Linkuri si offtopice – 28 octombrie 2013

foto: niște romani

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


22:31 – Less Than 1% of People Pass This Awareness Test. Can You? – Independent Journal Review
10:58 – ANALIZĂ – Parlamentarii se întrec în iniţiative extravagante: „Un copac pentru fiecare copil”, florarii să lucreze în zilele de sărbătoare, pentru ca oamenii să poată oferi flori gazdelor – Mediafax

Mai mulţi deputaţi PDL, printre care Elena Udrea, Andreea Paul, Claudia Boghicevici, Gheorghe Ialomiţianu,Cezar Preda, Alin Popoviciu, Mircea Toader, Nicolae Bode, Tinel Gheorghe, Petru Movilă, Mircia Munteanu,Alexandru Nazare, propun ca angajaţii florăriilor şi cei ai petshop-urilor să lucreze în zilele de sărbătoare legale nelucrătoare.

00:37 – Man Who Saved Over 600 Kids From Nazis Gets a Touching Surprise – godvine

Impresionant e foarte puțin spus. Cred că așa arată cu adevărat o viață împlinită: să-i vezi pe toți ăia cum se ridică în picioare.

Winton kept quiet about his humanitarian exploits for many years, until his wife Grete found a detailed scrapbook in their attic in 1988. It contained lists of the children, including their parents’ names, and the names and addresses of the families that took them in. By sending letters to these addresses, 80 of „Winton’s children” were found in Britain.[19] The world found out about his work in 1988 during an episode of the BBC television programme That’s Life! when he was invited as a member of the audience. At one point Winton’s scrapbook was shown, and his achievements explained. The host of the programme, Esther Rantzen, asked whether any in the audience owed their lives to Winton, and, if so, to stand – more than two dozen people surrounding Winton rose and applauded.

Eu cred că a uitat. Omului i s-a părut atît de normal și de banal ce a făcut încît pur și simplu a uitat.


Facebook Comments

33 Comments Linkuri si offtopice – 28 octombrie 2013

  1. Yeba

    Până acum, Băse a greșit mai mult cu vorba și mai puțin cu fapta și cu principiile, de când ne știm. Milică s-a dovedit un bou prețios cât ai clipi din ochi, cred că valoarea lui esențială consta în aceea că biruise contra lui Ilici. A doua zi deja începea să se devalorizeze.

    Domnule Băsescu, sunt ca și fata dvs, uitați, ne confundă doamnele gazoase pe Facebook.
    Am scris aici pagini de demonstrații, cu înmulțiri, împărțiri și rezolvări cu segmente înainte de referendum.
    Post-factum s-a văzut pe cifre că era ecuație cu soluție unică, aia propusă de Bleen. Mă rog, în mulțimea numerelor reale, R. Și a realității în general.

    Așa că vă rog să mai ascultați o dată ce Bleen aicea. Să nu ziceți că n-ați știut.

    Reply
  2. Bleen

    „The average gamer is 37 years old, but if you look at games you’d assume the average gamer is 13. All games seem to be about dragons and spaceships and yet the average gamer has a mortgage. But nobody really makes games that reflect that.”

    Reply
  3. Bleen

    Toate cauzele partinice și grupările și personajele politice pe care le-am susținut în ultimii 9 ani au fost minciuni. Toate, fără excepție. Nu cele doctrinare, nu principiile, acolo sînt împăcat cu mine însumi și le voi susține pînă în pînzele albe. Unde-s peneliștii și pesediștii cu care mă certam în 2005, 2007 sau 2010? Îi invit aici să le cer scuze și să le spun: am fost un dobitoc.

    Reply
        1. Canadiana

          Nu stiu altii cum sunt, dar eu am devenit constienta politic pe la 12 ani (asta din cauza bunicului, care, ca fost detinut politic, era neabatut oricand si oriunde – da, si in tramvai, in gura mare – in combaterea comunisumului). Pe parcurs, pe unde ma mutai prin lume, observ ca sunt tot in minoritate. Si drept sa spun, ma doare in pix. Zic si eu ca Guru: doctrina in care cred e fireasca si dreapta, iar aia de nu vad, au ciobul lui H. C. Andersen in ochi.

          Reply
          1. Bleen

            Eu sînt un naiv. Am impresia că poltiicienii și cei din jurul lor gîndesc politic și au ambiții politice și vor putere și vor să modeleze lumea după ideile și voința lor. Nu, nene. Machiavelli ar rămîne mască. Nu e despre politică. E despre bani, funcții, amante, aranjat neamurile, banii, mașină la scară, ambiții de cocalar minor, frică de pușcărie. Analizele mele sînt politice și pornesc de la premisa că ambițiile actorilor politici sînt politice. Năup. Strict aranjat neamurile, bani, amante, funcții, mașină la scară, sepepiști, frică de pușcărie. Bine, știam că cei mai mulți sînt mînați în luptă de chestiunile astea, însă speram că măcar ăi mai răsăriți, mai lideri, sînt altfel. Dar nu mă așteptam să fie chiar toți așa.

            Reply
      1. Bleen

        Bine, eu nu pot să mă plîng prea mult. În afară de nume și reputație și nervi și timp nu am pus mare lucru în joc, dar au fost alții prostiți și mai rău.

        Reply
  4. Florina Neghină

    Pitici gratis, EXCEPŢIONAL!

    „Sau valoarea naţională Oana Pellea, care îmi spune de pe toate gardurile că valoarea adevărată stă în lucruri simple. De parcă faptul că imită oameni pe scenă o face capabilă să emită păreri. Iar dacă te uiţi la părerile ei adunate într-un jurnal, dar şi postate cu mândrie pe wall-ul pseudointelectualelor urâte, râmâi prost. Un discurs motivaţional fără nicio bază reală, din categoria „dacă faci şi gândeşti frumos, o să ţi se întâmple lucruri frumoase”. Genul de mizerii pentru drone depresive, care aproape îşi dau seama că au o viaţă inutilă. Dar, bine că e Oana Pellea, să le spună că totul e bine, ca să nu fie nevoie să-şi pună întrebări existenţiale. Evident, toate presărate cu un dezechilibru emoţional de femeie la menopauză. Zici că a înviat Octavian Paler şi i-a crescut vagin.

    Dacă adaugi şi că dă autografe în numele lu’ taică-su şi nu se sfieşte din a-l menţiona în orice conversaţie, fie ea despre vreme, fotbal sau culoarea portocaliu, ai deja tabloul unei persoane absolut ridicole. În ultimul timp pupă câinii maidanezi cu truisme infantile din categoria „vai, e rău să omârâm maidanezii, că nu e uman şi e şi ei suflete”. De parcă nu ştim şi noi asta. De parcă a venit vreun om care să propună o soluţie umană, realizabilă şi care nu implică să plătească statul mai mult pe întreţinut un câine decât pensia lu’ bunică-mea şi noi am zis „nu, mulţumesc, preferăm să-i spintecăm”.”

    http://www.vice.com/ro/read/de-ce-mi-e-sila-mie-de-actori-si-valori

    Reply
  5. Bleen

    Protestatarii bulgari au cerut abolirea partidelor politice, naționalizarea companiilor din energie și naționalizarea resurselor naturale.

    Reply
  6. Bleen

    Florin Citu
    Intrebarea corecta pentru guvernul Ponta este : CAND o sa creasca cota unica, TVA si CAS?

    Recomandari FMI pentru RO in 2012 :

    „An increase in the personal income tax rate, for example, from currently 16 to 18 percent (ignoring deductions) would yield around 0.4 percent of GDP—more than one-fifth of the required increase. A one percentage point increase in VAT would raise revenue by 0.3 percent though the standard VAT rate is already at the upper end in an EU context.”

    „A return to a pre-crisis social health contribution rate of 14 percent—up from
    currently 10.7 percent—would lead to a significant increase in revenue of around
    0.6 percent of GDP and should be considered a policy priority.”

    „Widening the contribution base by eliminating exemptions and eliminating the
    difference between the dependent employed and self-employed in terms of employer contributions should be a policy priority and could yield up to 0.2 percent of GDP.”

    P.S. Cresterea TVA din 2010 a fost recomandare FMI din 2007 si 2008 – Articol IV.

    Reply
  7. Bleen

    E a nuștiucîta oară cînd își împart ministere, parlament, președinții de stat, parlament european, directorate etc. Cred că acum discută marca mașinilor de serviciu și meniul de protocol de la Cotroceni. N-ar trebui să fie complicat, pînă ajung ei la Cotroceni se trece la pastle nutritive aduse cu navele spațiale tocmai de pe Alpha Centauri.

    Adrian Papahagi

    ”Stau la masă cu: doi președinți, trei parlamentari, un fost prim ministru, patru foști miniștri, doi secretari generali și, probabil, un viitor președinte și mai mulți viitori europarlamentari și miniștri.

    Vorbim despre viitorul acestei țări și alternativa la USL.”

    Reply
    1. Barbu Mateescu

      Zi şi tu d-astea.

      „Chiar acum sunt online pe Blogary doişpe şefi de organizaţii judeţene, cinci colonei, opt senatori, Traian Băsescu, doi milionari americani, 33 de viitori parlamentari şi o pisică care intră de pe un calculator din Rotterdam şi scrie ‘miau’ la fiecare şapte secunde, e în spam, voi n-o vedeţi.”

      Reply
  8. Lipst

    Am citit prima parte a conferinţei lui Patapievici ţinută la Cluj. Ceea ce i s-a întâmplat se înscrie foarte bine în sfera violenţei moderate teoretizată de Victoria Stoiciu ca mijloc de luptă. Până la urmă şi Patapievici a fost de două ori „reprezentant al statului”. A fi scuipat pe stradă e desigur o violenţă moderată. Victoria Stoiciu ar putea merge şi mai departe şi ar putea publica o cărticică de luptă în care să enumere şi să descrie toate tipurile de violenţă moderată permise în „lupta” democratică.

    Ar trebui să fie surprinzător că „democrata” AMP susţine şi ea tipul ăsta e manifestare „democrată”. Dar nu e surprinzător. Toţi pedeliştii şi toţi politicienii „de dreapta” fărâmiţată ar trebui, dacă ar fi politicieni şi dacă ar fi de dreapta, să se ascundă şi să-şi pună acum cenuşă în cap pentru că au susţinut oportunist o mişcare anarhistă şi promotoare a violenţei. Dar PDL nu a înţeles nici în 2012 ce s-a întâmplat în stradă, nici în 2013. Speriaţi de ce au zis în 2012 despre manifestaţiile gigant de o mie de persoane s-au grăbit să-i ridice în slăvi pe cei care au manifestat în 2013. În fine.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Ar fi utile si niste brosuri: „violenta moderata casnica”, „violenta moderata la locul de munca”, „violenta moderata in mijloacele de transport in comun”.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *