Linkuri si offtopice – 3 decembrie 2013

foto: fredooooom!

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


21:40 – Why Not Even SARAH SILVERMAN Trashes Muslims – Penn Point
19:59 – Texas 6th graders assigned to design flag for new socialist nation – Examiner

Imaginați-vă că elevii ar fi puși să deseneze svastica pentru o nouă națiune nazistă.

16:06 – La frecat de lebăr pe vremea lui Ceaușescu – Editura Mateescu

La ce mai stăteam noi, fetele de 15-16 ani, la coadă pe vremuri? La țoale și la pantofi. Era bătaie când aduceau balerini polonezi, espadrile, pantofi Guban pe Lipscani sau la magazinul București, unde am și făcut practică într-a zecea. Păruială. Amenințări. Țipete. Femeile își dădeau cu poșetele în cap, se călcau în picioare, probau, nu probau, își smulgeau „bașcheții” din mâini.

Într-o zi, am stat și eu la o coadă din asta. Vreo cinci ore m-am bâțâit, când în stânga, când în dreapta, m-am ridicat pe vârfuri. Nu m-a bătut nimeni, dar am primit un cot în nas, de m-a podidit hemoragia.

14:44 – Victor Ponta: „Relaţia cu FMI este nocivă” – EVZ

”Ce n-a reuşit Ceauşescu în zece ani sau ce n-a făcut de la Guvernul Petre Roman până la Tăriceanu inclusiv, a reuşit să facă Guvernul Boc, într-un an. Mai mult, auzim că ne vom împrumuta din nou. Ştiţi ce înseamnă asta? Vreau să se ştie că oamenii aceştia mai trag de timp un pic cu banii de la FMI şi după aceea o să lase după ei potopul şi vom plăti noi, dacă vom plăti”, a afirmat Ponta.

14:41 – Ponta despre un nou imprumut FMI: Crima impotriva poporului roman (Video) – ziare.com

„Ne vom opune prin toate mijloacele. Daca vom lua banii, oamenii trebuie sa stie la ce folosesc si cum ii dam inapoi. (…) Este crima impotriva poporului roman si a viitorului nostru”, a spus liderul PSD.

14:35 – Ponta: Acordul cu FMI, sinucidere nationala – daca ajungem la Putere il suspendam – ziare.com

Totodata, seful social democrat admira curajul Ungariei, care a decis sa renunte la ajutorul FMI din cauza conditiilor drastice impuse.

„Admir pozitia unor tari care au zis ‘Stimati oameni de la FMI, noi ne descurcam mai bine fara voi’. Boala crizei mondiala este ca gripa aviara, se invarte peste tot in lume. Daca alte tari au trecut mai usor, tari ca Romania isi accentueaza boala, umblam in pielea goala”, opineaza Ponta.

In ceea ce priveste masurile PSD pentru a aduna bani mai multi la bugetul de stat, Victor Ponta a amintit despre o taxa pe valoarea adaugata diferentiata.

„TVA sa se intoarca la 19%, maxim 21%, dar in agricultura si produse de baza 5%. La spitale sa plateasca guvernul datoriile spitalelor”, a precizat seful PSD.

11:08 – POPE FRANCIS AND THE MORALITY OF CAPITALISM – Human Events

We have to say “thou shalt not” to “an economy of exclusion and inequality?”  Thou shalt not what?  What verb would come at the end of this new commandment?

10:54 – The World Economic Forum’s ‘Gender Gap’ Lunacy – FrontPage Mag

The World Economic Forum, that ultra-prestigious foundation under whose exclusive auspices a couple of thousand of the most important (and self-important) of the politicians, businesspeople, journalists, and “intellectuals” on the planet congregate every January in the ski paradise of Davos, Switzerland, is, according to the motto that accompanies its logo on letterheads and reports, “Committed to Improving the State of the World” – one hors d’oeuvre at a time! The WEF has now issued a document that should be perused by students on every continent – not because it’s a terrific piece of work, but because, on the contrary, it’s one of the most splendid examples I’ve ever seen of statistical “analysis” taken to the point of sheer useless idiocy.

10:41 – Piers Morgan: ‘The Perfect Barack Obama, Who’s a Perfect Physical Specimen’ – The Weekly Standard

CNN host wondered out loud on his show this evening whether the physically unfit Chris Christie could follow the „perfect physical specimen” Barack Obama into the White House.

10:23 – No, we haven’t surrendered our sovereignty to the EU – Alan Massie, Telegraph

Sovereignty has  no more been surrendered to the EU than it has been surrendered to Nato (which has put British troops under the command of foreign generals). Membership of both these organisations undoubtedly restricts the British Government’s freedom of action in certain respects, but sovereignty is not surrendered or even threatened. Instead it is, as it were, lent to the EU and Nato, and what is lent can be reclaimed. The fact that we are contemplating an in-out referendum is proof of this. The consequence of a vote either to leave the EU or remain a member state will  be an expression of that sovereignty which we still possess.

10:10 – Goana după dobândă negativă în epoca raționalității descrescânde – Logica Economică

Imaginați-vă că toate profiturile ar fi cheltuite pentru satisfacerea nevoilor de consum, fără să mai investim nimic. Că noi toți nu am mai pune nici un ban deoparte, ci ne-am folosi tot venitul pentru a cumpăra bunuri de consum: mâncare, haine, spectacole de teatru sau concerte, excursii sau gadgeturi electronice (cât mai scumpe de preferință și cât mai puțin durabile). Rezultatul ar fi creșterea astronomică a prețurilor acestor bunuri și un boom de foarte scurtă durată în sectoarele economice care le produc. După care ar urma o sărăcie cumplită, deoarece “am păpat” tot capitalul.

09:38 – Afaceri de milioane de euro cu statul. Primăria Capitalei îi îmbogățește pe politicieni – DIGI24
08:38 – Raise Taxes on Rich to Reward True Job Creators: Nick Hanauer – BusinessWeek

Absolut genial. Un miliardar care spune că statul e singurul capabil să creeze locuri de muncă și că bogații ar trebui taxați cît mai mult, pentru ca statul să aibă bani pentru a crea locuri de muncă. Hanauer se plînge că statul îl taxează prea puțin pentru avionul personal cumpărat din Franța care merge pe combustibil din Orientul Mijlociu. Însă nu-i dă prin cap să-și doneze banii. Superbogații sînt puțini (asta spune și Hanauer), deci o hotărîre comună a acestora de a-și dona banii către proiecte ale statului este viabilă.

Hanauer spune că el poate fi bogat doar dacă pulimea are bani să cumpere. Și se plînge că e bogat și că pulimea n-are bani să cumpere. Cam ăsta e nivelul de logică al omului. Păi ori pulimea e săracă și n-are bani de consum și deci nici superbogați n-am avea și nici Hanauer n-ar fi miliardar, ori, dacă Hanauer e miliardar și există superbogați, atunci înseamnă că pulimea are bani de consum, că de acolo vin miliardele lui Hanauer.

Nick Hanauer e a patra generație de miliardari (a moștenit afacerea cu așternuturi și perne a familiei, fondată în 1924). Mai mult ca sigur Nick e rezultatul sexului dintre doi veri primari.

08:26 – MAFIA RUSĂ, INFILTRATĂ ÎN GUVERNUL ROMÂNIEI. PREMIERUL NU ARE NIMIC ÎMPOTRIVĂ – Prisăcariu
08:21 – Festivalul de Literatură de la Iaşi: cum să câştigi 9.000 de euro din comunicate şi postări pe Facebook – Adevărul
07:44 – DEZASTRU la anti-fraudă – Nimeni nu vrea să fie cruciat pe o leafă de mizerie – pesurse
07:12 – Open Letter to Ms. Christine Lagarde, Managing Director of the International Monetary Fund – Florin Cîțu

 

 

Facebook Comments

74 Comments Linkuri si offtopice – 3 decembrie 2013

  1. Canadiana

    Mare cacat E.Hurezeanu, mare. Vorbi la Digi24 si dansa pe funie, cand la stanga, cand la dreapta, dar mai mult batu pasul pe loc. In esenta, pozitia lui Basescu impotriva accizelor e o lupta personala, dar si de Ponta et comp. e dezamagit. Mi-e ciuda de mor ca staturam toata familia, cu bunicul in frunte, cu urechile ciulite la el, pe vremea.

    Reply
  2. Bleen

    Așa se face opoziție adevărată. MRU și Predoiu să învețe:

    FC Universitatea Craiova · 43,762 like this.2 hours ago ·

    Tribunalul Dolj a decis evacuarea de pe Oblemenco
    Sa va dam la muie. Jos mafia!
    Lia olguta ne suge pula

    Reply
  3. Yeba

    Tare! Blănculescu are explicația! FMI-ul de acum e altceva, e bun, fiindcă nu mai este Jeffrey Franks și are altă viziune.

    Reply
  4. Bleen

    Marius Pieleanu: ”Tăierile salariilor bugetarilor a sărăcit populația.” Ăștia au impresia că România e populată exclusiv de bugetari.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Pai uite, Zgonea se vaita ca Cernea e platit din banii lui. Ai lui Zgonea, adica :)) Cred ca e un fel de sponsor al Parlamentului.

      Reply
  5. Gramofonu'

    Cum arata o relatare politically correct a unui furt din magazin:
    „O persoana a intrat in magazin si a furat”. Atit. Pentru ca daca precizezi sexul esti homofob sau misogin, daca amintesti culoarea esti clar rasist, daca zici ceva de greutate esti insensibil.

    Bonus: daca spui ca nu parea ca stie ce face la locul de munca, iti pui in cap si politicienii.

    Reply
    1. Yeba

      ești de extremă dreaptă, nu ți-e clar nici acum, în secolul XXI, că proprietatea este un furt.
      O persoană a intrat în magazin, a luat un televizor de pe raft și a ieșit.
      Populația deduce că nu l-a plătit la casă fiindcă lipsește relatarea episodului. Dacă nu deduce, să fie sănătoasă, ce, asta e știre?

      Reply
  6. Bleen

    N-ar trebui să-l mre.

    Teodor Baconschi · 6,555 like this.

    21 seconds ago ·

    La ora 21 voi fi la TVR 1 (ma mira si pe mine invitatia).

    Reply
  7. Bleen

    Băsescu a dat-o grav cu bîta în baltă la salariul minim și venitul minim garantat. Să se ia de mînă cu Ponta și să-l pupe-n cur pe Lenin.

    Reply
  8. Bleen

    70% pentru 7 eurocenți. Acciza la benzină e unica idee economică a USL-ului. Și sînt dispuși să lupte pentru ea și să moară de gît cu ea.

    Reply
    1. DanCanada

      S-o puna de-un referendum 🙂 Da’ nu cu vrajeala ‘7 eurocenti’, suna putin; mai corect ar fi ‘scumpire cu 1/3 de leu nou la litru?’.

      Reply
      1. Yeba

        Nu, s-o exprime % sau la tonă, ca Radu Tudor (nu știi tu cine-i ăla, o urdoare locală), așa ne explica el scumpirea pe vremea lui Boc, comparată cu asta mică și drăguță de – atenție – 0,7 cenți.

        Reply
        1. DanCanada

          ‘Sinteti de acord cu scumpirea de 33 RON / 100 litri de combustibil SI continuarea guvernarii USL-Ponta?’
          Iar NU ori blat sa fie trecut la demiterea guvernului/PM + alegeri 🙂

          Reply
    1. Amalia

      Se pare ca e intr-adevar la Bxl; participa la o „ceremonie prin care Fundatia Europeana Titulescu, impreuna cu grupul europarlamentarilor romani, va dona Parlamentului European un bust in bronz reprezentandu-l pe Nicolae Titulescu” (scrie pe blogul lui; nu dau link).
      Slava Domnului ca nu e vorba de ala micu’!

      Reply
  9. Yeba

    oare mai observă cineva ce observ eu la A3 că se încearcă acum ideea scoaterii din funcție pe motive psihiatrice?

    Reply
  10. DanCanada

    OK, deci barbile lui CtrlV 14:35-14:44 sint minunate, a descoperit si el ca are coloana vertebrala, insa intrebarea e ‘Cu ce?’ Cum sa tii piept si sa nu te imprumuti daca de produs nu prea. Basca jde mii de bice pe spatele burghejilor cu atitea taxe.

    Reply
    1. DanCanada

      Nici n-aveau cum. Am vazut poze pe evz, erau cam la 10 m unul de celalat. Cine e ala care a decis asa ceva? Si cum de n-a tras unul din ei un scaun mai aproape? Cum naiba sa te intelegi in asemenea conditii?!? Le-au trebuit probabil walki-talkie: ‘Viezurele? Aici Pajura!’

      Reply
  11. Amalia

    Completul de trei judecatori de la ICCJ i-a condamnat pe Codrut Seres (la sase ani de inchisoare) si pe Zsolt Nagy, fost ministru al Telecomunicatiilor (la cinci ani de inchisoare) in dosarul privatizarilor strategice. (sentinta nu-i definitiva; mai au recurs la completul de 5).

    Reply
  12. Amalia

    Eficienta, nene: Camera Deputatilor si Senatul au adoptat, marti, in mai putin de o ora, toate cele 52 de articolele ale proiectului de buget pe 2014.

    Reply
    1. Yeba

      mda. 2-3 laicuri numai de la mine. Dar tb gândită o strategie, nu închis atelierul, adică zic și eu, că nu toate comparațiile se pot susține până la capăt.

      Reply
    2. Amalia

      Intr-o economie normala ar avea succes…. la intrarea in faliment; la noi s-ar putea sa aiba succes pe bune daca, de exemplu, vinde (preponderent) statului.

      Reply
  13. Bleen

    Ce -l oprește pe Ponta să gonească FMI-ul și să scadă TVA-ul la 19%, așa cum a promis?

    Totodata, seful social democrat admira curajul Ungariei, care a decis sa renunte la ajutorul FMI din cauza conditiilor drastice impuse. “Admir pozitia unor tari care au zis ‘Stimati oameni de la FMI, noi ne descurcam mai bine fara voi’. Boala crizei mondiala este ca gripa aviara, se invarte peste tot in lume. Daca alte tari au trecut mai usor, tari ca Romania isi accentueaza boala, umblam in pielea goala”, opineaza Ponta. … In ceea ce priveste masurile PSD pentru a aduna bani mai multi la bugetul de stat, Victor Ponta a amintit despre o taxa pe valoarea adaugata diferentiata. “TVA sa se intoarca la 19%, maxim 21%, dar in agricultura si produse de baza 5%. La spitale sa plateasca guvernul datoriile spitalelor”, a precizat seful PSD.

    Reply
  14. Bleen

    Ca să fim corecți pînă la capăt, trebuie să spunem că motivul pentru care Băsescu a semnat creșterea TVA de la 19% la 24% rămîne un mister.

    Reply
  15. Canadiana

    Completez citatul din Francis „thou shalt not think, thou shalt not work and if you do, thou shalt donate all the money to the bank of Vatican”. :)))

    Reply
  16. Yeba

    Mă scuzați că intervin pe un blog metafizic cu o întrebare de politică măruntă, de ce joacă Băse la disperare? Care e disperarea?

    Reply
    1. Bleen

      Lumea nu a remarcat următoarea replică a lui Băsescu dintr-o emisiune teve: ”Toți vor să fie președinți. MRU vrea președinte, Predoiu vrea președinte, Diaconescu, nici nu se știe ce e ăsta, de dreapta, de stînga, vrea președinte.”

      Reply
      1. Yeba

        Io am remarcat-o și am legat-o de luciditate, respectiv că toți își manifestă dorința, dar nu și putința.

        Reply
        1. Bleen

          Cristi Diaconescu nu și-a manifestat nicio dorință, A luat o muie neprovocată și gratuită. Preventiv. O fi supărat pe cineva, mai știi?

          Reply
            1. Bleen

              Nu. La Cristi Diaconescu. Ce legătură au MRU și Predoiu cu Dan Diaconescu? Ce legătură are Dan Diaconescu cu discuția despre stînga-dreapta.

            2. Bleen

              Ăștia sînt prezidențiabilii dreptei: MRU, Predoiu, C. Diaconescu. C. Diaconescu nu și-a manifestat niciodată dorința de a candida, însă era bine ca MP să aibă un prezidențiabil. Dar nu are și nici nu cred că va avea, cel puțin atîta timp cît Udrea nu e în MP.

            3. Yeba

              ete și dacă o să aibă, pe Udrea sau pe altcineva (din categoria mica, ca să nu mai vb de categoria mica și proastă), mare scofală!
              Dar nu, asta cu Diaconescu, cred că e Dan, l-am ascultat, era în contextul prezidențiabililor manifești și incapabili să înțeleagă că nu au șanse. Mi se pare ff improbabil să se fi referit la altcineva degeaba.

            4. Amalia

              Nu stiu in ce context a spus-o (ca n-ai binevoit sa dai link), dar pornind de la enunt „toti vor sa fie presedinti” mie mi se pare ca se refera la cei care si-au manifestat public dorinta, adica DD. Si da, DD n-are nicio legatura cu stanga dreapta, insa tocmai asta spune si Basescu („nici nu se știe ce e ăsta, de dreapta, de stînga, vrea președinte”).

    2. Bleen

      Ponta are partid de peste 40% (iar în sondaje, secrete sau mai puțin secrete, bate tot en fanfare), Antonescu are partid de peste 20%, Blaga are partid de peste 15%. Băsescu are partid de 2%, cam ca Neamțu și MRU.

      Reply
    3. Bleen

      Mai pe românește, disperarea își țuguie buzele și zice: ”Tatiiii, vreau partiiiiid, vreau să fiu liderița drepteeeeei! Tatiiii! Tatiiii!”

      Reply
        1. Florina Neghină

          Motănel… Who knows? Pisic nu, asta sigur.

          A, apropo de rochia de la botez, acum mi-am adus aminte că am avut şi eu una asemănătoare. La 11 ani, cît a stat mama două luni în spital, am tăiat o perdea şi mi-am făcut rochie de seară.

          Reply
  17. Bleen

    Cei supărați pe inegalitatea financiară ar trebui să fie supărați și pe inegalitatea intelectuală. Mințile care au modelat umanitatea și au influențat-o decisiv nu sînt mai mult de cîteva mii. În condițiile în care, în ultimele zeci de mii de ani, pe Pămînt s-au perindat sute de miliarde de oameni. Inegalitate mai mare ca în artă, literatură, filozofie, știință nu există. De-a lungul timpului am avut sute de milioane de bogați și superbogați, însă numai cîteva mii de lucrători cu intelectul și talentul care au modelat umanitatea și i-au înfierbîntat imaginația.

    Reply
    1. Rosu

      Ba da, cum nu sunt? „Moarte intelectualilor”/”Noi muncim, noi nu gandim”, etc…
      Asta exceptand pe intelectualii de stanga, care cred in rolul de izbavitor al statului.
      Si la bogati e la fel, nu? Bogatii rai sunt aia care devin bogati prin munca si investitii, bogatii buni sunt aia care se fac de catre „societate”, pentru merite deosebite, pentru contributii la bunul mers al socialismului ecologist stiintific.

      Reply
    2. Yeba

      Păi marxiștii pretend că premisa ta (Mințile care au modelat umanitatea și au influențat-o decisiv nu sînt mai mult de cîteva mii.) e falsă rău, numai masele au rol în istorie. Nu există merite individuale.

      Reply
          1. Canadiana

            Adica intruchiparea unei autoritati superioare, de netagaduit si invizibila. Francisc paleste de invidie, ca el e trimisul.

            Reply
  18. Bleen

    A înviat Aligică:

    Paul Dragos Aligica

    Am vrut sa-i trimit prietenului Horia Patapievici acest pasaj din Ernst Junger, “Pe Falezele de Marmura”. Realizez ca de fapt ar trebui sa-l trimit tuturor prietenilor mei. Ceea ce si fac:

    “…Asa sunt beciurile deasupra carora se inalta mandrele castele ale tiraniei…: vagauni imputite, ingrozitoare, iar in ele o stransura osandita pe veci, care se desfata vazand cum sunt pangarite demnitatea omeneasca si libertatea omeneasca. Atunci muzele tac si adevarul incepe sa palpaie gata sa se stinga, ca un felinar pe vreme de furtuna.

    Atunci ii vezi pe cei slabi sovaind, cand primele neguri abia au inceput sa se lase si chiar ceata razboinicilor incepe sa dea inapoi, cand vede viermii urcandu-se din vagauni pe bastioane.

    Asa se face ca pe lumea asta curajul razboinic se manifesta abia in a doua confruntare; si numai cei mai eminenti dintre cei ce traiesc laolalta cu noi patrund pana in salasul spaimei. Ei singuri stiu ca aceste imagini traiesc doar in inima noastra, si pasesc prin ele ca prin niste oglindiri aflate in drum, ca sa patrunda prin mandrele porti ale biruintei.

    Pe ei vermina ii inalta dandu-le splendoare in realitatea lor.”

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *