Linkuri si offtopice – 17 noiembrie 2013

foto: fuziune sau alianță?

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


19:25 – Crin Antonescu, la Digi24: Nu văd ce are terenul Ioanei Băsescu cu trădarea de țară – DIGI24
18:17 – PNŢCD vrea să renască din propria cenuşă – Adevărul
18:08 – VIDEO Medias: 17 masini apartinand firmei Prospectiuni SA, gasite cu cauciucurile taiate – Hotnews

Moarte exploatarilor!

17:30 – Venezuela a închis peste 100 de oameni de afaceri „burghezi”, pentru că practicau preţuri incorecte – Mediafax

„Am rupt coloana vertebrală a războiului economic şi a loviturii de stat economice pe care o pregăteau. Avem la acest moment în spatele gratiilor peste 100 de burghezi”, declarat Maduro.

Preşedintele a afirmat că va impune limite marjelor de profit şi va intensifica verificările, pentru a se ajunge la preţuri „corecte”.

„Sunt barbari, aceşti paraziţi capitalişti”, a spus el.

10:13 – ‘Vegetative’ patient described the excruciating pain of being dehydrated, starved – LifeSiteNews

Facebook Comments

70 Comments Linkuri si offtopice – 17 noiembrie 2013

  1. Canadiana

    Corectez eseuri. Ca sa ma distreze, barbatu-meu dadu B1 tare. Ruleaza un documentar american „propus pentru Oscar” in care, in soapta, conspirationist, comentatorul face „jurnalism de investigatie” si descopera nenorocirile aduse de gazele de sist, dezastrul ecologic si uman. Personajele intervievate sunt timorate, se tem si de umbra lor, nu pot vorbi dar au ceva important de dezvaluit, ce mai, pluteste groaza.
    Mi-e scarba.

    Reply
    1. Bleen

      Da. Gasland, finanțat de Gazprom. Nu l-a dat RTV, nu l-a dat Antena 3, nu l-a dat TVR. L-a dat B1.

      Oricum, dreapta românească e mai nou ecologistă.

      Reply
  2. Yeba

    Un circ meschin, al cărui haz îl sesizez numai eu, Canadiana și Nea sunt la tratament cu ceai de sunătoare. La Gâdea, Sorin Minea de la Romalimenta, altminteri un porc necarismatic, îi torturează pe ciuvici și le strică emisiunea, insistând, ca specialist în business agricol, că totul este legal și în valori firești, inclusiv așa zisa supraevaluare și toate alea. Ciuvicăraia din studio simte nevoia să-l încolțească, Minea devine centrul atenției și se simte bine.

    Reply
      1. Yeba

        Îl știu. L-am auzit de atâtea ori forțând logica și bunul simț în anii ăștia, cu atâta zel, încât cred că e numai copt pt un post cu butoane în minister.

        Reply
    1. Nea

      Ei, lasă că şi tu acuzai nişte spasme mai deunăzi. Chiar am băut ceai de sunătoare ieri deşi, dacă m-aş lua la ceartă în tramvai cu Sorin Minea, nici n-aş că că e el. Şi dacă mi-ar spune cineva la ureche numele lui, nici n-aş şti cine e.

      Reply
  3. Bleen

    Ce face menopauza din maestru:

    Ion Cristoiu
    În concluzie,
    Avînd în vedere că:
    Domnul Radu Banciu nu și-a cerut scuze, fie și măcar într-o formă subtilă (în definitiv, dacă ai un minim respect față de colegul de post, îl suni sau îi dai un SMS pentru a te lămuri- Sabin Orcan a scris ceva politicos pe facebook);
    Conducerea postului s-a făcut că plouă la acest Scandal, deși era obligată cu o explicație măcar față de subsemnatul ( n-o să vă vină să credeți, dar, deși conducerea postului e alcătuită dintr-un număr de persoane, nici una n-a cadacsit să mă întrebe ce s-a întîmplat și cum mi-ar putea trece supărarea;
    Am decis să întrerup orice colaborare cu postul B1tv.
    În această dimineață, după cum l-am anunțat pe Dan Andronic, nu mai merg la emisiunea EVZ de pe B1tv, din simplul motiv că astfel mutra mea ar apărea pe B1Tv .
    Contrar zvonurilor și părerilor neghioabe, nu merg la nici o altă televiziune. Ar fi culmea să schimb Biserica Adorarea lui Băsescu cu Biserica Adorarea lui Ponta.
    Prostiilor care se vor răspîndi despre mine le voi răspunde cu un raționament. Dacă Radu Banciu își cerea scuze față de atacarea pe post a unui coleg pentru o emisiune făcută pe post, conflictul era încheiat și eu continuam să colaborez. Așadar, plecarea n-a depins de mine, ci de conducerea postului.
    Cine s-a uitat la emisiunea cu Aurelian Pavelescu va fi observat că n-am suflat o vorbă despre Scandal și despre Radu Banciu, deși, vă imaginați, aveam posibilitatea s-o fac. N-am făcut-o, pentru că mi s-a părut o lipsă de bun simț să mă răfuiesc cu colegii de post în direct.
    N-aș fi scris această poliloghie dacă n-aș fi sesizat printre cititorii acestei pagini de facebook și numeroși autori de comentarii definite printr-un bun simț de invidiat de către cei care conduc țara asta.

    Reply
    1. DanCanada

      ‘Maestrul’ s-a suparat ca o mimoza 🙂 Nu inteleg de ce a fost si este asa ridicat in slavi – „maestre” peste tot. Nu are talent si tin minte ca a sutat la ambele porti, de ce se imbufneza acu’?

      Reply
    1. Rheia

      Ei, tu nu vezi că seamănă cu Iliescu? Serios, uită-te la pătuțele alea mici albe cu vîrf negru din dreptul ultimelor picioare, zici că-s ochișorii lui nea Nelu. Iar rictusul, deși ușor înțepenit,e brațul scurt al crucii.

      Reply
      1. Gramofonu'

        Asta poate seamana, dar ala pe care l-am intilnit era altul 🙂 mi-a fost lene sa fac upload. Era si mai portocaliu decit asta si n-avea deloc maro.
        Am verificat, pozele sint incetosate, ca era seara. O fi si asta vreun semn.
        P.S.: daca te uiti la poza aia cu capul in jos, o sa vezi ca-i Piedone, cu tot cu barba.

        Reply
  4. Lipst

    Înaintea meciului cu Grecia, Piţurcă a spus că poate România ar avea ceva şanse, cu condiţia ca echipa Greciei să nu… atace deloc. Cum s-ar putea ca grecii să nu atace deloc, asta numai Piţurcă o ştie. Poate că tot aşa gândeşte şi aşa-zisa dreaptă pentru alegerile de la anul, poate vom câştiga, dacă USL nu prezintă niciun candidat. Şi, mă gândesc că nici atunci nu se ştie.

    Reply
  5. Canadiana

    Precedent sinistru in Toronto, Canada: primarul – Robert Ford – ales prin vot liber, a fost prins tragand crack cocaine. Politia a circulat un filmulet cu el tragand, in timpul liber. Scandal. Vineri consilierii primariei se strang si voteaza sa-i reduca puterea, imputernicindu-l pe vice-primar. I-au redus totodata si bugetul la nivelul unui consilier. Culmea e ca, oficial, nu a fost acuzat de nici o faradelege. Consilierii primariei din Toronto sunt nice personaje sinistre.
    Cireasa de pe tort: compania de automobile Ford a tinut sa dea o declaratie cum ca numele Ford al primarului nu are legatura cu compania, ci este o conincidenta intamplatoare.

    Reply
  6. Yeba

    Am comentat pe Romania Curata, m-a luat valul inspiratiei. Comentariul nu va aparea/Fiindcă viața e grea. Îl pun aici, la adăpost. Nu ma lasa cu diacritice.

    Este imoral sa fii studenta la facultatea la care tata e prof in conditiile in care media da
    repartitia si-ti influenteaza astfel intreaga viata? Sa revenim, nu dna AMP e
    subiectul.

    1. Orice om care vrea sa cumpere orice marfa se intreseaza la cunoscutii care se pricep.
    Unde este imoralitatea? Doreati sa se consulte cu baietasul acela care n-a avut nici un serviciu pana n-a fost pus ministrul agriculturii?

    2. Daca era angajata la stat – era culmea imoralitatii, nu? Daca ar fi castigat vreun
    proces ca avocata, era culmea subjugarii Justitiei etc. Singura solutie morala cf Romania Curata e sa stea acasa. Da, in profesiile liberale notorietatea conteaza. In toate, pentru toti cei implicati. Mai incercati.

    3. Daca facea credit la o banca privata ati fi spus ca e culmea imoralitatii, fiindca profita strainii (bancile, nu pare ca ati aflat, fac profit prin acordarea de credite) si e un semnal jalnic pt sistemul bancar romanesc.

    4. Nu e un credit in regim de favoare, e un credit la care n-are oricine acces, ca banca nu-i republica, este personalizat in functie de bonitatea clientului.
    Mai incercati. Incercati chiar sa cititi si altceva decat application forms pt finantarile dv.

    Reply
        1. Yeba

          Astrid: Splendid articol si cum nu se poate mai adevarat. Romania Curata reflecta valoarea dnei Mungiu si eforturile domniei sale.

          Sa vedem daca apare.

          Reply
          1. Rheia

            Hai că pîndesc și eu. La zece și patru minute nu apăruse. Ultimul comentariu e de la domnul nicolae (singur s-a scris așa), care, după neuronul meu, a cam luat-o la mișto pe farfuza care a scris postarea, dar nu s-a prins.

            Reply
            1. Yeba

              f relevant typo. Un typo de la un om de bine nu se pune. Faza e ca n-au apărut comentariile Yebei, ăla de mai sus și ăla în care întrebam de motivul cenzurii.

      1. Rheia

        M-ai făcut curioasă și m-am dus și eu să citesc. O postare în cel mai pur stil Vocea Rusiei. Încheierea e însă venezueleană: „Ar trebui publicată și lista clienților notariatului, dar simpla alegere a acestei profesii privilegiate arată intenția de stabilire a unei rente de care să profite dra Băsescu și pe viitor chiar tatăl ei.” Am comentat, evident, dar nu mă aștept să ies din moderare. Mă rog, vorba nu mai știu cui, măcar despre TB se vorbește zilnic, chiar dacă mai mult de rău. Ăilalți ce naiba așteaptă, să cadă pesediștii singuri de pe scaune? Să stea ploaia? („Cînd se suie porcii în copac, nu te mira că plouă cu căcat”, traducere aproximativă a unui proverb gruzin)

        Reply
      1. liviuta

        Asa am votat si eu acest brand in 2009, la europarlamentarele de atunci.
        Dar e sigur ca merg pe numele lor la europarlamentarele de la anu’ si nu in gasca?

        Reply
  7. Bleen

    Marian Preda
    6 hours ago
    “UNIȚI-VĂ, sau MURIȚI!” le-am transmis ieri, de la Cluj, liderilor formațiunilor de dreapta, parafrazând celebrul slogan, ”JOIN, or DIE” lansat de Benjamin Franklin la 9 mai 1754 către coloniile britanice, viitoarele state unite americane. Pe lângă slogan, desenul șarpelui format din fragmente cu inițialele fiecărui stat este extrem de inspirat.
    Pentru dreapta din România capul șarpelui este Mișcarea Populară, următorul segment Forța Civică, apoi PNȚCD, Noua Republică și, în final, coada: PDL. Eu aș reprezenta-o din 2 segmente: PDL-EB și PDL-VB. Personal, îmi doresc o dreaptă cât mai puternică dar, realist vorbind, ultimul fragment, PDL-VB, s-ar putea să nu se unească niciodată cu Marele Piton (MP) al dreptei. Dar nu vă faceți probleme, șarpele își aruncă de câteva ori pe an pielea, năpârlește și se regenerează…
    Ce ziceți, dragi prieteni, se oferă cineva talentat să facă un desen al șarpelui fragmentat al dreptei din România, cu sloganul ”UNIȚI-VĂ sau MURIȚI!” ?

    A pus și poză:

    Reply
  8. Bleen

    Falimentul unei națiuni, pe viu:

    „Am rupt coloana vertebrală a războiului economic şi a loviturii de stat economice pe care o pregăteau. Avem la acest moment în spatele gratiilor peste 100 de burghezi”, declarat Maduro.

    Preşedintele a afirmat că va impune limite marjelor de profit şi va intensifica verificările, pentru a se ajunge la preţuri „corecte”.

    „Sunt barbari, aceşti paraziţi capitalişti”, a spus el.

    Reply
    1. Lipst

      Puterea politică este servită de, cum să le spun?, „grupuri” sociale, tot aşa cum Iliescu se folosea de mineri. Deunăzi tot pe hotnews era o altă ştire despre cum erau urmăriţi reprezentanţii Chevron pe uliţele din Pungeşti.

      Dar, deh, nu asta clama Victoria Stoiciu, anume violenţa moderată? Tăiatul cauciucurilor, fugărirea reprezentaţilor unor firme private sunt forme ale violenţei moderate, un terorism moderat. Nu te bat, nu te omor, doar mă fac că dau în tine, de fiecare dată când de văd, te mai scuip, îţi tai cauciucurile, te mai sun noaptea, îţi trimit câte un mail. Să facă Victoria S. lista cu actele de violenţă moderată ce sunt „permise”.

      În Venezuela statul dă cu armata în capitalişti. În România, statul dă cu ecologiştii extremişti în capitalişti.

      Pe când brigăzile roşii sau brigăzile verzi?

      Reply
  9. Lipst

    Un cititor al Le Figaro, la o ştire care vorbea iarăşi de încă o nefăcută a socialiştilor francezi a spus: „În lume există tot felul de secte care îndeamnă la sinuciderea colectivă. Socialiştii reprezintă o astfel de sectă.”

    Reply
  10. Lipst

    Lecţia de logică: raţionamentul prin analogie

    Gazeta comunistă, extremist-ecologistă Le Monde a ajuns la următoarea concluzie: François Hollande este un nou François Mitterrand. Cum? Nu, nu pentru că ar avea acelaşi nume, „François”, deşi calitatea argumentului cam asta ar fi. Gazetarul Le Monde, acea gazetă conform căreia Franţa de astăzi este la fel de rasistă cum erau cândva Africa de Sud şi Statele Unite, conform căreia apocalipsa climatică şi rasială este în curs de desfăşurare, spune că, de vreme ce şi François Hollande a scăzut în sondaje, deşi un pic mai mult decât François Mitterrand, atunci, pe cale de consecinţă François Hollande este un nou François Mitterrand, ba, aş putea adăuga eu, încă şi mai Mitterrand decât Mitterrand însuşi, de vreme ce a scăzut şi mai mult. Trebuie ştiut că mandatul prezidenţial în vremea lui Mitterrand era de şapte ani, acum este de cinci ani iar François Mitterrand ajunsese la 21% după ce începuse al doilea mandat, deci după opt ani, pe când François Hollande a ajuns la 15% după 18 luni.

    Aici nu e vorba de o judecată politică. Despre François Mitterrand ştiu că atunci când girase primul guvern în care fuseseră numiţi şi patru miniştri comunişti, americanii fuseseră convinşi că pierduseră Franţa şi că blocul de Vest va fi spart. Cu François Mitterrand francezii se puteau răzbuna în sfârşit în faţa cotropitorului american care-i eliberase de nazişti şi datorită căruia, prin planul Marshall, Franţa a cunoscut trei decenii de capitalism şi prosperitate, perioadă cunoscută şi sub numele de „Les Trente Glorieuses” (1945-1973). Ei, francezii, s-ar fi putut descurca foarte bine fără aliaţi şi fără americani, cu câte un sabotaj pe ici pe colo, în vreo cincizeci de ani ar fi distrus cu siguranţă cel puţin zece trenuri ale armatei naziste.

    Asta este. Deci, în fine, din cauza tuturor acestor lucruri, François Hollande este un nou François Mitterrand.

    Mai trebuie spus că François Hollande a ajuns la un nivel atât de jos, un record absolut, nefăcând nimic, deşi preşedintele în Franţa are foarte multă putere. Nu a reformat, nu a propus măsuri economice impopulare, să zicem de austeritate, nimic. A format un guvern socialist-ecologist pe principii care s-ar putea numi sectare. Singura lege care a făcut valuri, cea care a mobilizat şi mobilizează încă atâta opoziţie, opozanţii fiind jigniţi şi agresaţi în mod oficial, este cea a căsătoriei „pentru toţi”. În rest nimic. Acest nimic este numit oficial „politica echilibrului”, care se mai traduce prin „nici aşa dar nici aşa”.

    Reply
    1. Guest

      Ăştia flirtează.

      „(…) Nu încerca să te prefaci
      Cred că o să câştigăm împreună în cele din urmă
      Nu te voi răni şi nu-ţi voi atinge mijloacele de apărare
      – vanitatea, insecuritatea…

      Când mergi pe lângă mine
      Îmi vei rosti numele?
      Sau vei merge mai departe?
      Hai, îmi vei rosti numele?
      Îmi vei rosti numele?”

      http://www.youtube.com/watch?v=wiqQmGkWHaQ

      Reply
    2. Barbu Mateescu

      Ăştia doi flirtează.

      „(…) Nu încerca să te prefaci
      Cred că o să câştigăm împreună în cele din urmă
      Nu te voi răni şi nu-ţi voi atinge mijloacele de apărare
      – vanitatea, insecuritatea…

      Când mergi pe lângă mine
      Îmi vei rosti numele?
      Sau vei merge mai departe?
      Hai, îmi vei rosti numele?
      Îmi vei rosti numele?”

      http://www.youtube.com/watch?v=wiqQmGkWHaQ

      Reply
      1. Barbu Mateescu

        Încep cu concluzia: pe Disqus nu poţi să-ţi ştergi propriile comentarii.

        O harababură Disqus-ul. Am vrut să răspund lui Florina într-un fel, am ataşat o poză, am renunţat la comentariu. Mai târziu i-am răspuns cu altceva. Dar îmi apărea poza în comentariu deşi nu mai avea legătură acum cu ce scrisesem. N-aveam cum s-o şterg. Am şters comentariul. Dar acum apare ca de la un Guest. Harababură. Dar mai bun decât Livefyre. Uite cum ne antrenează ăştia pentru răul mai mic 🙁

        Reply
    3. DanCanada

      Doar pare, ca rateuri tot da. Auzi la el: „Avem de discutat acolo cu totul alte lucruri […] – în legătură cu ușurința și rapiditatea cu care doamna Ioana Băsescu a
      obținut acel credit.” 🙂
      Cel mai fain ar fi ca Ioana Băsescu sa iasa cu ceva de genul „Celor care se intereseaza de ce, cum si cit am imprumutat: drop dead, you bastard motherfuckers!”

      Reply
      1. Yeba

        Am dat like de dragul imaginii, dar nu, nu, nu, și daca zice Sofia personal „Flolina, botează cu Clin, te loagă bunelu”, răspunsul responsabil este „mai bine melgem în palc, la copii.”

        Reply
        1. Amelia

          Pai, numai pentru imagine am scris-o! In ce ma priveste, un tur doi cu Antonescu si Ponta va fi o reeditare a celui cu Ilici si Vadim din 2000, singurele alegeri la care nu m-am prezentat din 1990 incoace.

          Reply
    1. Bleen

      Ce distanță imensă între polonez și argentinian! Papa Che Peron ăsta e un populist gros și tîmp. Atît. Se presupune că Papa, Papă fiind, are o cunoaștere mai profundă a lumii, eticalicește vorbind, și nu cade în plasa fraudei morală de telenovelă comunistă.

      Reply
      1. Yeba

        La conclav e buba, știau pe cine aleg !! Au și îngăimat că ăsta nu-i pe parte de doctrină, ci pe parte de practică, de legătură cu oițele.

        Reply
      2. liviuta

        Ca sa fiu sincer, mie mi-a placut mai mult neamtu’, Reitzinger.

        Pana la urma, pozitia si optiunea politica e (sau ar trebui sa fie) un aspect secundar in activitatea Papei, principalul il reprezinta pozitia in chestiunile dogmatice, in problema pacatului si a mantuirii, partea de misiune a Bisericii, etc.

        Prin urmare, eu evaluez un Papa mai degraba dupa criteriile astea.

        Din punctul asta de vedere, Benedict al XVI-lea cred ca a fost peste Ioan Paul al II-lea.

        E drept, si cu Benedict parca a fost o mica problema, din cate imi aduc vag aminte (mai degraba de „political corectness”), cand, dupa un discurs pe chestiuni dogmatice care atinsese nu stiu ce sensibilitati musulmane, si-a cerut scuze de vreo doua ori, insa mi se pare ca ideea principala ce tinea de dogma nu a retractat-o.

        La actualul Papa ma nemultumeste mai putin pozitia lui in chestiunea gazelor de sist (desi aici as da un punct bun Patriarhului Daniel pentru pozitia oficiala de neimplicare a Bisericii in aceasta problema), cat tendintele de reevaluare a homosexualitatii sau avortului.

        E adevarat, inca nu a umblat la dogma, homosexualitatea ramane un pacat, si intr-adevar, nu pacatosul trebuie condamnat, ci pacatul in sine, dar insistenta Papei mai degraba asupra ingaduintei fata de pacatosi (homosexuali) si escamotarea in discursul public a condamnarii homosexualitatii ca pacat (cel putin, dupa ce apare prin media), sau demararea unor sondaje printre credinciosi despre opinia lor asupra homosexualitatii sau avortului (altul cu ochii pe sondaje) nu imi miros deloc bine.

        Reply
        1. DanCanada

          Benedict a fost corect in chestia cu Islam-ul, a fost profesor de teologie, deci stia bine chestii de genul asta. Omu’ doar a adus aminte printr-un text cum ca religia islamica s-a raspindit prin foc si sabie, nu prin logica, ratiune, martiraj. Islam-ul respinge logica. Ei, toti islamistii au sarit cit colo „Cum?!? Religia Pacii?” blah blah blah. Boii de stingisti le-au tinut isonul, bineinteles.

          Reply
      3. Canadiana

        Nici unul n-a fost ca lumea. Impreuna au distrus credinta crestina ca reper moral si, implicit sau explicit, au sprijinit islamul si socialismul.

        Reply
    2. Yeba

      Unde dracu l-au găsit?! Din mai multe declarații rezultă că l-au trimis dracii (declarațiile lui), ca să stea ei liniștiți. Fiindcă a fost și lovitură de palat, nici răbdare nu mai aveau.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *