor. Exploatarea resurselor subsolului în general, a combustibililor fosili în special, e miza rușilor. Fiindcă nu e ecologic și produce cutremure și contaminează pînza freatică (deși se extrag de la o adîncime mult sub pînza freatică și mult deasupra zonei în care se produc cutremurele).

  Reply
  1. Yeba

   Omul vrednic își face iarna car și vara, sanie. Au luat-o din timp, s-au lipit de oengiști și deja tema gazelor de șist a intrat „natural” în discuție. Cred că sunt și ei surprinși de cât de mică e țara pentru atâția proști. Zic și eu.

   Dragoș Tănase: „Finanțarea noastră este publică și mai transparentă decât a unora din oengeuri.”
   Remusică: „Nu vă permit să atacați oengeurile, ele acționează din convingere.”

   Reply
  2. Nea

   Nu ţi-ai făcut lecţia. Orice e miză rusească, şi cultura de levănţică din Franţa sau ouăle de fluture din Brazilia

   Reply
 3. Florina Neghină

  Maria Krause
  Azi m-am dus să salvez uniţi da’ au fost uniţii mai şmecheri şi au salvat iar moşia pontană. Iată cum: cu toate că a fost puhoi de lume (şi d-aia hotărâtă să facă treabă) au avut ei grijă să ne calmeze c-un marş de vreo 11 km (fără glumă) prin nişte mahalale pe unde în viaţa mea n-am fost şi nici azi nu văd de ce m-am dus, da’ cert e că am avut toţi maaaare grijă să nu care cumva să mergem în direcţia guvernului sau să le pomenească careva Doamne fereşte numele lui Ponta sau Şova. Ei, şi după marşul ăsta a fost lumea obosită şi s-a potolit; pentru ăia vreo 20 care tot nu se potoliseră s-a organizat ceva frumos, cu muzică şi horă, să nu zică ceva de politică să supere pe cineva. Dacă mă mai duc la protestul ăsta îmi fac o pancartă cu „NU JOS NIMENI” să fiu şi eu în pas cu vremurile.

  Reply
 4. Bleen

  Maria Krause
  Azi m-am dus să salvez uniţi da’ au fost uniţii mai şmecheri şi au salvat iar moşia pontană. Iată cum: cu toate că a fost puhoi de lume (şi d-aia hotărâtă să facă treabă) au avut ei grijă să ne calmeze c-un marş de vreo 11 km (fără glumă) prin nişte mahalale pe unde în viaţa mea n-am fost şi nici azi nu văd de ce m-am dus, da’ cert e că am avut toţi maaaare grijă să nu care cumva să mergem în direcţia guvernului sau să le pomenească careva Doamne fereşte numele lui Ponta sau Şova. Ei, şi după marşul ăsta a fost lumea obosită şi s-a potolit; pentru ăia vreo 20 care tot nu se potoliseră s-a organizat ceva frumos, cu muzică şi horă, să nu zică ceva de politică să supere pe cineva. Dacă mă mai duc la protestul ăsta îmi fac o pancartă cu „NU JOS NIMENI” să fiu şi eu în pas cu vremurile.

  Reply
 5. Bleen

  Bună asta

  Ivan Zubeldian

  26 minutes ago

  Eu nu prea înțeleg ce-au căutat ăștia prin cartiere, doar nu stația de metrou Tineretului conduce guvernu’

  Reply
 6. Bleen

  O doamnă mișto: Să emită acțiuni și să le cumpere poporul. Să facă o societate care să scoată aurul și alte bogății ale poporului.

  Reply
  1. Gramofonu'

   Sa faca poporul o societate sa adune aurul negru de pe strazile capitalei. 2 milioane de kile de rahat de ciine anual. O adevarata bogatie a poporului, un metru cub de rahat de ciine pentru fiecare 10 bucuresteni.
   Jacuzzi pentru actionari!

   Reply
 7. Florina Neghină

  Razvan Cucui
  Când era să plec și io la Revoluție, în seara asta, o prietenă mi-a spus pe chat că s-a întors plină de draci. Nu se striga decât „Uniți, salvăm, Roșia Montană!” și „De-mi-sia!” Demisia cui?! Probabil decât a doamnei Rovana. La un moment dat, fiul prietenei mele, de 4 anișori, a întrebat-o plictisit: «Mami, când începem să strigăm „Jos Ponta!”?» Ce era să-i răspundă femeia?
  Pe negură-negură, organizatorii (care or fi ăia?!) au mânat iar puhoaiele prin mahalalele Bucureștiului, cât mai departe de Centru, de Guvern, de Parlament, ca să deranjeze lumea cu scandarea „Veniți cu noi!” Duminică la ora 10:00!? Evident că grosul se risipește pe drum.
  Revoluționari, eu când vă spun că cineva vă prostește, nu mă credeți!

  Reply
 8. Bleen

  Protestatar, cercetător la Academia Română : ”Ne conduc străinii. Vrem dictatură militară măcar un an, să pună armata tehnocrați.”

  Reply
  1. Bleen

   Demonstranți tineri: ”Vrem dictatură militară ca în Egipt, nu mai vrem să fim slugile Europei, să ne conducă străinii, evreii din Canada.”

   Reply
 9. Bleen

  ”Acei mineri care au încercat să deturneze atenția de la protestele de aici pentru interesele lor personale, pentru a primi bani de la RMGC.”

  Reply
 10. Canadiana

  Bai, cum p ma-si se face ca aia anti-RM vor exact ce le convine rusilor, ha? Eu de aici nu pricep nimic, aia nu au lider, nu striga nimic, merg la pas cu pancarte. wtf?

  Reply
 11. Bleen

  Băsescu zicea că nu trece legea de CCR fiindcă nu e nevoie de lege pentru a începe exploatarea. Numai că lui Ponta îi e frică să dea un HG.

  Încă o dată s-a găsit repsonsabilul și țapul ispășitor, Curtea Constituțională. În curînd și mersul cu fața se va bloca la Curtea Constituțională.

  Curtea Constituțional va zice: nu e nevoie de lege pentru Roșia Montană, Ponta va spune ”eu am vrut dar CCR-ul lui Băsescu a decis fiindcă s-a speriat Băsescu – să plătească băsiștii de la Curte și Băsescu despăgubirile”, Antonescu va spune ”e o victorie a protestatarilor, însă nu era nevoie să se bage Curtea lui Băsescu – în țara asta nu se poate întîmpla nimic fără să se bage Curtea lui Băsescu, trăim în dictatura lui Băsescu și a Curții lui – nu v-am zis că noi sîntem în opoziție, că n-avem puterea? E victoria voastră, tineri frumoși, că l-ați speriat pe Băsescu și Curtea lui”

  Cine cîștigă? Ponta și Antonescu. PSD și PNL. C-așa-i în tenis,.

  Reply
 12. Florina Neghină

  Dacă nu are nici măcar o poziţie comună asupra proiectului RM, cum ar guverna şi cum ar legifera dreapta unită? Fiecare conform propriei conştiinţe, la fel ca useliştii? Şi atunci de ce-i mai critică pe aceştia?

  Reply
 13. Bleen

  Ăsta a cîștigat alegerile în Australia. Dreapta fără compromisuri. A cîștigat opunîndu-se taxei pe carbon.
  4316 lei costă un drum dus pentru două persoane București-Sidney. Dacă ne strîngem mai mulți poate ne face reducere.

  Tony Abbott – Wikipedia, the free encyclopedia http://ow.ly/oT5dS

  Reply
 14. Yeba

  Cristina Țopescu: „locul animalelor este în familie”.
  Au biruit încă o dată. Dictatura minorităților bolnave și agresive.

  Reply
 15. Bleen

  Victor Ponta
  Liked · A few seconds ago
  „Le-am promis minerilor ca vocea lor va fi ascultata, ca si ei conteaza la fel de mult ca cei care protesteaza in Piata Universitatii si ca trebuie sa mergem mai departe impreuna, nu dezbinati.

  Nu se poate lua o decizie excluzandu-i pe unii sau altii. Fiecare are o opinie si trebuie ascultata”, a declarat premierul Victor Ponta dupa deplasarea la Rosia Montana.

  Reply
  1. Canadiana

   Daca tot s-a intors lumea cu curu’ in sus, il citez pe Banciu (nu-mi vine sa cred!):

   „Ponta nu stie nimic, a stat acolo cateva ore, nu ani de zile, s-a dus si el putin in mina, a vazut ca e intuneric si e frig si si-a zis el: ba, e nasol aici, eu n-as sta. Ce-l doare gura sa promita, dupa aia o da pe colegii lui, care nu sunt o turma. „

   Reply
 16. Bleen

  Dreapta poate să stea liniștită: în ianuarie 2012 a pierdut puterea. Acum a pierdut și opoziția. La grădiniță cu noi, luăm totul de la zero.

  Reply
 17. Bleen

  Un singur lucru aud în privat, de la mai toată lumea cu care vorbesc, oameni diferiți, din zone diferite: Ponta este președintele României, s-a închis jocul.

  Reply
  1. Yeba

   Mi se pare realist, e realmente reprezentativ! Daciana, acuma că s-a mai astâmpărat și și-a luat aerul de Michelle, e reprezentativă și ea.

   Reply
 18. Lipst

  Raportul dintre mineri și „studenți”/hipsteri s-a inversat. De data asta hipsterii nu vor capitalism iar minerii vor. De data asta minerii nu sunt decât câteva zeci iar hipsterii câteva mii. S-a terminat cu mineriadele, acum asistăm la hipsteriade. Asta e prima hipsteriadă.

  Ce o să spună un hipster cu o eşarfă roşie la gât, o lămpiță de biciclist cu leduri pe frunte, cu un joint într-o mână:
  -Am găsit la peneleu şi la pesedeu contract cu o firmă străină, sticluțe cu cianură, imprimantă Canon pentru tipărit contracte.

  Reply
  1. Nea

   Vezi de ce e genial Iliescu, îşi face aliaţi din oricine, mai ales din adversari: Marian Munteanu, regele Mihai, Ţapu, Hosu Longin, Zoe Petre,

   Doar cu Ceaşcă a ratat, nu-i mai poate folosi.

   Reply
 19. Bleen

  Azi noapte am visat că eram în film cu Cary Grant. Dar cică îl chema altfel, ceva cu W. Și eram contrariat: cum, domle, nu-l cheamă Cary Grant? De unde și pînă unde Wutărică? Nu, domne, îmi zicea cineva, niciodată nu l-a chemat Cary Grant, întotdeauna l-a chemat Wutărică. Haidi bre, nu mă înnebuni.

  Și m-am trezit cu Drum Boogie în cap.

  http://youtu.be/PpV_asYnV_s

  Reply
 20. Bleen

  Ce se mai aude? Au reușit comuniștii din piață să confiște revoluția comunistă de la intelectualii dreptei? Făceau și intelectualii dreptei o revoluție comunistă și p-aia le-au luat-o Ernu și Rogozanu!

  Reply
  1. Yeba

   Deci indiferent ce răutăcizme aruncă alde blogary pe net, intelectualii dreptei știu ce au de făcut. Și țin cotul pe teză, ca să nu afle și alții.

   Reply
   1. Amelia

    Nici macar atunci (cati copacei nu s-au taiat si nu i-am vazut facand rivolutie); poate daca-l prindeau turnand cianura la radacina florii/copacelului.

    Reply
 21. Rheia

  Hm, PDL e un partid „determinat”? S-a romglezit și nea Vasile? Să-i spună dracu cineva că pe românește determinatul înseamnă altceva. Lăsînd la o parte că, dacă tragi aer pe gură la momentul nepotrivit, se-nțelege de terminat. Mă rog, poate fi și un caz de gura păcătosului adevăr grăiește.

  Reply
  1. Canadiana

   eu asa am citit prima oara „pdl e un partid terminat”. si m-am si gandit ca urmatoarea propozitie zice ceva de trecerea la pnl.

   Reply
 22. Bleen

  În condițiile în care Oprescu arată că, prin corupție, incompetență și iresponsabilitate, reprezintă un pericol pentru bucureșteni, menținerea lui Adrian Videanu în fruntea organizației București, cea mai importantă filială a PDL din țară și cea în sarcina căreia cade responsabilitate de a lupta împotriva lui Oprescu și de a-i apăra pe bucureșteni de Oprescu și de mafia USL, este o dovadă de lipsă de respect față de bucureșteni și aduce grave prejudicii PDL.

  Monica Macovei (sau PMP)

  Reply
 23. Bleen

  Monica Macovei i-a cerut demisia lui Oltean. Nu și lui Videanu. Tehnic vorbind, poate spune că Videanu nu este membru în conducerea centrală a partidului. Însă este șeful celei mai mari și vizibile filiale din țară, organizația București, iar ca impact de imagine (justificarea Monicăi Macovei) este la fel de important, poate chiar mai important (cazul Videanu a fost mult mai mediatizat). Oricum, nu cred că vreun pedelist are curajul să zică ceva de Videanu.

  Reply
  1. Bleen

   Eu credeam că se aplică doar membrilor BPN, dar se aplică tuturor membrilor de partid, deci și lui Videanu.

   Abateri disciplinare
   1. Prezentul articol detaliază prevederile articolului 27 din Statutul PDL referitoare la sancțiunile aplicabile membrilor de partid în legătură cu “conduita negativă, declarații sau activități” care “provoacă daune partidului”.
   ……
   4. Faptele care atrag sancțiuni (graduale, în funcție de gravitate) în cadrul partidului sunt:
   41. Condamnarea penală, indiferent de modul de executare, pentru infracțiune săvârșită cu intenție în România sau în orice altă țară democratică;
   42. Arestarea preventivă sau trimiterea în judecată pentru infracțiune săvârșită cu intenție în România sau în orice altă țară democratică;
   43. Indicii temeinice privind comiterea unor fapte penale, în special fapte de corupție, fraudă, crimă organizată sau alte fapte grave de natură penală, care prejudiciază grav credibilitatea persoanei în cauză și, implicit, obiectivele asumate de partid;

   Reply
  2. Gramofonu'

   Cred ca tocmai a cazut cu 6 pozitii pe lista pentru PE. Daca zicea si de Videanu, ajungea pe lista la „si altii”.

   Reply
   1. Bleen

    De obicei, majoritatea remusofililor nu sînt la curent cu existența Blogary, însă dacă facem reclamă pe Facebook la vreun articol (care poate ajunge la 5, 10, 20 000 de cetățeni facebookări, în funcție de bugetul de reclamă) vin și remusofilii (dacă în titlul articolului e Roșia Montană). Dacă în 20 000 de remusofili apar și 10 oameni în firea lor, care după aia rămîn pe Blogary, e mare lucru. Problema e că nu cred că la 20 000 de remusofili sînt 10 oameni normali. Poate la 2 milioane de remusofili să fie 5 oameni normali.

    Reply
    1. Gramofonu'

     Stiu eu un remusofil care a abjurat in mai putin de jumatate de an, cu numai doua prelucrari logice. Dar parea om normal.

     Reply
  1. Amelia

   Tolontan foloseste aceleasi argumente care s-au tot vehiculat si in „trofeul calitatii” cum ca, vezi Doamne, Nastase personal n-a facut nimic: n-a semnat nimic, n-a strans el banii, n-a tiparit el afisele (cu el Insusi), nu le-a lipit el pe garduri etc. A explicat foarte bine completul de 5 cum devine de se leaga; imi amintesc ca si Miron Damian a avut un articol foarte bun pe tema asta.

   Reply
 24. Yeba

  Îl ascult pe Cernea și mă gândesc. Petre Roman l-a adus în spațiul public pe Vadim (nu mă interesează istorii contrafactuale, că Vadim intra oricum etc). Ponta l-a adus pe Cernea, un neica nimeni fără nici o competență, devenit obraznic și agresiv. (paranteză: scriau niște maidanezofili că posesorii de câini sunt niște neoameni elitiști, de ce să cumpere câini de rasă, dacă pot înfia un cățel maidanez – iaca, din același motiv pentru care nu trebuie aduși ratați în lumina reflectoarelor). Roman n-a plătit, dar poate n-ar trebui să se repete, Cernea a început direct cu subminarea.

  Reply
  1. Nea

   Eşti în greşeală: maidanezul se descurcă pe cont propriu de la vârstă fragedă. Cernea e echivalentul unui câine de rasă (puli unguresc, se pare) crescut, hrănit şi adăpostit de alţii pentru pura plăcere vizuală produsă de cârlionţii lui.

   Reply
 25. Canadiana

  Intrarea mea in pionierat a fost cu cantec: in prima transa de pioneri din clasa n-am intrat, ca nu implinisem varsta. Cand s-a facut a 2a transa si am fost propusa la pionierat, ni s-a dat un fel de test: aveam de invatat juramantul si o poezie cu partidul. Dracu’ stie de ce, nu le-am invatat. Altfel, aveam note maricele, dar p-alea nu le-am invatat si pace. Tin minte ca imi jucau ochii pe poezia cu partidul, dar niciodata n-am trecut de primele doua versuri, pe care, de altfel, inca le tin minte, fi-ar-sa fie. Cand a venit ziua cu testul, mi-am declarat nestiinta in fata dirigintei si a intregii clase. Ea a supus trecerea mea in pionierat la vot printre membrii clasei care erau deja pionieri (ah, cata democratie!). Colega mea de banca a fost impotriva intrarii mele in pionierat. Colega mea de banca era si buna mea prietena. Pe mine m-a durut in pix ca s-a impotrivit ea si cred ca chiar cu mintea aia de copil de 8 ani, toata tevatura cu pionieratul mi se parea o farsa. As fi continuat sa ma joc cu ea. Dar nu m-a lasat Frau Martha. Nu am putut sa o induplec pe Frau Martha ani la randul sa ma lase sa ma joc cu ea. Trebuia sa folosesc tot felul de tertipuri ca sa ma furisez. Ani mai tarziu, cand fosta mea colega de banca m-a rugat sa-i botez copilul, Frau Martha mi-a amintit ca se impotrivise la pionieratul meu si ca ar fi bine sa ii spun si eu „Nu”. :)))

  Reply
  1. Gramofonu'

   Pe mine m-a „facut” pionier si a „garantat” pentru inalta mea tinuta morala unul dintr-o clasa mai mare, pe care-l batusem (de nevoie, zic eu) cu un an inainte. Cred ca i-o fi placut 🙂

   Reply
    1. Yeba

     Comandatul se alegea din prima serie, care era „făcută” de ăia dintr- clasa a-IV-a cu o învățătoare prietenă.

     Reply
  2. Yeba

   pe mine m-a făcut pionieră o premiantă, modelul lui Epstein-cel-citat-de-Aligică de copilărie responsabilă, avea doi frați cu 6-8 ani mai mici, deci foarte mici atunci, de care avea grijă nesmintită, știa chestii în bucătărie, inclusiv să spele cimentul si linoleumul. Era frumoasă și mergea la înot.

   Am fost în prima serie și acum îmi dau seama că toate posturile de conducere, inclusiv stegar și toboșar, s-au ocupat cam elitist, numai de cei din seria asta.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *