Linkuri si offtopice – 21 octombrie 2013

foto: Jose Nasazzi, primul căpitan al unei campioane mondiale (Uruguay, 1930) aici la intrarea pe teren în finala cu Argentina (4-2 pentru Uruguay, pe Estadio Centenario, 30 iulie 1930). În grupe Uruguay învinsese România (care arăta așa: Ion Lăpușneanu – Rudolf Burger, Iosif Czako – Alfred Eisenbeisser, Emerich Vogl, Corneliu Robe – Miklos Kovacs, Adalbert Deșu, Rudolf Wetzer, Laszlo Raffinsky, Ștefan Barbu)

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


14:29 – Will Think Tanks Prevent A Chilean Retreat From Free Market Principles? – Alejandro Chaufen, Forbes
13:48 – Stroe: În cazul mitingurilor nu am aplicat legea până la capăt – Gândul
13:24 – Supreme Court Rules: States Cannot Prevent Illegal Aliens from Voting in U.S. Elections – IJ Review

În US nu trebuie să fii cetățean ca să votezi. Oricine poate vota, chiar dacă stă ilegal în țară. Stîngiștii obamiști care au pus mîna pe America o transformă într-un experiment comunist sinistru.

12:47 – Stroe: Organizatorii mitingurilor vor trebui să înţeleagă faptul că trebuie să respecte legea. De voie şi, dacă va fi cazul, de nevoie – Mediafax
12:46 – Blaga: Tăriceanu, om de dreapta, extrem de serios, şi cu care noi, PDL, am lucrat foarte bine – Mediafax
12:41 – Crin Antonescu: Nu vreau să fiu un preşedinte al maşinăriei PSD, PNL sau altceva – Jurnalul
12:39 – Crin Antonescu curtează electoratul lui Băsescu – EVZ
06:04 – VIDEO. Antonescu: Nu e adevărat că visul meu în viaţă e de a deveni preşedintele României – România Liberă
05:55 – VIDEO Liviu Dragnea: Dosarul „Frauda la referendum” a pornit pe baza reclamatiei unui mort – Hotnews

Dosarul a început pe baza reclamației ălora care au fost la vot. Nu e vina nimănui că în Teleorman morții votează.

05:50 – Încă un copil a fost atacat de un maidanez în Bucureşti. Muşcăturile, localizate în principal la nivelul feţei, l-au lăsat fără o jumătate de ureche – DIGI24
05:49 – S-a semnat un protocol special între Inițiativa România Liberală și PNȚCD (VIDEO) – B1
05:48 – Victor Ponta a primit cadou de la Nicolae Bănicioiu o COLIVIE pe care scrie „AMR 61 săptămâni” – Antena 3

Au mai rămas 61 de săptămîni pînă intră Ponta la colivie?

05:46 – Ultimele evoluţii ale negocierilor pentru formarea noului guvern din Germania. Referendumul social-democraţilor este aşteptat – Adevărul 
05:45 – Ponta, întrebat „ce” l-a recomandat pe Zaharescu pentru a fi numit consul în Africa de Sud: Eu – Mediafax


Facebook Comments

55 Comments Linkuri si offtopice – 21 octombrie 2013

  1. Lipst

    În chestiunea Leonardei, fata din familia de ţigani din Kosovo, expulzată din Franţa. Deşi de mai bine de o săptămână este ştirea „numero un” a ţării, greve, proteste, parlament, deşi preşedintele s-a exprimat şi a invitat-o public la tv chiar de la palatul prezidenţial pe Leonarda din Kosovo să se întoarcă, deşi sunt pline ziarele cu poze, chiar pe prima pagină, ale Leonardei din Kosovo, vorbind ea şi familia ei de la colţul gardului din Kosovo, am văzut comentatori care spun că mai bine să rămână Leonarda… tot în România. Asta e.

    Reply
  2. Bleen

    Dacă moare Blogary mă reprofilez pe reviewuri:

    Marele ghinion al seriei Total War sînt nu numai bug-urile obișnuite la lansare ci și o comunitate extrem de conservatoare, pretențioasă cînd futicănufutache du-te-ncolo, vino-ncoace lasă-mă și nu-mi da pace, iute la mînie și degrabă vărsătoare de sînge. De la Medieval II încoace toate lansările s-au lăsat cu dezamăgiri crunte și îmbufnări definitive de o lună. Dacă citești reacțiile de la lansare, din 2006 încoace, ai impresia că toate jocurile din serie de după primul Rome au fost absolut catastrofale.

    Total War: Rome II e mult mai bun decît pare. E extrem de spectaculos și superficial spre fad la prima, a doua și a treia vedere, însă de la a 50 a vedere mai încolo îți dai seama că e mult mai complex și adînc decît pare.

    L-au simplificat și stilizat prea mult la suprafață, l-au făcut prea user friendly și prea spectaculos, iar fanii strategy (un fel de ultratocilari ai gamingului) au văzut în asta un semn al superficialității. Se așteptau să intre o șleampătă specialistă în Schopenhauer și alte adîncimi și s-au trezit la ușă cu o topmodeală flamboaiantă. ”Aoleu, nene, ce fac eu cu proasta asta?”

    Reply
  3. Bleen

    „Guvernul pe care il conduc e decis sa continue toate explorarile de gaze neconventionale, atat timp cat sunt indeplinite si respectate toate standardele de mediu”, a spus premierul Victor Ponta, intr-o conferinta de presa organizata la Washington.

    Status tastat cu dreapta, că stînga era prinsă la ușă.

    Reply
    1. Gramofonu'

      E clar. Fix ce ziceam acum o saptamina ca incerc sa evit; acum o sa dea si lege ca daca cedez locul in metrou e hartuire de gen, care se manifesta prin lezarea demnitatii persoanei in cauza si crearea unui mediu degradant, umilitor si ofensator.

      Reply
  4. Rheia

    Uitîndu-mă la poza pusă sus de Bleen, cu fotbaliștii, și citindu-le numele alor noștri din anii treizeci, nu mă pot împiedica să nu gîndesc ce mulți străini eram pe vremea aia, și ce păcat că ne-am românizat. Mi-e prea somn, că ar merita să vă povestesc ce discuții am mai nou cu un amic corporat, căruia nu-i place capitalismul fiindcă „nu planifică bine lucrurile”.

    Reply
  5. Yeba

    Dacă Gâdea e în SUA ca să-i deschidă niște uși Plagiatorului pe la politicieni baptiști din fundul Arkansasului (care cred și ei că în lume sunt 6 țări, dar altele) nu rezultă că Crin trebuie să-și caute televiziune?

    Reply
    1. Bleen

      Ponta e omul administrației Obama și al Partidului Democrat. Nu stă chiar prost. Pînă la ICR/plagiat/lovitură de stat erea o mare speranță (hope) de schimbare (change) a stîngii românești. Acum mai trebuie să lupte pînă va fi reprimit. Însă are locul cald, e de-al casei, e ginerele preferat.

      Cine vrea să știe cam cum e treaba cu americanii în țările vasale să citească despre relațiile cu Vietnamul. E un amestec de machiavelism, interes, simpatie, principii, lipsă de imaginație, loialitate, simțul datoriei, cinism, naivitate incredibilă.

      Contează însă imens contactele lor aici. Contează imens oamenii în care au încredere (ai lor și ai noștri). Aici Ponta și PSD stau catastrofal de prost. Însă sînt puternici aici și utili. Și simpatizați, unii. Americanii nu-i pot ignora pe cei care au puterea și simpatia populară. Dar nu-i pot ignora nici pe cei loiali și cu principii, care îi ating acolo unde contează, în adîncul sufletului lor protestant și capitalist (acolo unde precedentul și încrederea contează enorm) și în automatismele lor de generații.

      Reply
  6. Amelia

    Mesaj important pentru „iubitorii” de animale: „Mii de iepuri vor fi ucisi pe o mica insula scotiana, unde animalele sunt acuzate de distrugerea pietrelor de mormant si de alunecari de teren, a anuntat luni organismul insarcinat cu protectia patrimoniului in Scotia, citat de AFP”.

    Reply
    1. DanCanada

      Grea pierdere pentru revolutionarii nostri eco-rosii. Ah! Ce ocazie era asta sa zbieri lozinci faine tinind in mina pancarte cu iepuri pufosi d-aia care fac oua de ciocolata la Pasti.

      Reply
  7. Amelia

    C. Socol, consilier al lui Ponta, scrie pe contributors:
    „Vizita Premierului Victor Ponta în SUA reprezintă o premieră la nivelul politicii externe româneşti din ultimii 10 ani. Cu turneul din SUA se ajunge ca în 2013 ţările vizitate de Premier să cumuleze aproape jumătate din PIB ul mondial şi 37% din volumul sursă al ISD urilor la nivel mondial”.

    Reply
  8. Lipst

    Gazeta de stânga Libération şi-a înnoit site-ul şi o dată cu asta şi sistemul de comentarii, care este chiar livefyre. Şi cu asta s-a rezolvat un mister, de ce nu-i mai răspundeau cei de la livefyre lui @Bleen, pe motiv de nepotrivire doctrinară.

    Reply
  9. Lipst

    Mi-am adus aminte de un banc dinainte de ’89. Optimiştii spuneau: „Vai, o să ajungem să cerşim”. Iar, pesimiştii spuneau: „De la cine?”

    Reply
  10. Geronimo

    Blogary – „Toba de tinichea”
    (cu atâția vizitatori incognito, tre` sa-și asume oficial postura; începând chiar de la nemulțumirea faptului ca a fost silit.. sa se nască)
    Bateți cât mai tare-n „dobă”, Bleen!

    Reply
  11. Geronimo

    Model de simbioza pedelista: asimilarea mortăciunilor politice de ‘dreapta’:
    „Blaga: Tăriceanu, om de dreapta, extrem de serios, şi cu care noi, PDL, am lucrat foarte bine” – atat de bine, încât, in primăvara lui 2007, am fost facuti K.O. si scosi pe targa de la guvernare (plus puciurile pe care le-am uitat)
    Parca as visa urat..

    Reply
  12. Lipst

    Blaga şi ministrii PDL au fost daţi afară din guvernul Tăriceanu, deci, cum au lucrat foarte bine?! Poate că şi în 2007 Blaga s-a lăsat dat afară tot aşa cum, cu mare plăcere, în 2012 s-a lăsat dus din funcţia de preşedinte al senatului.

    Reply
    1. Bleen

      Blaga nu a vrut să plece. Boc a dat ordinul de plecare. Tăriceanu a zis ”Macovei out sau plecați toți” Blaga a zis ”Olk, Macovei out.” Băsescu și Boc au zis: ”Nu, plecăm toți dacă Macovei nu rămîne.”

      Azi, Macovei se plimbă în lesa lui Blaga, spre surprinderea lui Băsescu și Boc. Și a mea, trebuie să recunosc.

      Reply
      1. Rosu

        E nevoie de caracter de barbat, adica de responsabilitate si tarie de inger, atunci cand se intampla ca ai de ales intre a fi om sau a fi „rob al destinului”.

        Reply
  13. Lipst

    Lumea îi dă înainte cu „spiritul civic trezit”. Dar, dacă tot s-a trezit, când adormise el? Imediat după Revoluţia din ’90? Fusese adormit de comunişti după ’47? Nici vorba. Spiritul civic adormise imediat după Răscoala din 1907. Deci, după 106 ani, spiritul civic se trezi, îşi dete jos cămeşa, catrinţa şi opincile, îşi puse ţoalele hipstereşti şi porni să salvaze patria de balaurul capitalist.

    Reply
  14. Bleen

    Dragoș Paul Aligică:

    ”Observatiile privind publicul, audienta, comunicare si mesaj facute de Dan sunt probabil corecte. Nici aici insa nu am nimic de discutat in contradictoriu. Daca obiectivul meu ar fi sa scriu pentru a-mi crea o platforma personala publica sau pentru captarea bunavointei audientei, banuiesc ca logica respectiva ar fi aplicabila. Dar nu scriu pentru asta. Si in plus nu vad relatia cu publicul meu ca una modelata dupa comunicarea radio. Deci logica respectiva evocata de Dan -si pe care o inteleg si o consider legitima- nu ma intereseaza.

    Mai mult, cand vine vorba de aplicarea ei la protestatari, nu numai ca nu ma intereseaza dar mai mult, opinia pe care o am formata acum despre acestia, dupa evolutile din ultima saptamana, este de asa natura ca mi se pare absurda ideea de comunicare rationala cu ei. Sunt intrati intr-o faza pe care cred ca Silviu Sergiu a surprins-o foarte bine in editorialul sau. Ce sa mai comunici rational cu asa ceva!?

    Daca stie cineva sa-i dea jos din pomul in care sunt suiti, s-o faca el, folosind facebook-ul si tehnicile sugerate de Dan. Sau Dan insusi, daca vrea sa faca un bine patriei. Eu nu stiu, nu vreau si drept sa spun nu ma intereseaza decat ca fapt divers ce fac romanii reveniti pe facebook dupa ce au fost toata ziua plecati de acasa cu un pet in mana si o lozinca pe creier, brambura pe strazile si campiile patriei.

    Revenind insa la atitudinea mea fata de protestatari. Daca e vorba de a le menaja sensibilitatile, mie mi se pare ca pozitia luata de mine e cea mai blanda si protectiva:

    Nu zic ca au un IQ mediu cum zice Dan, nu zic ca sunt prosti de la natura, sau imoral-iresponsabili sau ticalosi. Le dau o scuza: Ca i-a luat valul si ca mintea le e in ceata. Atat. La prostiile si lucrurile iresponsabile pe care le fac, eu zic ca e o explicatie generoasa. O mentin. NU vreau sa insult oamenii.

    PS

    Si nu, cand zic „plevusca” nu ma refer la protestatari sau masele largi, populare. Ma refer la un numar determinat de imbecili patenti ce isi manifesta acest talent natural pe facebook. Aici nu am indoiala cu privire la prostie. Le dau certificat cu semnatura si stampila, valid pe 5 continente. Bine, ei nu se pot autoidentifica (pentru ca nu ar mai fi imbecilii care sunt daca ar putea face asta, nu?). De aceea e pacat, ca pierd prin neprezentare ocazia de a avea un certificat bazat, pe care-l merita pe deplin. Dar asta e: Asa e viata, nedreapta cu unii. Si imbecili si fara certificat. Ironiile sortii.”

    Reply
  15. Bleen

    Ca să nu vă mai simțiți singuri: zilnic avem cîteva sute de cititori (variază în funcție de zile, articole, evenimente politice) extrem de fideli (addicts), aflați la cel puțin a 100 a vizită pe Blogary. Avem și cîteva zeci de vizitatori trecuți de a 1000 a vizită. Iar vizitatorii fideli sînt minoritari (majoritari sînt pasărbaii, aflați la prima sau a doua sau a șaptea vizită). N-am făcut o statistică exactă, dar o să fac.

    Reply
    1. Bleen

      Sîntem o sectă, vorba lui Papahagi. O sectă mai mare decît MP, fie vorba între noi (la număr total de cititori, sectari și pasărbai, sîntem cam pe unde e și PSD-ul la membri, pe la 2-300 000). Bine, ăștia nu intră toți în aceeași zi și nu comentează toți ca să-l impresioneze pe Papahagi (deși la lovituri de stat și alegeri se activează și intră cu zecile de mii în cîteva zile). Doar la alegeri pe muchie de cuțit, deci pînă în 2024 n-o să ne mai strîngem toți la un loc în cîteva zile.

      Reply
    2. Geronimo

      Așadar, tre` sa ne „mișcăm” la fel ca în prezența camerelor de filmat: cât mai economicos și cât mai.. sugestiv.

      Reply
  16. Bleen

    Marile speranțe ale PDL și sateliților săi (PMP, PFC) la prezidențiale sînt patru foști sau actuali peneliști: Antonescu, Tăriceanu, Predoiu, MRU. Antonescu și Tăriceanu sînt în continuare lideri ai PNL și sînt artizanii alianței cu PSD (Tăriceanu a creat-o, Antonescu a desăvîrșit-o) și eroi ai luptei antibăsiste (o cvasi lovitură de stat după ce Tăriceanu a fost prins că intervine în justiție și o lovitură de stat pentru ca Antonescu să ajungă președinte). MRU și Predoiu nu mai sînt peneliști, însă s-au aciuat pe lîngă PDL pentru prezidențiale (Predoiu cu mai mult succes), ambii fiind de meserie oportuniști care caută partide pentru funcții. Aceasta e oferta ”dreptei” la prezidențiale.

    Reply
    1. Geronimo

      I-am mai zis si Andreei Vass pe blog: liberaloizii trebuie lăsați sa ‘moara’ de la sine; prin izolare politica, explicita, si, la cap de linie, prin nefrecventare electorala. Fara încercări inepte de reciclare din partea altora. Asta ar fi singura politica înțeleaptă versus PNL. Ar duce si la o necesara simplificare a spectrului politic pe partea de dreapta.
      Dar degeaba, vad ca incep sa-si trimita reciproc bezele.

      Reply
  17. Bleen

    Lăzăroiu zice că Antonescu nu va fi candidatul USL și nici al PNL la prezidențiale, fiindcă Tăriceanu e mai bla bla bla. Cred că Antonescu poate să stea liniștit acum: sigur va fi candidat la prezidențiale, al USL sau PNL. Dacă Lăzăroiu mai declară și că Antonescu nu va fi președintele României, Antonescu poate să plece în vacanță, îl așteaptă cel puțin un mandat de președinte.

    Reply
  18. Bleen

    Și comportamentul vizitatorilor vs layout

    Vizualizări (unice sau diferite, nu refreshuri) din total:

    – Candidat numit pe baza sondajelor? Furculiţe şi spaghetti! – 28.87%
    – Blogary (pagina de home) – 27.20%
    – Linkuri și offtopice – 20 octombrie 2013 – 13.18%
    – Linkuri si offtopice – 21 octombrie 2013 – 7.32%
    – Cum s-a făcut de rîs mitul Băsescu? – 3.55%
    – Luăm dreptul de decizie și beneficiile de la politicieni și le dăm cetățenilor – 2.09%
    – Doctrina națională – 1.67%
    – Cum a fost ales numele Alianta Romania Dreapta – 1.26%
    – Inregistrare – 1.26%

    Reply
  19. Bleen

    Fidelite, fraternite

    Azi avem așa:

    – doi cititori din București aflați la a 144 a vizită pe Blogary
    – un cititor din București și unul din Tîrgoviște aflați la a 115 a vizită pe Blogary
    – un cititor din Iași aflat la a 100 a vizită pe Blogary
    – un cititor din București aflat la a 300 a vizită pe Blogary
    – un cititor din București aflat la a 1018 a vizită pe Blogary (nu sînt eu, vizitele mele nu sînt înregistrate, și eu sînt la a 15 mia vizită cred)
    – un cititor din București aflat la a 1082 a vizită pe Blogary
    – un cititor din Norwich aflat la a 1355 a vizită pe Blogary
    – un cititor din Cluj Napoca aflat la a 163 a vizită pe Blogary
    – un cititor din Parma aflat la 226 a vizită pe Blogary
    – un cititor din București aflat la a 229 a vizită pe Blogary
    – un cititor din Vaughan aflat la a 219 a vizită pe Blogary
    – un cititor din Ploiești aflat la a 277 a vizită pe Blogary
    – un cititor din Chesterfield aflat la a 185 a vizită pe Blogary
    – un cititor din București aflat la a 3217 a vizită pe Blogary
    – un cititor din Brașov aflat la a 415 a vizită pe Blogary
    – un cititor din București aflat la a 499 a vizită pe Blogary
    – un cititor din București aflat la a 727 a vizită pe Blogary
    – un cititor din Brașov aflat la a 2817 a vizită pe Blogary
    – un cititor din Montreal aflat la a 930 a vizită pe Blogary
    – un cititor din Bruxelles aflat la a 953 a vizită pe Blogary

    Reply
      1. Bleen

        Era o oamă. Nici n-a mai intrat, nici n-a mai comentat. Era o comentatoare destul de activă la un moment dat. ȘI veche. O intra în continuare, dar s-o fi mutat din Thalahassee. Nu era cu h?

        Reply
    1. Rosu

      Domnule… Io intru si de la munca si de la lucru… Adica si de la locul unde muncesc pentru angajator si de acasa, unde lucrez pentru mine 🙂 Adica nu ma regasesc in lista asta a lui Bleen, dar vreau sa se stie ca si la Timisoara se asculta radio Blogary.

      Reply
  20. Lipst

    Relativismul socialist. În urma unei decizii a justiţiei franceze, unei familii de ţigani din Kosovo i s-a respins cererea de azil şi a fost expulzată din Franţa. Afacerea a devenit naţională. De o săptămână nimic altceva nu e mai important în politica franceză decât această expulzare, licee în grevă, proteste, două ştiri din trei sunt despre această expulzare, luări de poziţie politice la cel mai înalt nivel.

    Preşedintele însuşi a intervenit la TV şi a dat foc şi la autoritatea statului dar şi la taberele politice. A spus că din toată familia, fata de 16 ani, liceancă, se poate întoarce în Franţa, se rezolvă, dar fără familie. Deci, preşedintele în pofida justiţiei, în pofida poliţiei, căreia stânga îi reproşează, ca să vezi, că de ce a pus în executare mandatul de expulzare, şi dând dovadă şi de o neînţelegere a familiei s-a arătat „generos” şi i-a propus adolescentei să se întoarcă fără familie în Franţa, înapoi la liceu, unde, se pare că, oricum nu prea dădea. Preşedintele tuturor a intervenit public pentru o persoană.

    Ei, de aici spectacolul s-a încins. Jurnaliştii au început să transmită în direct din Kosovo din curtea delabrată a familiei de ţigani interviuri cu Leonarda, adolescenta de 16 ani, care se adresa în direct şi în mod direct preşedintelui francez spunându-i ca e fără inimă, că aşa ceva nu se poate. Interviuri cu tatăl familiei, care nu poate tânji, se pare, nici la premiul de cel mai bun tată şi nici de cel mai bun cetăţean. În fine, o tribună deschisă de preşedinte ţării, deci, Franţa, ca să nu fie dubii, unde o familie de ţigani face cu ou şi cu oţet Franţa şi pe preşedintele acestuia, exact ca la uşa cortului. Socialiştii sunt prinşi în propria plasă trebuind să explice de ce ei, socialişti fiind, expulzează şi de ce respectă legea. Ăsta e nivelul. Te uiţi şi nu-ţi vine să crezi. (Desigur, să fim înţeleşi, pentru ţiganii români e liber la spus orice şi la făcut orice. Acolo nu se pune. Acolo câştigăm puncte politice şi toată lumea e fericită că are pe cine să dea vina pentru orice.)

    Preşedintele bate un record negativ de popularitate fiind la ce mai jos nivel de încredere dintre toţi preşedinţii celei de a cincea republici.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Poti traduce si pentru noi, astia care n-avem facebook, ce inseamna „Like” in contextul asta? ca s-au oferit 18 persoane sa traduca? sau ca le place ideea ca „avem nevoie”?

      Reply
  21. adina

    „Dorim un candidat unit al dreptei pentru prezidențiale”, zice Pavelescu. Semnat, pupat, strans de maini. Iar in video-ul de pe aceeasi pagina, pe burtiera sta frumos Antonescu cu un aer de prezidentiabil. Cool, nu ?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *