foto: 4316 lei costă două bilete dus București-Sidney (în Australia au cîștigat conservatorii, pe o platformă antiecologistă, luptînd împotriva taxei pe carbon), pe Tarom. Dacă ne băgăm mai mulți, poate le luăm la ofertă.
Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.
21:57 – Ponta: Dacă Antonescu spune că n-are nevoie de sprijin PSD pentru Preşedinţie, nu-l susţinem cu forţa – Mediafax
21:53 – Băsescu: Aurul poate rămâne în România, dacă BNR l-ar cumpăra – România Liberă
19:49 – Democracy 3 and Nationalised / privatised industries. – Cliffski, Positech Blog
17:47 – 15 septembrie – Despre aur şi putere, în ţara Roşiei. Lecţia lui Wagner. Surpriză la Bucureşti: mulţime de wagnerieni – Sever Voinescu, Adevărul
16:50 – Crin Antonescu: Lucrările oricărei comisii parlamentare se desfăşoară la Parlament, nu la mină – Știri TVR
16:26 – Antonescu: Dacă mă duc acum la Roşia Montană, minerii s-ar putea să intre la loc în subteran – RTV
16:23 – Ludovic Orban susţine o moţiune de cenzură împotriva lui Ponta. „Acest hibrid nereuşit între capitalismul lui Năstase şi comunismul lui Iliescu trebuie să plece” – Gândul
16:13 – Cat de anti-capitalisti, daci, traci sau dreptaci sunt protestatarii Rosia Montana – Vlad Mixich, Hotnews
15:36 – Antonescu: A devenit evident că Ponta susţine proiectul privind Roşia Montană – România Liberă
07:04 – Monty Python and the Holy Grail Modern Trailer – Youtube
06:29 – Parlamentul a sterilizat legea: Drepturile maidanezilor versus drepturile animalelor din pădure – Cluadiu Zamfir, cursdeguvernare.ro
05:30 – Senatori din PP-DD, PNL, PSD, PC şi PDL au sesizat CCR cu privire la neconstituţionalitatea „Legii maidanezilor” – B1
05:27 – Ponta: Voi discuta şi cu protestatarii din Piaţa Universităţii pe subiectul Roşia Montană – România Liberă
Cînd mă uit la Ponta şi Antonescu, e ca şi cum aş urmări calificări în Liga Campionilor, eu fiind suporter Dinamo.
Să luați aminte!
Alin Bena
”Ca geolog, am înghiţit, în ultima săptămînă, tone de tîmpenii debitate pe toate posturile de televiziune, legate de subiectul Roşia Montană (toate, în afară de TVR, care difuza romanţe, desigur). Doar un exemplu de ieri seară, dintr-o dezbatere:
Directorul RMGC: – Valoarea zăcămîntului de la Roşia Montană este de 9,8 miliarde de dolari…
O ţoapă proastă, deci ministru: – Dar cum aţi cîntărit dumneavoastră aurul ăla din interiorul muntelui?
Directorul a rămas în freeze cu cea mai rotundă gură pe care am văzut-o la televizor, după filmările paparazzeşti cu Gyorfi într-un motel.”
Acum trei ani aş fi ucis pentru Voinescu. Acum aş discuta cu el despre Kant.
A mai scos Base un termen: a teleguverna. :)))
Ciorbea: „Băsescu nu face decât să reia ce am spus eu și dl Antonescu, că proiectul are obiecții grave de constituționalitate.”
Dana: „Ați spus? Atunci întreb: de ce înțelegem mai bine atunci când vorbește Băsescu?”
=))))))))))))))))))))
Ponta: „Asta e diferenta dintre noi, eu fac niste lucruri, Traian Basescu doar ne saboteaza”
Am facut si eu niste lucruri in generala, am chiulit de la o ora de sport si m-a sabotat taica-miu cu o palma. Asta e diferenta dintre noi.
http://www.contributors.ro/editorial/cearceaful-virginita%C8%9Bii-%C8%99i-petele-de-cianura/
generația confuză. Tough luck. S-au dus pensile noastre.
Yeba și cu mine îl iubim pe Băse, tot exceptional este.
Iar Sever Voinescu are un editorial pe tema Wagner – cianuri în Adevărul (linkul îl găsiți în articol).
Dacă mai zice vreunul dintre voi că intelectuali că cîr că mîr în politică mă dau jos din comentarii și îl bat.
Sa ia mai bine exemplu de la adevăraţii intelectuali, cei care traiesc cu pasiune ideile, a la russe. Vezi mai jos.
Să fi văzut săptămâna trecută, Wagner-Verdi. E nesimțit, n-aș fi crezut, fiind din Ploiești.
O noapte la operă, varianta autohtonă. Desene animate.
Toader Paleologu Cum se pozitioneaza PMP fata de Rosia Montana? Are autonomie in aceasta privinta in raport cu vederile presedintelui? Pentru moment singurul partid de dreapta care se opune proiectului RMGC este Noua Republica. Celelalte trei formatiuni (PDL, PMP, FC) par a fi mai degraba cianuriste.
Şi Papahagi, nu se cunosc oare? Ca să se şi respecte.
„În prezent au loc discuţii cu Comisia Europeană în ce priveşte crearea unui Observator al Preţurilor. Sistemul ar urma să asigure o transparenţă pe filiera produselor, de la preţul cu care produsul pleacă
din fermă, până la cel cu care produsul ajunge în magazin sau în piaţă. Este o propunere a noastră. Dacă va fi acceptată, sistemul ar trebui să funcţioneze în întreaga Uniune Europeană, nu doar în România. Odată cu implementarea acestui Observator, va exista o jenă din partea celor care
acum măresc nejustificat preţurile”.
http://www.gandul.info/financiar/observatorul-preturilor-proiectul-care-le-promite-romanilor-mancare-mai-ieftina-va-exista-o-jena-din-partea-celor-care-maresc-nejustificat-preturile-11289376
Si acum doua intrebari ale mele:
1. De ce trebuie sa-mi fie jena ca retailer de legume/fructe sa maresc preturile daca planul meu de afaceri o cere ? Cateva exemple: plata furnizori, plata utilitati, investitie intr-un nou acoperis sa nu le ploua cumparatorilor in cap, de undeva trebuie sa iau banii, nu ?
2. Si daca sunt obligat sa justific, trebuie sa scriu cu de-amanuntul pe situl planuit de astia ca luna asta am consumat atatia kWh la x RON / kWh in crestere fata de luna trecuta. Si asta pentru toate utilitatile. Si cate si mai cate. Pai imi mai trebuie macar un om in plus care sa verifice ca preturile sunt actualizate corect. Oricat de informatizat ar fi sistemul, tot apar probleme pe parcurs. Om care reprezinta o cheltuiala in plus. Nu-i nimic, il bag in justificarea urmatoarei cresteri de preturi.
Problema nu ar fi „prețurile mari” ci „salariile mici”. (uite, o lozincă folositoare). În afara situațiilor abuzive, de monopol sau cartel, prețurile sunt decise de mecanismul cererii și al ofertei. În sine, prețurile nu sunt nici mari nici mici.
PMP-ul ideal, partidul de dreapta care nu există ar trebui să spună, ceea ce ne interesează pe noi nu sunt prețurile mici, ci salariile mari. Acestea nu se pot obține decât într-o economie puternică, performantă. Ceea ce ne interesează este creșterea economică, durabilă.
Într-o economie de piață, statul nu poate să intervină asupra prețurilor, iar dacă, prin niște mecanisme complicate, o va face, asta nu va conta, prețurile se vor regla după o vreme de la sine. Poți să obții prețuri cât de mici, dacă nu ai cu ce să cumperi, tot degeaba. E o chestie de cum pui accentul. Mai important decât un control aproape imposibil și ineficient al prețurile este stimularea economică.
Statul nu poate micșora prețurile dar poate stimula și încuraja economia, de unde rezultă venituri, salarii. Dovada acestor zile, cum altceva?, Roșia Montană.
O monstruozitate. Nu există creștere nejustiifcată de prețuri. Raportul cerere ofertă o justifică.
Nu există ”creștere nejustificată de prețuri”. Raportul cerere ofertă o justifică. Dacă eu cumpăr o poză cu Ponta cu 3 lei și îi fac mustăți și o vînd cu 30 de mii de euro și găsesc cumpărători creșterea de preț e justificată. Și dacă îi fac doar un punct roșu în frunte, mic mic de tot, și o vînd cu 50 de milioane de euro creșterea tot e justificată.
Hagiografia lui Bleen
Nu știu dacă PSD și Ponta au pierdut voturi din cauza atacurilor ”dreptei” pe tema Roșia Montană, însă PDL, PMP, PFC și PNR au pierdut votul meu, definitiv și irevocabil. Și ce? veți zice, e doar un rahat de vot.
Ba nu, vă înșelați. Votul meu are capacități magice. Votul meu valorează zeci de procente sau zeci de sutimi de procente, depinde de cît e nevoie pentru victorie. Votul meu are energie de sub Roșia Montană, acolo unde sînt îngropați Zalmoxis, Dacul de Șapte Metri și un bunic al lui Iisus, acolo unde nava spațială cu care dacii i-au adus pe Buddha, Moise și Zaratustra, acolo unde zace mașina de scris cu care un scrib dac din Roșia Montană a inventat limba latină și plugul celt. Dacă aș fi superstițios, votul meu ar fi un tricou albastru.
În 27 noiembrie 2009, a doua zi după apariția filmulețului trucat, cînd Geoană avea 55 la 45, votul meu își încheia articolul meu pe temă așa: ”Băsescu se poate considera cîștigător al alegerilor”. Atunci votul meu a prevăzut rezultatul alegerilor la 5 sutimi (50.38 – a fost 50.33). Cînd votul meu a zis că Liviu Negoiță va pierde în fața lui Robert lumea a zis că votul meu trebuie să se caute la cap, că e imposibil să piardă Liviu. Cînd votul meu l-a susținut pe Boc pentru Cluj (a fost singura susținere față de PDL la locale) a cîștigat. Votul meu n-a fost la referendumul de la lovitura de stat și a fost acuzat că e uselist înfiltrat și d-aia face propagandă pentru boicot. Cînd votul meu și-a băgat plua în ARD și a zis că ARD ia sub 20%, ARD a luat sub 20% iar votul meu a cîștigat 5 beri scoțiene. Votul meu a dat-o o singură dată în bară, atunci cînd în ciuda evidențelor de blat, l-a susținut pînă în ultima secundă pe Blaga la Primărie împotriva lui Oprescu. Votul meu a fost prostit atunci crezînd că-l suține pe Blaga împotriva lui Oprescu cînd de fapt îl susținea pe Blaga pentru Oprescu. Deși votul meu nu dădea doi bani pe Blaga atunci. Dar poate că puterile magice ale votului vin doar din credință. Nu-ți poți minți votul.
Deci, cum spuneam, votul meu are puteri magice. Cînd votul meu umblă cu paiul în gură, plouă cu voturi, cînd votul meu stă trist într-un colț, e secetă, cînd votul meu se uită urît e dezastru. După faza cu Roșia Montană votul meu și-a băgat plua în ARD.
Tribunalul Bucuresti a admis cererea si a dispus inregistrarea PMP; hotararea TB nu e definitiva si e foarte probabil ca se va face apel.
„Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Anulează cererile de intervenţie formulate de intervenienţii Asociaţia Celor Care au Luptat în Revoluţia din Decembrie 1989”Phoenix” Constanţa şi Pardidul Democrat-PD, ca netimbrate. Admite cererea formulată de petenţii Tomac Eugen, Baconschi Teodor Anatol, Ciupar Dragoş Mihael, Papahagi Răzvan Adrian, Petrescu Cristian şi Partidul „Mişcarea Populară”. Dispune înregistrarea Parttidului Politic„Mişcarea Populară”, în registrul Partidelor Politice aflat pe lângă grefa instanţei. Respinge cererile de intervenţie formulate de Alianţa Partidul Popular European-Creştini Democraţi şi Democraţi Europeni (P.P.E-D.E.) şi Bot Octavian, ca nefondate. Cu apel în 5 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 16.09.2013.
Document: Hotarâre 16.09.2013” (cf. portal.just.ro)
Paradoxul PMP: s-a înființat juridic în săptămîna în care s-a desființat politic.
Meanwhile, in Russia:
http://www.foxnews.com/us/2013/09/16/discussion-kant-philosophy-in-russia-ends-in-gunfire/print
MOSCOW
– An argument in southern Russia over philosopher Immanuel Kant, the
author of „Critique of Pure Reason,” devolved into pure mayhem when one
debater shot the other.
The state news agency RIA
Novosti on Monday cited police in the city of Rostov-on-Don as saying
the argument took place in a small store and deteriorated into a
fistfight. One participant pulled out a small nonlethal pistol and fired
repeatedly.
The victim was hospitalized with
injuries that were not life-threatening. The weapon fired plastic
bullets or blanks. Neither person was identified.
It was not clear which of Kant’s ideas may have triggered the violence.
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, raspunzand unei intrebari, ca Guvernul ii va ajuta pe sinistratii din Galati indiferent daca acestia au incheiate sau nu polite de asigurare pentru casele distruse de ape, el adaugand: „Vreti sa-i las pe oameni sa moara in apa daca nu si-au facut asigurare?”, relateaza Mediafax.
Dupa aceasta declaratie (de un populism gretos), estimez ca in urmatorul sondaj increderea in Ponta va creste cu 20-25%.
asigurarea locuintei, a culturilor pe un pamant arabil, de fapt a orice altceva in afara de asigurarea masinii reprezinta o mare necunoscuta in Romania. De ce sa te asiguri privat cand, in caz de ceva, iti da statul. E acelasi principiu ca la asigurarea de sanatate. Banii de la asigurari acopera putine servicii, dar parca tot mai bine e la stat.
Asigurarea locuintei este obligatorie prin lege (adica este un soi de „RCA” pt. locuinte), asa ca printr-o astfel de declaratie onorabilul Ponta ii incurajeaza pe cetateni sa nu respecte legea. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca prin intrebarea pusa Ponta induce in eroare/manipuleaza la greu. Statul are, prin lege, obligatia sa intervina in caz de calamitati naturale si „sa-i scoata din apa” pe cetateni si sa le acorde asistenta de urgenta; asta nu implica catusi de putin si obligatia statului de a suporta daunele pentru pagubele cauzate bunurilor cetatenilor de calamitatea respectiva.
Nu era vorba despre vreun stat!
Stat o fi acolo unde stai tu, aici e țara noastră, România.
Poate nu am înțeles eu bine, dar de ce apărut PMP? La ce bun atâta efort, atâta agitație, pentru a naște, în fond, un mic PDL sau o FC? Or avea vreun as în mânecă? Tomac e pus acolo ca să deruteze dușmanul? Au o tactică ascunsă? Vor marca în ultimul minut zece goluri? Când, dacă nu acum, o să mai ai ocazia să devii „popular”? De anul nou? Nu ar trebui decât să spună câteva lucruri raționale în fiecare zi, să taxeze, să critice, să propună o alternativă, sa se revolte, să dea un pic de speranță, să „puncteze”, cum se spune acum în exces. Atât. Aaa, și să inspire încredere. Posmagii sunt înmuiați, nu trebuie decât să-i mestece în public. Nu au miză? Păi, ce, strică să ai câteva locuri le europene? Ce, strică să ai o miză, un cuvânt de spus la prezidențiale? Ce, strică să speri pentru locuri în parlament pentru 2016? Eu cred că sunt loviți de efectul secundar al flăcării violet, amețiți cu gazele de șist, vrăjiți de mama omida. Altfel, nu pricep.
Efectele reducerilor bugetare americane: http://adevarul.ro/international/statele-unite/armata-americana-renunta-baza-militara-romania-1_5235c9b9c7b855ff56873bea/index.html
Acum îmi dau seama că ăia din Australia stau cu capul în jos, ceea ce explică rezultatul alegerilor. Aici stăm cu capul sus. Vor câștiga socialiștii, pe o platformă ecologistă, luptând cu taxele împotriva exploatatorilor, în coaliție cu pete de culoare locală: „să-și vază de treburile ei Europa/capitaliștii/străinii” & „Maidanezofilia salvează România”.
Vivian Leigh, Cleopatra
http://www.youtube.com/watch?v=g9ELYjU7qvI
multa vreme am confudat-o pe Vivian Leigh la varsta din filmul asta cu Elizabeth Taylor. Dar acum imi dau seama ca Lizzy Taylor reprezenta o Cleopatra mult mai matura, in timp ce Vivian a intruchipat-o ca un copil, care peste noapte a devenit conducatorul de stat.