Linkuri si offtopice – 26 noiembrie 2013

foto: așteptăm tezele din aprilie

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


04:43 – How WaPo Just Vindicated 11 Things Conservatives Were Laughed at for Saying Years Ago – Independent Journal Review

Facebook Comments

71 Comments Linkuri si offtopice – 26 noiembrie 2013

  1. DanCanada

    Pina la tezele din aprilie papa Francisc si-a scos tezele din noiembrie in care se pare ca l-a prins flama stingii rau de tot:

    (Reuters) – Pope Francis called for renewal of the Roman Catholic Church and attacked unfettered capitalism as „a new tyranny”, urging global leaders to fight poverty and growing inequality in the first major work he has authored alone as pontiff.

    Daca tot o tine cu de-astea gen ‘hai la lupta cea mare’, o sa ajunga in curind si la ineptia ca Isus a fost primul revolutionar socialist. Sa vedeti atuncea cum se umezesc toti Ernii si Rogozanii lumii…

    Reply
  2. Bleen

    O idee de nume cu impact la popor pentru MRU: Platforma Adevăraților Progresiști Adunați în Blocul Unității Naționale. Pe scurt, PAPA BUN.

    Reply
    1. Barbu Mateescu

      Următoarele zece acronime folosite de spaţiul anti-PSD, cam până prin 2050:

      10. TE PUP
      9. EI NA
      8. ZĂU
      7. AU
      6. UPS
      5. VAI
      4. RĂU
      3. HOPAAA
      2. BUM
      1. MDA

      Reply
  3. Rheia

    Care v-ați uitat le televizor de la forumul cu chinezii? Cică Ramona Mănescu, ministresa transporturilor, vorbea la un moment dat chinezește, așa-mi zicea soră-mea. O fi. Sau poate o strîngeau pantofii.

    Reply
  4. Rheia

    Mie-mi plăcea de Liviu Voinea, pe vremea cînd doar scria despre economie și politici economice. Nu neapărat că aș fi fost de acord cu ideile lui, dar măcar se exprima coerent și avea modestia de a nu pretinde că ce spune el acolo e mai mult decît o simplă interpretare din multele posibile ale realității (ca să nu zic părerologie). Acum, de cînd face politici, în loc doar să le comenteze, zici că a zburat peste un cuib de cuci și i-a rămas creierul acolo. Iar asta cu acciza la benzină e fonflație, nu deflație!

    Reply
  5. Lipst

    Admiratorii de stânga ai Chinei nu par să priceapă o chestie simplă, creşterea economică a Chinei se datorează, oh, vai, ptiu, ptiu, capitalului şi iniţiativei private, chiar şi aşa restricţionate cum sunt. Socialismul chinez actual se bazează economic pe sistemul capitalist. Nici comunismul, nici socialismul nu au putut asigura creştere economică, nu ele sunt sursa creşterii. „Lecţia chineză”, e, până la urmă, despre capitalism, despre libertatea economică care asigură creştere chiar şi în ciuda restricţionării şi nu despre comunism şi socialism.

    Chiar şi filozofic se pot trage învăţăminte. Doar libertatea poate produce, doar libertatea dă roade. Doar din ceva pozitiv, dintr-un sistem politic şi economic pozitiv, adică unul care nu pune accentul în primul rând pe constrângeri şi restricţii, ci pe valorizarea libertăţii, pe interpretarea pozitivă a libertăţii, doar din acest sistem poţi să obţii prosperitate. Altfel, cu cât este mai restrictiv, cu cât restrânge mai mult şi cu cât se bazează în mod exclusiv pe o restrângere a libertăţii, un sistem nu poate produce nimic, ajungând inevitabil la faliment.

    Reply
  6. DanCanada

    Slava Domnului ca in Canada inca mai e guvern de dreapta! Ministrul de externe din Canada – probabil singurul (in afara de cei din Israel) care nu se gudura la Iran. De pe NRO:

    Striking a distinctly harsher tone than its closest allies, Canada is
    balking at lifting any of its sanctions against Iran until the Islamic
    regime fully abandons its nuclear weapons’ ambitions.
    Foreign Affairs Minister John Baird said Sunday he is “deeply skeptical” of a
    weekend deal to curb Iran’s nuclear program signed with six leading
    powers – the United States, Russia, China, Germany, Britain and France.
    “We have made-in-Canada foreign policy,” Mr. Baird explained to
    reporters in Ottawa. “We think past actions best predict future actions,
    and Iran has defied the United Nations Security Council and defied the
    International Atomic Energy Agency. Simply put: Iran has not earned the
    right to have the benefit of the doubt.”

    Tare de tot asta: „noi in Canada credem ca ce ai facut in trecut e o buna predictie la ce ai sa faci in viitor” 🙂

    Reply
  7. Amalia

    Asta-i buna de tot: Introducerea accizei suplimentare la carburanti de 7 eurocenti pe litru de la 1 ianuarie a fost o masura luata pentru a evita deflatia, care ar fi dus la cresterea somajului si la recesiune, a declarat marti Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, citat de Agerpres.

    Reply
    1. Rheia

      Că doar nu te așteptai să spună adevărul. Trebuia să bage un neologism, ca să-i țină ocupați cu dicționarele pe fraieri.

      Reply
    2. adina

      Parca vroiau sa plateasca salariile si pensiile din acciza pe benzina. Ca doar n-or sa s-o foloseasca sa mai faca un kilometru de autostrada.

      Reply
        1. adina

          Din cauza imponderabilitatii, zici? Cred ca asta face mai usor ca ei sa-mi bage mana in buzunar prin taxe si impozite si eu sa nici nu observ.

          Reply
        1. Nea

          Lumina vine de la Răsărit. Ruşii au găsit de mult soluţia pentru ei: Votca cu sunătoare, previne, îmbolnăveşte şi vindecă în acelaşi timp.

          Reply
    1. Gramofonu'

      As veni, dar mi-e ca daca iau 300 ha sa fac agricultura fac astia comisie parlamentara si se alege praful lunar din bunatate de investitie.

      Ce-ar fi sa reformulezi intrebarea?
      Gen: „Pe cine sa trimitem?”

      Reply
      1. Yeba

        Dacă tot ne dăm de dreapta, iaca! Avem ocazia să facem ceva! Îți dai seama câștigăm timp, că până nu prindem cheag, nu vine Secta lui Rogozanu la-ntins mâna, așteaptă să-i dea Ponta.
        (Cred că de-aia l-a numit pe Palada, că știe să-i dea la popor în gură.)

        Reply
    1. adina

      Ca sa inteleg si eu, stalpul e sau nu la sud de centura? :)))
      In alta ordine de idei, noaptea trebuie sa fie fain sa mergi pe acolo cu masina.

      Reply
  8. Bleen

    Patetic. Românește și americănește vorbind.

    „Vă scriu pentru a vă împărtăși îngrijorarea mea față de tot ce se întâmplă acum în rândul opoziției democratice. De la alegerile parlamentare din 2012, ne-am îndepărtat unii de alții, am construit ziduri și bariere între noi. Altfel spus, ne-am dezbinat luând-o pe drumuri separate, înţelegând probabil diferit necesitatea politică a momentului.

    Fiecare dintre noi a contribuit la acest tablou al unei opoziţii slăbite. Nu cred însă că există cineva care să o fi făcut intenţionat, de rea credinţă.

    Ce rost are să vorbim pe mai multe voci când ne dorim acelaşi lucru? Toţi vrem să scăpăm de aceşti guvernanţi incompetenţi, hoţi şi mincinoşi! Am avut timp să vindecăm toate rănile din confruntările trecute. Unii dintre noi au suferit mult, dar am ieşit cu toţii întăriţi. Astazi nimic nu se mai compară cu dorinţa de a lupta cu acest rău născut din corupţia şi hoţia PSD-istă şi lăcomia şi autoritarismul din PNL.

    Risipim timp şi energie! Uităm de cei care se uită la noi cu speranţă! Dezamăgim prin aparenta noastră absenţă, prin tăcere, prin dezorganizare.

    Singura noastră şansă pentru a reuşi să devenim reprezentanţii intereselor, ale convingerilor și ale așteptărilor românilor nemulțumiți este UNITATEA de acţiune.

    Ce e de făcut? Cui foloseşte să intrăm într-o competiție nemiloasă între noi? Să fie într-adevăr lipsa experienţei mele politice cea care mă face să cred că poate exista încredere între cetăţeni care mărturisesc un scop comun? Să fie oare acea aroganţă de care suntem cu toţii acuzaţi cea care mă face să cred că uniţi avem o şansă ca să punem punct dictaturii USL?

    Vă propun să constituim un bloc al opoziției, un nucleu de coordonare a acțiunilor noastre parlamentare și extra-parlamentare. Consider util să discutăm în privința aceasta la începutul săptămânii viitoare și să stabilim un calendar al unor consultări periodice care să dea substanță acestui Bloc al Unității Naționale (BUN). Avem nevoie de acţiuni comune care să conducă, în cel mai scurt timp cu putință, la constituirea unei singure forțe politice. Sunt convins că o consultare constantă ar demonstra că avem mult mai multe lucruri care ne unesc decât care ne dezbină.

    Forţele democratice de centru-dreapta trebuie să îşi asume din nou rolul de a opri instalarea totală în România a unei puteri autoritare, lacome şi dispreţuitoare faţă de cetăţeni.

    Doar împreună vom fi mai puternici! Doar împreună putem face istorie! Doar împreună putem croi un destin european şi prosper României!

    Cu stimă şi speranţă,
    Mihai-Razvan Ungureanu”

    Reply
    1. Lipst

      Dar el singur de ce nu face o asemenea opoziţie politică, încât toţi ceilalţi să se roage de el să i se alăture? Şi, încă, putea să facă asta din timp. De ce este „aparent” absent? De ce tace? De ce e dezorganizat?

      Astăzi, cineva care vrea să facă opoziţie nu are decât să (a) critice puterea, că doar asta e treaba opoziţiei, unde mai pui că are, oho, ce să critice, în acelaşi timp (b) să denunţe opoziţia de cumetrie a lui Blaga, (c) să-i critice şi pe ceilalţi ca nefiind eficienţi, cu alte cuvinte, ca fiind incapabili de opoziţie şi (d) să se prezinte pe sine ca fiind singura opoziţie autentică, dar să şi demonstreze asta prin comunicate, acţiuni.

      Am pus pe puncte, poate e cineva interesat. Nu trebuie decât o duzină de oameni înzestrați cu oarece simţ practic politic pentru a face o opoziţie convingătoare.

      Aia cu „guvernanţi incompetenţi, hoţi şi mincinoşi” e din punct de vedere politic un fel de zero la pătrat. Nu te ascultă nimeni când o să spui despre oameni politici că sunt incompetenţi, hoţi şi mincinoşi.

      În ritmul ăsta o să ne rugăm ca partidele aşa-zise de dreapta şi aşa-zise de opoziţie nici măcar să nu mai participe la alegeri. Aşa cel puţin ştim o treabă.

      Reply
      1. Nea

        Mă întreb ce ar fi putut face guvernul Boc dacă ar fi avut o majoritate atât de masivă ca ăştia.

        Dacă ăştia ar fi măcar o idee mai puţin ticăloşi, cu parlmentul ăsta monocolor, maro, ar putea promova cele mai revoluţionare şi benefice reforme. Uneori, lipsa pe termen scurt a opoziţiei e utilă, cu condiţia ca puterea să nu fie de partea interlopilor. Partidele de faţă se exclud, cum se zice.

        Reply
  9. Bleen

    Palada are dreptate. La cît a scris pe Facebook Lăzăroiu despre premier, de ce n-ar scrie și Palada despre președinte?

    Bună asta:

    -Cioc, cioc
    -Cine e?
    -Viorel Ponta
    -Esti varza!

    – a scris pe contul personal de Facebook Sebastian Lazaroiu.

    Reply
  10. Bleen

    Sabina Fati a dat lămuriri cu privire la milionul de euro pe care l-a licitat pentru brandul Cațavencu? Erau bani cîștigați cinstiți? Cum? Cînd un jurnalist flutură milioane de euro într-o țară coruptă ceva e în neregulă și cred că jurnalistul are niște explicații de dat.

    Reply
  11. Bleen

    Azi trebuia să intre un articol despre efectele inhibării inițiativei private (dacă americanii au avut prohibiție de ce n-am avea și noi inhibiție, cu alcaponii noștri?). N-a intrat fiindcă din lipsă de timp nu l-am scris. Poate îl scriu totuși astăzi. Dacă nu azi, mîine sigur intră.

    Reply
  12. Bleen

    Mie Palada îmi aduce aminte de Meme Stoica. Puțini mai țin minte, dar pe vremuri Meme Stoica făcea figură de intelectual rafinat și cu umor.

    Reply
      1. adina

        Zice omul: „imi cer mii de scuze dat faptul ca am adoptat aceasta sa-i spunem ‘norma
        metodologica’ gresita si ca ar fi trebuit sa am aceeasi atitudine
        lemnoasa, ipocrita, care sa nu accepte evidenta pe Facebook.”

        Dupa el, evidenta de pe Facebook e reprezentativa pentru popor.

        Reply
        1. Yeba

          Pieleac i-a zis Dana Grecu, vorbind singură aici, pe blogary. Singură, dar cu gândul la dl Pieleac. Iar dl Hannibal se uita.

          Reply
      2. Glook Glook

        Mdah, deci Tapalaga ii deschide partia ieri si-l pune pe acelasi loc cu Baconski, Papahagi si Lazaroiu, apoi vine Palada si zice ca se ia dupa Lazaroiu… Deci cind a zis Bleen ca Ponta vrea sa fie Basescu 2 ati zis ca nu-i asa. Pana si consilierul lu Ponta se identifica cu consilierul lui Basescu.

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *