Linkuri si offtopice – 18 noiembrie 2013

foto: nu știu ce e, dar e din Belgia

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


22:14 – Lectia agricultorului Voiculescu. Zece clase peste Basescu – Dan Tăpălagă, Hotnews
22:08 – LIVE TEXT Crin Antonescu, pe B1 TV: Victor Ponta nu este „fundamental diferit” fata de perioada opozitiei, dar este „expus” unor pericole de a reveni la epoca Adrian Nastase – Hotnews
20:56 – Useliştii înghit pe întrecutelea rîmele lui Băsescu. – Cristian Teodorescu, Cațavencii

Şi dacă atunci peneliştii, în loc să-i dea voturile lor lui Ponta, se răsucesc spre candidatul dreptei nepeneliste şi mai vin la vot şi cei care nu înghit PSD-ul, plus indecişii care se vor duce să-i dea un vot negativ lui Ponta pentru plagiat, ar fi posibil ca remarca lui Băsescu despre inteligenţa useliştilor să se confirme la plural şi mai usturător  decît vorba aia cu prostănacul lipită de Iliescu pe fruntea lui Geoană.

20:54 – Marii idioți din cariera lui Băsescu – Doru Bușcu, Cațavencii

Dacă Ponta și Antonescu ar candida fiecare la președinție, USL va intra singur în turul doi. Cotroceniul va intra în stăpînirea celui mai bine plasat, iar Palatul Victoria va rămîne celuilalt. Asta înseamnă, pentru USL, 70% din Parlament, 100% din Guvern, 100% din Președinție, 100% din servicii și Parchete, 60% din Curtea Constituțională. O dictatură aproape de perfecțiune, de la care poate începe redemocratizarea țării.

Dar pentru asta îți trebuie un strop de inteligență, ceea ce face planul absolut irealizabil.

18:49 – Antonescu: Relaţia cu PC din Alianţa de Centru Dreapta nu mai există de mult. Dacă n-ar fi impedimente juridice, ar fi o formalizare igienică – Mediafax
18:10 – Ion Iliescu: „Afacerea CEC” completează profilul moral al lui Traian Băsescu – DIGI24

Fiecare își completează profilul moral cu ce poate. Unii cu credite la CEC, alții cu sute de oameni uciși în 89 și 90.

16:56 – Navy SEALs cite shabby treatment as Obama administration helps Hollywood instead – Washington Times

One of the most-wanted by the U.S., Abed was the accused mastermind of the slayings and desecrations of four American security contractors in the volatile town of Fallujah, west of Baghdad, in 2004.

The SEAL unit had executed a precise raid to infiltrate Abed’s hiding place, capture him and whisk him away in a chopper. No one was hurt.

The SEALs were stunned to learn days later that Abed had accused the three of hitting him. Their superiors, all the way up to Central Command, sided with the terrorist. No one believed their repeated denials. This was a setup, they said.

Three successive courts-martial showed Abed to be following the al Qaeda textbook: Once captured, claim to have been abused.

16:28 – Stupori alimentare – Andrei Pleșu

 

Facebook Comments

46 Comments Linkuri si offtopice – 18 noiembrie 2013

  1. Bleen

    Joc Europa Universalis IV, beau țuică și scriu despre Macovei (se poate, datorită browserului Steam și familiei lărgite de la Ploiești). Nu mă omor după țuică, dar în lipsă de altceva e bună și asta. Ce mișto trebuie să fie viața de scoțian! Să ieși la bere cu Barboo McMateesconald să bei bere scoțiană și socrii din Aberdeen sau Dundee să-ți trimită whisky de casă.

    Reply
      1. Bleen

        Pentru whisky și bere scoțiană for life aș purta și fustă. De la a doua sticlă de whisky încolo nu mai contează pantaloni, fustă, rochie de seară. Probabil așa s-a și născut obiceiul cu fustele la bărbați, erau atît de beți încît n-a mai contat ce-au tras pe ei la repezeală.

        Îmi și imaginez, un grup de scoțieni roșcați, bărboși și beți turtă dansînd anesteziați în cerc, îmbrăcați în fuste. Vine un călător străin, un cronicar al vremii și notează în carnețel: obiceiurile locului, o veche tradiție probabil, se îmbracă în fuste și dansează, ce inedit și interesant!

        Reply
  2. Bleen

    Acesta e PNL-ul cu care se vede Monica Macovei în alianță.

    BPN al PNL, fără Crin Antonescu, adică prim vicepreședinți, secretar general, vicepreședinți, toată conducerea PNL. Am pus doar numele cele mai cunoscute.

    1. Klaus Johannis
    2. Eduard Hellvig
    3. Daniel Chițoiu
    4. Radu Stroe
    5. Eugen Nicolăescu
    6. Norica Nicolai
    7. Mihai Voicu
    8. Relu Fenechiu
    9. Varujan Vosganian
    10. Puiu Hașotti
    11. Dan Motreanu
    12. Rareș Mănescu
    13. Tudor Chiuariu
    14. Mircea Diaconu
    15. Ovidiu Silaghi
    16. Cristian Adomniței
    17. Aristotel Căncescu
    18. Sorin Frunzăverde
    19. Marian Petrache
    20. Nicolae Robu
    21. Romeo Stavarache
    22. Horea Uioreanu
    23. Daniel Barbu
    24. Cristian David
    25. Radu Cîmpeanu
    26. Marius Nicoară
    27. Lucian Iliescu
    28. Corneliu Dobrițoiu
    29. Ioan Ghișe
    30. Nini Săpunaru
    31. Călin Popescu-Tăriceanu
    32. Teodor Atanasiu
    33. Mariana Câmpeanu
    34. Ramona Mănescu
    35. Mihăiță Calimente

    Reply
    1. Yeba

      Faptul că n-are stofă de om politic nu este o scuză, fiindcă o adultă inteligentă iși dă seama că ar avantaja-o să stea în pătrățica ei tehnică, e mult mai onest și profi. Dar ți-ai găsit! ea vrea să arate că-și merită poziția pe listă.
      Am fost fan Macovei și Băse în 2004, se cheamă că am căzut de sus.

      Reply
      1. Bleen

        Iar justificarea ”Vrea și ea o funcție pe care crede că o merită și pentru care se consideră competentă” e valabilă pentru toți mafioții și servitorii mafiei Toți vor ceva pe care cred că-l merită și în mîna competentă a cărora acel ceva ar dobîndi valențe date dracului.

        Reply
        1. Canadiana

          Da, pe firul aceleiasi logici, se justifica lovitura de stat de asta vara, ca doar a fost pusa la cale pentru ca voia si Antonescu o functie pe care crede el ca o merita.

          Reply
    2. Yeba

      Ah, acum văd, e și Ghișe. Bravo, Moni! În stilul ăsta poți să ctitorești o mânăstire de iepurași Playboy.

      Reply
  3. Bleen

    Asta e declarația completă. Deci se vede într-o alianță PNL-PDL.

    Monica Macovei:

    „Unii dintre colegii grupului reformiștilor au plecat din PDL atunci cînd partidului îi era mai greu. Eu am rămas în PDL pentru ceea ce ne-am dorit de la inceput, reformarea partidului. Eu nu mă dau bătută. Dacă îmi sunt oferite două nume pentru prezidențiale, Cătălin Predoiu și Mihai Răzvan Ungureanu, eu îl prefer pe Cătălin Predoiu. Cea mai bună soluție însă, este aceea în care candidatul care stă cel mai bine în sondaje să fie candidatul comun al dreptei. Este posibilă o alianță PDL – PNL, dar fără Antonescu. Eu nu mă vad într o alianță cu PNL-ul lui Antonescu. Acum PNL nu mai este un partid de dreapta.”

    Cine zicea că nu găsești la vîrful PNL frecventabili? Uite că Macovei i-a răspuns.

    Reply
    1. Canadiana

      Nu sunt scandalizata: era de asteptat ca MM sa urmeze linia Blaga, care ii balangane sub nas osul belgian de ros. Tot repeta aseara cat este ea de consecventa. Iaca, e. N-a vrut nimic decat o functioara.

      Reply
      1. Yeba

        Să vezi că asta e legenda pozei de zice Bleen că nu stie decat ca e din Belgia, MM la Bx intr-un acces de ecologism.

        Reply
    2. DanCanada

      Vroia sa spuna: ‘daca imi sunt oferite doua numere…’. E ca o cotofana in perioada imperecherii, isi arata penajul, ar vrea aia…

      Reply
  4. Lipst

    Articolul lui Tăpălagă este un fel de „bine, nu a nici chiar aşa cum am spus prima oară, dar cam tot aia.” Pe scurt, Traian Băsescu e şi el un fel de Voiculescu, dar… un Voiculescu mai mic. Iată, ceva la care, poate, nici antenişitii cei mai înrăiţi nu s-ar fi gândit.

    Indirect, Traian Băsescu funcţionează ca o hârtie de turnesol. Tăpălagă a rezistat cât a rezistat şi până la urmă s-a albăstrit (sau s-a înroşit) ca şi alţii. De-a binelea. Şi în cazul lui, adevărul a fost surclasat de caracter.

    Reply
  5. Yeba

    Ne-a facut Crin iresponsabili, ca am vorbit de lovitura de stat. Iresponsabilii nu au drept de vot, asa e legea. V-am scos din dileme.

    Reply
  6. Lipst

    Uite cum se leagă lucrurile! Poliţia franceză spune că acelaşi individ, care a împuşcat grav pe cineva în sediul Libération, a amenințat cu puşca săptămâna trecută pe un jurnalist în sediul televiziunii de ştiri BFMTV. Între timp au apărut imaginile şi se poate vedea că este vorba de aceeaşi persoană. Mai multe constatări.

    Deşi ministrul socialist de interne dă ordin să fie arestaţi preventiv cei presupuşi a huidui cortegiul prezidenţial, totuşi un tip care a ameninţat cu puşca un jurnalist în sediul unei televiziuni (BFMTV), filmat clar din diverse unghiuri, se poate plimba nestingherit şi, câteva zile mai târziu, se poate duce în sediul unui alt organ de presă (Libération) şi împuşca o persoană.

    Faptul că individul cu pricina s-a plimbat în voie câteva zile nu-i dă de gândit ministrului, care, în câteva minute, se duce la faţa locului şi, fără nicio tresărire, îşi exprimă indignarea faţă de amenințarea care planează asupra acestui „stâlp al democraţiei”. Dar nu era el responsabil de acel găsirea acelui individ?! Că doar ministrul arestează preventiv până şi pe cei care s-ar putea să-l fluiere pe preşedintele socialist.

    S-a mai aflat, acum mai pe seară, că cel împuşcat nu era un jurnalist al Libération, ci un fotograf de la o revistă venit pe-acolo cu treabă. Asta nu l-a împiedicat pe directorul Libération, flancat de ministrul socialist şi „indignat” de interne, să se declare sub asediu, „în buncăr”. Nu un om a fost împuşcat, ci „stâlpul democraţiei” a fost atacat. Asta e nuanţa.

    Astfel, cel care contează cel mai puţin în această întâmplare este cel împuşcat, glontele i-a traversat pieptul, dar cu sângele căruia jurnalistul de stânga militant şi ministrul socialist de interne au desenat la repezeală un tablou la repezeală, un tablou ideologic spre folosinţa lor. Se poate spune că, la propriu, asta este o manipulare socialistă cu sânge.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Cum s-ar proceda in Romania: s-ar face o comisie parlamentara, care l-ar cauta pe nenorocit si i-ar da pulane sa-i ajunga. Dupa aia l-ar baga in inchisoare pe viata, iar la final l-ar judeca.
      Si toate astea inainte de pauza de masa.

      Reply
  7. Canadiana

    Cum adica comisie parlamentara care sa investigheze creditul luat de I.Basescu? O ia la ilicit, o demasca in fata marii adunari nationale, ii confisca averea si o duce la canal?

    Reply
    1. Gramofonu'

      Te miri de parca ar fi prima data cind parlamentarii se substituie organelor de ancheta si judecatorilor. Separatia putorilor in stat?

      Reply
  8. Lipst

    Arătarea aia din tablă ruginită din poză trebuie să fie candidatul „dreptei unite” la prezidenţiale, „manevra genială”, Terminatorul ruginit: „I’ll be back”.

    Reply
  9. Bleen

    Revin cu explicația trecerii de la LiveFyre la Disqus: pe LiveFyre nu mai puteam modera. Pur și simplu nu puteam aproba comentarii sau băga comentatori în whitelist (ca să nu mai fie nevoie să le aprob fiecare comentariu) sau în blacklist. Le-am trimis mail și nu mi-au răspuns nici acum, la cîteva luni distanță.

    Reply
    1. Lipst

      De câteva luni, Libération a preluat sistemul de comentarii LiveFyre. După spusele cititorilor dar şi după câte se vede, acest „stâlp al democraţiei” nu deschide totuşi toate articolele comentariilor, mai ales articolele „sensibile”.

      Reply
  10. Bleen

    Ioana Băsescu e acuzată că a luat credit de la o bancă de stat, Sturzu e acuzat că ia bani de la un tv de stat. Soluția? Privatizarea.

    Reply
  11. Lipst

    La Paris un individ înarmat (evenimentul este în curs de desfăşurare) a intrat în sediul Libération, a tras şi a rănit grav o persoană. Un jurnalist a fost împuşcat în plin. Agresorul a ieşit, s-a dus prin cartierul La Défense, a tras câteva focuri în faţa băncii Société Générale, a luat temporar un ostatic iar acum este căutat de poliţia franceză. Nu a spus şi nu a revendicat nimic. Nu se ştie încă cine este. Nu se ştie nimic. Dar… maşinăria ideologică socialistă, în pană de încredere, s-a pus în funcţiune. Sângele celui împuşcat trebuie, înainte de orice, colorat în culoarea politică potrivită, că să nu fie confuzii. Şi asta cât mai repede.

    La câteva minute, ministrul de interne socialist s-a deplasat la sediul gazetei socialiste şi a spus că unul dintre „stâlpii democraţiei” e pus în pericol. Un alt ministru ecologist, o damă, a declarat că „este pentru prima oară când este atacat un organ de presă”, „stâlpul democraţiei”, ceea ce este o minciună în stilul Ponta, căci, de-a lungul timpului şi alte ziare, cu alte orientări politice au mai fost atacate. Alţi reprezentanţi socialişti au repetat ca un ecou spusele ministrului de interne, care la orice se întâmplă spune: „este inacceptabil” şi care de data asta a nuanţat spunând „aşa ceva nu putem accepta” plus „stâlpul democraţiei”.

    Alături de ministrul de socialist de interne, directorul Libération, o sinteză de Claudiu Crăciun şi Rogozanu, a declarat în plină efervescenţă, repet înainte de a se şti orice, că nu se poate face presă dintr-un „buncăr”, că „valorile”, că „presiunea”, că etc. Libération este moştenirea şaişoptistă, un amestec de voxpublica, antena 3 şi mai ales criticatac. De fapt, între criticatac şi Libération nu se poate şti cine pe cine copiază. Alţi miniştri socialişti s-a deplasat la sediul Libération pentru a se posta pe baricade. Trebuie profitat din plin de moment.

    Reply
  12. Bleen

    Florin Citu
    Daca acest proiect de lege este adevarat, arata clar barbarismul din spatele „gandirii economice” a guvernului USL si a tehnocratilor care il sustin dar si noua metoda de capusare a statului. In plus arata dispretul acestei guvernari fata de investitorii straini, persoane fizice sau juridice. Nici nu mai are rost sa intrebam de unde o sa faca „STATUL” rost de bani pentru a cumpara aceste terenuri si mai ales de unde o sa faca rost de bani pentru a le cultiva. Sau o sa le dea in arenda unor prieteni persoane fizice sau juridice pe care o sa-i si subventioneze ????

    „Statul Roman va fi reprezentat, practic, de Autoritatea din subordinea premierului Ponta. Institutia va interveni in piata si va cumpara teren, folosindu-si dreptul de preemtiune, atunci cand va considera ca exista un pericol de concentrare a unei suprafete mari, de exemplu de 500 de hectare, in proprietatea unei persoane fizice straine sau unui grup restrans de astfel de persoane, au explicat sursele. ” (Hotnews, Nou proiect pentru tranzactiile cu terenuri agricole: Achizitiile vor fi facute sub supravegherea unei autoritati in subordinea premierului Ponta. Cum vom putea vinde si cumpara pamanturi extravilane din anul 2014)

    Reply
  13. Bleen

    Vomitați aici.

    „Unii dintre colegii din grupul reformistilor au plecat din PDL cand partidului ii era mai greu. Eu am ramas in PDL pentru ceea ce ne-am dorit de la inceput, reformarea partidului”, a declarat la Digi 24 Monica Macovei.

    Reply
    1. Bleen

      M-am certat cu ceva lume în februarie – martie 2013. ”Macovei vrea un loc de europarlamentar!”, ziceau respectivii (apropiați PDL și Blaga), ”Muiștilor, băga-v-aș, făcea-v-aș, Macovei n-are nevoie de un loc de europarlamentar de la Blaga, poate să ocupe ce funcție vrea ea în UE și poate să cîștige un loc de europarlamentar fără probleme dacă candidează independent!”, răspundeam eu în limbajul specific.

      Au avut dreptate. Cred că finalul lui 2013 e perioada în care aflu că m-am înșelat cu toți politicienii pe care i-am susținut în acești ani.

      Reply
    2. Canadiana

      Am ascultat tot interviul. Are o placa pe care o recita agresiv. Daca o scoti de pe traiectoria invatata, nu poate raspunde, pentru ca nu are viziune. Si-a gasit nisa si a fost utila cand se construia independenta justitiei, dar, in rest, nu poate face politica, nu are nici un fel de anvergura, nici macar cat Udrea, de pilda.

      Reply
  14. Lipst

    O ştire care nu e nici din Rusia, nici din Venezuela. Cu ocazia zilei de 11 noiembrie, care marchează sfârşitul Primului Război Mondial, zi care este sărbătoare oficială în Franţa, ministrul de interne socialist a dispus arestarea preventivă, deci, pre-ven-ti-vă, a unei duzini de membri ai Frontului Naţional, un fel de PRM, membri presupuşi a „tulbura” festivităţile. (Să ne închipuim că în preziua zilei de 1 decembrie ministrul de interne român dispune arestarea preventivă a unor membri PRM şi PPDD. Ar putea dispune şi arestarea a doi-trei membri ai FC, MP şi PNŢCD, dar ar rămâne opoziţia fără nicio reprezentare oficială.) Însă, în activitatea lor informativă, serviciile de informaţii franceze n-au ţintit bine. Cu ocazia festivităţilor, alte persoane au huiduit şi fluierat cortegiul prezidenţial al lui François Hollande. Aceste persoane au fost arestate imediat şi băgate la dubă de trupe ale jandarmeriei. (Să ne închipuim că în ziua de 1 decembrie, Jandarmeria Română arestează cetăţenii care-l huiduie pe Traian Băsescu.) În fine, asta este „democraţia” socialistă de stat.

    Reply
  15. Amelia

    Take this: Presedintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat luni ca se intreaba daca Elena Udrea mai este cu sufletul si inima alaturi de democrat-liberali, scrie Agerpres.

    Reply
      1. Amelia

        Da, dar nu al Elenei…
        Pe mine preocuparea lui Nea Vasile pentru sufletul si inima Elenei aproape ca ma induioseaza…

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *