Linkuri si offtopice – 20 septembrie 2013

foto: Hanoi Jane (aici trăgîndu-se în poză cu o antiaeriană nord coreeană, utilizată la doborît aviatori americani)

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


17:06 – USC Students: Of Course Obama Deserves His Nobel Peace Price, We Just Have No Idea Why – Independent Journal Review

17:02 – A Christian Pogrom in Egypt – Raymond Ibrahim, FrontPage Magazine

17:00 – Climategate II: Scientists pushed to hide data – Chris Stirewalt, Fox News

16:13 – Oprescu: „În problema maidanezilor nu s-a întâmplat absolut nimic” – Adevărul

13:28 – Antonescu: Nu am cerut garanţii PSD că voi fi prezidenţiabilul USL – România Liberă

13:19 – BIOGRAFIE: Angela Merkel, iubită în Germania dar denigrată în Europa – Mediafax

13:08 – Liberalii, în ședință. Se discută despre Roșia Montană și candidatura lui Crin Antonescu – DIGI24

13:04 – Record. Grand Theft Auto 5, vânzări de 800 de milioane de dolari în prima zi – DIGI24

12:57 – Traian Băsescu: L-am felicitat pe Ponta de ziua lui, i-am trimis o felicitare şi nişte crini (VIDEO) – B1

12:44 – Băsescu: Îmi pare rău că Ponta şi Leancă au fost la un spectacol public la Ungheni, la gazoduct – Mediafax

12:08 – Traian Băsescu, în vizită pe şantierul Gazoductului Iaşi – Ungheni: Lucrările nu vor fi gata în decembrie.Aici nu avem voie sa minţim – Mediafax

01:15 – Vlad Craioveanu: „M-am simţit ca un animal rar ţinut într-o grădină zoologică proastă“ – Adevărul

00:59 – Experţi ruşi: CEA MAI RECE iarnă din ultimii 100 de ani – România Liberă

00:53 – Putin prezice falimentul producătorilor de vin din Republica Moldova – DIGI24

00:23 – Conservative professor writes epic letter after he’s called “the biggest embarrassment to higher education in America” – Young Conservatives

Facebook Comments

27 Comments Linkuri si offtopice – 20 septembrie 2013

  1. Florina Neghină

    Cristian Ghinea
    13 hours ago
    Văd că e o modă printre panglicarii din curtea școlii să se uite superior la Nicușor Dan.

    Diverți răhăți cu ochi care au acces la ziar/site/blog pufăier superior. Uite-l pe ăla care se agită cică pentru oraș. Ha ha ha.

    Dar nepoții rahaților cu ochi vor avea un oraș mai mișto pentru că a fost odată un Nicușor Dan. Așa un-cool cum e el.

    Acolo unde scuipă rahații ăștia cool cu ochi, pupă Tolo:

    „Nu multă lume știe, de pildă, că, de cînd Nicușor Dan și echipa lui de hoitari neobosiți aleargă măsurînd cu rigla blocurile nou construite din Sectorul 1, samsarii imobiliari și-au schimbat comportamentul.
    La început au zis că e o prostie pe care nici nu merită s-o bagi în seamă. Apoi că e enervant dar va trece, ca un capriciu al unor activiști hipsteri. Cînd s-au făcut ani și zeci de procese cîștigate de hipsteri, l-au înjurat pe Nicușor Dan, au încercat să-i timoreze colegii de ONG și, în final, au cedat! Iar astăzi blocurile nou începute pe străduțele din Sectorul 1 al Bucureștiului au cu un etaj în medie mai puțin, ăla de-l declarau șmecherii pod și-l făceau etaj, peste care mai turteau și o mansardă!”

    Aici tot textul:

    http://www.tolo.ro/2013/09/19/infruntarea-dintre-nicusor-dan-si-dan-sova-ctp-si-jocul-lui-ender/

    Reply
  2. Lipst

    Cu ocazia ultimelor proteste a apărut din nou entuziasmul celor care cred că în chestiunea politică „tinereţea este soluţia”. Clişee vechi au ieşit la suprafaţă, tinerii, ah, tinerii, această generaţie însufleţită de bune şi frumoase intenţii ne sunt salvarea politică, numai ei ne mai pot scoate din relele în care suntem băgaţi până la gât. Şi tinerii în sus şi tinerii în jos. Numai că, încă o dată, asta a fost dovadă că lumea nu ştie ce să pună în spatele cuvintelor „politică” şi „politician”.

    Ce poţi să constaţi e că tinereţea ca atare nu oferă nicio garanţie politică. Ba, aş zice, că în sine şi doar pentru sine, tinereţea nici nu e de dorit în politică. Ce să ştie tânărul despre grelele responsabilităţi ale administrării treburilor comunităţii? Apoi, cine nu este convins, n-are decât să se uite în jur la tinerii din politică, la tânărul Ponta, la tânărul MRU, la tânărul Neamţu, un aspirant la bătrânii Funar şi Vadim la un loc, la tânărul Şova, la tânărul verde Cernea, la tânărul Boureanu, la tânărul Antonescu, care, în pofida vârstei reale, pare pierdut într-o adolescenţă târzie şi iresponsabilă, un aspirant şi el la locul de Vadim. Dar pot să-mi aduc aminte şi de un fost preşedinte al camerei deputaţilor, tot un tânăr, ajuns pe pile în consiliul BNR. Ce să mai spun de tinerii ideologi politici de stânga, cum ar fi bătrânul comunist Rogozanu. În piaţă e plin de tineri anarhişti. Concret tinereţea nu aduce nimic în politică.

    Rămâne faptul că lumea nu pare a şti ce ar trebui să fie acela un om politic şi ce ar trebui să facă el ca om politic. Mulţi vor recunoaşte că Iliescu e un ticălos, un bolşevic, un criminal, dar, vor zice, „un mare om politic”, or, ăsta e un paradox. În politică, tinereţea nu e mântuitoare şi nici vraful de diplome, mai ales cele din străinătate, „tinerii şcoliţi la Oxford”. Diplomele sunt bune, pregătirile sunt bune, profesiile sunt bune, dar trebuie mereu dublate de altceva, iar acel altceva este exact ceea ce nu ştie ce să pună lumea îndărătul cuvântului „politică”.

    Reply
  3. Bleen

    Dap.
    ”Consumatorii de cafea neagră au fost descrişi ca fiind oameni direcţi, care nu suportă prostiile. Le plac lucrurile simple, pot fi tăcuţi, supărăcioşi şi rigizi. A fi tăioşi şi nepăsători face parte, de asemenea, din comportamentul lor.”

    Reply
    1. Yeba

      Ă? versus ce? consumatorii de ceai? ness? cafea neagră + Coffeta/lapte condensat? Care-s mai indirecți și suportă prostiile? Să știm și noi ce bea dreapta intelectuală.

      Reply
  4. Yeba-Raisa

    Șiulea îi sfătuiește pe protestatari să nu ceară demisia lui Ponta, că nu așa se rezolvă lucrurile. Comentatorul Maxa cere relaxarea condițiilor de constituire a partidelor politice. Rogozanu și Goțiu sunt amărâți că Cernea și Nicușor își asigură vizibilitate ducându-se la A3 ca lideri ai protestelor.
    Ți se rupe inima.

    Reply
  5. Gramofonu'

    Sa va fac rezumatul primei pagini evz de azi: 11 „exclusiv/exclusivitate”, 4 „soc/socant”, 3 „incredibil”.

    Reply
  6. Yeba-Raisa

    Lui Crin o să-i trimită viorele? Ei, acuma să te văd, de unde iei viorele, Sebastiane?!
    Că vine ziua lui acusica.
    Nu înțeleg. Papahagi crede că Germania și Suedia sunt state maximale fiindcă oferă servicii maxime? Transportul, sănătatea, școala și alelalte sunt majoritar de stat în țările astea?

    Reply
  7. Bleen

    Mda. Votez Ponta.

    Adrian Papahagi
    Mă ruga un amic de dreapta să-i definesc statul minimal și să-i dau măcar un exemplu.

    Păi uite: prin serviciile minime oferite cetățenilor, statul român e un stat minimal în prestații, dar maximal în pretenții.

    De ce să-l finanțăm atunci ca pe un stat social? Beneficiem de servicii ca în Germania sau Suedia (transporturi, urbanism, sănătate, școală, social, etc.)? Nu.

    La servicii minimale, vreau stat minimal. Când România va fi suficient de prosperă și cinstită, voi cere stat social.

    Paradoxul statului social e că nu poate exista decât în condițiile unei economii capitaliste puternice. Statul social nu poate funcționa în socialism.

    Economia socială de piață, în varianta germană, e expresia creștin-democrată a solidarității celor liberi și puternici, prosperi, harnici, talentați și educați (sau măcar norocoși) cu restul comunității. Ea funcționează numai dacă primii sunt mult mai mulți și mult mai prosperi decât cei aflați în nevoi.

    Reply
    1. Rosu

      Eu pot sa zic ca intr-o lume normala as accepta un guvern de stanga format din extrema stanga asta papahagiana :)))

      E de lamurit cum si ce vrea sa zica, pentru ca nu cred ca intelege prea bine ce e aia stat social… Ca in Grundgesetz nu scrie „Deutschland ist eine Sozialle Nation”…
      In Bavaria CSU este si „sociala”, dar este tot atat de stangista pe cat e George Laurentiu Crin de liberal. 🙂

      Reply
    2. Amelia

      Imi pare rau, dar asta cu „votez Ponta” nu mi se pare buna nici de gluma cinica/sadica. Cu toate tampeniile pe care le spun si le fac „ai nostri”, eu una nici in gluma n-as putea sa spun ca as vota un individ fara niciun Dumnezeu, total iresponsabil, mincinos patentat si fara scrupule.

      Reply
    3. Florina Neghină

      Mie, zicerea asta, altele la fel şi poziţia antiexploatare RM mi-o aduc în minte brusc pe Teo Trandafir votînd împotriva guvernului Boc şi căzînd apoi în îmbrăţişarea Aurei Vasile.
      Iar Papahagi, în general, seamănă din ce în ce mai mult cu Neamţu. Acelaşi soi, altfel ambalat. Încă.

      Reply
  8. Bleen

    Apropo de ICR: pe Patapievici l-au călcat în picioare tocmai ăia pe care i-a susținut. Fiindcă el era un burghezo-moșier reacționar și ei sînt crema anarho-comunismului. Pun pariu că nici acum nu știe ce l-a lovit. Intelectualii ăștia se trezesc și înțeleg pe ce lume sînt abia cînd ajung la cosorul lui Moceanu.

    Reply
    1. Lipst

      -…care se compune dintr-o parte lemn-oasă şi o parte fier-oasă. Bravo, mă, vezi, de-aia îmi place mie să lucrez cu intelectuali, că pricep repede.

      Reply
  9. adina

    Rusii bat calul sa priceapa iapa. Deja au inceput sa-si incordeze muschii la vecinii de peste Prut, ca prolog al summitului de la Vilnius, unde Moldova semneaza un acord de cooperare cu Uniunea Europeana.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *