Linkuri si offtopice – 2 noiembrie 2013

foto: unii îngeri dau nume magazinelor, alții încap pe liste

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


02:25 – THE INCREDIBLE MOMENT AN ENTIRE AIRLINE FLIGHT HONORED A FALLEN SOLDIER IN A COFFIN BELOW DECK – The Blaze

Facebook Comments

5 Comments Linkuri si offtopice – 2 noiembrie 2013

  1. Gramofonu'

    Initial am crezut ca-i pentru 1 aprilie, dar s-ar putea sa fie pe bune:

    1. Tariceanu s-a insurat iar.
    2. PNL e buricu’ lumii.

    Antonescu: „PNL stă astăzi şi pentru următorii ani pe axul central al politicii româneşti, în sensul în care nu există şi nu poate exista o guvernare coerentă şi legitimă fără PNL, pe de-o parte, şi, pe de alta, că nu există dreaptă legitimă, competentă şi capabilă să realizeze obiective politice ale dreptei în afara PNL sau fără PNL”

    Reply
    1. DanCanada

      Din 1 si 2 rezulta matematic ca Tariceanu e buricu’ buricului lumii. Sau a fost, deci buricu’ in retragere a buricului lumii 🙂 Si eu credeam ca e Iliescu…

      Reply
  2. Yeba

    Sorin Iliesiu se senilizează in ritm vioi. Și e complet pe din-afara oricărui subiect dezbătut în Parlament.

    Mi-ar plăcea să întrebe cineva pe FB pe vreunul inteligent, domnule, cum vă explicați că legenda construită este „tineri, frumoși, post-materialiști (aș zice-o pe-aia că nu le trebuie 12 camere, dar mi-e că par ironică), educați”, dar ei, fără excepție, luați individual în interivuri, sunt ignoranți în raport cu subiectul și cu propriile lor mesaje anticapitaliste, incapabili să articuleze construcții logice sau să producă argumente vs lozinci, lași etc., chestie demonstrabilă cu toate înregistrările individuale.

    De ce-mi veni in minte? Fiindcă dădui peste o știre, lui Marius Manole, cel atât de talentat – i s-a făcut rău pe scenă etc. Și-mi amintii 1) cum combate el cot la cot cu Oana Pellea cauza RM și pe cea a câinilor vagabonzi și 2) cum face el turul televiziunilor comentând că Statul își închipuie în mod aberant că el se hrănește și-și plătește chiria cu aplauze. În plus, i se pare de neiertat că Statul nu investește în educație, și-ar dori atât de mult un public cultivat…
    Și unde pui că părea nu doar talentat, ci și inteligent.

    Reply
  3. Bleen

    Paul Dragos Aligica
    Calin Valean m-a rugat sa-i raspund la mai multe intrebari. Reiau aici doua raspunsuri. Le reiau nu pentru ca m-as amagi ca vederile mele politice sunt de cine stie ce interes public. NU sunt. Dar imi ofera prilejul sa fac o precizare, aici, in cercul prietenilor si cititorilor mei obisnuiti, pentru a risipi orice ambiguitate, in masura in care aceasta pare cumva sa mai persiste.

    Intrebare: În ce măsură ai fost implicat în mod practic în viața politică din România? Am văzut numele tău într-o carte alături de numele domnului Valeriu Stoica, dacă nu mă înșel.

    Raspuns: Am fost uneori mai intens conectat, alteori mai puțin intens conectat, dar întotdeauna conectat la evoluțiile politice din țară, până recent. De doi ani, poate trei, nu mai sunt. Am acționat în majoritatea convârșitoare a timpului din liniile doi și trei. Am învățat că dacă vrei ca ideile tale să aibă o șansă de reușită, cel mai eficient lucru este să le promovezi discret din linia doi sau trei. Majoritatea activității mele a fost legată fie de consilierea unor personalități politice, fie de construcția infrastructurilor ideologice și strategice ale unor forțe politice și de conectarea acestora la structurile echivalente occidentale.

    Cu Valeriu Stoica am avut mai mult decât o colaborare politică. Am co-autorat mai multe cărți, am pus pe picioare mai multe proiecte intelectuale și culturale. Ne-am retras din politica activă cam în același timp. Eu mi-am păstrat interesul, el se ocupă acum doar de profesiune și de viticultură. Dacă vedeți undeva vinuri Avincis să știți că vin din podgoria sa.

    Intrebare: Din postările tale de pe Facebook și diverse articole, știu că ești un om de dreapta. Pe scurt, ce înseamnă să fii de dreapta și cum te autodefinești din punct de vedere politic?

    Raspuns: Mă autodefinesc ca fiind de dreapta, într-adevăr. Îmi asum eticheta și nu am niciun complex corect politic. Sunt clasic-liberal. Deci văd un rol mare pentru responsabilitatea și libertatea umană în crearea și menținerea ordinii sociale și nu văd cu ochi buni ierarhiile de stat, coerciția și dependența și iresponsabilitatea instituționalizate de acesta. Cred în capacitatea oamenilor de a se autoguverna în forme asociaționale diferite de ierarhiile statului modern. Dar mai cred că această capacitate este o artă și o știință, nu ceva ce decurge spontan sau natural din condiția sau natura umană. Consider că am o datorie în a susține și promova această știință și artă. Și asta și încerc să fac cu mijloacele mele modeste în publicistica mea românească. E și un pic de datorie de conștiință aici: sunt unicul membru al Mont Pelerin Society de origine română. Simt că asta mă obligă cumva să nu asist pasiv la ce se întâmplă în sfera vieții publice din țară.

    În afară de cele de mai sus, am o idiosincrasie ce poate că nu are nimic cu doctrina politică schițată de mai sus, e pur și simplu o idiosincrasie: am o reacție adversă masivă la ipocrizia, falsitatea și clișeele mentale și atitudinale ale elitei liberale occidentale (liberal aici în sensul de progresist, stângist). Mass media liberală occidentală, ideologii ei, șabloanele Hollywood-ului, dogmatismul academic, iresponsabilitatea și laxitatea promovate ca mod de viață și criteriu civilizațional îmi provoacă o reacție profundă care influențează în bine sau în rău vederile mele cu privire la chestiuni politice care în mod normal ar trebui judecate independent de ce spun sau cred acești destructivi bufoni ai istoriei.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *