Linkuri si offtopice – 17 septembrie 2013

foto: Apple face mișto de hipsterii din România

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


17:18 – WATCH WHAT HAPPENED WHEN AN MSNBC HOST TRIED TO ARGUE POLITICS WITH A PROFESSIONAL CHESS PLAYER – The Blaze

16:42 – Dragnea: Există contestaţii pentru exploatarea de gaze de şist, cărbune, aur, argint, cupru. Nu vreau să îmi cresc copiii într-o ţară care devine grădină botanică – pesurse.ro

14:36 – 12 Ways To Procrastinate – Bored Panda

14:33 – Why doesn’t the Facebook abuse of Tony Abbott prompt outrage from the moral guardians? – Dean Bertram, The Spectator

14:30 – Same-sex marriage a low order issue for voters in federal election, poll shows – Australian Conservative

14:27 – WHEN DID MILITARY BASES BECOME ‘GUN-FREE ZONES’? – Breitbart

14:18 – Fugitive Snowden in Running for European Rights Prize – Newsmax

13:14 – Şedinţă la Guvern. Ponta: Nu am discutat despre ruperea USL. Îl susţinem în continuare pe Antonescu la alegerile prezidenţiale – Jurnalul

12:30 – How the abolition of fox hunting could lead to tragedy – Peter Oborne, Daily Telegraph

12:24 – D. Șova îi cere președintelui să desecretizeze rapoartele primite de la SRI privind Roșia Montană – DIGI24

12:20 – Prima reacţie după atacul lui Antonescu. Zgonea: Baza PSD vrea cu ardoare un candidat propriu la Preşedinţie – RTV

10:43 – Antonescu: Sunt DE ACORD cu Băsescu. Subiectul Roşia Montană trebuia rezolvat ÎN GUVERN – Realitatea

10:18 – Crin Antonescu: Nu voi fi papusa PSD pentru prezidentiale – ziare.com

10:01 – Crin Antonescu: Daca se rupe USL, premierul ar trebui sa-si dea demisia – Știrile Pro TV

09:51 – Victor Ponta: Crin greseste cand e ironic; m-a deranjat termenul „parsivel” – Știrile Pro TV

00:43 – Ponta ar opta de anul viitor pentru reducerea CAS, faţă de majorararea salariilor sau reducerea TVA – Mediafax

Facebook Comments

42 Comments Linkuri si offtopice – 17 septembrie 2013

  1. Bleen

    „Este pentru prima dată când românii de pretutindeni îşi dau mâna împotriva acestei cianurizări a României. Domnul Ponta are cearşaful acasă mânjit de cianură, iar domnul Antonescu are doar perna plină de cianură. Aşa cum Iuda a vândut pentru 30 de arginţi, Ponta a trădat pentru mult mai mulţi bănuţi de aur. Există o solidaritate între aceşti politicieni, care sunt mai degrabă nişte lobby-işti pentru companii private. Ei au vândut România într-o mizerabilă afacere unei companii private. Vâzarea de ţară trebuie condamnată de cetăţenii români. Şova şi cu Ponta s-au comportat ca nişte agenţi de PR”, a spus Neamţu, la ieşirea din plen.

    Mai mult, liderul Noii Republici i-a acuzat deopotrivă şi pe liderii PDL şi pe preşedintele Traian Băsescu.

    „Domnul Traian Băsescu, alături de mulţi membri ai actualei opoziţii sunt la fel de condamnabili la acest proiect. Oameni precum Cristian Preda şi Mihai Răzvan Ungureanu sunt politicieni care nu pot vorbi pentrucă au avut directe interese uneori de natură materială în situaţia Roşia Montană. Sau consilieri personali care au fost implicaţi, de pildă Corina Vinţan”, a mai spus Neamţu.

    Reply
    1. Lipst

      Iaca, mi-a picat fisa. Cine apără Natura de cianură? Cine duce lupte abstracte? Cine se lupta dar nepolitic „pentru pace”? Cine se revolta față de „nedreptate” și față de „vrabia ucisă”? Cine îl plângea pe „străinul de la marginea pantei”, cum altfel, „abrupte”? Cine făcea asta în trecut în mijlocul unei dictaturi comuniste? Lăcrima pentru suferința vrabiei dar nu vedea suferința proximă, a lor și a semenilor. Cine plângea „părinții cuminți și enigmatici”, dar care munceau ca sclavii pentru că să cumpere pe cartelă. O întreagă generație castrată politic dar în mod paradoxal militantă, total inutilă în revolta ei. Păi, cine? Ăia de la Cenaclul Flacăra. Exact sau aproape exact aceeași poveste e și cu Roșia Montană. Generația apolitică se revoltă ca să salveze vrabia ucisă. De-aia nu mai pot ei de guvernul incapabil, de politică, de democrație, de statul de drept. Vrabia, nene, „vrabia”, păsărele și păsăricile tricolore.

      Reply
  2. Lipst

    Intratul în politică îți ia mințile (dacă le-ai avut) sau intratul pe scena publică te arată până la urmă așa cum ești? (Neamțu)

    Oricum ar fi, două situații extreme sunt clare. În politică, trebuie să ai oase tari, să ai caracter, să ai convingeri, să ai ce și să ai cu ce, cazul Traian Băsescu. În politică nu trebuie să ai nimic sau politic să nu fii nimic, să nu fii sau să fii nimeni, cazul Ponta. Singura percepție mai solidă pe care o am despre Ponta e că politic Ponta nu este și nici nu vrea să fie. Ponta nu a susținut nimic niciodată și orice în același timp, dar nimic niciodată, un pseudo-machiavellism.

    M-am uitat, cred, la toate emisiunile cu Traian Băsescu de la „Tucă show”, le-am găsit pe youtube. Prima e din 1997 despre taxa de drum. Raționamentul politic (pragmatic) era impecabil. România se dezvoltă, România nu are drumuri, românii își rup mașina pe drumurile proaste, asta îi costă mai mult decât taxa de drum. Dacă vrem drumuri, atunci trebuie taxă. Nu avem bani. Banii pentru drumuri nu ni-i dă nimeni. Banii nu vin așa din neant. Nu există surse miraculoase. Vrei drum? Vrei să nu-ți mai rupi mașina? Atunci, dă banul. Şi a continuat tot așa ani de zile. Plănuia să candideze la prezidențiale abia în 2008. La o altă emisiune reușește să reziste la patru madame de la ONG-uri pentru apărarea cățeilor comunitari. Unele dintre ele sunt de actualitate. Tucă era disperat din primul minut. Avea și de ce. În fine.

    Reply
  3. Bleen

    Dragnea: ”Există contestaţii pentru exploatarea de gaze de şist, cărbune, aur, argint, cupru. Nu vreau să îmi cresc copiii într-o ţară care devine grădină botanică.”

    My man.

    Reply
    1. Glook Glook

      Daca-l pune PSD candidat la presedintie pe Dragnea si la PM pe Ponta avem sanse sa-i avem in fruntea statului pe cei doi cei mai de dreapta politicieni romani. Problema e ca la scara globala sunt de fapt in cel mai bun caz la centru-stanga si in plus au o fascinatie pentru Che Guevara.

      Reply
    2. Yeba

      Altele are el la sufletul lui, săracul, nu de piață și de concurență îi arde, ci de Costiniu la Justiție când o semna el licențele, dar l-au lăsat în ofsaid intelectualii de dreapta. Ai dracu’ intelectuali de dreapta, cum știu ei întotdeauna ce au de făcut!

      Reply
      1. Bleen

        ”Din tranzacții cîștigi mult atunci cînd sînt fluctuații mari de preț. RMGC-ONG nu e o afacere cu aur, e o afacere cu acțiuni.”

        Pe surse: cică am mare dreptate, că am nimerit-o la fix.

        Reply
  4. Rheia

    Hei, hei, acuși citii și eu pe Rl online că Crin Antonescu a zis că, dacă ajunge președinte, îl desemnează prim-ministru pe Traian Băsescu. Bine, cu rezerva „dacă formațiunea lui TB cîștigă alegerile”. Ceea ce probabil Crinache se gîndește că nu se va-ntîmpla pe durata de viață a lui TB. Hă hă hă, bă boule, Băsescu e McLeod!

    Reply
      1. Glook Glook

        Daca si basistii is de nivelul intelectualilor dreptei s-ar putea sa ajunga. Mi se pare mie sau cu declaratia asta face inutila o a treia cale alta decat el sau Ponta?

        Reply
      1. Rheia

        Măi, tu ca scenarist poți să-i tai capul lui McLeod, dar dacă producătorul decide că vrea să ducă serialul mai departe, o să-l facă să-i crească la loc. Ce să spun, nici nu se vede cu ochiul liber că de fapt sîntem toți figuranți în serialul la care ne închipuim că sîntem spectatori. Al căror rating ar trebui să decidă.

        Reply
    1. Yeba-Raisa

      Să mai zic că s-au demascat?! Nu, o să fiu sobră: Intelectualii de dreapta care știu ce au de făcut au decis să-și facă deja schimbarea aia de sex politic, să nu mai vorbească pițigăiat dintr-un trup păros, că râde lumea de ei.

      Reply
    2. Lipst

      Poltic abia acum începe să intre să România în rând cu lumea. Până acum, în vreme ce intelectualii din Occident erau mai degrabă de stânga, intelectualii români, în răspăr, erau prin tradiţie de dreapta. Ei, de acum vor fi şi ei de stânga, de centru-stânga. La fel şi cu „tinerii”, care erau până acum erau mai degrabă de dreapta, iar acum par a fi de stânga, ba chiar radicală, ba chiar anarhişti. Politic România se occidentalizează, aşa pare, mai trebuie nişte oameni politici, nişte politică şi o lege occidentală a partidelor.

      Chestia e că nici stânga n-a stat cu mâinile în sân, începând să devină de dreapta iar dreapta, ca să nu fie mai prejos, a început să devină de stânga.

      E o mare tulburare de ape iar unii nici nu mai ştiu unde să arunce undiţa.

      Reply
    1. Bleen

      Neamțu e un oportunist sinistru. Însă protestatarii i-au reproșat altceva: că a fost împotriva loviturii de stat vara trecută. Aici sîntem.

      Reply
      1. Lipst

        Cum spune lumea inflamată revoluționar? Că să nu mai fim răi, că „s-a trezit simțul civic”. O damă ce contributie pe contributors a spus chiar că s-a trezit simţul civic, universal, global, ceea ce într-un fel e adevărat, atunci când vrei să „salvezi Planeta”.

        Dar, acest „simțul civic” care s-a trezit și vrea lovituri de stat mai bine sta în adormire. El a înlocuit omul cu planeta. Acesta e orice dar nu civic, căci civismul are în vedere civilizaţia şi nu natura. Acesta este orice dar nu politic, căci politica are în vedere omul, omul în comunitate.

        Mai bine s-ar trezi simțul politic. Apoliticismele astea civiciste sunt anarhiste și totalitare, după nevoi. Asta înseamnă „fără politică”.

        Mai rău decât politica mediocră mi se pare apolitismul. Ceea ce lipseşte în România e chiar politica deşi aparenţa ei e inflaţionară.

        Reply
  5. Bleen

    ”Dacă vrei să vezi cât de mult a evoluat o parte a societăţii româneşti în ul­timii ani, trebuie să mergi printre manifestanţi. Ce­le două săptămâni, fără incidente semnificative, spun ceva despre dimensiunea socială şi cea an­tro­po­lo­gi­că a acestei schimbări.” Alexandru Gussi

    Reply
    1. Bleen

      Daniel P. Funeriu

      ”Uitându-mă la minerii din pozele cu Ponta (care-i scoate pe cei 33 de mineri din mină) trag câteva concluzii:
      1) minele de la Roșia sunt mine 5 stele: ieși din ele mai curat decât ai intrat
      2) minele de la Roșia sunt all-inclusive: au salon de frizerie iar înainte să ieși din subteran ești ras, tuns, frezat
      3) minele de la Roșia au pancarte „please clean room” și „do not disturb”: în permanență robotesc persoane care fac curățenie, astfel încât niciun fir de praf să nu se pună pe mineri
      4) minele de la Roșia au serviciu special de luctruit căști: la fiecare 5 minute vine un aparat special conceput care lustruiește căștile minerilor, astfel încât să fie albe în permanență
      5) sindicatul protesta de fapt pentru că firma nu le-a dat fulare Burberry
      6) concurența la locurile „cu grevă” este de 5 pe un loc
      7) este singura mină din lume unde pantalonii de la salopetă sunt mai albi când ieși din mină decât atunci când intri. Nu degeaba e mină de aur.”

      Reply
      1. Cristian Militaru

        Cum toata sectiune e off-topic, incerc sa fiu si eu la fel.

        Aseara tarziu, aproape adormit, vad pe o burtiera: „PMP isi va desemna candidatul la prezidentiale la congres.”

        Aproape adormit, gandesc: pe cine vreti mai sa puneti ca nu aveti pe cine, vai de capul vostru.. Tomac e cvasi-necunoscut, Lazaroiu e slobod rau la gura, Preda e cenusiu rau, altii nu aveti.

        Dar am mai avut un ultim gand: cred ca Funeriu e singura optiune valabila. Notorietate are, prestatia ca ministrul al educatiei e mai curand apreciata in popor (partea cu camerele video e mai apreciata decat orice altceva, gen Legea Educatiei). Scolit este, CV beton are, sigur vorbeste brici engleza si poate germana, trebuie doar sa mai lucreze la profilul de prezidentiabil. Poate prelua usor partea de voturi dinspre Basescu si cred ca poate sa isi extinda bazinul electoral.
        Apoi am adormit.

        Reply
        1. Lipst

          Încă vreo două, trei miştouri din astea la adresa minerilor şi cu siguranţă va sălta la 0,001%. Aşa a făcut şi Baconschi.
          Educaţia şi intuiţia politică (sau simţul politic) sunt două lucruri distincte. Dacă ai deja simţ politic, educaţia, eventual, te poate ajuta. Doar educaţia, oricare ar fi ea, nu te face om politic, nu te califică pentru a fi om politic.

          Reply
  6. Bleen

    Astăzi schimb fusul orar. Așa că nu mai scriu articolele zilei noaptea. Că vreau și eu, ca oamenii normali, să mă trezesc la șapte dimineața, nu să mă culc.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *